Dodaj do ulubionych

Dziwna wirusówka

26.11.12, 21:52
według zaufanego pediatry i internisty z weekendowej łapanki to na 100% wirusówka, szczególnie że się przeniosła na tatusia młodej, ale takiej jeszcze nie mieliśmy - u obojga z zegarkiem w ręku gorączka 38,5+ o 4.00 nad ranem, przez resztę dnia zdrowi, pełni werwy i bez żadnych dodatkowych objawów, może trochę gardło mieli czerwone. I już chyba nie będzie fajerwerków, bo młoda od wczoraj nie gorączkuje...

Miał kto kiedyś coś takiego? Z ciekawości pytam, bo przyznam, że taki punktualny wirus mnie zaskoczył.
Obserwuj wątek
    • zdunia1979 Re: Dziwna wirusówka 26.11.12, 21:58
      My ostatnio mieliśmy "gorączkującego" wirusa, również nocną porą. No, ale taki punktualny jak wasz nie byłsmile. Tylko przeciwgorączkowo działaliśmy i wszystko. Chorowały dwie sztuki z trzech, które mam na staniesmileTo było w październiku. Od tamtej pory doczłapał się do Wrocławia, a ode mnie to kilkaset kilometrówsmile
      • mama-cudownego-misia Re: Dziwna wirusówka 26.11.12, 22:08
        > Chorowały dwie sztuki z trzech, które mam na staniesmileTo było w październiku. Od
        > tamtej pory doczłapał się do Wrocławia, a ode mnie to kilkaset kilometrówsmile
        haha, ale po drodze się punktualności nauczył smile I jak tu nie wierzyć w ewolucję
        • mamaduo Re: Dziwna wirusówka 26.11.12, 23:25
          u nas byl dwa tygodnie temu. Trwal dwa dni - goraczka 38,5 wieczorem (18:00) i leciutko czerwone gardlo. Po tych dwoch dniach byli zdrowi.
          • ewelajnawrocek Re: Dziwna wirusówka 27.11.12, 08:38
            oj mlody mial takie jelitowki ze co noc rowno 3.35 rzygał..za to teraz Leoncjo ma takiego wira, ze stracił głos tydzien temu i póki co nie odzyskuje;/
            • mama-cudownego-misia Re: Dziwna wirusówka 27.11.12, 11:28
              > oj mlody mial takie jelitowki ze co noc rowno 3.35 rzygał..za to teraz Leoncjo
              > ma takiego wira, ze stracił głos tydzien temu i póki co nie odzyskuje;/
              Błagam, sprzedaj mi tego wira od głosu smile
              • ewelajnawrocek Re: Dziwna wirusówka 27.11.12, 12:21
                Zapraszam, młody kaszle jak stary żul prątkujący, mąż w sumie tez.
    • martha_sz2 Re: Dziwna wirusówka 27.11.12, 17:33
      Janek tam miał, tylko godzina gorączkowania u nas inna była smile 24.00. Pediatra określiła to jako wirusowe zapalenie gardła, bo oprócz gorączki młody miał czerwone kropki w gardle. Po dwóch dniach przechodziło samo. Ponoć to typowe gdy dziecko przedszkolne.
      • mama-cudownego-misia Re: Dziwna wirusówka 28.11.12, 07:04
        O widzisz, u mnie też jest przesunięcie czasowe uncertain Bo mnie właśnie dopadło. U misicy i jej taty trwało 4 dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka