Dodaj do ulubionych

Skierowanie do neurologa-dostałyście?

17.03.05, 00:20
My wczoraj byłyśmy w ośrodku zdrowia na kontrolnej wizycie,lekarka wyoglądała moje dziecko na prawo i lewo,osłuchała,stwierdziła tylko,ze ma jeszcze odruchy typu Moro,ale to dlatego,bo to wczesniak.Reszta w porządku.Poza tym powiedziała,że jest bardzo żywotna i garnie sie do życia.Po wizycie rozmawialam z kolezanką ze szpitala(ma Julke z 29tygodnia o dzien starszą od mojej Emki)i ona podobno dostała skierowanie do neurologa i to nie ze względu na wylewy które Julka miała a ze względu na wcześniactwo.Emma nie dostała nic,niby usg główki było zawsze ok,żadnych wylewów,ale to jest wcześniak-może kazdy powinien neurologa zaliczyc?Czy powinnam iść tam i się upomniec?Nie chcę nic zaniedbać!
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Skierowanie do neurologa-dostałyście? 17.03.05, 07:25
      My nie doatlismy skierowania i nigdy nie bylismy - ostatnio w
      Poradni 'Wczesniaczej' na moje pytanie czy sie do neurologa udać dostałam
      odpowiedź, że nie zaszkodzi, czyli nie zaszkodzi sie udać...
    • mamaigora1 Neurolog 17.03.05, 07:27
      Dana,
      wklejam Ci linka ze starszym postem własnie w tym temacie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15302&w=19762621
      • brzozinka Re: Neurolog 17.03.05, 07:35
        My dostaliśmy, bo nasza pani pediatra lokalna, która na codzień współpracuje ze
        szpitalem, w którym urodził się Maciuś twierdzi,że wszystkie wcześniaki powinny
        odbyć chociaż jedną wizytę kontrolną po wyjściu ze szpitala. Tak więc
        poszliśmy, dostalismy skierowanie na rehabilitację i następna wizyta za 2
        miesiące do kontroli.

pozdrawiamy
        Dagmara i Maciuś

www.brzozie.neostrada.pl/maciupcius
        • hanti Re: Neurolog 17.03.05, 09:00
          Dziewczyny moja rada KAŻDEGO wcześniaka powinien obejżeć neurolog w 2-3 mieś
          życia i jeśli wszystko jest oki to jak skończy rok. Karolka nie miała żadnych
          wylewów, żadnych problemów neurologicznych, a jaka jest diagnoza w tej chwili
          wiecie. Nie przegapcie tego !!!!!!!
    • ania.silenter_exunruzanka Re: Skierowanie do neurologa-dostałyście? 17.03.05, 09:53
      Oczywiście - Ola dostała skierowanie do neurologa, a nie miała absolutnie
      żadnych problemów neurologicznych np. wylewów itp. Byliśmy kilka razy
      (kontrola), a raz na usg przezciemiączkowym. Myślę, że Em powinna iść po prostu
      do kontroli.
      pozdrawiam
    • tiya Re: Skierowanie do neurologa-dostałyście? 17.03.05, 10:13
      Upomnij się o skierowanie. Tak na wszelki wypadek.
    • monia23 Re: Skierowanie do neurologa-dostałyście? 17.03.05, 13:10
      Ja zaraz po wyjściu, na pierwszej kontroli w szpitalu dopytywałam się o to
      skierowanie. Lekarka powiedziała że i tak musi odwiedzić rehabilitację (jako
      wcześniak a tam jest neurolog). Tyle że jakoś do tej pory ten neurolog Kacperka
      nie oglądał. Dlatego teraz po powrocie ze szpitala powiedziałam pediatrze
      kacpika że chciałabym skierowanie do neurologa. Bez gadania wypisała, pod tym
      względem lekarka jest ok. Zresztą ona też nas namawiała by z Kacperkiem zajrzeć
      też do naurochirurga dziecięcego a nie polegać na naszych chirurgach
      dziecięcych. I dobrze. Teraz tylko musze go zarejestrować. Lepiej pójść, a
      potem najwyżej kontrola i tyle. Życzę Emci by nie potrzebowała więcej wizyt niż
      tylko te kontrolne. ;o)
      • mamaemmy Re: Skierowanie do neurologa-dostałyście? 17.03.05, 15:52
        Dziękuję Wam dziewczyny-jesteście jak zwykle nieocenione!Tak własnie myślałam,że lepiej iść.W ciąży też myślalam,że nic mi nie jest,że mam upławy(!!!)a to odchodziły mi pomału wody płodowe...sad(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka