Gość: Marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 20:07 Czy mieliście na egzaminie hamowanie do zatrzymania we wskazanym miejscu?Co to takiego wogóle jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieszczka_mroku Re: Hamowanie 14.10.09, 20:14 każą się rozpędzić do 50km/h i zahamować we wskazanym miejscu czyli sprzęgło z hamulem do oporu. Co czasem jest durne, bo wydają nieprecyzyjne komendy ;) Zasadniczo rozpędzasz się - widzisz we wsrecznym lusterku, że nie masz nikogo na ogonie, to wyczuwasz ile się ślizgnie autko jak dasz po hamulcach, ważne przy mokrej nawierzchni :)Na Bemowie w Warszawie stosują namiętnie, na Odlewniczej się nie spotkałam/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Hamowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 20:17 A na Radarowej? Odpowiedz Link Zgłoś
wieszczka_mroku Re: Hamowanie 14.10.09, 20:21 na szczęście nie miałam już przyjemności bo zdałam na Bemowie :) Zasadniczo - bez paniki. Każą ci zahamować - wskazują coś, może to być osoba, może to być drzewo itd i mówią wcześniej - proszę się rozpędzić do 50 i zahamować przy czymśtam co sobie ubzdecą. No to się rozpędzasz i w zależności od warunków pogodowych czyli drogi hamowania autka - dajesz po hamulah tak, by się zatrzymać w wyznaczonym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Hamowanie 14.10.09, 20:29 Ja zdaje jutro,mam nadzieje ze przy tych warunkach pogodowych mi czegoś takiego nie dadzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Hamowanie IP: 188.33.33.* 14.10.09, 20:34 No to powodzenia. Daj znać jak poszło. O której i gdzie zdajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
staszek585 Re: Hamowanie 14.10.09, 21:07 Hamowanie we wskazanym miejscu to jest zwykłe, codzienne hamowanie. Tyle tylko, że należy zatrzymać się w miejscu wskazanym przez egzaminatora. No i zacząć przy prędkości co najmniej 50. To co opisujecie to mieszanina hamowania awaryjnego z zatrzymaniem we wskazanym miejscu. Nie da się równocześnie hamować awaryjnie i w dodatku dokładnie "trafić w punkt". Ale może potraficie ? PS: Hamowanie do zatrzymania w wyznaczonym miejscu jest zadaniem obowiązkowym. Często zaliczane przy zatrzymywaniu np. na czerwonym. Hamowanie awaryjne dla kategorii B nie jest obowiązkowym zadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamamarty Re: Hamowanie 22.10.09, 00:33 staszek585 napisał: > Hamowanie we wskazanym miejscu to jest zwykłe, codzienne hamowanie. Tyle tylko, > że należy zatrzymać się w miejscu wskazanym przez egzaminatora. No i zacząć pr > zy prędkości co najmniej 50. To co opisujecie to mieszanina hamowania awaryjneg > o z zatrzymaniem we wskazanym miejscu. > Nie da się równocześnie hamować awaryjnie i w dodatku dokładnie "trafić w p > unkt". Ale może potraficie ? > PS: > Hamowanie do zatrzymania w wyznaczonym miejscu jest zadaniem > obowiązkowym. Często zaliczane przy zatrzymywaniu np. na czerwonym. > Hamowanie awaryjne dla kategorii B nie jest obowiązkowym zadaniem. jak hamowanie awaryjne,czyli kompletnie niespodziewane moze być obowiązkowe ? sorry, ja nie rozumiem, no chyba ze Egzaminator sie z kims umówił, Ty będę jechał przez to skrzyżowanie, to jak mnie zobaczysz to wymuś pierszeństwo albo wybiegnij na jezdnię... i zobaczymy czy zdający ma refleks ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakara Re: Hamowanie IP: *.acn.waw.pl 14.10.09, 22:22 tak, mialam, Warszawa-Odlewnicza, jakieś 2 miesiące temu Odpowiedz Link Zgłoś
papryczkaa Re: Hamowanie 16.10.09, 15:03 Miałam na na placu przy wyjeździe nie zaliczyłam tego zadania ponieważ nie rozpędziłam sie do wymaganej prędkości,powtórka na mieście zaliczona jest to proste zadanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzmoł Re: Hamowanie IP: *.chello.pl 16.10.09, 21:09 kiedyś podobnio to było awaryjne jakies tam hamowanie. Teraz we wskazanym mniejscu. Ale przecież w protokole egzaminu nie ma takiej pozycji jak ten manewr. To jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
staszek585 Re: Hamowanie 16.10.09, 21:19 Gryzmoł. Bo nie istnieje Protokół egzaminu. Za to istnieje Arkusz przebiegu egzaminu i są tam oba hamowania w różnych rubrykach. Odpowiedz Link Zgłoś
blue-miszka Re: Hamowanie 17.10.09, 15:21 ja zdawalam na radarowej 14 października (a wiec koszmar pogoda masakra na drodze) i miałam ten manewr - kazal mi sie rozpedzic do 50 km i zatrzymac na wysokosci jakiegos tam słupa - rozpedzilam sie i potem hamulec i hamulec ze sprzeglem - egzamin zdalam Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Hamowanie 22.10.09, 11:53 Jeśli to zwykłe amowanie to po co to jest na egzaminie?I tak to robisz podczas jazdy jak dojezdzasz do swiateł. Odpowiedz Link Zgłoś