Dodaj do ulubionych

lekarz sie pomylił :0

15.04.07, 20:27
jak już piałam mój młodszy synek dostał antybiotyk biofuroksyn do mięśniowo
miła gorączke i nic pozatym ,ale on coś tam usłyszał w oszkrzelach ale pewny
to nie był
(ciekawe kto ma być) dostał 7 zastrzyków i po 3 dnich gorączki dostał
wysypki ,diagnoza jasna gorączka trzydniowa ,także jestem wściekła !!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • traganek Re: lekarz sie pomylił :0 15.04.07, 20:38
      Ja już przywykłam do tego typu leczenia. U nas zawsze lekarze wstawiali
      antybiotyk obojętnie jakie były objawy- tak na wszelki wypadek jeden z
      antybiotyków na wszystko (np augmentin), dużo razy posiewy nie wykazywały
      bakterii więc antybiotyk był niepotzrebny ale musiała pójść cała seriasad
      Mi też lekarze zawsze przypisują antybiotyk jak mam kaszel. Parę razy zapytałam
      się o zrobienie posiewu przed wypisaniem antybiotyków lekarz rodzinny patrzył
      się wówczas na mnie jak na wariatkę. Naprawdę super u nas lecząsad((
      • adi1311 Re: lekarz sie pomylił :0 15.04.07, 20:45
        żenada wypisują antybiotyki jak leki homeopatyczne na zasadzie nie pomoże nie
        zaszkodzi,skandal !!! wyjałowić dziecko i juz ! ,mamy nawet fajną lekarke
        prowadzącą ale zawsze jak u nas coś się dzieje to jej akurat jakiś wyjazd
        wypada pecha mam i tyle ,lekarzu lecz sie sam
        • oyate Re: lekarz sie pomylił :0 15.04.07, 22:15
          Dlatego właśnie ja idę do lekarza w ostateczności, jeśli nie umiem sobie
          poradzić domowymi sposobami. U nas znowu nasza pediatra to by tylko zastrzyki
          sadziła!! Ale wie jakie ja mam podejście i średnio 2 razy do roku mam z nią
          ścięcie. Ostatnio z powodu nie wydania mi skierowania na morfologię dla
          dziewczynek, a wcześniej z powodu odmowy z mojej strony szczepienia na Hib
          mojego synka.
          • 100ania Re: lekarz sie pomylił :0 16.04.07, 22:06
            w ciagu ostatniego roku cztery razy miaam infekcj gardła, za każdym razem dostalam inny antybiotyk (w tym dwa w czasie ciąży). Za ostatnim razem lekko wkurzona zapytałam panią doktor o przyczynę i usłyszałam, ze wszelkie posiewy nie są konieczne w moim przypadku, bo mam prawo pochorowć sobie 4-5 razy w roku.
            No comment.
    • mbkow Re: lekarz sie pomylił :0 16.04.07, 22:42
      u mnie dokladnie to samo. synek mial ponad 24h wysoka goraczke, poszlismy do
      lekarza, bo sie lal przez rece. powiedziala, ze to gardlo, przepisala ceclor. 3
      dni wysokiej goraczki, zadnych innych objawow, dzis zauwazylismy wysypke...
      musze zapytac lekarza o sens dalszego podawania antybiotyku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka