IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.11.02, 13:49
Błagam pomóżcie i opiszcie jeśli możecie poszczególne manewry tzn. w którym
momencie co robić.....będę ogromnie wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: camel Re: Manewry IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 17:29
      Gość portalu: As napisał(a):

> Błagam pomóżcie i opiszcie jeśli możecie poszczególne manewry tzn. w którym
      > momencie co robić.....będę ogromnie wdzięczna za pomoc

tego sie nie da opisac, jak sie nie wczujesz to zapomnij... niestety to
      prawda...

camel
      • Gość: ada Re: Manewry IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 10.11.02, 18:09
        Dokładnie, opisanie tego wszystkiego zajeloby mnostwo miejsca, a i tak nic by
        Ci nie pomoglo, bo najwazniejsza jest praktyka. Trzeba myslec i wczuc sie w to,
        co sie robi. Dobry instruktor powinien Ci wszystko dokladnie wytlumaczyc.
        • Gość: camel Re: Manewry IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 20:46
          jak si enie nauczysz i bedziesz "na malpe" pamietala to moze sie okazac, ze na
          egzaminia zamiast punto tostaniesz uno..i koniec...
          lepiej naucz sie..wiem ze to trudnie, ale do nauczenia, przeciez mozesz zdawac
          2-3 razy..to zadna porazka.

camel
          • Gość: betek Re: Manewry IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.11.02, 11:13
            Opis manewrów jest niżej ,patrz data 15.10.02.
            We Wrocławiu zdaje się na tym samym samochodzie na którym się uczyło.Myślę, że
            w innych miastach też tak powinno być, tylko trzeba się dopytać.
            Aha, według tych opisów jeżdżono też na Fiacie 125 p (nie ja, ale jedna kobieta
            na placu manewrowym.Za cholerę nie wychodziła jej zatoczka, a po moich
            instrukcjach wjeżdżała prawidłowo).Oczywiście do innego samochodu trzeba te
            opisy trochę zmodyfikować, bo np. taki Fiat 125 nie ma przecież tylnej lampy
            stop (wtedy odkręcamy w lewo, gdy słupek jest ok. 10 cm w prawo od środkowej
            osi szyby).
            Ale oczywiście same opisy nie wystarczą, trzeba nauczyć się wyczuwać samochód i
            panować nad nim (np żeby zrobić korektę danego manewru), wtedy manewry staną
            się bardzo proste.
            • Gość: ecik Re: Manewry IP: proxy / 195.205.221.* 15.11.02, 16:46
              Gość portalu: betek napisał(a):

> We Wrocławiu zdaje się na tym samym samochodzie na którym się uczyło.Myślę,
              że
              > w innych miastach też tak powinno być, tylko trzeba się dopytać.

Niestety - w Warszawie każdy WORD ma swoje samochody i nie ma możliwości
              zdawania na tym samochodzie, na którym się uczyło jeździć.
    • sandalaya Re: Manewry 14.11.02, 21:26
      wejdź sobie na stronę www.prawojazdy.com.pl
      są opisane manewry i symulacje
      • Gość: ada Re: Manewry IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 14.11.02, 21:40
        Ale jej chodzilo o to, zeby napisac kiedy patrzec w ktore lusterko, kiedy
        odwrocic glowe i czekac az slupek wyloni sie zza węgła, kiedy i ile razy
        przekrecic kierownica i w ktora strone...
    • Gość: mario Re: Manewry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 21:03
      Cofaj, cofaj, aż POCZUJESZ....
    • joanna_darc Re: Manewry 17.11.02, 17:34
      jak chcesz to przesle Ci taki opis (sama robilam) i dziala. jesli to jeszcze
      aktualne, napisz na adres i_huana@wp.pl
      poza tym teorie nt pojawiania sie slupka w oknie itd maja zastosowanie do
      kazdego samochodu, albo przynajmniej funkcjonuja i w lanosie i w punto.
      jutro mam egzamin i zobaczymy.......
      pzdr asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka