Dodaj do ulubionych

szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie!

IP: *.acn.waw.pl 12.02.11, 10:40
Robiłam kurs w szkółce Smile. Teoria była bardzo okrojona i nudna,większość kursantów przestała na nią chodzić po pierwszych zajęciach. Praktyka czyli jazdy samochodem to już tragedia! Skusiła mnie niska cena za kurs ale to był błąd. Jeździłam starą, zdezelowaną białą Toyotą, jak pytałam co tak tłucze i skąd te dziwne odgłosy,instruktor zawsze mówił że to moja wina i to ja mu dobijam samochód. Musiałam wysłuchiwać jaka to ja jestem słaba, jak kiepsko mi idzie nauka i ile jeszcze godzin dodatkowych mnie czeka. Pewnego dnia usłyszałam: no zbieraj kasę na dodatki bo do egzaminu Cię nie dopuszczę. Przerwałam dalszą naukę narazie mam dosć prawa jazdy, może kiedys do tego powrócę narazie zostałam skutecznie zniechęcona.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.kosnet.pl 12.02.11, 13:15
      idż albo zadzwoń do tej szkoły niech ci kasę oddadzą bo instruktor nie może straszyć kursanta że nie wyda zaświadczenia ukończenia kursy bo w tym momencie jest naciągaczem a to jet karalne Masz prawo instruktora zmienić na innego bo to on jest na twojej łasce
      • Gość: Agnieszka Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.acn.waw.pl 12.02.11, 16:08
        Dzięki za informację.Tak zamierzam zrobić.
        • Gość: grzesiek Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 01:03
          a gdzie ta szkolą sie miesci i jak instruktor mial na imie...???????
        • autocash Uprawnienia szkół jazdy 13.10.12, 10:42
          Instruktor może Cię nie dopuścić do egzaminu. Wymagana liczba godzin to MINIMUM 30, a on decyduje o tym, czy tyle wystarczy.
          Niezależnie od tego, czy to są naciągacze, czy nie - zabierz swoją kartę przeprowadzonych zajęć z tej szkoły i przenieś się do innej. Jeśli nie wykorzystałaś wszystkich jazd, powinni Ci proporcjonalnie zwrócić pieniądze.
          ---
          Pożyczka pod zastaw auta Warszawa
      • sarawi szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! 16.02.11, 11:42
        Na samym poczatku, uprzedzam od razu, ze moja wypowiedz nie odnosi sie bezposrednio do Autorki.

(...) instruktor nie może straszyć kursanta że nie wyda zaświadczenia ukończenia kursu, bo w tym momencie jest naciągaczem, a to jet karalne (...)

Co rozumiesz przez definicje zastraszania kursanta?
        Dlaczego uwazasz, ze INFORMOWANIE kursanta o koniecznosci dokupienia dodatkowych jazd jest naciaganiem? w dodatku karalnym? - zacytuj mi w takim razie odpowiedni artykul. Czekam.
        Sa zawsze DWIE STRONY MEDALU. Czy naprawde uwazasz, ze instruktor POWINIEN podpisac sie pod zaswiadczeniem ukonczenia kursu, w momencie, kiedy osoba po 30 godzinach nie potrafi bezblednie przejechac trasy egzaminacyjnej, popelnia karygodne bledy na drodze, brakuje jej podstawowej wiedzy i informacji z zakresu przepisow ruchu drogowego? NIE. Obowiazkiem takiego instruktora jest dalsze szkolenie. 30 godzin to MINIMUM jakie kursant musi wyjezdzic, nigdzie nie jest powiedziane, ze po 30 godzinach moze zakonczyc kurs i isc na egzamin. Ja nie wypuscilabym takiej osoby, mialabym wyrzuty sumienia, gdyby spowodowala zagrozenie na drodze, zrobila sobie lub komus krzywde, wstyd by mi bylo, gdyby poszla na dodatkowe szkolenie do kogos innego i powiedziala, ze jej instruktorem prowadzacym bylam ja, a nie potrafi nic. I wierz mi, nie jest to wina instruktora, w wielu przypadkach to kursant nie wykazuje checi do nauki, nie wspolpracuje, nie chce.
        • Gość: gość Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 12:16
          wierzę, że zdarza się tak, jak napisałaś, że w wielu przypadkach to kursant nie wykazuje checi do nauki, nie wspolpracuje, nie chce.
          Ale!!! Nie raz jest inaczej. Ja miałam chęć, współpracowałam, czytałam, myślałam. Ale instruktor NIE CHCIAŁ!!!! O jazdach doszkalających zaczął mówić na pierwszej godzinie, zanim ruszyłam (to się wydarzyło na trzeciej godzinie jazdy!!!). W połowie kursu prawie niczego nie umiałam. Jak zmieniałam sobie instruktora i miałam z tym pierwszym ostatnią godzinę (jeszcze nie wiedział, że jest ostatnia), to zaczął mi mówić, że to szefostwo (OSK!!!) każe mu, by nie wysilał się za bardzo i przypadkiem nie uczył za dużo, bo zarobi dopiero na jazdach doszkalających. Czy to nie jest naciąganie? I tak za długo z nim jeździłam, bo byłam naiwna, wierzyłam w uczciwosć ludzi i chciałam dać mu szansę - a może jednak nauczy? Nic z tego... Nauczyli inni, ale już oczywiście po kursie, pozwolę sobie nie komentować...
          Potem już nikt mnie nie informował, że muszę dokupić godziny, sama wiedziałam... Ale dopiero na egzaminie zobaczyłam, że i tak jestem niedouczona (przez drugiego instruktora też, chociaż był lepszy). Znowu zmiana instruktora, i wtedy już zdałam.
          Ale te początki... czy to nie było naciąganie?
          Duża, znana w mieście szkoła...
          • sarawi szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! 16.02.11, 12:47
            Oczywiscie, ze tak, natomiast jestem zdania, ze nie nalezy wrzucac wszystkich do jednego worka. Owszem, sa instruktorzy, ktorym sie nie chce, nie ucza, tylko po to, aby zarobic na jazdach dodatkowych, ale sa tez tacy, ktorzy chca przekazac jak najwiecej wiedzy i swoich umiejetnosci Kursantowi, jednak natrafiaja na opor. I w takim przypadku nie ma mowy o naciaganiu, tutaj jest po prostu szczera ocena sytuacji i informacja - bez dodatkowych godzin nie poradzisz sobie na egzaminie.
            Pewnie, tez uwazam, ze to nie fair, kiedy instruktor zachowuje sie nie w porzadku w stosunku do Kursanta, ale wierz mi - lub nie - to dziala w dwie strony. Ja spotykam ludzi, ktorzy zachowuja sie nie fair w stosunku do mnie, nie licza sie ze mna, z moim wolnym czasem, maja gdzies moje poswiecenie, wskazowki, dobre rady. Robia swoje, ja mowie swoje i nic poza tym. I w takiej sytuacji nie mam zadnych skrupolow, nie dopuszczam do egzaminu takiej osoby.
    • Gość: Właściciel smile Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 01:06
      Proszę nie mylić szkoły smile.auto.szkola.pl KTORA MIESCI SIE NA WOLI
    • Gość: Karlinka Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:01
      Dokładnie takie same doświadczenia miałam z firmą www.smile.szkola.pl w Warszawiei radzę na nią uważać!
      • Gość: olek90 Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 23:44
        jakie doświadczenie, co było nie tak i z kim jeździłeś? ja mam bardzo dobre zdanie na temat tej szkoły, robiłem tam kurs i zdałem za pierwszym razem. Nic nie mam do zarzucenia do kursu w tej szkole ale każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.
      • Gość: Roofik Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.centertel.pl 17.01.12, 18:25
        heheh śmiać mi się chce z takich opinii. Zero konkretów a jedynie wpis bez żadnych argumentów. Przed czym przestrzegasz Karlinka? chyba przed sobą:-) pozdrawiam instruktorów Smile. Dla mnie jesteście The Best!!Kurs zrobiłem expressowo, zero nerwów i stresów na zajęciach. Po ukończeniu kursu w Smile egzamin zdany za PIERWSZYM razem!
    • Gość: Andraszi Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 07:25
      Widze że nie tylko ja miałem przeprawe z tą szkołą. Ja Jeździłem z Cezarym po 2 tygodniach jazd Cezary pochwalił się że jedzie na urlop, który trwał miesiąc. Zamiast poświęcić uwage na nauke "wisiał" na telefonie i zanudzał mnie wyssanymi z palca historyjkami. Ja odradzam nauke w tej szkole jazdy a już napewno z tym instruktorem
      • Gość: filippe Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 23:23
        a ja jeździłem z Czarkiem i potem z Grześkiem i zdałem za pierwszym razem. To co piszecie to totalne bzdury lub konkurencja udziela się z zazdrości:-). Zresztą nie tylko ja mam tak dobrą opinię o tej szkole - widać po wpisać na Fb ile osób zdaje za pierwszym razem! Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie a moje jest takie, że trafiłem do najlepszej szkoły w Wawie. Pozdrawiam i
        życze wszystkim takich instruktorów jakich ja miałem.
    • Gość: Agga Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: 94.124.19.* 17.01.12, 09:21
      eeeeetam..głupoty piszesz albo jesteś z konkurencji. Ja trafiłam do tej szkoły z innej bardzo znanej i rozreklamowanej szkoły i w ciągu dwóch godzin jazd doszkalających dowiedziałam się więcej niż podczas całego kursu w tej znanej szkole do której trafiłam na kurs:-)Ja jestem bardzo zadowolona i nie wiem przed czym tu przedmówca przestrzega. Chyba to ostrzeżenie jest przed samym sobą bo ludzie są różni i tacy nie zadowoleni z niczego w życiu tez się trafiają. Ja gorąco polecam szkołę Smile.
    • Gość: berni Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 21:58
      robiłem kurs pare miesięcy temu - instruktorzy cały czas rozmawiają przez telefon, a spóźnienia to norma
      • Gość: kursantka smilea Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.home.aster.pl 24.05.12, 22:00
        Ja również przestrzegam....przed słuchaniem takich bredni i bzdur! SMILE to najlepsza szkoła jazdy w Warszawie. Nie znam nikogo kto nie byłby nie zadowolony z kursu czy doszkalania w tej szkole. Większość kursantów zdaje za pierwszym lub drugim razem. Nie bez powodu szkoła nazywa się SMILE! Instruktorzy są profesjonalni, rzeczowi, udzielają praktycznych wskazówek, i tworzą świetną atmosferę podczas jazd, bez stresu. Piszecie, że odbierają telefony w czasie jazd. A kiedy mają to robić skoro non stop są w samochodzie?Rozmowy nigdy nie były długie, a instruktor zawsze przepraszał ze musi odebrać. Przyznaje, wybrałam tę szkołę bo skusiła mnie cena. Dziś wiem, że to były najlepiej wydane pieniądze! Polecam wszystkim, którzy chcą w bezstresowej, miłej atmosferze nauczyć się jeździć.
        • Gość: izka Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 10:49
          kursantka smilea a skąd masz takie informacje że większość zdaje za pierwszym czy drugim razem i skąd wiesz że to najlepsza szkoła skoro robiłaś kurs w jednej szkole na nie we wszystkich? czy to nie jest czasami kryptoreklama?
        • Gość: wiera Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 11:24
          instruktor przeprasza, ze musial odebrac telefon, a to ciekawe, nie spotkalo mnie to jeszcze w tej szkole, zeby mnie instruktor przeprosil, czasami nawet nie zwracaj uwagi na to co robisz
          • Gość: Kierownik SMILE Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.warszawa.mm.pl 21.06.12, 22:03
            TAK KRÓCIUTKO... ZACZNIJ UCZYĆ DOBRZE A NIE PISZESZ BZDURY, BRAK PRACY POWODUJE FLUSTRACJE.ROZUMIEM TY ZWRACASZ UWAGE NA WSZYSTKO....TYLKO NIE NA SIEBIE...
            • Gość: Kierownik SMILE Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.warszawa.mm.pl 07.10.12, 03:34
              Szkoła Nauki Jazdy się rozrasta i będzie się rozrastać, jak ronda w POLSCE....DROGA KONKURENCJO GIŃ , JESTEŚMY NAJLEPSI DLATEGO NAS SIĘ BOICIE, JESTEŚMY BEZCZELNI BO WIEMY ZE JESTEŚMY PERFEKCYJNI W TYM CO ROBIMY, U NAS PRACUJĄ TYLKO INSTRUKTORZY Z NAJWYŻSZEJ POLKI, DLA PRZECIĘTNIAKÓW NIE MA TU MIEJSCA, JAK KTOŚ ZACZYNA SIĘ
              OPIEPRZAĆ WYLATUJE Z ROBOTY......GŁÓD NIE MA SZANS.........
    • Gość: rozsądny Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.tktelekom.pl 22.06.12, 11:39
      wybór szkoły jazdy jest bardzo ważny, więc oprócz opinii znajomych trzeba też zasięgnąć wiadomości u jakiś obiektywnych źródeł np. AutoQ.pl, masz tam wszystkie przydatne info co do kursów (cena, zdawalność itd.) i po tych wszystkich zabiegach człowiek nie zapisze się do byle jakiej szkoły!
    • Gość: gabryśka Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 19:18
      Bo prawda jest taka, że kurs jazdy trzeba wybrać z głową. Dobrze poczytać choćby takie forum, jak to, zapytać znajomych gdzie robili i jakie są ich odczucia. Kurs jednak nie kosztuje tak mało, lepiej więc wybrać dobry, by potem nie zapłacić drugie tyle za dodatkowe jazdy. A wszystkim szukającym polecam link: www.autoq.pl - można obczaić ceny i zdawalność w danej szkole w jednym miejscu.
    • Gość: Maniek bez przesadny IP: *.centertel.pl 05.02.13, 10:49
      hejka wszystkim, chodzę do Smila i powiem szczerze szkoła nie jest zła. Fakt, instruktor wytyka błędy ale, kurrde o to, tu chyba chodzi, nie? Inaczej to się jeździć nie nauczysz… Piszesz, ze teroia była nudna – hahah ,no sorry ale gdzie Ty masz teroie ciekawą? Co chciałabyś odgrywać scenki rodzajowe? Proszę cię. Słuchaj, rozumiem, ze możesz być zdenerwowa bo uczysz się jeździć, a tu trafiasz na intruktora, który wali prosto z mostu… ale, skoro mówi, ze nie umiesz jeszcze jeździć to może ma rację? No nie wiem jak jest, nie chce się wymądrzać ale mój kumpel, tez radził sobie za kółkiem, no powiedzmy średnio a uwaga- zdał za pierwszym razem – zaznacze, zę fuksem zdał. Mineły dwa tygodnie po odebraniu prawka i skasował fure, dobrze ze mu się nic nie stało. Nie można stwarzać zagrożenia. Słuchaj, jak czujesz się tam niekomfortowo, to zmień szkołę, tylko weź poprawę na kwetię bezpieczeństwa, on ma cie nauczyć skilsów, a nie być twoim przyjacielem… Tyle ode mnie. Pozdro.
    • Gość: natala Re: szkółka jazdy Smile Warszawa. IP: *.centertel.pl 15.02.13, 14:17
      POLECAM!! Cudowni, kompetentni instruktorzy, super atmosfera. Początki były trudne, ale to nauka roznie bywa tez myslalam ze to nie dla mnie, ale zdałam za 1 razem. Było cudnie szkoda ze to juz koniec;-) bede polecac wszystlim!
    • Gość: madzialena Re: szkółka jazdy Smile Warszawa. IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 22:49
      Hej Iza,
      jaka szkole jazdy polecasz?Rozumiem ze wyjeździałas te 20 godzin i teraz masz zamiar skorzystac z godzin doszkalajacych ale juz w innym OSK?Pytam poniewaz sama stoje przed wyborem szkoły, i mam pustke w głowie,zastanwiałam sie nad Smile poniewaz kuszą ceną,ale po Twojej opinie mysle ze to byłby zly wybor.
      • Gość: Iza Re: szkółka jazdy Smile Warszawa. IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 22:47
        Hej,
        Jazdy doszkalające robiłam w szkole Aurinko. Trafiłam tam z polecenia i właśnie wczoraj zdałam wreszcie egzamin. Jeździłam z Pawłem. To świetny instruktor, wszystko spokojnie i cierpliwie tłumaczy. Nigdy nie podniósł głosu, chociaż na drodze bywało różnie i trafiłam do niego z naprawdę praktycznie zerowymi umiejętnościami. Jeśli więc ze spokojnym sumieniem miałabym kogoś polecić, to tylko jego.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia
        • Gość: ewa Re: szkółka jazdy Smile Warszawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 09:26
          cena niska to i też szkolenie marne
    • Gość: magda Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.centertel.pl 05.02.14, 19:30
      Proponuje zajrzeć na strone Polskie Szkoły jazdy, wybrać instruktorów z Wa-wy i spojrzeć, że w pierwszej szóstce NAJLEPSZYCH instruktorów jest CZTERECH ze Smile :) A oceniają to kursanci... Ja miałam przyjemność poznać wszystkich a jeździłam z Czarkiem, który w dwa miesiące nauczył mnie jeździć i zdałam egzamin bez żadnego problemu. Polecam ich gorąco i polece każdemu z czystym sumieniem!
    • Gość: Janek Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.centertel.pl 27.02.14, 14:46
      Maniek to mnie rozśmieszyłeś :D Wyobraziłem sobie jak ludzie przebierają się za samochody i odgrywają scenkę rodzajową „kto pierwszy jedzie na skrzyżowaniu” :D Heheh
      Izka, ja też jestem po nauce w Smile i również jeździłem z p. Grzegorzem. Zdałem egzamin za 3 razem, ale to dlatego że strasznego stresa miałem. Kurdee na pierwszym egzaminie z tego stresu zapomniałem jak się nazywam gdy mnie egzaminator zapytał :D Teraz się z tego śmieję, ale wtedy to wiadomo nie było mi do śmiechu. Tak już mam że zawsze okropnie się denerwuje na różnych egzaminach. P. Grzegorzowi faktycznie zdarzało się spóźniać, bo wracał z kursantem i np. korki były, ale zawsze sobie w notesie zapisywał że 10 min czy 15 przyjechał później i potem odrabialiśmy to gdy był czas i zamiast jeździć 2 godzinki to jeździliśmy 2,15 więc nie widzę w tym problemu, bo to uczciwe podejscie.
      • Gość: PaniAga Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! IP: *.centertel.pl 28.02.14, 14:41
        Myśle że te wszystkie negatywne komentarze wystawiają osoby, które nie zdały prawka za pierwszym razem i teraz się chcą się zemścić. chodziłam do smile i zdałam na odlewniczej za 2 razem, a teorię za pierwszym. nie mam do Czarka, z którym jeździłam. żeby zdać za pierwszym razem to trzeba mieć spore szczęście, bo wiadomo stres, czasem niesympatyczny egzaminator, który dodatkowo stresuje. pamiętam, że mnie strasznie stresowało oczekiwanie na wyczytanie przez megafon, a jeszcze za pierwszym razem jak zdawałam to było gdzieś 40 min opóźnienia i człowiek siedział tam w tym okrągłym barze znerwicowany.
    • Gość: zigi Odradzam IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.07.14, 14:48
      Ja również odradzam tą szkołę, a już w szczególności Grzegorza, kierownika. Brak kultury, brak podejścia do kursanta, porażka.
      Po prostu nie, nie, nie ...
    • Gość: Kursant ostrzeżenie przed Czarek Mordon IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.14, 23:42
      Nie polecam i odradzam intruktora Czarka Mordona. Podczas szkolenia mnie było mu wszystko jedno czy się czegoś naucze. Caly czas pisal cos na komorce, zatrzymywal sie za kazdym razem na stacji na hot-doga i kawe, co oczywiscie skracalo moje lekcje. Najwazniejsze, ze nie zwracal uwagi na moje bledy i po prostu obserwowal jak je popelniam. Nie taki powinien byc intreuktor.
      Odradzam!
    • gosiaczek778 Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! 28.01.15, 17:34
      SZKOŁA JAZDY SMILE NA BIELANCH TO POMYŁKA NIE KIERUJCIE SIĘ NISKĄ CENĄ BO TO ONA POWINNA DAĆ WAM DO MYŚLENIA, SZEF SZKOŁY ZWYKŁY NIE PRZYJEMNY CHAM ROBIĄCY ŁASKĘ ZAJĘCIA OKROJONE BRAK KOMUNIKACJI, ODWOŁYWANE JAZDY, JUŻ TERAZ WIEMY DLACZEGO INNI PRZESTRZEGALI PRZED SZKOŁĄ SMILE, WSZYSCY ŁĄCZNIE Z INSTUKTORAMI MAJĄ WSZYSTKO I WSZYSTKICH GŁĘBOKO DRAMAT NIE POLECAM
      • maniek-1970 Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! 16.08.15, 13:38
        POTWIERDZAM! Stanowczo odradzam szkołę smile z Warszawy. Robiłem w tej szkole kurs na kat. B. Właściciel ośrodka cham nastawiony na zarabianie kasy. Nauka polega za jeździe po tych samych skrzyżowaniach ( jazda na pamięć ). Zajęcia na placu manewrowym polegają na tym, że przez ponad godzinę jeździ się po łuku kręcąc jak małpa kierownicą a instruktor urządza sobie pogawędki z kolegami po fachu lub rozmawia przez telefon. Jak zwróciłem uwagę, że nie za taką naukę płacę to instruktor zapytał się jak ma mnie uczyć:). Szkołę wybrałem ponieważ są na 3 miejscu w rankingu na stronie superprawojazdy.pl. Z tego co się dowiedziałem, żeby opinia kursanta pojawiła się na tej stronie to musi zaakceptować ją właściciel szkoły - dlatego też nie ma opinii negatywnych. Porażka! Z daleka od tej szkoły!
        • bylakursantka Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! 23.08.15, 22:49
          Zdecydowanie odradzam! Byłam bardzo niezadowolona ze szkoły.Cena za kurs ok, część teoretyczna nieźle przygotowana, instruktor zwracał uwagę na moje błędy. Na tym koniec plusów. Biuro często zamknięte w dniach w których powinno być otwarte, problem z kontaktem ze względu na częste urlopy właścicieli. Instruktor bardzo często zabierał mnie na stację benzynową. Prawie zawsze gdy jeździłam dwie godziny miałam tę przyjemność. Była to strata czasu bo czasem musieliśmy stać w dłuższej kolejce. Jeździliśmy ciągle po tych samych trasach. W czasie kursu nie poznałam wszystkich manewrów. Instruktor już od połowy kursu kazał mi wejść na stronę i sprawdzić świetną ofertę jazd doszkalających. Byłam bardzo zestresowana nieuprzejmym zachowaniem i ciągłym krzykiem pana, który ze mną jeździł. Po każdym błędzie musiałam wysłuchiwać monologu na temat tego jak ja mogłam tak zrobić i jak źle sobie radzę. Chciałam szybko zakończyć kurs i dokupić jazdy w innej szkole. Źle zrobiłam, że nie przeniosłam dokumentów jeszcze w czasie kursu. Nie bójcie się tego robić, jeśli jesteście niezadowoleni ze swojej szkoły. Instruktor, ku mojemu zaskoczeniu, podpisał, że zdałam egzamin wewnętrzny. Informacja o zmienionym statusie PKK trafiła do wydziału komunikacji. Gdy Smile dowiedział się, że nie zamierzam wykupić u nich jazd doszkalających wycofał dokumenty a mi powiedziano, że zatwierdzili pozytywnie egzamin przez pomyłkę. Wydział komunikacji był bardzo zaskoczony całą sytuacją. Zwrócono mi pokreśloną kartę egzaminacyjną a w miejscu gdzie było "wynik egzaminu pozytywny" zostało przekreślone i napisane "negatywny". Instruktor dzwonił do mnie namawiając do powrotu i zapisu na doszkalanie. Mówił, że inni tylko namieszają mi w głowie i powinnam jeżdzić z jedną osobą. Zniechęciło mnie to bardzo do kontynuowania nauki. Miałam dłuższą przerwę. Zdecydowałam się jednak na doszkalanie w Imoli oraz na kilka godz w Expercie. Egzamin zdałam za drugim razem. Instruktor ze szkoły Smile był zdecydowanie najsłabszy, najbardziej opryskliwy i nastawiony na zysk. Nie byłam może najłatwiejszą kursantką ale spokój i cierpliwość na jazdach doszkalających zdecydowanie mi pomogła. Odradzam szkołę Smile.
    • evenbetter Re: szkółka jazdy Smile Warszawa - uważajcie! 25.08.15, 18:41
      Niestety niska cena to prawie zawsze gwarancja tego typu przeżyć. Lepiej zapłacić więcej i mieć porządnego instruktora i bezpieczne auto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka