natka71 10.10.09, 10:55 Przepraszam czy ktoś wie ile czasu będzie trwała nieszczęsna budowa w Centrum Otwocka? Czy w tym mieście nie powstanie nic nowego poza rondami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
best_jula Re: Budowa 10.10.09, 11:06 Miałeś na mysli 3-4 lata, czy 34 lata ;-) Bo znając nasze władze i słysząc opinie na temat inwestora to chyba rzczej to drugie. Odpowiedz Link
rmaciek2 Re: Budowa 11.10.09, 11:01 A jakie są te opinie nt. inwestora? Ja gdzieś usłyszałem, że budowa stanęła, bo znalazł się jakiś dawny właściciel terenu i chce go odzyskać i sprawa do sądu poszła czy coś. Ale może to była zupełna plotka. Ktoś coś o tym wie? Odpowiedz Link
marcin_dziedzic Re: Budowa 11.10.09, 22:26 rmaciek2 napisał: > A jakie są te opinie nt. inwestora? > > Ja gdzieś usłyszałem, że budowa stanęła, bo znalazł się jakiś dawny właściciel > terenu i chce go odzyskać i sprawa do sądu poszła czy coś. Ale może to była > zupełna plotka. Ktoś coś o tym wie? Budowa stoi bo "inwestor" nie ma kasy i nikt nie chce mu dać kredytu. Mówi się, że ma kilkanaście milionów długów u wierzycieli. Miasto, prawdopodobnie wystąpiło już na drogę mającą odebrać "inwestorowi" prawo wieczystego użytkowania terenu. Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo wątpliwe, żeby obecnemu "inwestorowi" udało się dokończyć budowę. Reasumując - rozprawy odwołania - koło 2 lat może krócej. Potem ponowny przetarg, miejmy nadzieję z normalną firmą w roli głównej. Odpowiedz Link
reni130 Re: Budowa 10.10.09, 12:49 A jechał już ktoś przez ten "poligon" co teraz zrobili z Żeromskiego? Rozkopali kilkadziesiąt metrów jednej strony ulicy na zakręcie gdzie nic nie widać a nie zrobili ruchu wahadłowego. Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Budowa 11.10.09, 01:28 reni130 napisała: > A jechał już ktoś przez ten "poligon" co teraz zrobili z Żeromskiego? > Rozkopali kilkadziesiąt metrów jednej strony ulicy na zakręcie gdzie nic nie wi > dać a nie zrobili ruchu wahadłowego. Ja tamtędy jeżdżę codziennie do pracy i zawsze sie boje, czy nic z naprzeciwka we mnie nie walnie:( Odpowiedz Link
bednarka1977 Re: Budowa 20.10.09, 09:55 oto odpowiedz na nurtujace was pytanie o budowe w centrum Otwocka www.linia.com.pl/public/article.php?1-20747-0 natka71 napisała: > Przepraszam czy ktoś wie ile czasu będzie trwała nieszczęsna budowa w Centrum > Otwocka? Czy w tym mieście nie powstanie nic nowego poza rondami? Odpowiedz Link