Dodaj do ulubionych

PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:14
Zwracam się do właścicieli ośrodków o wspólną walkę z nieuczciwą konkurencją,
która zaniża ceny kursów Tak jak wszyscy wiemy (oprócz oczywiście przyszłych
kursantów) to jedyny wielki plus takich ośrodków, ponieważ nie potrafią
konkurować jakością konkurują ceną.Czasy są jakie są,wszyscy liczą się z
pieniędzmi...ale kto wreszcie odkryje prawde co za tym wszystkim się kryje?
Kursanci są OSZUKIWANI nawet nie zdają sobie z tego sprawy, ośrodki utrzymują
się nie z uczciwej pracy ,tylko...( chyba nie muszę pisać)
Wypowiadajcie się, pomóżmy kursantą w dokonywaniu wyboru, niech nie sugerują
się ceną tylko jakością, niech poznają prawdę o prawdziwych kosztach ich
szkolenia...Jeżeli będziemy nadal milczeć ośrodki z wieloletnią tratycją
ZNIKNĄ a pozostaną same ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dj Bobo Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.acn.waw.pl 17.04.05, 16:22
      ale bzdury.

osrodek moze byc maly, wazne zeby dobry byl instruktor.

• Gość: oskII``` Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 16:57
      Przedstaw się skąd jestes -po ile jeździsz- napisz ile powinien kosztowac kurs.
      Podaną przez Ciebie cenę oczywiscie sprawdzimy.
    • Gość: nowy OSK Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 17.04.05, 17:36
      jestem instruktorem i załozylem własny OSK.Proszę, podpowiedz mi co ma cena
      kursu do jakosci szkolenia ? Moze sie czegos nowego nauczę?U mnie kurs kosztuje
      od 500 do 600 zł.Ci co przychodzą do mnie na jazdy uzupełniajace i szkolenie
      dodatkowe ( po wczesniejszym szkoleniu w innych osrodkach , o cenach 700zł)nie
      szczedzą komplementow nt jakosci szkolenia i wyposazenia w pomoce dydaktyczne
      • Gość: Alex Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.suchylas.net / *.devs.futuro.pl 17.04.05, 20:31
        Ble, Ble, Bleeee !!!!!
      • 1966anka Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW 17.04.05, 22:04
        to za 500 lub600zł jeżdzisz za dormo jak Ci się to opłaca? Co?
      • Gość: agentsmish Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:37
        jak ci się to opłaca przy cenie benzyny 4.09zł za litr gdy Corsa pali dyche po
        mieście przy 30 godzinach w kursie,a gdzie czynsz za sale wykładową i plac
        manewrowy + ZUS ponad 7 stów, chyba że masz tylko samochód i a cały osk mieści
        się w teczce,jedna jazda trwa 40 minut zamiast 1 godzine jak w niektórych osk
        nie wymienie z nazwy bywa. Cena za jakością idzie możesz kupić w sklepie radio
        THOMSON lub na bazarze TOMSONIC jaka jest różnica w jakości i cenie? Z innymi
        usługami jest tak samo,mam na doszkalaniu kursantów po tanim kursie i wiem jak
        wygląda taki kurs i co po nim potrafią ....nie dużo.

• Gość: mały OSK Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 17.04.05, 21:13
      tak,tak, kursantka żalila mi sie ,ze jej kolezanka poszla do OSK o wieloletnich
      tradycjach (jak piszesz).Była na 3 zajęciach po 3 godz lekcyjne i juz jezdzi, a
      u mnie jesli opuściła zajęcia , to musi odrabiac!!!I tu masz rację, NIKTÓRZY
      wolą TE z duzymi tradycjami!!!
      • Gość: osk Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 09:06
        Chyba Ci którzy wypowiadają się na forum nie są z Warszawy, bo tu raczej inna
        rzeczywistość..
        A co do tego czy jazda 30h za 600 zł jest opłacalna to proponuje pomnożyć ilość
        kilometrów wyjeżdżonych na kursie i cene benzyny.
        Wszyscy jeżdżą bo muszą za taką cene ...
        • 1966anka Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW 18.04.05, 22:15
          dodaj koszty wykładów, wynajm sali ,autko pracę własną ,dzierzawę placu
          manewrowegoito CI się opłaci za 600 zł . Żartujesz?
          • Gość: mały oesik Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 21.04.05, 22:38
            ANKA!No wiesz......!Nie kazdy ma ambicje zostac milionerem przy prowadzeniu
            Nauki Jazdy.A mi 1.5 tyś zł na miesiąc PLUS praca którą lubię w zupełności
            wystarcza.Nigdzie chyba w 150tys miescie nie zarobię na rękę tyle . Jest to
            porownywalny zarobek nauczyciela dyplomowanego.A z tymi WIELKIMI kosztami
            utrzymania Corsy to tak troszkę nie przesadzasz? To wieczne narzekanie
            instruktorów zaczyna mi przypominać PRZYSŁOWIOWE narzekanie taksówkarzy.
        • 1966anka Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW 18.04.05, 22:19
          nauczyciel korepetycji przychodzi z długopisem i ma 25-30 zł a Ty kolego z
          autem i masz 30
          • Gość: osk Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:37
            Popieram Anke wie co mówi koszty są koszmarne a praca wcale nie łatwa.
            To stres nie tylko dla kursanta ale i dla instruktora.Chyba powinno być to
            adekwatnie wynagradzane.A jeszcze koszty utrzymania samochdu w tej chwili to
            nie fiat 126p tylko corsa. która sporo kosztuje, a wiadomo co dzieje się z
            samochodem jeżdżącym na nauce jazdy.
            • Gość: osk7 Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.meganet.pl 21.04.05, 23:14
              A jak to się ma do nauki jazdy i kosztów w UE. Zarabiamy nędznie kurs według
              moich wyliczeń powinnien wynosić min 2000zł. Auto powinno być ubezpieczone AC
              OC NW przeglądy, opony, plac, sala wykładowa, amortyzacja, paliwo(4zł).
              Popieram w 100% auto po roku jest połowe mniej warte. Z czego kupić nowe kredyt
              raty, paranoja. Róbcie sobie kurs i za 500zł u mnie bedzie tylko drożej.Za
              jakośc trzeba zapłacić.
              • 1966anka Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW 23.04.05, 22:37
                masz racje u mnie kurs kosztuje 1000 zł dokładam książkę i testy i z wyższą
                ceną nie wiskoczę ponieważ jest konkurencja na rynku
                • Gość: mały oesik Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 24.04.05, 13:59
                  U nas w mieście jest kilkanaście osrodków i cena waha sie mieedzy 600 a 700 złi
                  jakoś większośc funkcjonuje od kilku dobrych lat , a pada co najwyzej jeden
                  rocznie(a z niego i tak powstaje nowy lub nawet kilka). I sądząc po chociazby
                  zaliczeniu przez PZU kierowcow miejscowych przy płatnosci OC do najnizszych
                  stawek w kraju (a oni wiedza jak liczyc!)poziom wypadkowosci , a co za tym
                  idzie , poziom wyszkolenia, wcale nie jest tak żle.
                  Czekamy wiec na kursantow z całego kraju . Przyjezdzajcie do nas na wczasy i
                  przy okazji na prawo jazdy. A okolica tez niebrzydka.U mnie cały kurs trwa 3
                  tygodnie.
                  Pozdrawiam OSK z cenami powyżej 1000 zł !!!
                  • Gość: osk7 Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.meganet.pl 24.04.05, 22:02
                    Ja natomisat Pozdrawiam ośrodki, które mają kurs poniżej 1000zł kwestia czasu
                    kiedy padną. Cena 600-700zł aż cuchnie z daleka przekrętem jak nie na jazdach
                    to na jakości wyposażenia szkolenia itp.
                  • 1966anka Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW 25.04.05, 21:03
                    3 tygodnie to obiecanki dla kursantów nam instruktorom kitu nie wciskaj 30
                    godz.wykł 30 godz. jazd.powodzenia.chyba że masz tylkokilka osóbi śpią i jeżdzą
                    z Tobą.Pa
                    • Gość: OSK non profit Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 25.04.05, 23:10
                      Coś moze u Ciebie z liczeniem nie tak?4 dni po 2 godz plus 7 dni po3 godz i
                      jeszcze 1 godz zostaje = 4+7+1=12dni(jazdy). Teoria? 5 dni po 5 godz (tj 6
                      lekcyjnych) tj 30 godz teorii.Ile w sumie? 12 + 5 = 17 dni - ani 3 tyg nie
                      wyszło.4 dni daję na świętowanie zakonczenia KURSU.
                      Oczywiscie warunek , że kursant wezmie 3 tyg urlopu , albo młodziez w
                      czasie wakacji.A odnosnie oszczedzaniu na wyposazeniu?- No strzelaj , co masz ,
                      a ja nie mam . Pewnie Byś się zdziwił.......
                      A co do proroctwa , ze padną wszystkie po 600 , 700 zł , to proponuję
                      żebyś juz dzis sie zarejestrował i wskoczył w nasze miejsce po 1000 zł

Pozdrówko od charytatywnego OSK non profit !!!
                      • Gość: osk7 Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.meganet.pl 26.04.05, 09:56
                        A odnosnie oszczedzaniu na wyposazeniu?- No strzelaj , co masz ,
                        >
                        > a ja nie mam . Pewnie Byś się zdziwił.......
                        > A co do proroctwa , ze padną wszystkie po 600 , 700 zł , to proponuję
                        > żebyś juz dzis sie zarejestrował i wskoczył w nasze miejsce po 1000 zł

Napisalem for exemple wyposażenie oprócz tego jest jakość szkolenia szeroko
                        pojęta nie wakacje bo na tych wakcjach własnie zarabiasz bez tego nie jesteś w
                        stanie zarobić na kursie po 600zł.

A co do proroctwa , ze padną wszystkie po 600 , 700 zł , to proponuję
                        > żebyś juz dzis sie zarejestrował i wskoczył w nasze miejsce po 1000 zł

Mam bardzo dużo pracy i to nie charytatywnej choć taka także istanieje w innej
                        dziedzinie. Jeszcze jedno zdradź prosze ile kosztuja takie 3 tyg. wakacje,a
                        wszystko się wyjaśni.

• 1966anka Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW 26.04.05, 21:31
                        takie kursy to największa sztuka jaką znam .Kto wysłucha 5 godz wykładów z
                        nauki jazdy, na 5 nie panięta nic z 1 kolego sztukę odwalacię
                        • Gość: w podłym nastroju Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 26.04.05, 22:56
                          66anka !Nie wiem jak by sobie nie wyprować flaki na wykładzie , to i tak Ci na
                          warunkowej sie nie zatrzyma , wjedzie na czerwonym jak siedzisz cicho i nie
                          chrząkniesz ,czy kaszlniesz .Dla nich to wszystko jedno czy 1 godz. czy 5
                          wykładow i tak w praktyce nie umią zastosować i trzeba od nowa im to KŁAŚĆ.Na
                          pytanie czemu sie nie zatrzymał na warunkowej,to odpowiada , że tak bardzo
                          chciał DOBRZE pojechać na następnym skrzyżowaniu,ze juz myślał o NIM jak TAM
                          pojedzie.Czasami ręce opadają......żeby choć pogoda była ładniejsza.....

Dyskutujmy proszę , ale nie obrażajmy się wzajemnie.Starajmy się
                          zrozumieć rację drugiego i sami rzeczowo argumentujmy.
                          Szczególne ukłony dla PAŃ w zawodzie!!!
                          Ps. Dziś w plecy 3 stówki -pękł trójnik w ukł chłodzenia i przy okazji
                          świece plus przewody wysokiego i uszcz pod pokrywą.
    • Gość: osk Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:04
      Nie ma co się licytować kto co ma, bo chyba nie o to chodzi.Weście wreszcie pod
      uwagę samą prace instruktora.To nie udzielanie korepetycji przy biurku tylko
      ciężka praca...jak można dopuścić do tego,żeby godzina jazdy kosztowała mniej
      niż 45min korków np.z angielskiego: gdzie jest porównanie
      A co do kolegi który za tak okazyjną cenę prowadzi kursy, to mam pytanie czy
      przypadkiem nie dorobił się na swoje pomoce dydaktyczne w zeszłym roku kiedy
      były tłumy ludzi?Czy jego ośrodek posiada jakieś lokum? Czy opłaca ZUS i tak
      dalej?Czy poprostu kręci?Nie sądze po wypowiedziach ,żeby był to ośrodekm
      istniejący już od dłuższego czasu...bo taki tok myślenia jest raczej u nowych
      właścicieli...Zobaczymy co będzie po zmianach ,gdy wprowadzą instruktora
      prowadzącego ,wykłady z pierwszej pomocy ,nowe druki, programy itd.zapewne
      znowu będzie czekała nas opłata za prowadzenie danej kat.Zobaczymy czy
      wydolicie z tych 600zł za kurs.Widze że do niektórych naprawde trudno
      dotrzeć...!!!POZOSTAJE CZEKAĆ TYLKO NA USTALENIE CEN MINIMALNYCH Z "GÓRY"
      i wtedy skończy się wreszcie nieuczciwa konurencja!!!!!!
    • Gość: osk Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:08
      Jeszcze jedno pytanie na jakich samochodach szkoli się za 600-700zł, jakie to
      roczniki, bo może tu jest wielka różnica co pozwala obniżyć cenę?
      • Gość: osk23 Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 13:42
        Cena kursu jest ceną rynkową. I nic tu nie pomogą płacze i narzekania.
        Za pierwszym razem jazdę zdaje w Polsce okolo 15 % kursantów. Więc nie jakość
        szkolenia i wyposażenia decyduje tylko często szczęscie i łapówa. Dopóki to się
        nie zmieni to oszołomy bedą wypisywać takie bzdury na forum (o jakości bo on
        szkoli najlepiej a ci z innych beznadziejnie.
        Ano polski kursant przychodzi na kurs dodatkowy i obrabia dupę poprzedniemu
        instruktorowi i firmie a sam się powinien wpierw podleczyć (nerwy) a później
        robnić prawo jazdy.
        • Gość: sas Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 22:26
          tu masz całkowitą rację
    • Gość: osk Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:54
      kochany OSK23 oszołomów to ty sobie poszukaj w bliższym Tobie
      • Gość: ANIa Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.swidnica.us 26.04.05, 17:08
        Podnieście jakość szkolenia a nie jego cene, ja robiłam kurs teraz tydzień temu
        zdałam za drugim razem miałam czterech nauczycieli i wiem jak i kto sie
        przykłada a kto ściemnia i podrywa weście sie za robote a nie fuszerke standard
        szkolenia trzeba poprawić tumany.
        • Gość: EB Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.devs.futuro.pl 27.04.05, 15:45
          U mnie kurs kosztuje 1000 zł i nie rozumiem osrodków które mają po 600 zł. My
          mieliśmy 600 zł jak było 20 jazd. Przecież za 600 zł to sie w ogóle nie opłaca
          jeździć! Godzina korepetycji kosztuje 30zł gdzie babaka daje tylko swój czas, a
          instruktor musi dać samochód, benzynę i czas (o reszcie nie wspomnę).Czy Wy
          mający kursy po 600 zł umiecie w ogóle liczyć?? Raczej jest to wątpliwe. Do
          wymienionych powyżej kosztów, czyli samochodu, benzyny, wynajmu placu, sali itp
          dochodzą jeszcze przecież podatki jakie trzeba zapłacić. Osrodki które mają
          cenę kursu 600-700 zł to chyba większość kursów robią na lewo. Kurs np w
          Niemczech kosztuje obecnie 1000 euro a u nas 1000 zł!
          • Gość: osk88 Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:24
            i po co to pierd....nie ?
    • Gość: ciekaw PŁACA INSTRUKTORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 18:44
      W Anglii za tygodniową pracę jako instruktor otrzymasz 600 funtów (x6 = 3600
      PLN), pełne utrzymanie i samochód do dyspozycji.
      Ciekaw jestem KTO zapłaci kary za stosowanie cen dumpingowych - podobno sprawa
      w toku.
      Pozdrawiam niewolników.
    • Gość: sas Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 23:57
      popieram Cię
      • Gość: xxx Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 20:49
        ja jeździłam na kursie (jakiś czas temu)punto na gaz. Więc chyba właściciele
        mieli lepszy interes, ale teraz zastanowiło mnie czy to według przepisów ma
        znaczenie czy kurs się robi samochodem jeżdzącym na benzynę czy na gaz.
        • Gość: xxx2 Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 23:03
          co to ma do rzeczy
    • Gość: rrr Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 23:43
      ddd
    • Gość: kkkk Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.elwico.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:09
      kkk
    • Gość: gosia samosia Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 07.05.05, 23:34
      a co to ma do rzeczy ile kosztuje kurs.Wolny rynek niech kazdy robi co chce.ja
      wybralam najtanszy kurs i prosze bardo za pierwszym razem zdalam-choc jestem
      gula jak taboret.ale nie do jazdy .he.he.i cco wy na to !!!!ho ho jaja jak
      berety
      • Gość: Alo Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 08.08.05, 11:57
        prawo wolnego rynku koleś!
        ja bym nie chciał jeździć z instruktorem, który robi błędy ortograficzne
        • Gość: Wolf Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:56
          Powinni zrobic tak że wykłady powinnien mieć kazdy w szkole średniej, dla dobra
          wszystkich nie tylko tych co chca miec prawko ale po to aby kazdy wiedział co
          sie dzieje na skrzyzowaniach i ulicy i co oznaczaja znaki itp. Powinno to trwać
          rok szkolny (wydłużenie godzin wykładów wiecej pierwszej pomocy, omawiania
          konkretnych zdarzeń) przed ukonczeniem 18 roku zycia.i po tym roku można wykupic
          sobie kurs samych jazd. Tak by było najlepiej kazdy by znal przepisy ruchu
          drogowego (może niektóre debile by nie przebiegały przed tramwajem, czy na
          ruchliwej drodze, wiedzieli by jak sie zachowac na drodze i poz droga :/)
          Jeśli chodzi o wykłady teraz (i od pazdziernika wiecej godzin np: pierwwsza
          pomoc) wiekszosc nie pamieta tego co bylo na wykladach, fakt fajnie sie tego
          slucha ale po 2-3 godzinach to staje sie nudne ale trzeba odbebnic :/ ja
          zapisałem sie na kurs i zrobilem w dwa tygodnie wykłady po dwie godzinny
          dziennie, a wszedzie gdzie sie pytałem olaboga w środy i soboty (se pomyslałem
          chyba ich poj****) robiłbym te wykłady dwa miesiace i nic by z tego nie wyszl
          tylko że dłużej ( darujcie sobie teksty ze nie chcecie mnie widziec na drodze
          jak nie słuchałem na wykladach i zostały one odbebnine tylko, bo tak nie było
          nudne sa ale wysłuchałem i spoko). Na drodze jest inaczej kazdy instruktor to
          powie kursant nie zwraca na poczatku uwagi na znaki, skrzyzowania, skupia sie na
          samej jezdzie aby nie zgasł zeby dobrze wjechac (niektórzy sie tego ucza
          długo:)...) i wykłady ida w las :P
          • Gość: Wolf Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:06
            a odnosnie ceny to "cena nie oznacza jakości", te wszystkie wspaniałe OSKi co
            maja po 1000zł kurs nie są super wszyscy lgną do nich, a czesto tam sie traktuje
            kursanta przedmiotowo (bo duzo ich jest),.....hmmm skoro koles potrafi dac kurs
            za 600 -700 no to sie da u mnie takiego taniego nie ma same po 1000 :/ jakby byl
            to jasne ze bym poszedl na tanszy (oczywiscie wczesniej testing osrodka
            :)...).....wiekszośc teraz mówi ze nie wie czy pojsc na kurs bo jest drogo, i
            jeszcze Wordy nie ułatwiaja (ułatwiaja czytaj "pozwalaja w normalnych warunkach"
            :) ) zdania tylko daja w wiekszości Konusów a nie egzaminatorów.
    • Gość: daga Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:10
      ja robiłam kurs w najtanszym osrodku który kosztował 850 zł i co i zdałam za
      pierwszym i w ogóle nie narzekam na niego wrecz przeciwnie jestem bardzo
      zadowolona
      • Gość: misiek Re: PROTEST PRZECIWKO ZANIŻANIU CEN KURSÓW IP: *.3.pl 24.08.05, 22:21
        w MASTERZE ??? to jest osk? Fura komura i biuro w samochodzie??? powodzenia cena
        nie ma nic wspólnego ze szkoleniem.Kazdy instruktor pracujacy u kogos tak samo
        uczy czy kurs kosztuje 800 czy 1200 bo on i tak ma stała płace za godzine a
        jesli kursy sa tannsze niż ok 950-1000 to jest w nim mjakiś kruczek.osrodek nie
        daje podręczników żadnych pomocy i za wszystko trzeba płacic wiec itak wychodzi
        wiecej niż ten 1000!pozdrawiam
    • chani-nr1 nie liczy się ilość, a jakość:) 30.08.05, 22:26
      ja za cały kurs, łacznie z badaniami i opłatą (50 zł) za płacenie w ratach,
      zaplaciłam 1420 złotych... Do tego 6 dodatkowych godzin przed samym egzaminem
      (43 zł za 1h)= 256zł. Czyli w sumie w ośrodku zostawiłam 1676 złotych... NIE
      ŻAŁUJĘ! bo: - mialam świetne wykłady, - mogłam sobie wybierac, z jakimi
      instruktorami chcę jeździć, - kiedy chcę jeździc... A co najważniejsze - ZDAŁAM
      ZA PIERWSZYM RAZEM! Moz eplacac w innym osrodku mniej, tez bym zdała... kto
      wie.. ale tu mialam komfort psychiczny i bezstresowe zajęcia. Nie czuję się
      oszukana, z ezaplaciłam tak dużo pieniędzy. Zaczęłabym się zastanawiać, czy nie
      przepłaciłam, gdybym musiała podchodzić do oegzaminu jeszcze raz i dalej
      płacić... a tak - mam z głowy. Nieważna jest ilość wydanej kasy, tylko jakość za
      która się placi. Jest wiele ośrodków, które zawsze będa ze soba konkurowac,
      zaniżając ceny kursów... Ale to do nas/do Was - kursantów zależy co
      wybierzemy... i co chcemy mieć w zamian - dobrą jakość czy "zaoszczędzoną" kasę.
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka