malutka1939 23.05.09, 17:33 Drogie mamy proszę napiszcie jak długo Wasze pociechy miały drgawki. Moja córcia 35tc ma dość silne drgawki konczyn, główki, ma obecnie 6 tygodni i własciwie teraz te drgawki się nasiliły, boję się ze to padaczka... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneli Re: Drgawki 23.05.09, 18:14 Mojemu synkowi raz się zdarzyły - trwało to z 15 min. Neurolog nas skierowała na EEG (którego dwukrotnie nie udało się zrobić). Podobno jak do 10-14 dni po drgawkach zrobi się EEG, to z niego mozna wyczytać czy przyczyn drgawek należy upatrywać w padaczce. Lekarka powiedziała nam, ze równie często przyczyną drgawek może byc alergia pokarmowa. Odpowiedz Link
kicius_85 Re: Drgawki 23.05.09, 18:17 jak Jula byla taka maleńka i leżała w inkubatorze to miała drgawki ale to podobno jej organizm walczył z infekcją i oprócz tego było to uwarunkowane neurologicznie Odpowiedz Link
tolka11 Re: Drgawki 23.05.09, 19:01 Najlepiej do neurologa. i wtedy będziesz spokojna. przyny drgawek mogą być różne: niedojrzałość układu nerowego,infekcja i inne. Odpowiedz Link
misialina22 Re: Drgawki 23.05.09, 19:43 U mojego maluszka 26tc.tez bardzo dlugo utrzymywaly sie drgawki. Lekarze mowili ze to jest spowodowane niedotlenieniem w czasie operacji. Po powrocie do domu przez kilka tyg. drgaly mu raczki i nozki gdy byl bez ubranka. Teraz malutki ma 7 mies i nie ma sladu po drgawkach. Odpowiedz Link
agasonesta Re: Drgawki 24.05.09, 11:10 drgawki nie są czymś normalnym, czy dziecko jest juz w domu?czy to są drgawki czy drżenie kończyn? Odpowiedz Link