Dodaj do ulubionych

zabajka stawnica

11.12.12, 12:08
bede z corcia od 19.07.2013 w Zabajce w Zlotowie/Stawnicy, moze ktos sie jeszcze wybiera w tym terminie? mam tez pytanie-co z recznikami, czy jest mirkofala, czajnik? pokoje podobno 2 osobowe, tzn ja z dzieckiem i tylko dla nas lazienka?jak jedzenie? czy smaczne?czy jest blisko sklep?
pozdrawiam i jesli macie jeszcze jakies aktualne informacje, bede wdzieczna! smile
Obserwuj wątek
    • zuzka7726 Re: zabajka stawnica 11.12.12, 18:02
      My sie akurat wtedy tam nie wybieramy, ale moge Ci odpowiedziec na pytania. w Zabajce w Stawnicy reczniki trzeba miec swoje, mikrofala byla na korytarzu, na kazdym pietrze, czajnik mielismy w pokoju. tak przynajmniej bylo w tym starym budynku. Jak jest w nowym, nie wiem. Pokoiki rozne- niektore lepsze, ladniejsze, niektore gorsze, z lazienkami. Moze superwygod nie ma, ale jest przytulnie. Z jedzenia bylismy zadowoleni. Sklep najblizszy chyba w Zlotowie - osobiscie nigdy nie bylam. Zawsze 1 rodzic jechal do sklepu z lista zakupow dla wszystkich. Na dole w starym budynku byl maly barek, czynny od popoludnia do wieczora, mozna bylo tam kupic cos do picia, lody, slodkosci...
      Nie wiem jak jest w tej nowootwartej czesci budynku, ale moj maz bedzie wiedzial cos wiecej, bo on to widzial...choc on ciagle jest fanem tej starej czesci...
      • mamusianatusi Re: zabajka stawnica 11.12.12, 23:29
        W pokojach nie byłam ,więc nie wiem jakie panują warunki.Najbliższy sklep to chyba Biedronka-około 2 km,ale latem możesz spokojnie się przejść na spacerek wink
        A w ogóle jak dawno ustalałaś ten termin,bo dzis byłam w fundacji i przy okazji pytałam o turnus,to wolne terminy mają dopiero na grudzień 2013,a mnie taki termin nie rajcuje,bo bym z dziećmi dojeżdżała codziennie 50km.,a wiadomo jakie sa drogi zimą...
        • mamusianatusi Re: zabajka stawnica 11.12.12, 23:32
          I jeszcze jedno -czy Zabajka stawnica i zabajka2 to dwa inne miejsca?,bo jeśli tak to przepraszam za wprowadzenie w błąd-z zabajki2 jest 2km do Biedronki
          • zuzka7726 Re: zabajka stawnica 12.12.12, 08:24
            Tak, sa 2 zabajki - w Stawnicy i w Zlotowie. My bylismy tylko w Stawnicy.
            Jesli chodzi o terminy, mysle ze najlepiej zadzwonic /pojsc do nich i poprosic, -jesli nie ma juz miejsc - by wpisali Was na liste rezerwowych w wybranym dla Was terminie, a potem co kilka tygdni/co miesiac dzwonic do nich i sie przypominac. Czesto udaje sie dostac wtedy miejsce. Przynajmniej nam sie udawalo. Na 3 razy, gdy tam bylismy najwczesniej zlosilismy sie 2 lub 3 m-c przed planowanym turnusem.
            Powodzenia!
            • mamusianatusi Re: zabajka stawnica 12.12.12, 09:18
              W Stawnicy nigdy nie byłam i chociaz mieszkam niedaleko Złotowa,to nie wiem gdzie jest Stawnica wink Dziekuję za info,w takim razie na listę rezerwowych sie wpiszemy smile
              • zuzka7726 Re: zabajka stawnica 12.12.12, 10:14
                Stawnicowa Zabajka jest miedzy Zlotowem a Zakrzewem, jedzie sie jak na Lipke/Debrzno..to baarrddzzzoo blisko Zlotowasmile
        • maggie231 Re: zabajka stawnica 03.07.13, 11:08
          ja zapisalam nas kolo wrzesnia 2012 roku na liste rezerwowa ale zwolnilo sie miejsce i "wskoczylysmy". Juz przygotowuje sie do wyjazdu-czy bedzie ktos od 19 lipca?
    • eda321 Re: zabajka stawnica 12.12.12, 19:08
      Ja mogę tylko potwierdzić to co napisały już dziewczyny - pokoje bez luksusów ale schludne, jedzenie jak dla mnie smaczne i porcje duże, czajnik w każdym pokoju, mikrofalówka na korytarzu, łazienki prawie w każdym pokoju (mają kilka pokoi bez łazienek), najbliższy sklep dość daleko - u nas też ktoś codziennie jechał samochodem (poza tym można poprosić kierowcę z ośrodka - też przyjmuje "zamówienia sklepowe"). Ogólnie byliśmy zadowoleni i z zajęć i z warunków bytowych.
      ps. My jedziemy na przełomie maja i czerwca.
      • marter74 Re: zabajka stawnica 14.12.12, 09:22
        Potwierdzam to co wszyscy,nowa część większy komfort w pokojach,bo większe i nowe,ale jak byłam to była popsuta winda..Ta stara część jakaś przytulniejsza i teraz tak jakoś mniej się ludzi widzi,bo to wszystko jest większe.My też wybieramy się 20.05.2013.
        • kala0621 Re: zabajka stawnica 14.12.12, 20:04
          Jezeli my dozbieramy pieniazki to tez termin na 20.05 jak bylismy w marcu to robiona byla ta nowa część i mowilam wtedy ze jak tu wrocimy to na stara bo przytulnie
    • doogory-nogami Re: zabajka stawnica 23.01.13, 15:08
      A czy ktoś może powiedzieć czy obecność opiekuna przy rehabilitacji jest obowiązkowa? Liczę na chociaż kilka chwil wyłącznie dla siebie. Chcemy się wybrać do Zabajki na turnus październikowy.
    • kaska.1313 Re: zabajka stawnica 17.06.13, 23:49
      Witam smilewybieram sie z synkiem na turnus od 3 pazdziernika z Katowic , pewnie pociagiem.... Jedzie ktos moze z tamtych okolic ? Chcialabym sie dowiedziec jakie sa polaczenia autobusowe juz na samo miejsce do osrodka w Stawnicy.
      • eda321 Re: zabajka stawnica 18.06.13, 10:51
        Ośrodek jest położony trochę na odludziu. Do wsi jest spory kawałek - tam być może dojeżdżają jakieś autobusy. Ze Złotowa (bo tam pewnie dojedziesz) jest ok. 7 km do ośrodka. Widziałam, że niektórzy dojeżdżali taksówką. Ale myślę, że jak się dogadasz z ośrodkiem to ktoś Cię ze Złotowa odbierze. Codziennie do Złotowa jeździ tzw. techniczny (pracownik) i jest możliwość zabrania się z nim, np. na zakupy, więc sądzę, że odebranie Cię z dworca nie będzie dla nich specjalnym kłopotem
        • rumianek_79 Re: zabajka stawnica 29.06.13, 16:32
          Ja jadę z córkami na turnus od 5 sierpnia. Może jeszcze ktoś w tym terminie wybiera się do Stawnicy?
          • nasz-jeremi Re: zabajka stawnica 03.07.13, 16:36
            Jeremiaszek z mamą Sarą. Na dojazd.
            • maggie231 Re: zabajka stawnica 10.07.13, 10:50
              bedziecie z Jeremiaszem od 19 lipca z Zabajce? czy dobrze zrozumialam?
              • maggie231 Re: zabajka stawnica 10.07.13, 10:51
                czy od 5 sierpnia?
      • ladaruma Re: zabajka stawnica 21.08.13, 21:15
        Witaj Kasiu - ja również wybieram się do Zabajki od 3 października. Ja w formie praktykantki/opiekuna/pomocy wink Jeśli miałabyś ochotę na wspólną podróż (też pierwszy raz jadę) to możemy połączyć siły - zawsze to milej i bezpieczniej. Także najprawdopodobniej będę jechała pociągiem. Istnieje także opcja podróży samochodem - jedyny warunek jest taki, że muszę go najpierw kupić tongue_out

Jeśli miałabyś ochotę skontaktować się ze mną podaję namiary:
        a.karbowska90@gmail.com
        518 24 25 46
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka