Dodaj do ulubionych

Nutramigen

18.10.05, 12:32
Kobietki, napiszcie mi cos na temat Nutramigenu jesli cos wiecie. Jakie
dziecko to ma zalecane pic? Bo mi właśnie dzisiaj znajoma bąknęła, że moja
córka powinna. Mój mąż jest alergikiem (alergia na trawy, zboża), a od ponad 4
tygodni córcia ma katar. Znajoma twierdzi, że to alergia i powinna pic mleko
Nutramigen. Czy najpierw lepiej isc z nia do alergologa? Ale jakie badania
można zrobic na półrocznym dziecku by stwierdzic alergie.

Ile kosztuje Nutramigen i jakie jest to opakowanie??
Obserwuj wątek
    • tiya Re: Nutramigen 19.10.05, 08:22
      Oczywiscie, że najpierw pojśc do alergologa. Chociaż testy takiemu maluchowi
      można zrobic tylko z krwi, ale zbyt wiarygodne one nie sa. Jesli nie wskażą
      alergii, to nie znaczy, że jej nie ma, niestety. Ale nie jestem lekarzem, pójdź
      do alergologa, zobaczysz, co Ci powie.
      Nutramigen jest na receptę, chyba jest refundowany 50%, choć głowy nie dam.
      Ohydny w smaku poza tym, co pewnie wiesz.
      Mowi się, że dzieci "obciążone" alergią powinny pić mleko ha. Preparaty
      mlekozastępcze dopiero, gdy alergia jest stwierdzona.
      Ale możesz sprobować. Podaj nutra, zobaczysz, czy katar minie. A może bebilon
      pepti? Trochę lepiej smakuje.
    • kasiamarias Re: Nutramigen 20.10.05, 13:17
      moja córeczka pije nutramigen - po operacji miała straszne kolki, źle
      zareagowała na mleko NAN które dano jej w szpitalu i zalecono Nutramigen. To
      mleko trawi dobrze, kolki jeszcze są, ale już rzadziej i jest to raczej
      spowodowane jej innymi przejściami.
      Nutramigen w aptece (poznań) kosztuje 30,11, a z receptą 15,06.
      Receptę wypisuje rodzinny lekarz.
      Lepiej przejdź się do lekarza niech on oceni czy Mała powinna pić to mleko czy
      nie.
    • gandzia4 Re: Nutramigen 21.10.05, 12:47
      Weronika jest na Nutramigenie, okropne kolki i utrzymujący sie wysoki poziom
      leukocytów, zaniepokoiły nasza pediatrę, do tego miała kiepski apetyt i słabo
      przybierała na wadze. Badanie kału na stopień trawienia w wieku 3 miesięcy
      wykazało, że mała ma problem z przyswajaniem pokarmu i wtedy dostałam receptę
      na Nutramigen. W ciągu dwóch tygodni od zmiany pokarmu, kolki się wyciszyły,
      małej pomimo okropnego smaku mleczka poprawił się apetyt i zaczęła w tepie
      ekspresowym przybierać na wadze. Teraz ma 13 miechów i pomimo trzymania diety z
      powodu alergii waży 14kg i mierzy 82cm. Na mleczko recepty wystawia nam nasza
      pediatra, na receptę kosztuje ono 15pln, bez 30pln - puszka wielkości 425g.
      Katar alergiczny (przezroczysty i rzadki) Weronika ma niemal cały czas, pomimo
      diety i zyrteku. Skonsultuj się najlepiej z lekarzem, może twojemu dziecku
      dobierze inne mleczko: bebilon pepeti, humana MCT (chyba?), a może jakieś HA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka