Dodaj do ulubionych

nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo?

IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 20:54
www.youtube.com/watch?v=YIccUf8I2XE&feature=player_embedded#at=367
wrzucam filmik, co o tym myślicie??Faktycznie gościu nie był w nastroju, ale czy on ją obraził? moim zdaniem lekka przesada...I może nie powinnam, ale ...mnie to bawi:) szczególnie początek:

-zna Pani zasady?
- nooo, hihi, nikt mi nie mowił,hihi, he he ...

:-D
Obserwuj wątek
    • Gość: komfacela Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 21:16
      Swoją drogą- próbował ktos kiedyś odpowiedzieć przecząco na to pytanie?:-D
    • hazzard Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? 02.03.11, 21:33
      czy ja wiem, czy był chamski? Miły nie był, ale przynajmniej był szczery, powiedział lasce, jakie błędy popełniła i gdzie. Niestety osoba, która łamiącym głosem duka: "zdenerwowałam się", "nie zauważyłam" itp. i jedzie jak cielątko za traktorem, bo boi się wyprzedzić, raczej średnio jest przygotowana do samodzielnej jazdy....
      • w357 Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? 02.03.11, 21:55
        hazzard napisała:
        > czy ja wiem, czy był chamski? Miły nie był, ale przynajmniej był szczery,.......

Ja bym tego zachowania pod chamstwo nigdy nie podciągnął.
        Jednakże jeżeli to jest film z realnego Egzaminu, to egzaminator zachował się nieprofesjonalnie.
        Błędy powinien omówić PO egzaminie i podsumowaując ilość błędów Egzamin zaliczyć jako zdany lub NIE.
        Marudzenie podczas jazdy nie powinno mieć miejsca.
        • Gość: komfacela Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 22:02
          www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090218/RZESZOW/404558555 to jest film z realnego egzaminu poczytajcie o tym szerzej ta dziewczyna złożyła skargę na tego gościa i najsmieszniejsze jest, ze wygrała i nast. egzamin miała za darmo...:D
          • Gość: do w357 Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 22:05
            ale on już jej te błędy wytykał PO egzaminie... jak już staneli za tą taksówką to ona sięprzesiadła i dalej prowadził on:)

ale swoją drogą... czy Was nie bawi ta odpowiedź przecząca na pytanie "czy zna Pani zasady egzaminu?" przecież oni dla formalności o to pytają tymbardziej, że zasady są zawsze omawianie pokrótce przed wejściem na egzamin:D
            • ju_s_tyna Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? 02.03.11, 22:11
              gdzie są omawiane zasady to są nie w każdym wordzie
              • Gość: komfacela Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 22:35
                hmmmmm no ja miałam o tyle dobrze, że instruktor powiedział mi wszystko na kursie...
            • w357 Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? 02.03.11, 22:21
              Gość portalu: do w357 napisał(a):
              > "czy zna Pani zasady egzaminu?"
              > przecież oni dla formalności o to pytają tymbardziej, że
              > zasady są zawsze omawianie pokrótce przed wejściem na egzamin:D

Czy zasady są zawsze omawiają przed egzaminem ?
              Powinny, ale nie zawsze egzaminatorzy to robią !

Sam byłem świadkiem (kilka lat temu) jak egzaminator przyszedł do grupki oczekującej na Egzamin i po przedstawieniu się zapytał - Czy Państwo znacie zasady egzaminu ?
              W odpowiedzi było ciche "taaak".
              No to proszę do samochodu, kto pierwszy ?

Tyle było tego OMAWIANIA.
              • Gość: wasz eg. w357 przestań! IP: 212.191.200.* 03.03.11, 15:09
                egzaminator upewnia się o zrozumieniu zasad, nauka jest w OS
                • w357 niby CO mam przestać ? 03.03.11, 18:35
                  Stwierdzania FAKTYCZNYCH faktów ???

Gość portalu: wasz eg. napisał(a):
                  > egzaminator upewnia się ....

Jak masz jakieś "ALE" , to napisz dokładnie o co Ciebie chodzi (podając nr. służbowy, imię , nazwisko i stanowisko).
                  (kropka)
          • w357 Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? 02.03.11, 22:11
            Gość portalu: komfacela napisał(a):
            > ....najsmieszniejsze jest, ze wygrała i nast. egzamin miała za darmo...:D

Przypuszczam , że WORD woli ustąpić w takich sprawach i dać drugą szansę niż rozdmuchiwać tego typu sprawy.

Ciekawe czy taki artykuł zobaczyłby światło dzienne, gdyby przy drugim egzaminie panienka popełniła też masę błędów ?
            Wątpie.
            • Gość: komfacela Re: nagranie z egzaminu na prawo jazdy-chamstwo? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 22:19
              cyt:

"- Jeszcze nie wsiadłam do auta, a egzaminator sugerował, że moje umiejętności są mizerne i nie zdam. " ja też bym była na jego miejscu ZDZIWIONA, że idzie na egzamin a nie zna zasad...

"Po chwili, choć jechałam prawidłowo, oblał mnie pod wyimaginowanym pretekstem - wymuszenia pierwszeństwa przejazdu - opowiada Monika." skoro się nawet nie patrzyła czy nic nie jedzie, to jak miał jej nie oblać? Poza tym nie oblał jej tylko za to. Wlokła się za pojazdem wolnobieżnym, pomimo pustek na lewym pasie służącym do wyprzedzania + zjeżdżała z ronda z pasa wewnętrznego- to mało? aaaa i kazał jej rozpędzić do 50tki, a ona jechała wolniej(tego już nie jestem pewna, bo nie widać było prędkościomierzu, no ale raczej tak było)

"- Przy wjeździe na rondo kazał mi jechać "na wprost" Problem w tym, że "na wprost" stał blok, ale nie było zjazdu z ronda." kazał jej jechać na wprost na rondzie, a na wprostu stał blok... PADŁAM:D

"Gdy ruszyłam, wyłączył ogrzewanie tylnej szyby, co utrudniło mi jazdę, bo była mgła i padał deszcz - opowiada Monika. " - bez komentarza :D
              • w357 poza tym ..... 02.03.11, 22:27
                Artykuł w nawet najbardziej renomowanej gazecie, to jest "prawda" po iluśtam "retuszach" i NIGDY nie zawierają 100% prawdziwej prawdy.
                • Gość: komfacela Re: poza tym ..... IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 22:33
                  no w sumie racja, ale moim zdaniem takie artykuły świadczą tylko o tym, że w 99% przypadków kursanci oblewają, bo najzwyczajniej w świecie nie potrafią jeździć, a "chamscy" egzaminatorzy to po prostu mit. Po nagłówku naprawdę spodziewałam się czegoś "ostrzejszego":)

swoją drogą ja bym się tak nie ośmieszyła, "nawet" za cenę 112zł (darmowy egzamin, he he... ) No co, po głosie by mógł mnie kto poznać:)
                  • sarawi Re: poza tym ..... 02.03.11, 23:42
                    Moim zdaniem to ona zrobila z siebie posmiewisko, a nie on. Panu Egzaminatorowi nie mam nic do zarzucenia. Dziewczyna nie potrafi jezdzic, widac to na filmie doskonale, a za wszelka cene chce udowodnic, ze jest inaczej i negatywny wynik egzaminu jest spowodowany zachowaniem Egzaminatora.
                    Nie potrafi jezdzic dynamicznie, nie wykonuje polecen Egzaminatora, nie potrafi pokonac najprostszego ronda prawidlowo, jak mozna wjezdzac na wewnetrzny pas ruch, jesli wie, ze ma przejechac przez rondo prosto?, nie potrafi wyprzedzac ... i tak dalej ...
                    Jak mozna wogole zrobic z siebie taka idiotke i powiedziec, ze "na wpost stal blok, wiec jak moglam jechac prosto ... " ... masakra. Powiedzial jej jasno i wyraznie, jedziemy prosto, w strone Radomia. Glupi by zrozumial ...
                    skad sie tacy ludzie biora ...
                    • Gość: komfacela Do sarawi IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 23:57
                      przecież piszac o ośmieszeniu miałam na myśli oczywiście ją a nie jego:) Poza tym kazał jej jeszcze tam w pewnym momencie jechać drogą z pierwszeństwem, a ona do niego: "w lewo?" ...i tak byl cierpliwy
                    • Gość: komfacelka Re: poza tym ..... IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 23:59
                      "Jak mozna wogole zrobic z siebie taka idiotke i powiedziec, ze "na wpost stal b
                      > lok, wiec jak moglam jechac prosto ... " wiesz.. mogła jeszcze pojechać prosto przez rondo przez wysepke:D
                      • sarawi poza tym ..... 03.03.11, 14:55
                        Ja znam takie przypadki :))) wierz mi na slowo hihihi
                        • w357 Re: poza tym ..... 03.03.11, 19:17
                          sarawi napisała:
                          > Ja znam takie przypadki :)))
                          >

A jakie Ja znam ? :-) :-) :-)

Nie chcę uruchamiać nowego tematu, ponieważ dotyczy to "wyższej klasy" :-)
                          Ostatnio w mojej "aktualnej" Firmie "miasto" wymusiło zatrudnienie nowych Kierowców ! ....
                          Co dwa tygodnie zatrudniają/przygotowują do zatrudnienia 10/15 nowych osób !
                          Kandydaci mają/posiadają kat.D !!!
                          Po kilku dniach sami rezygnują lub są "skreślani" z "listy płac" za popełnione wykroczenia lub KOLIZJE !
                          Czy kolizje były z ich powodu/winy ?
                          Nie wiem !
                          Nie miałem wglądu w akta danej sprawy.
                          Jednakże dobił mnie ŚMIECHEM (własnym) osobnik (nie jeden), który przed wyjazdem w TRASĘ twierdził, że wszystko wie i wszystko łumie, a po godzinie na trasie zgłasza przez RADIO (CB) , że on nie wie , gdzie ma dalej jechać (co,gdzie włączyć, itd)!!! (przynajmniej "radio" dobrze obsługiwał)

Czyli - NIE ZNA TRASY ! NIE POTRAFI czytać wydrukowanego Rozkładu Jazdy !!!

No i co można o tym sądzić ?

Jeżeli ktoś "startuje" do kat."B" i czegoś nie rozumie(w sensie przepisów) lub niezałapuje, to po prostu potrzebuje więcej czasu na szkolenie (ewentualnie się nienadaje - twierdzenie jakiego Ja nie preferuje), ALE ...... Może zda, może nie (nie mój problem).

I wracając do tematu "zdawania Egzaminów" - Sam już nie wiem, co o tym sądzić ?
                          Zaostrzyć przepisy (reguły), czy nie ?
                          W krajach "zachodnich" pozytywnie zdaje prawie KAŻDY, ponieważ Egzaminator i nowy posiadacz Prawa Jazdy zdaje sobie sprawę jaką odpowiedzialność ponosi Kierowca (winny wypadku) , jeżeli takowy spowoduje.
                          Jak jest w Polsce ?
                          "Wolna amerykanka" !!!
                          Albo się UDA, albo "skrzydełka z rożna".

A może....... :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka