Dodaj do ulubionych

Zona prof.Prosta

23.08.09, 21:23
Witajcie,moj wczesniak(33tc-2350g)ma juz 9 lat.Na szczescie ze wszystkich problemow wyszlismy obronna reka i teraz pozostal nam tylko zez rozbiezny i uciekajace lewe oczko.Bylismy na 2 wizytach w CZD,z ktorych nic nie wyniklo,pani doktor dwukrotnie zbagatelizowala problem,zalecajac tylko cwiczenia,po ktorych nie widze jakiejkolwiek poprawy.Oko,przy patrzeniu do gory ewidentnie idzie na bok a potem wraca na swoje miejsce.Powiedzcie,czemu niektorzy lekarze probuja nam wmowic,ze niepotrzebnie zabieramy im ich cenny czas,skoro nie ma zadnego problemu.Przeciez to my,rodzice widzimy dziecko na codzien i wiemy z czym do tego lekarza idziemy,tak?W zwiazku z tym prosze was o pomoc,kolezanka powiedziala mi ostatnio o Centrum Okulistyki dzieciecej w Aninie(dobrze miec kolezanki majace wczesniakow),zapisalam moje dziecko na wizyte do pani doktor Prost bo specjalizuje sie ona przede wszystkim w leczeniu zeza.Prosze powiedzcie mi co o niej sadzicie,czy ktos mial zle doswiadczenia z ta pania?Piszecie tu o profesorze,ze jest wybitnym specjalista,ze wyleczyl niejedno z waszych dzieciatek a co sadzicie o zonie profesora?Ja mam nadzieje,ze wreszcie trafie na "normalnego",nie ironizujacego,kompetentnego lekarza,ktory naprawde pomoze mojemu dziecku.
Obserwuj wątek
    • tolka11 Re: Zona prof.Prosta 23.08.09, 22:03
      Napiszę szczerze: nie jedź do niej.
      a resztę znajdziesz na słabowidzących. Wrzuć tam do wyszukiwarki i
      poczytaj o niej.
      po takich doświadczeniach jakie masz spotka cię jeszcze gorsze.
      • traganek Re: Zona prof.Prosta 24.08.09, 08:23
        Też mieliśmy tam jechać ale po przeczytaniu kilkudziesięciu
        negatywnych wypowiedzi o pani Prost zrezygnowaliśmy. My na zeza mamy
        zalecone zaklejanie lepszego oka, niedługo zaczniemy naświetlania.
        Podobno lepsi są lekarze z Zabrza.
        • ulunia.bg Re: Zona prof.Prosta 24.08.09, 10:15
          Ojoj,dziewczyny,czyzby on byl wybitny i na dodatek przemily a ona jest zlym lekarzem a ponadto strasznie niemila?To sie dobrali,uzupelniaja sie nawzajem rozumiem.Boze,a ja sie juz tak ucieszylam,ze pojade wreszcie do prywatnej kliniki,gdzie mnie potraktuja wprost proporcjonalnie do kasy,ktora sie tam placi za wizyte a tu ma nic z tego nie wyjsc?Do Zabrza to mam 300 km,mieszkam pod W-wa.A kogo polecacie w klinice w Zabrzu,zajmuja sie tam w ogole takimi,jak to powiedziala pani doktor z CZD,blahymi przypadkami?A ja dzis rano lezac z moim dzieckiem w lozku zauwazylam,ze ona juz to oko zamyka bo chyba coraz gorzej na nie widzi.A ona powiedziala,ze to blahy przypadek.Normalnie,noz sie w kieszeni otwiera.Dziewczyny,poradzcie do kogo sie udac z takim problemem?A moze ppzepisac sie do profesora?
          • verdana Re: Zona prof.Prosta 24.08.09, 10:38
            Nie wiem, czy ta przychodnia leczy dzieci, ale jest uwazana za
            najlepsza przychodnie okulistyczna w Warszawie.
            Warszawa, ul. Grzybowska 6 /10, tel. 022 6546781
            • tolka11 Re: Zona prof.Prosta 24.08.09, 11:44
              A byłas u Seroczyńskie czy u Hautza?
              Swoją drogą ja jeździłam do Prosta 300 km w jedną stronęsmile
              On cię nie przyjmie, z zezem odsyła do żony.
              I zadzwoń tam, gdzie podaje Verdana. moja koleżanka tam chodzi i
              chwali.
              • gosiamama.oskara Re: Zona prof.Prosta 24.08.09, 21:43
                My jeżdzimy do profesora Prosta już 2 lata i mamy do pokonania 360km w jedną
                stronę.Kiedyś u niego w poczekalni rozmawiałam z mamą innego dziecka i strasznie
                narzekała na p.Prost.a teraz chodzi do profesora.Miałam okazje ją widzieć i
                powiem szczerze wyraz twarzy a nawet ton głosu adekwatny do opinii,tych
                negatywnych oczywiście,takie odniosłam wrażenie.
                • polaa27 Re: Zona prof.Prosta 25.08.09, 00:47
                  Jeśli mieszkasz blisko Warszawy idż do dr Hautza. Ja byłam i u Hautza i u
                  Prosta. Prof. bardzo miły człowiek, jednak rzeczywiście nie specjalizuje się w
                  zezie, odsyła do żony. U nas kazał czekać parę miesięcy i potem operować. U
                  Hautza dostaliśmy okulary i zasłanianie oka, bo jedno jest słabsze, operacja
                  jako ewentualność, w dalszej perspektywie, jak już ustawi sie oczy okularami i
                  zlikwiduje niedowidzenie, bo wcześniej operacja moze nawet zaszkodzić,
                  spowodować rozjechanie się oczu w druga stronę. Mieliśmy twardy orzech do
                  zgryzienia, komu zaufać. Zdecydowaliśmy się prowadzić synka u Hautza.
                  • ulunia.bg Re: Zona prof.Prosta 25.08.09, 20:52
                    Dziewczynki kochane,dziekuje za rady i adresy.Powiedzcie mi tylko jak tam sie dodzwonic do tej kliniki na Grzybowskiej.Dzwonie od wczoraj,w roznych godzinach i albo non stop zajete albo pani kaze czekac na rozmowe 10 minut i nic.Cos tam sie dzieje z racji tego,ze sa wakacje czy co?Wyczytalam juz wszystko o nich na stronce i bardzo bym chciala tam pojechac ale jak sie zapisac skoro sie dodzwonic nie mozna.Jutro bede chyba caly dzien na sluchawce wisiec.
                    • lazy_lou Re: Zona prof.Prosta 26.08.09, 12:26
                      jak sie nie da to moze po prostu wycieczka na grzybowska? uncertain
                      • ulunia.bg Re: Zona prof.Prosta 26.08.09, 12:33
                        Lazy lou,wlasnie dowiedzialam sie,ze zezem na Grzybowskiej sie nie zajmuja.Potrzebuje telefon do Dr.Hautza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka