mamamix 11.05.06, 20:42 Mój Bartuś bedzie miał jutro operowaną nerke . Zostawiam Go w szpitalu na całą dobę . Smutno mi. Wiem, jest silnym, dużym i pełlnym życia dzieckiem i pewnie poradzi sobie lepiej niż ja. Prosimy o kciuki . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venla Re: jutro operacja... 11.05.06, 20:45 Trzymam kciuki za Bartusia, wierzę, że będzie dobrze. Napisz wieczorem jak dzielny chłopczyk to zniósł. Przesyłam dużo pozytywnej energii. www.bobasy.pl/?u=venla&s=fa58fca500b1712e139f3ad2f5d19a26 Odpowiedz Link
minkapinka Re: jutro operacja... 11.05.06, 22:22 Trzymam kciuki za slicznego Bartusia. Odpowiedz Link
kawaro Re: jutro operacja... 11.05.06, 23:15 Mamomix, czy możesz mi napisać czemu kilkumiesięczny Bartuś ma operowaną nerkę (nie mogę znaleźć waszej historii (((((). Mój synek ma poszerzony UKM w lewej nerce, narazie obserwujemy, robimy kontrolne USG. Będziemy trzymać jutro kciuki zarówno za Bartusia jak i jego Mamę. Mama Kasia z Lubkiem Odpowiedz Link
mamamix do kawaro 12.05.06, 09:51 Nie opisywałam historii Bartusia (musze się za to zabrac). Nie mam przy sobie wyników Bartka wiec dokładnie nie opisze. W 6 dobie wykrytu u niego rozrzeszoną miedniczke lewej nerki i byl pod kontrolą poradni nefrologicznej. Chyba od ok 3 m-ca zdefiniowano wodonercze (wówczas chyba 2 stopnia) i miał podawany Urotrim zapobiegawczo. USG wykazywało prawidłowe przepływy moczu wiec to było wodonercze do obserwacji (kontrolne usg itp). Niestety w lutym dostał ostrego odmiedniczkowego zapalenia nerek i wyladowaliśmy w szpitalu. Po 10-cio dniowym leczeniu wrócilismy do domu z zaleceniem dalszego podawania Urotrimu. W marcu (miesiac po pierwszym zapaleniu) znów trafilismy do szpitala. Tam podjeto decyzje o operacji wodonercza. Aha i zmieniono lek na Bactrim. To tyle po krótce. Zajrzyj na strone www.uronef.pl jest tam forum, mozna zadac pytania ekspertom lub mamom, ktorych dzieci maja podobny problem. Pozdrawiam Cię Kasiu i Lubka. Ania z Bartusiem. Odpowiedz Link
ulap4 Głowa do góry! 12.05.06, 10:11 Witam! My też trzymamy kciuki za Bartusia, wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i cierpliwości. Odpowiedz Link
kawaro Re: do kawaro 12.05.06, 12:32 Mamomix dziękuję za odpowiedź i trzymam kciuki za zdrówka Bartusia. Kasia Odpowiedz Link
mamamix juz po 12.05.06, 12:26 Bartus jest po operacji . Wszystko dobrze, teraz spi . Pielegniarki "zakochane" w doleczka Bartusia. A ja go zobacze dopiero jutro. Dziekujemy za kciuki. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link
mamamix jesteśmy w domu :))) 19.05.06, 11:39 I bardzo się cieszymy. Operacja się udała, Bartuś szybko wraca do zdrowia (moglismy opuścic szpital po 5 dobach). Mam nadzieje że już nigdy tam nie wrócimy. Co ciekawe na jednej sali leżał z Bartusiem chłopiec urodzony wtego samego dnia i musze przyznać że ich rozwój fizyczny i emocjonalny niewiele się rózni. Bardzo sie z tego ciesze . Dziekujemy za pamięć i pozdrawiamy. Odpowiedz Link
asia_233 Re: jesteśmy w domu :))) 19.05.06, 12:13 Cieszymy się razem z Wami. Pozdrawiamy cieplutko. Asia i Alan. Odpowiedz Link