Dodaj do ulubionych

Ponowny kurs

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 18:29
Czy po 10 latach od zakończenia kursu i 3 krotnym nie zaliczeniu egzaminow,
musze powtarzac kurs na prawko czy badania lekarskie sa wazne co sie dzieje
z papierami czy lepiej je szukac w archiwum czy jeszcze raz wszystko od nowa
zlozyc.Prosze o rade
Obserwuj wątek
    • Gość: OSK Re: Ponowny kurs IP: *.chello.pl 11.02.04, 23:27
      Musisz zacząć wszystko od nowa.Po prostu trzeba zapisać się na kurs.Powodzenia
    • Gość: .sc. Re: Ponowny kurs IP: 62.111.185.* 01.03.04, 16:52
      nie musisz zaczynać od nowa,papiery są w archiwum musisz sie dowiedzieć gdzie
      ono jest i z tamtąd je wyciągnąć,kurs jest wazny bezterminowo a co do badań to
      nie wiem tego trzeba sie dowiedzieć najlepiej w archiwum.pozdrawiam:)
      • Gość: OSK Re: Ponowny kurs IP: *.chello.pl 02.03.04, 08:57
        Kurs ukończony 10 lat temu stracił ważność,nie ma innej drogi,tylko ponowne
        szkolenie.
    • antena80 Re: Ponowny kurs 12.03.04, 00:53
      Mam podobny problem.
      ]kurs zrobilam jakies 5-6 lat temu.
      Babka na osrodku egzaminacyjnym powiedziala mi, ze nie musze robic kursu.
      A papiery sa w wydziale komunikacji w gminie.
      Mam napisac podanie, to mi przysla papiery.
      Jutro tam jade.
      Moze na miejscu dowiem sie wiecej.
      • Gość: Aa Re: Ponowny kurs IP: *.bluu.net / *.bluu.net 17.03.04, 17:26
        Kurs jest ważny a papierów szukaj w wydziale komunikacji. Badania lekarskie
        będziesz musiał raczej zrobić powtórnie.
        • Gość: instruktor 2 Re: Ponowny kurs IP: *.chello.pl 17.03.04, 23:32
          No i znowu ktoś, kto coś słyszał.Nie chce mi się klikać,jutro podam
          obowiązującą "wersję".
      • Gość: ...ja... Re: Ponowny kurs IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 09:13
        musisz dowiedzieć się czy Twój kurs jest jeszcze ważny w wydziale komunikacji.
        ale jeśli robiłaś go np. w 1997-98 to jest prawdopodobieństwo że będzie on
        nieważny.

czyli od nowa kurs, badanie itd.
    • Gość: ...ja... Re: Ponowny kurs IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 09:16
      10 lat to bardzo długo , co robiłeś w tym czasie że nie podchodziłeś więcej
      razy do egzaminu ? w tym momencie kurs nie jest już ważny i musisz go zrobić
      ponownie.
    • Gość: ...ja... Re: Ponowny kurs IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 09:32
      to jeszcze raz ...ja....
      panuje takie mylne przeświadczenie że kursy są bezterminowe. nic bardziej
      błędnego.
      kurs jest ważny ale może trzy , cztery lata.
      nie rozumiem jak w tym czasie nie można się zmobilizować i nie próbować zdawać
      ponownie.
      na własne życzenie musicie powtarzać kursy, a na pewno robi się gorąco jak się
      okazuje że będzie drożej.

co robiliście przez ten czas kiedy mogliście jeszcze zdawać ?
      pretensje możecie mieć tylko do siebie.

czyste lenistwo , olewatorstwo i przekładanie wszystkiego na później.

jeśli kogoś to uraziło to sorry :-)
      • Gość: Ines Re: Ponowny kurs IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 11:58
        Ja wiem jak jest, jestem w takiej samej sytuacji. Wiec tak:
        na pewno!!! kurs robiony w 98 jest wazny!!!
        Idziesz do starostwa, piszesz podanie i oni przesylaja Twoje papiery do Wordu.
        Wtedy umawisz sie na egzamin.Jesli masz 3x nie zdany egzamin, to musisz
        dodatkowo przedstwic zaswiadczenie o wykupieniu 5 godzin jazdy.

Z badaniem lekarskim dziwna sprawa.Dzwonilam do Wordu, pytalam czy te stare sa
        nadal aktualne-powiedzieli ze nie sa!Wiec poszlam do lekarza, zabulilam 50zl,
        przyszlam zlozyc dokumenty, a babka na to, ze stare zaswiadczenie jest wazne!!!
        Wiec jesli zaswidczenie lek. bylo wydane bezterminowo to jest wazne!!!

Jeszcze jedno:przelicz, co bardziej Ci sie oplaca. Ja obliczylam ze nowy kurs
        kosztuje tyle samo(prawie,roznice groszowe)co wykupienie samodzielnie 20 jazd
        (a minimum tyle potrzebuje po 5 latach niesiedzenia za kierownica). A w ramach
        kursu masz dodatkowo 10 godz wykladu(wg starych zasad-nie wiem od kiedy wchodza
        nowe zasady).Wykupujac caly kurs przysluguja Ci znizki(studenckie itp) a
        kupujac godziny-nie.
        Ja wykupilam godziny, bo nie mam niestety czasu na wyklady.Sama wkulam,testy
        mam za soba.Powodzenia.
        • Gość: ...ja... Re: Ponowny kurs IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.04, 14:52
          oj chyba misisz dokładnie sprawdzić czy ten kurs z ' 98 jest ważny. weszła
          ustawa , która unieważniła kursy sprzed 2000 roku.

badanie lekarskie: może i bezterminowe, ale sam druk na którym jest wydane
          bezterminowy nie jest. a to różnica. taki druk jest wazny rok, więc po 98
          musisz mieć je nowe.
          • Gość: Ines Re: Ponowny kurs IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 21:04
            Nie masz racji! Jesli nie byłoby wazne(kurs czy zaswiadczenie)to by mi w
            Wordzie kazali powtorzyc kurs lub dac nowe zaswiadczenie.A nie
            kazali.Sprawdzili dokladnie wszsytkie dokumenty i umowili na testy, ktore mam
            juz zdane-czyli z dokumentami wszystko bylo ok!
            • antena80 Re: Ponowny kurs 19.03.04, 23:23
              Co to jest Word?
              • antena80 Re: Ponowny kurs 23.03.04, 15:24
                Warszawski Osrodek Ruchu Drogowego???
                Tak?
              • Gość: ja Re: Ponowny kurs IP: *.chello.pl 23.03.04, 19:41
                Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego
          • Gość: Aa Re: Ponowny kurs IP: *.bluu.net / *.bluu.net 20.03.04, 12:18
            Nie jesteś zorientowany w przepisach, kurs z 98 roku jest ważny. Nie wiem gdzie
            wyczytałeś że weszła ustawa która unieważnia kursy sprzed 2000 roku, to jakaś
            bzdura ! Nie ma takiego przepisu, kurs jest ukończony i tyle, a zdawać egzamin
            mogę kiedy chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka