myszon999 11.03.12, 09:57 Dziewczyny, czy to prawda , że z racji wcześniactwa szczepionka pneumo przysługuje nam za free? Jak to sięzałatwia? Wystarczy polecenie pediatry czy trzeba kombinować ze skierowaniem z patologii noworodka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaalicja2 Re: szczepionka pneumokoki 11.03.12, 12:55 My mieliśmy za darmo, w przychodni pani doktor zdecydowała z racji wcześniactwa. Nie wiem na jakiej zasadzie, czy zależy to od miasta, kiedysś tak było, że miasta finansowały część różnych szczepień. Najlepiej zadzwoń do przychodni i zapytaj. Odpowiedz Link
mamahubertusa Re: szczepionka pneumokoki 11.03.12, 14:30 Witaj Tak przysługuje, ale że tak powiem jej biedniejsza, starsza i zarazem gorsza wersja, my wybraliśmy lepszą czyli Prevenar 13 i musieliśmy zapłacić 300 zł za dawkę, a mieliśmy 3 szczepienia. Odpowiedz Link
nasz-jeremi Re: szczepionka pneumokoki 11.03.12, 17:44 My dostaliśmy z Sanepidu i wcale nie jakąś starszą czy gorszą.Sami pisaliśmy pismo do Sanepidu .bo nasz pediatra troszkę olał sprawę.Jeremiasz miał skończony roczek i pan doktor nie wiedział czy jeszcze mu się należą szczepionki.Dołączyliśmy zaświadczenie od neurologa i od immunologa. Dostaliśmy bardzo szybko pozytywną odpowiedź .Sami kupowaliśmy acelularny krztusiec. POZDRAWIAM Odpowiedz Link
zbiszkopcik Re: szczepionka pneumokoki 11.03.12, 19:14 My tez dostalismy za darmo w przychodni, Prevenar wlasnie Odpowiedz Link
est-ii Re: szczepionka pneumokoki 11.03.12, 20:32 Zapytaj w lekarkę w przychodni.U nas potrzebny był tylko wypis z szpitala który doktor sobie skserowała i wysłała jako podkładkę.Ale dopytaj czy to jest prewenar 13 bo nas też zrobili i dali nam starą wersję szczepionki która nie chroni przed tyloma szczepami co nowa.Naklejkę w książecze zobaczyła moja neonatolog i więcej za darmo nie szczepiłam bo nie chciałam tą starą wersją. Odpowiedz Link