Dodaj do ulubionych

Pytanie o aleksandre Łade

21.06.12, 22:10
W sumie ogolnie o neurologopedow.Powiedzcie mi jak wygladaja wizyty u tych co wy chodzilyscie.Czy sa to jakies masaze czy co.Do nas przychodzi logopedka i masuje mala.Efektow za duzo nie ma.Bylismy 2 razy u neurologopedki i w sumie pokazala nam tylko co robic w sumie jak kierowac dziubek jak juz smok jest w buzi.I nie wiem czy powinna cos jeszcze pokazywac a nie robi tego.Prosze podpowiedzcie.Wiem ze kicius_85 uczeszczala do dr Łady ale nie wiem czy jeszcze tu zaglada.
Obserwuj wątek
    • kicius_85 Re: Pytanie o aleksandre Łade 22.06.12, 12:25
      uczeszczałam raz na jakies 2-3 miesiace kilka razy i dzieki niej jula zaczela jesc najpierw papki pozniej chrupki potem grudkowate a potem gryzc, pic nie krztuszac sie itp
      wizyta polegala na tym ze najpierw patrzyla co jula potrafi (na poczatku nic) pokazywala nam co i jak cwiczyc i naprawde duzo to dalo
      • natalka8510 Re: Pytanie o aleksandre Łade 22.06.12, 12:35
        No wlasnie u nas tez nic sad Pokazala nam jak przyduszac usta przy wkladaniu smoka butli do buzi ale nic to nie daje sad wypycha jezorem albo gryzie z calej sily...Niz nie mam sil.Walczy przy zakladaniu sondy od jakiegos czasu masakrycznie.I oczywiscie w 80% zawsze z wymiotami.Rece opadaja.
        Powiedz mi jeszcze jakie jedzonka podawalas malej?Chodzi mi o inne niz mleko kaszka owoce obiadki.Dalas jakos rade chleb czy cos?Po jakim czasie zaczeliscie cwiczyc lyzeczka?
        • grudniowa Re: Pytanie o aleksandre Łade 22.06.12, 21:23
          My też chodzimy do dr Łady. Tak jak pisze kicius, dr na początku sprawdza co dziecko potrafi, jak sobie radzi z jedzeniem, piciem, oddychaniem i koordynacją tego wszystkiego. Mój syn nie jadł,wymiotował- cuda wyprawiał przy jedzeniu. Dr nakierowała Nas na włściwą diagnozę tego stanu (jadłowstręt psychiczny) i tym samym już pomogła. Dała też wskazówki jak karmić, czym, jakim smoczkiem, kubeczkiem-bardzo Nam to pomogło.
          • kicius_85 Re: Pytanie o aleksandre Łade 23.06.12, 11:48
            moja jula do 2 roku zycia przez sonde dostawala jedzenie
            dr Łada pokazala nam jak probowac ja karmic to byla naprawde makabra to karmienie na sile
            my robilismy to 1-2 razy dziennie wiecej sie nie dalo
            jula jechala na kaszkach, mleku, deserkach (albo sloiki albo miksowane owocki same lub z jogurtem itp)i zupkach (sloikowych - jesli byly z grudkami miksowalam i przecieralam , i gotowantych)i chyba w sumie tyle, jak jako tako cos juz jadla , uczylismy ja z chrupkami kukurydzianymi- trzeba bylo z boku w buzce wtykac jej male kawalki to byla dluga droga ale w koncu sie udalo
          • natalka8510 Re: Pytanie o aleksandre Łade 27.06.12, 17:38
            A powiedz mi co bylo z tymi wymiotami?Bo Anula ostatnio zaczela wymiotowac.... sad Czasami w trakcie podawania czasami nagle bez zadnych powodow po godz -2.Nie wiem co jest.nie wyglada jakby jej cos bylo w sensie choroby.Jakie sa objawy takiego jadlowstretu psychicznego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka