dommi 15.04.09, 20:01 Alpaka i Alpaka Fashion - czy ktoś coś robił z tej włóczki? Czy jest ona miękka? I czy nie ma sterczących włosków? Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź! Pozdrawiam serdecznie, Dommi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zdzid Re: Alpaka - Schachenmayr 15.04.09, 22:55 robiłam z Alpaki już dwa swetry a właśnie teraz robię sukienkę. Robi się z niej świetnie, jest mięciutka i delikatna w dotyku. Nitka nie jest gładka tylko luźno skręcona i ma takie jakby włoski - ale miękkie i nie takie jak moher - trochę tych włosków się obsypuje w trakcie roboty. Swetry są na zamówienie więc nie mogę nic powiedzieć o użytkowaniu - ale klientka jest zadowolona. Odpowiedz Link
dommi Re: Alpaka - Schachenmayr 16.04.09, 11:02 Dziękuję za odpowiedź! Oglądałam Twoje dzieła - są piękne!!! I jest ich tak dużo - jestem pod wielkim wrażeniem. A czy robiłaś też może z włóczki Freedom Spirit - firmy Twilleys of Stamford? Czy ona też jest miękka? I czy ma wystające włoski? Czytałam na angielskiej stronie, że nadaje się do filcowania - taka sfilcowana powinna być miła w dotyku? Czy dobrze myślę? Odpowiedz Link