Dodaj do ulubionych

Dobre Labolatorium we Wrocławiu

03.12.12, 16:19
Czy możecie polecić jakieś lab. jeśli chodzi o badanie pasożytów u dziecka, pediatra kazała robic w sanepidzie ale czytam , że nie ma dobrych opini jeśli chodzi o wykrycie czego kolwiek
z góry dziekuje za podpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • beatka126 Re: Dobre Labolatorium we Wrocławiu 03.12.12, 16:53
      Witaj! Ja jakiś czas temu też poszukiwałam info o laboratoriach odnośnie pasożytów i jedna z mam z tutejszego forum wysłała mnie na inne forum odnośnie alergii, które wywołują pasożyty. Tamte mamy polecają jedno jedyne laboratorium w Warszawie gdzie wysyła się próbki kału - jak znajdziesz czas to poczytaj forum.gazeta.pl/forum/w,578,53999696,0,TAK_ma_wygladac_wysylka_do_dr_Kamirskiej_.html
      Z tego co przewertowałam to forum to wysyła się próbki kału do weterynarza tylko i dlatego, że badania weterynaryjne w kierunki lamblii są o wiele bardziej czułe, niż nasze ludzkie.... potwierdziłam to podczas ostatniej wizyty u weta z naszą sunią, której kał też zanosiłam do badania... swoją drogą nasi weterynarze to też rodzice wcześniaków i sami przyznali się do tego że swoim maluchom robili tez zwierzęce testy... problem jest tylko w tym, że nie pójdziesz do pediatry z wynikami od wetawink chyba, że zna tematwink więc ja zrobiłam młodemu najpierw badania w ludzkim labie - wyszły dobre (potrójne na pasożyty + test Elise), pies też czysty więc już nie szalałam i nie leciałam z kupką Wiktora do weta... ale gdy masz jakiegoś zaufanego weta to napewno jego badanie (test na lamblie) będzie bardziej skuteczny niż ludzki test Elise.... gdyż wykrywa zarodniki, larwy i wszelakie resztki rozkładających się pasożytów....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka