lena216 20.12.07, 12:28 witam, czy skierowanie na usg przezciemieniowe moze wypisac pediatra Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariagajor Re: skierowanie 20.12.07, 12:36 witam,tak kazde skierownie moze wypisac pediatra pozdrawiam maria Odpowiedz Link
lena216 Re: skierowanie 20.12.07, 12:43 wytlumacze dlaczego o to pytam otoz moja coreczka rowniez urodzila sie wczesniaczkiem nasza pani pediatra skierowala nas do neurologa i polecila nam pewna pania neurolog ktora moja corcia zajmowala sie jakies 2 miesiace ale cos bylo nie tak i nie dawalo mi to spokoju wiec zarejestrowalam sie do drugiej innej ktora podwazyla diagnoze i zmienila leczenie poza tym skierowala natychmiast na usg przezciemieniowe w ogolnym zamieszaniu nie wzielam skierowania , wiec poszlam poprosic o skierowanie mojego pediatre niestety powiedziala ze nie moze wypisac tego skierowania. nie wyjasniajac dlaczego ale teraz skoro jednak ona moze to skierowanie wypisac domyslam sie przyczyny Odpowiedz Link
100ania Re: skierowanie 20.12.07, 13:27 ja miałam tak z badaniem słuchu; neurolog zaleciła kontrolę, ale nie wypisała skierowania, więc poszłam do pediatry (na marginesie kierowniczki przychodni) i ona odpowiedziała mi, że skoro neurolog chce, żeby chłopcy byli przebadani, to niech sama wystawi skierowanie, po czym dwa dni później poszłam do innej pediatry i skierowanie dostałam bez żadnego problemu Odpowiedz Link
mercate Re: skierowanie 20.12.07, 13:42 Nam skierowanie wypisywał zawsze neurolog, jak poprosiłam pediatre powiedziala, ze moze wypisac wystawić wszystkie skierowania poza usg przezciemieniowym bo takie wystawia tylko neurolog. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bzet Re: skierowanie 20.12.07, 19:31 Witaj, pediatra może wypisac te skierowania na które ma umowe z NFZ. W mojej przychodni pediatra na usg przezciemiączkowe nie wypisał bo nie mógł, a na pozostałe badania nie ma problemu w tym usg. Na usg przezciemiączkowe dostałam w Poradni Patologii Noworodka, równiez nuerolog może take wypisać. Odpowiedz Link