kowali 19.09.07, 17:15 ktoś stosował? jakie opinie? dzis dostałam od peduatry jedno opakowanie tego mleka ale jest na nim napisane,że mieszanka ni powinna byc stosowana u wczesniaków... Mateuszek Wiktorek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadaga Re: mleko Enfamil H.A Digest 20.09.07, 12:32 Stosowałam ale Enfamil 1 i 2 AR a teraz Enfamil Premium 3. Wczesniej mały pił Bebilon nenatal właśnie ze względu na wczesniactwo (nie odpowiadało mu to mleko). Enfamil właczyliśmy dopiero gdy miał około 3 m-cy. Po tym mleczku kupki są piękne (przygotowywałam je na Dobrawie). A pediatra nic nie mówił co do stosowania u wczesniaków? Ile ma maluch? Myśle ze jeżeli osiągnął wagę pow. chyba 2,5 kg to można je stosować. Bo to mleko (jak i inne mieszanki) jest dla zdrowych dzieci o okreslonej wadze. Wydaje mi się że własnie jest to waga 2,5kg. Ale moze lepiej zadzwoń do lekarza i dopytaj. Pozdr. Odpowiedz Link
justa-1234 Re: mleko Enfamil H.A Digest 20.09.07, 13:14 A co to znaczy ze dziecku nie pasowało mleko?Jak dziecko to pokazuje??mam problem bo moj kacper pluje, płacze przy jedzeniu, mam straszny problem zeby gonakarmic,,,i niewiem o co chodzi o jeszcze ten kaszel...jak to jest moze nie akceptowac mleka??mamy szpecjalne dla wczesniakow, a kazdy posiłek to koszmar dla niego i dla mnie Odpowiedz Link
kowali sadaga 21.09.07, 08:45 no mój maluch waży już ponad 5kg i ma 3,5 miesiąca (korygowane 1,5 miesiąca) myślę,że pediatra wiedziała co robi dając mi to mleko ale wiecie jak to matka - martwi się pięc razy zanim cos poda dziecku wiem podobno po tym mleku reguluje się perystaltyka jelit, dlatego dostałam to mleko bo maly ma sensacje po żelazie (zaparcia) Odpowiedz Link