Dodaj do ulubionych

Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław

IP: *.13.199.109.static.rdi.pl 04.12.12, 19:16
WORD jakiś czas temu opublikował najnowszy ranking Szkół Jazdy na pierwszym miejscu OSK Kursant. Co o tym sądzicie? W ogóle co sądzicie o tych rankingach?
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: 173.242.116.* 04.12.12, 19:30
      Czy ja wiem? Niby jakaś tam informacja jest. Z samych statystyk wynika, że jest większe prawdopodobieństwo, że w takiej szkole zda się szybciej. Dużo na pewno dają egzamy wewnętrzne
      • Gość: Sławek Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.play-internet.pl 02.10.14, 16:46
        Zacznę od tego, że trudno jest obiektywnie ocenić szkołę KURSANT, nie mając porównania z innymi szkołami. Mogę tylko napisać, co mi się podobało a co nie. Wykłady prowadzone przez seksowną blond babeczkę (niestety nie pamiętam imienia ani nazwiska). Pełen profesjonalizm, talent pedagogiczny, punktualność i znakomita wiedza na temat przepisów ruchu drogowego. Trochę za bardzo straszy egzaminem - w rzeczywistości nie jest aż tak źle. Jazdy z panami:Zbyszkiem i Grzegorzem. Pozdrawiam obydwóch. Podchodzą do kursanta spokojnie, bez nerwów i zapewniają bezstresowe lekcje. Różnice w podejściu do nauczania są niewielkie i obydwaj są godni polecenia. Trochę krytyki o samym placu manewrowym. Można by poprawić jakość nawierzchni. Oprócz tego na placu jest ciasno bo służy zarówno kursantom na kat A jak i B. Jak tylko na placu pojawi się kilka samochodów, można kręcić tylko ósemki i wolny slalom. Ogólnie jestem zadowolony z poziomu nauczania i z czystym sumieniem mogę polecić szkołę innym.
    • Gość: felek Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: 74.82.222.* 17.12.12, 13:42
      nie znam algorytmu na jakiej zasadzie szkoła uzyskuje pierwsze miejsce czy to jest ilość osób które zdały za pierwszym w stosunku do wszystkich egzamów czy do zdanych egzamów, czy ogólnie liczba zdanych egzamów w danej szkole do niezdanych. Tak czy inaczej ja zdałem za pierwszym razem i robiłem w kursancie, to chyba nie zbieg okoliczności bo orłem nie byłem ;)
    • Gość: Kaśka Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: 198.144.186.* 15.01.13, 12:21
      No myślę, że coś w tych rankingach jest ja zdałam za pierwszym razem, robiłam kurs w kursancie i nawet nie musiałam dużo jazd dokupić. Pierwszy wewnętrzny oblałam, ale nie ma się co oszukiwać słusznie, bo nie zatrzymałam przed przystankiem tramwajowym. 3 godziny pozwoliły wyrównać braki i poszłam na Państwowy. Jestem przekonana, że jeżeli od razu po wyrobieniu minimum poszłabym na Państwowy nie potrzebnie zdołowałabym się i straciła pewność siebie, a mówię wam, że Państwowy to jest jednak stres i można zrobić błędy, których normalnie się nie robi dlatego trzeba być naprawdę dobrze przygotowanym!
      • Gość: monika Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 12:58
        Nie mam pojęcia jak oni to wyliczają, ale ja też jestem po kursie w tej szkole i egzamin w WORD zdany za pierwszym razem. Może nie do końca podoba mi się polityka tej szkoły i ich dziwnie metody przeprowadzania egzaminu wewnętrznego, a także notoryczne spóźnienia, ale instruktorów mają naprawdę dobrze przygotowanych. A to chyba najważniejsze. Jeśli się przyjrzeć innym szkołą nauki jazdy to widzimy jak wielu instruktorów tych szkół to tylko czysty przypadek. A w szkole Kursant instruktorzy potrafią się przyłożyć do swojej pracy.
    • Gość: Tomek Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.13.199.109.static.rdi.pl 14.02.13, 10:34
      Kurcze no nie mam pojęcia jak oni wyliczają te rankingi, ale fakt faktem mam kilku znajomych którzy zdali za pierwszym razem po kursie w Kursancie...
      • Gość: Zbycho Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.13.199.109.static.rdi.pl 20.02.13, 12:43
        Moim zdaniem super szkoła, bardzo dobrzy instruktorzy mają opracowane wszystkie skrzyżowania w strefie egzaminacyjnej i na praktycznym nic Cię nie zaskoczy, wszystko dokładnie objeżdżone. Bardzo polecam nie dziwie się że są nr 1 w rankingu WORD ja też zdałem za pierwszym razem!
        • Gość: hehe Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 14:19
          Masz rozdwojenie jaźni człowieku ???? zadajesz pytania i sam sobie na nie odpowiadasz pod różnymi imionami w dodatku. idiota sie nie domyśli że to tania reklama szkółki .
    • Gość: michal Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.artnet.pl 28.02.13, 18:27
      Robiłem w kursancie zdałem za drugim razem. Wewnętrzny za trzecim. Na pewno wewnętrzne przyczyniają się do podwyższania rankingu bo jednak człowiek jest zmuszony lepiej się douczyć. Pewnie gdyby nie wewnętrzne zdałbym za 5 razem. Ale też kwestia indywidualna jeden znajomy wyjeździł minimum 30 i zdał za pierwszym razem. Koleżanka natomiast była w takiej mniejszej szkole z małej miejscowości i tam nie było wewnętrznych egzamów i tak dokupowała godziny bo zdała za 7 razem więc dwa razy obowiązkowo dokupowała+ koszty tych wszystkich egzaminów nerwy i stres.
    • Gość: marta Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.yolau.net 04.03.13, 15:36
      Podpisuje się obie rękami pod numerem 1 tej szkoły w rankingu. SERDECZNIE DZIĘKUJĘ PANU CEZAREMU KARPIŃSKIEMU za naukę jazdy.:) Przygotował mnie idealnie do egzaminu. "Przerobilismy" wszystkie manewry i trasy, które spotkały mnie na egzaminie, do tego dostałam masę przydatnych wskazówek. Jest wyrozumiały, doskonale tłumaczy i przede wszystkim uczy myślenia na drodze i przy okazji umila czas szkolenia, ktory staje sie przyjemnoscia! Super podejście do kursanta, będę bardzo milo wspominać te godziny nauki, które nie poszły na marne. Tak więc doszłam do wniosku, że przy takim instruktorze nawet blondynka może zdać. DZIĘKUJĘ PANU TADEUSZOWI ZA PROFESJONALENE SKORYGOWANIE BŁĘDÓW A SAMEGO SZEFA SERDECZNIE POZDRAWIAM to odpowiednia osoba na wlasciwym miejscu.
    • Gość: Kursantka 2012 Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.13, 19:19
      Zacznijmy od tego, że jestem kobietą po czterdziestce i do niedawna myślałam, że nigdy nie zostanę kierowcą ponieważ nie mam w tym kierunku żadnych predyspozycji, a jedynie lęk przed prowadzeniem samochodu. Do nauki jazdy zmusiła mnie potrzeba. Czasami tak bywa. Zapisałam się do Kursanta -trochę dlatego, że blisko domu, a trochę z polecenia koleżanki. Zaczęłam od przysłowiowego zera, było mi nawet głupio na wykładach bo inni coś wiedzieli, potrafili trochę jeździć, ja nawet znaków drogowych nie potrafiłam nazwać. Ale żeby za wiele się nie rozpisywać ... Moje szkolenie trwało 5,5 miesiąca - czy to dużo dla osoby w moim wieku i z taką wiedzą startową ? Proszę sobie odpowiedzieć. Poza tym mój instruktor był: punktualny, nie odwoływał jazd, wyrozumiały dla "baby za kierownicą" i przez cały czas cierpliwie uczył i korygował błędy. Pod koniec szkolenia super sprawą w Kursancie jest możliwość jazdy z różnymi instruktorami na zasadzie egzaminu wewnętrznego - jeżeli go zdasz to znaczy, że potrafisz jeździć i zdasz państwowy. Zmiana instruktorów i możliwość jazdy na różnych pojazdach szkoleniowych bardzo dobrze przygotowała mnie do egzaminu w WORD. Mój stres został zminimalizowany do tego stopnia, że egzaminatorowi nie udało się wyprowadzić mnie z równowagi- chociaż próbował swoich "sztuczek". Strefa egzaminacyjna po szkoleniu w Kursancie nie powinna być dla nikogo zaskoczeniem. Zdałam za pierwszym podejściem - a takich osób jak ja w Kursancie było więcej i nawet starszych ode mnie. Zgadzam się z opiniami, że za dodatkowe godziny trzeba sporo płacić- ale ja miałam cel, żeby zdać za pierwszym razem, a cel został osiągnięty - warto było ;) Jeżdżę samodzielnie i nadal nie mogę uwierzyć, że już to potrafię. Zostałam kierowcą choć nigdy o tym nie marzyłam. Warto wybrać szkołę Kursant i ich metody szkolenia żeby potem WORD odwiedzić tylko raz ;)
      • Gość: Kryśka Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.13, 12:19
        Z całego serca chciałam podziękować Cezaremu Karpińskiemu. To wspaniały instruktor, człowiek rzetelny, cierpliwy, potrafi podnieść na duchu, ma świetne poczucie humoru i indywidualne podejście do każdego kursanta. Byłam "trudnym przypadkiem", ale Cezary nauczył mnie jeździć samochodem i dzięki niemu zdałam egzamin państwowy :)
      • Gość: Kasia Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.13, 15:46
        Ja swój egzamin zdałam za pierwszym razem i Szkoła Jazdy KURSANT moim zdaniem zasługuje na pierwsze miejsce. Prawo jazdy z nimi to kurs za który warto zapłacić tysiaka by potem śmigać po ulicach na luzie! Polecam wszystkim:)
    • gnom_opluwacz Gratuluję szkole 08.05.13, 09:39
      Jeśli tak samo "óczy" jak się reklamuje (wystarczy popatrzeć na IP), to omijałbym szerokim łukiem.
      • Gość: Kursantka 2012 Re: Gratuluję szkole IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.13, 22:01
        Drodzy Panowie - Gościu XXX i Gnomie proszę uruchomcie swoje męskie wyobraźnie bo oto daję Wam wirtualną szansę: zróbcie w ciągu 5 miesięcy kierowcę ze starszej pani, która wykazuje zerową znajomość obsługi pojazdu, zerową znajomość techniki kierowania pojazdem, a o znakach drogowych wie tyle, że istnieją. Przygotujcie ją tak dobrze do egzaminu państwowego, że w momencie najwyższego, sięgającego sufitu stresu już na placu manewrowym nie zje ją strach, który ma oczy egzaminatora (Ci, którzy mieli okazję się z nim zmierzyć wiedzą co mam na myśli) Nauczcie tą "babę za kierownicą" w taki sposób, żeby poszła do WORD-u i zdała egzamin za pierwszym razem - a będę Was wychwalać pod niebiosa jak wyżej Kursanta - z jakiego tylko *IP zechcecie. POWODZENIA
        • gnom_opluwacz Re: Gratuluję szkole 11.05.13, 10:03
          "a będę Was wychwalać pod niebiosa jak wyżej Kursanta
          > - z jakiego tylko *IP zechcecie. POWODZENIA "

I to pod dwoma albo i więcej nickami. Chłechłechłe.
          • Gość: Kursantka 2012 Re: Gratuluję szkole IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.13, 23:37
            oj, coś mi się wydaje, że Pan Gnom będzie za chwilę próbował mi udowodnić, że *IP to się używa podczas parkowania równoległego tyłem - bo takie ma o nim szerokie pojęcie ;p
    • Gość: Jola Tak polecam OSK Kursant IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.13, 10:13
      Moim zdaniem coś tych rankingach jest ja byłam w OSK Kursant i zdałam za pierwszym razem. Polecam
      • Gość: Ola Kursant jest ok. IP: 5.172.252.* 19.07.13, 14:58
        Naprawdę solidny kurs. Szczególnie polecam instruktora Grzegorza Hałasa, naprawdę konkretny instruktor wszyscy z kursu, którzy u niego mieli zajęcia praktyczne zdali za pierwszym razem.
      • Gość: kubica1969 Re: Tak polecam OSK Kursant IP: *.internetunion.pl 27.09.13, 09:21
        TYLKO POWIEDZ ILE GODZIN DODATKOWO WYKUPIŁAŚ I ILE RAZY PŁACIŁAŚ ZA EGZAMIN WEWNĘTRZNY. CHYBA ŻE JESTEŚ PRACOWNIKIEM OSK KURSANT O TO PRZEPRASZAM.
    • Gość: michal Kursant - bardzo dobry system szkolenia IP: 193.200.150.* 05.08.13, 17:16
      Naprawdę wszystko opracowane lista skrzyżować egzaminacyjnych, wszystko poparte nagraniami video, które można śledzić na kanale na YouTube naprawdę nie widziałem szkoły, która tak angażowałaby się w system szkolenia.
    • Gość: goham Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 06.08.13, 19:25
      Robiłam prawko w Kursancie i zdałam za pierwszym razem - zarówno praktykę, jak i teorię. Moim instruktorem był pan Sylwester Butwicki, mocno przykręca śrubę od pierwszej godziny. Poza tym, że dzięki jego i swojej własnej pracy potrafię prowadzić autko bezstresowo, to jeszcze sprawia mi to wielką frajdę.
    • Gość: Dorota Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.5gbps.com 26.08.13, 22:33
      Wydawało mi się, że już nigdy nie nauczę się jeździć... Na szczęście na mojej długiej i wyboistej drodze do zdobycia prawa jazdy spotkałam dwóch fantastycznych instruktorów : Pana Zbigniewa Kulpę i Pana Tadeusza Biedę. To dzięki ich zaangażowaniu, wsparciu i cennym uwagom szczęśliwie dotarłam do celu. Moim zdaniem to rewelacyjni instruktorzy, w pełni profesjonalni, traktujący swoje zadanie jak misję, a nie tylko jak pracę, ale przede wszystkim wspaniali ludzie. Jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystko. Polecam szkołę Kursant, a przede wszystkim Panów Zbigniewa i Tadeusza.
    • ilon-ka80 Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław 10.09.13, 11:41
      Ja zdawalam 4 lata temu, wiec duzo sie moglo zmienic, ale wtedy kursan byl uwazany za najgorszego :)
      • Gość: Kasia Re: szkola Kursant Wrocław- nie polecam IP: *.static.chello.pl 13.09.13, 18:10
        Nigdy więcej nie poszłabym do tej szkoły.
        Nawet jak będziesz w tej szkole nigdy nie idz do Pani Magdy . Jest ciągle nie zadowolona, przychodzisz na jazdę aby czegoś się nauczyć a ona ciągle fochy strzela. Bardzo nie przyjemna, łaskę ci robi, że jezdzi z Toba. Katastrofa..
        Jak przychodzisz się zapisać w wyznaczone dni , to czekasz w długiej kolejce przez 40 min.
    • Gość: ja Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.static.chello.pl 13.09.13, 18:14
      Bo kupiłaś 30 h dodatkowych? Jak większość kursantów?
    • zielik1988 Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław 16.12.13, 08:31
      Jak dla mnie to oczywiste, że ten ranking nie jest wyssany z palca, lecz oparty na faktach jakim jest chociażby liczba osób z danej szkoły, które zdały. Mój brat też tam się uczył jazdy i pochwalił ich szkołę, zresztą prawko ma w kieszeni. W ogóle słyszeliście może o tym, że przy zakupie auta, o ile odbyłeś kurs w tej szkole, można uzyskać rabat? Nie pamiętam jednak o jaki salon chodzi.
      • madej77 Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław 19.12.13, 08:18
        Chodzi o punkty Pol-Motors. Jest kilka opcji m.in. zwrot kosztów za kurs, czy też 5% zniżki za zakup używanego auta. Warto się zapoznać, bo tu przecież chodzi o pieniądze, a pewni nie każdy wie o takich opcjach.
      • Gość: Radomir Polecam Kursanta IP: *.13.199.109.static.rdi.pl 02.01.14, 12:26
        Po pierwsze: BARDZO nie chciałem robić prawa jazdy! Próbowałem je zdobyć jakieś 15 lat temu i oblałem egzaminy w głupi sposób, co mnie utwierdziło w przekonaniu, że się do tego nie nadaję. Pod koniec sierpnia „przyszła kryska na Matyska” i po kolejnych namowach narzeczonej, która się nacierpiała za kierownicą podczas naszych ostatnich objazdowych wakacji, stwierdziłem, że muszę ponownie spróbować... Egzamin w WORDzie zdałem, już za pierwszym razem, 19. grudnia tego roku. I można by już na tym zakończyć, ale chcę się podzielić szerszą refleksją na temat przygotowań. Wybór szkoły polegał na sprawdzeniu w Internecie, która jest najlepsza wg WORD…a Kursant prowadzi w statystykach od lat! Nie wskazywałem jednak konkretnego instruktora (zależało mi jednak by zaczynać jazdy o 6 rano przed pracą) i los złączył mnie z bardzo wymagającym Instruktorem - Panem Zbigniewem Kulpą. Instruktor od razu rzeczowo wyjaśnił zasady prowadzenia przez niego kursu, z którymi nie mogłem się nie zgodzić: rezerwacja godzin z dużym wyprzedzeniem (na cały miesiąc z góry) i ewentualne odwoływanie także (+24h); dopuszczenie do wewnętrznego egzaminu, gdy w opinii instruktora będzie to właściwy czas (oczywiście było podkreślone, że po 30 kursowych godzinach mogę iść do biura umawiać się na egzamin, ale będzie to oznaczać koniec naszej współpracy) i inne. Same jazdy szły mi (w mojej opinii) średnio i popełniałem błędy, za które zostałem sowicie objechany przez Pana Zbyszka. Zadowolony z mojej jazdy byłem rzadko, ale na szczęście wtedy nie brakowało pochwał ze strony Instruktora. Sumarycznie wyjeździłem sporo godzin, których rzeczywiście potrzebowałem (zwłaszcza, że oblałem z własnej winy pierwszy egzamin wewnętrzny!). Według mnie najważniejszą rzeczą dotyczącą szkolenia było to, że podczas całego kursu miałem możliwość i przyjemność jeździć kilkoma różnymi samochodami i z kilkoma Instruktorami (szczególne podziękowania dla Panów Cezarego Karpińskiego i Tadeusza Biedy) - jest to generalna cecha szkoły Kursant i Instruktorów, którzy w niej pracują. Zamiany odbywały się już w ramach godzin kursowych, ale ja umawiałem się także na indywidualne lekcje (po sugestiach Pana Zbyszka, gdy w jego opinii było to korzystne dla mojego procesu edukacji). Po zdaniu egzaminu teoretycznego w WORDzie, Pan Zbyszek zrewidował swój grafik tak, bym mógł się „rozjeździć” w ostatnim tygodniu i przed samym egzaminem, co polecam wszystkim zdającym. W ostatecznym rozrachunku uwierzyłem w swoje umiejętności i teraz nie mogę się doczekać, aż sam będę mógł prowadzić! Pan Zbyszek, jako były wojskowy, ma jednak specyficzny sposób… bycia, który mi początkowo trochę przeszkadzał, ale na moje szczęście udało mi się do niego przyzwyczaić. Reasumując: jeśli chcesz się nauczyć bezpiecznie prowadzić, a nie tylko zdać egzamin państwowy (to tylko „papierek” na potwierdzenie twoich umiejętności!), to serdecznie polecam współpracę z Panem Zbyszkiem Kulpą. Musisz się jednak uzbroić w cierpliwość (ma dużo kursantów – ja byłem 20-stym z rzędu, który tylko w tym półroczu zdał egzamin państwowy za pierwszym razem!) i zaufać jego doświadczeniu.
        Radomir M.
    • Gość: widelec Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.14, 09:42
      nie znam się na tych rankingach i się nimi nie kierowałem przy wybieraniu szkoły, znajomi mi polecili kursanta i tam też poszedłem i nie żałuję, prawko zdane i stresu już nie ma, nie wiem jak uczą w innych szkołach, nie mam porównania, ale ja czułem się dobrze nauczony.
      • Gość: grzesiek552 Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.centertel.pl 19.03.14, 22:35
        Jest dokladnie tak jak mowisz. Trzeba tylko dobrze wybrac instruktora. Gdziesz przeczytalem, ze Lukasz Lech jest zawodowym kieorwca i pracuje tam jako instruktor. Poszedlem do niego i sie nie zwiodlem. Gdybym mial wybrac jeszcze raz, to z pewnoscia bym zrobil to samo. Polecam!
    • Gość: remi Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 10:33
      Wcale mnie nie dziwi tak wysoka pozycja, bo to dobra szkoła. Takie rankingi bardzo się przydają poszczególnym kierowcom, bo Ci wtedy wiedzą na jaką szkołę zwrócić szczególną uwagę
      • Gość: he he Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.play-internet.pl 23.03.14, 20:03
        Odnośnie tego 1 miejsca w tej szkole to nie macie zielonego pojęcia z jakiej szkoły jesteście wypuszczani na egzamin państwowy . Są dwie szkoły w jednej popatrzcie na samochody,nikt z was nie zwraca na to uwagi a wychwalacie tylko jedną szkołę CIEKAWE ? jak już w końcu się nauczyliście o co chodzi w jeździe to ta szkoła jak nie dajecie się oskubać na dodatkowe godziny i nie rokujecie zdania tak szybko to z pewnością ta druga szkoła was wypuszcza na egzamin .To praktyki dużych szkół jazdy bo rankingi zapewniają im przerób POWODZENIA
    • Gość: gig Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: 46.77.124.* 28.04.14, 21:40
      Potwierdzam ze to żenady właścicieli jak chcecie znac prawdę zanim wybierzecie szkole podejście i zapytajcie kilku osób które już tam jeżdżą....pewnie się okaże ze to wcale nie taka różowa szkoła jak piszą
    • el-q Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław 30.04.14, 11:27
      a co brano pod uwage przy sporządzaniu takiego rankingu, np czy tylko liczbe zdanych egzaminów czy rowniez liczbe nie zdanych??
    • Gość: Aga Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.14, 11:24
      Niestety sama jestem najlepszym przykładem. Kursant jest na jednym z pierwszych miejsc ale DOPÓKI NIE JEŹDZISZ IDEALNIE TO NIE PUSZCZĄ Cię na egzamin, nieważne czy nie spojrzysz się w bok, czy nie wyłączysz kierunkowskazu, jeździsz idealnie, kosztem mnóstwa dokupowanych godzin. Niestety oni nie przymykają oczu na drobnostki tylko zwyczajnie nie puszczają na egz państwowy. Przenosząc się do innej szkoły po 4 h puścili mnie na egz i zdałam za pierwszym razem. Gdybym się nie przeniosła jeszcze bym jeździła w kursancie bo tak miałam ułożone godziny.
      Przykład: w kursancie miałam z góry zaplanowane 8 h-sama się na to godząc (bo jak słyszysz że nie umiesz jeździć to w to wierzysz) i przed tymi godzinami w innej szkole koleś twierdzi -WOLSKI &GLIGA że po 4 godzinach idę na egz -z egz. Żeby pojechać na plac, spr moje skrzyżowania i egz 1 h. Szczerze? ogromnie żałuję że zapisałam się do kursanta bo wydałam mnóstwo pieniędzy, a te błędy co popełniam to mam prawo raz popełnić na egz. Teraz wiem zę ten ranking to ranking do których szkół nie iść. Wiem że i tak to nie zniechęci wielu, ale może jak więcej ludzi przekona się na własnej skórze że to prawda, to w końcu skończy się epoka rankingów.
      • Gość: Aga Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.14, 11:26
        Pomyślcie 1 miejsce w rankingu to 1 miejsce za zdawalność!!! Żeby puścili muszą być na 100 % pewni że zdacie a jak nie to dokupujecie godziny.
    • wroot Re: Nie polecam szkoły jazdy Kursant z Wrocławia 12.05.14, 15:44
      Dobrze, ale jaki mamy w związku z tym problem? Czy powoduje to, że te Twoje negatywne opinie wpłyną źle na liczbę kursantów tej firmy?
    • malypiszon1 Re: Kursant nr 1 w Rankingu WORD Wrocław 17.05.15, 11:36
      Polecam Kursanta - świetne wykłady z p. Ulą; szybko i sprawnie opracowany grafik jazd z p. Ewą; dobre zamianki w trakcie szkolenia z innymi instruktorami - p. Norbert, p. Krzysztof. Ogólnie jestem zadowolony ze szkolenia. Dzięki pani Ewie - instruktorce zrozumiałem że nie warto rozmawiać przez telefon w trakcie jazdy ( raz mi pozwoliła zerknąć na tel i pokazała co się może zdarzyc), zmusiła mnie - tak trochę :) do czytanie kodeksu ruchu drogowego ( no bo jak tu jeździć bez znajomości podstaw teorii ) ; zrozumiałem różnice między " zatrzymać się" a "prawie się zatrzymać" ( to tak jak z kim ? - dowiecie się sami na jeździe); wiem już co to martwe pole ( uważajcie bo tego nie można sprawdzić w lusterku); no i pani Ewa ma istnego pier..ca na punkcie poprawnej pracy sprzęgłem. Polecam. Były ale wdzięczny kursant.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka