Dodaj do ulubionych

szukam najlepszych lekarzy specjalistów z Warszawy

12.11.04, 12:01
Tydzień temu "wyszliśmy" ze szpitala. Mała ma 2 miesiące. Chciałabym, zeby
trafiła do najlepszych lekarzy z mozliwych w tym mieście (również prywatnie).
Chodzi mi o pełen profesjonalizm, nie zaś o to, czy lekarz jest np. miły -
takich miałam w czasie ciązy.
Uważam, że mojej małej się to należy.
Czy możecie mi podpowiedzieć nazwiska: neurologa, ortopedy, pediatry itd...
Będę bardzo wdzięczna.
Joanna
Obserwuj wątek
    • ania.silenter_exunruzanka Re: szukam najlepszych lekarzy specjalistów z War 13.11.04, 17:49
      1. Neurolog - dr Zofia Kułakowska - IMiDz
      2. Pediatra - dr Krystyna Polak - IMiDz, dr Małgorzata Maj-Pucek - dawniej
      IMiDz, obecnie - Medicover,
      3. okulista - dr Wojciech Hautz - CZD i Medicover, dr Małgorzata Seroczyńska -
      CZD,
      4. ortopeda - dr Kurek - Medicover,
      5. audiolog - z Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu (brzmi groźnie, ale
      pani doktor potwierdziła tylko, że Ola słyszy bardzo dobrzesmile)
      Ogólnie mam wrażenie, że najlepsi lekarze są w IMiDz. Życzę Ci aby Twoja
      córeczka rozwijała się tak jak moja Oleńka, która dziś rano wyciągnęła do mnie
      rączki i powiedziała: MAMAsmile)).
      pozdrawiam
      • berdyczow7 Re: szukam najlepszych lekarzy specjalistów z War 13.11.04, 18:59
        A wiesz, o pani neurolog słyszałam, a dr Hautza juz zaklepałam dla małejsmile
        Serdeczne dzięki!!!!!!!
        A co do pani Kułakowskiej, to czy prowadzi jakąś praktykę prywatną? Bo my do
        neurologa musimy szybko, a wiadomo jak z zapisami w poradniach...

Całusy dla Oleńki! Mam nadzieję, że Nina pięknie nam wyrośniesmile
        Joanna
        • ania.silenter_exunruzanka Re: szukam najlepszych lekarzy specjalistów z War 13.11.04, 21:47
          berdyczow7 napisała:

> A wiesz, o pani neurolog słyszałam, a dr Hautza juz zaklepałam dla małejsmile
          > Serdeczne dzięki!!!!!!!
          > A co do pani Kułakowskiej, to czy prowadzi jakąś praktykę prywatną?

nie wiem niestetysad

Bo my do
          > neurologa musimy szybko, a wiadomo jak z zapisami w poradniach...

my nawet nie czekaliśmy długo na wizytę w poradni, ale zapytaj jeszcze
          dziewczyny na forum - większość warszawskich wcześniaków chodzi do IMiDz do dr
          Kułakowskiej (to szalenie miła osoba i dobrze wpływa na dzieci - moja Ola na
          wizycie chciała się popisać i pani dr oceniła jej rozwój na 6 tyg, Ola miała
          wtedy 4 tygsmile))).
          pozdrawiam
    • e-malka Re: szukam najlepszych lekarzy specjalistów z War 13.11.04, 21:49
      do tego co napisala Ania dorzuce jeszcze neurologa dr szymanska z imidu (przyjmuje tez na polnej rozy), fizjoterapeute pawla zawitkowskiego, psycholog grazyne kmite - tez z imidu smile
      pozdrawiam
      emalka
    • dominika8 Re: szukam najlepszych lekarzy specjalistów z War 13.11.04, 22:44
      polecam dr Barbare Karkowska, neurolog,z-ca ordynatora na odziale neurologii,
      CZD, ma prywatna praktyke w Aninie
      tel 22-613 16 71
      • berdyczow7 Dzieki! 17.11.04, 15:23
        a ja odwdzięczam sie źródełkiem: to prywatna przychodnia, gdzie przyjmuja
        specjaliści z IMiDz - z prof. Kułakowską i prof. Helwich włącznie. Mam wrażenie,
        że to przychodnia, specjalizująca się właśnie "we wcześniakach". Telefon odbiera
        bardzo miła pani, która wie wszystko o lekarzach, terminach szczepień,
        badaniach. Umawia z lekarzami na godzinę i oddzwania. Lekarze przyjmują
        popołudniami, po swojej "państwowej" pracy. Wizyta kosztuje ok. 150zł (u prof
        Helwich na przykład), usg przezciemiaczkowe 80 zł. - Wydaje mi się to sensowną
        ceną, bo (za przeproszeniem) byle jaki lekarz w jakiejkolwiek prywatnej
        przychodni liczy sobie co najmniej 100 zł. a za usg koleżanka płaciła ostatnio
        130zł. Poza tym sa tam do wypożyczenia: laktatory, monitory oddechu, wagi
        noworodkowe i inne.
        Dobra, koniec z reklamą, bo jeszcze tam nie byłam smile))
        Adres: CM "Arka" ul.Kasprzaka 7; tel 632 46 45 / 602 688 799 (pn, pt 11-19)
        www.cmarka.pl

Polecam
        Jomamma
        • mamaglusia Re: Dzieki! 17.11.04, 15:53
          Witam,

Też polecam spółdzielnię Arka. Więcej informacji o niej można znaleźć na
          stronie internetowej. Niestety nie pamiętam adresu ale łatwo znależć przez
          googla.
          Przyjmuje tam też chyba najlepszy fizjoterapeuta od wcześniaków - Paweł
          Zawitkowski. Serdecznie go polecam bo traktuje każdy przypadek indywidualnie i
          nie wysyła wszystkich dzieci na terapię tylko dlatego, że urodziły się jako
          wcześniaki.

Ani
          • minkapinka Re: Dzieki! 24.11.04, 09:24
            Przyjmuje tam też chyba najlepszy fizjoterapeuta od wcześniaków - Paweł
            > Zawitkowski. Serdecznie go polecam bo traktuje każdy przypadek indywidualnie
            i
            > nie wysyła wszystkich dzieci na terapię tylko dlatego, że urodziły się jako
            > wcześniaki.

Paweł Zawitkowski przyjmuje także prywatnie na Grzybowskiej, czasami zgadza się
            na przyjazd do domu.
            Kasia
        • zuza20041 Witaj Asiu 17.11.04, 15:57
          Co u Ciebie? Jak Ninka? pisałam maile ale nie odpisałaś.
          Nasze córy mają już ponad 2 m-ce. Zużka jak na razie rehabilituje się vojtą w
          związku z wzmożonym napięciem miśniowym w nóżkach. Poza tym daje mi
          trochę "popalić" w nocy smile a jak u Was?
          Kasia mama Zuzi.
          • berdyczow7 cześć Kasia! 17.11.04, 19:01
            A wiesz, w związku z modernizacja mojej skrzynki uciekły mi w kosmos wszystkie
            meile, te czytane i nieczytane. Mogłam sie tylko domyslac, kto mógł do mnie
            napisac i tak czekam litościwie, aż te osoby ponowią listy smile
            Bardzo Cie przepraszam, ale i z listami umknął mi tez Twoj adres, ale to dobrze,
            ze mnie wyłowiłaśsmile))
            Super! A tak w kilku słowach: i duzo się dzieje i mało. My jeszcze przed
            wszystkimi badaniami, bo chciałam, żeby mała miała chwilę oddechu w domu po
            wszystkich przejsciach szpitalnych - i juz są efekty! Nie chce spac w kołysce
            tylko u mnie na "kangurka" smile) Konsekwencją czego jest moje juz chroniczne
            niedospanie, ale co tam! Reszta - świetnie! je, tyje (juz ponad 2600!!!!) i
            cudnie uśmiecha się do mniesmile
            O, właśnie głodna, to lecę, ale jutro zdam Ci bardziej dokładną relację. Szukaj
            listu w skrzynce!
            Pozdrowienia dla Małej (całusy w stópkę) i dla domusmile))
            Joanna
            P.S. Ale powiem Ci, że na Karowej, to rzeczywiście przeczołgali nas super jeśli
            chodzi o unikanie zagrożeń zakażeniowych. Czy wiesz, że w zasadzie wszędzie w
            szpitalach nie ma szans, żeby pielęgniarki i lekarze podchodząc do dziecka
            zakładali rękawiczki? Brrr! Dobrze trafiły nasze maluchysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka