Gość: As IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.11.02, 13:49 Błagam pomóżcie i opiszcie jeśli możecie poszczególne manewry tzn. w którym momencie co robić.....będę ogromnie wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: camel Re: Manewry IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 17:29 Gość portalu: As napisał(a): > Błagam pomóżcie i opiszcie jeśli możecie poszczególne manewry tzn. w którym > momencie co robić.....będę ogromnie wdzięczna za pomoc tego sie nie da opisac, jak sie nie wczujesz to zapomnij... niestety to prawda... camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Manewry IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 10.11.02, 18:09 Dokładnie, opisanie tego wszystkiego zajeloby mnostwo miejsca, a i tak nic by Ci nie pomoglo, bo najwazniejsza jest praktyka. Trzeba myslec i wczuc sie w to, co sie robi. Dobry instruktor powinien Ci wszystko dokladnie wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Manewry IP: *.dip.t-dialin.net 10.11.02, 20:46 jak si enie nauczysz i bedziesz "na malpe" pamietala to moze sie okazac, ze na egzaminia zamiast punto tostaniesz uno..i koniec... lepiej naucz sie..wiem ze to trudnie, ale do nauczenia, przeciez mozesz zdawac 2-3 razy..to zadna porazka. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betek Re: Manewry IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.11.02, 11:13 Opis manewrów jest niżej ,patrz data 15.10.02. We Wrocławiu zdaje się na tym samym samochodzie na którym się uczyło.Myślę, że w innych miastach też tak powinno być, tylko trzeba się dopytać. Aha, według tych opisów jeżdżono też na Fiacie 125 p (nie ja, ale jedna kobieta na placu manewrowym.Za cholerę nie wychodziła jej zatoczka, a po moich instrukcjach wjeżdżała prawidłowo).Oczywiście do innego samochodu trzeba te opisy trochę zmodyfikować, bo np. taki Fiat 125 nie ma przecież tylnej lampy stop (wtedy odkręcamy w lewo, gdy słupek jest ok. 10 cm w prawo od środkowej osi szyby). Ale oczywiście same opisy nie wystarczą, trzeba nauczyć się wyczuwać samochód i panować nad nim (np żeby zrobić korektę danego manewru), wtedy manewry staną się bardzo proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecik Re: Manewry IP: proxy / 195.205.221.* 15.11.02, 16:46 Gość portalu: betek napisał(a): > We Wrocławiu zdaje się na tym samym samochodzie na którym się uczyło.Myślę, że > w innych miastach też tak powinno być, tylko trzeba się dopytać. Niestety - w Warszawie każdy WORD ma swoje samochody i nie ma możliwości zdawania na tym samochodzie, na którym się uczyło jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
sandalaya Re: Manewry 14.11.02, 21:26 wejdź sobie na stronę www.prawojazdy.com.pl są opisane manewry i symulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Manewry IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 14.11.02, 21:40 Ale jej chodzilo o to, zeby napisac kiedy patrzec w ktore lusterko, kiedy odwrocic glowe i czekac az slupek wyloni sie zza węgła, kiedy i ile razy przekrecic kierownica i w ktora strone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Manewry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 21:03 Cofaj, cofaj, aż POCZUJESZ.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_darc Re: Manewry 17.11.02, 17:34 jak chcesz to przesle Ci taki opis (sama robilam) i dziala. jesli to jeszcze aktualne, napisz na adres i_huana@wp.pl poza tym teorie nt pojawiania sie slupka w oknie itd maja zastosowanie do kazdego samochodu, albo przynajmniej funkcjonuja i w lanosie i w punto. jutro mam egzamin i zobaczymy....... pzdr asia Odpowiedz Link Zgłoś