Dodaj do ulubionych

jak zmienic szkole jazdy?

22.06.06, 14:46
Wyjezdzilam swoje godziny, zdalam teorie, ale nie jestem zadowolona z tej
szkoly, prosze zatem o wskazowki, jak moglabym teraz zmienic szkolei przejsc
do innego instruktora, jezeli jeszcze nie podchodzilam do egzaminu
praktycznego?
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: jak zmienic szkole jazdy? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:18
      Jeżeli wyjeździłaś "godzinki", to po co chcesz zmieniać "szkółkę"????
      Bierz zaświadczenie o Ukończeniu Kursu i zapisz się na Egzamin Państwowy.

Jeżeli uważasz , że potrzebujesz się dodatkowo podszkolić, to idź do
      innej "szkółki" i powiedz, że chcesz "dokształt" - nic prostrzego.
      • fiokla Re: jak zmienic szkole jazdy? 23.06.06, 16:48
        ale ja jeszcze nie podchodziłam do egzaminu praktycznego, czy moge wziac takie
        zaswiadczenie?
        Bo godzinki juz wyjezdzilam.....
        • Gość: X ??? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:13
          O jakim Egzaminie piszesz ???

O Wewnętrznym, czy Państwowym ?

Egzamin Wewnętrzny , to FIKCJA ! Po prostu po wyjeżdżeniu godzin kierownik OSK
          podpisuje papier, że przeszłaś przeszkolenie i "uważa" , że nadajesz się
          na "kandydata" do Egzaminu Państwowego .

Jeżeli tego nie powiedzieli na kursie, to faktycznie , albo jakaś Kieeeepska
          szkółka, albo to jedno wielkie OSZUSTWO które powinno się zgłosić w odpowiednim
          Departamencie.
          • fiokla Re: ??? 24.06.06, 11:33
            Chyba zbyt malo informacji z mojej strony. Otoz problem moj polega na tym, ze od poczatku w tej szkole zle sie czulam. Na pierwszej juz lekcji jazdy zwrocilam uwage instruktorowi, iz nie zycze sobie aby na mnie wrzeszczal. To byl wlasciciel szkoly. Od tego czasu jezdzilam z innym instruktorem, ktory jest jego pracownikiem. Wyjezdzilam juz wszystkie godziny, zdalam test teoretyczny, ale nie czuje sie gotowa, aby isc na egzamin panstwowy, bo nie czuje sie dobrze przygotowana. I zaczynam watpic we wlasne sily, takie mysli, ze moje ja sie nie nadaje, ze nigdy nie zdam itd. Poza tym nie pasuje mi to, ze wielkim problemem bylo i jest nadal umowienie sie na godziny jazdy, bo mam wrazenie, ze nabrali zaduzo kursantow i nie radza sobie z ich ulokowaniem. Wiec sila rzeczy mam godzine jazdy raz na dwa tygodnie, albo raz na trydzin, ale nigdy nie moge sobie nic zaplanowac. Dlatego nie chce jeszcze podchodzic do egzaminu panstwowego praktycznego, bo nie jestem gotowa, ale chcialabym zmienic szkole i przygotowywac sie z innym instruktorem w innej szkole, ale chce aby to wlasnie ten nowy instruktor juz mnie wyslal na egzamin. Dlatego moje pytanie brzmi:
            jak mam to zrobic? Czy musi mnie najpierw zglosic do egzaminu obecna szkola i dopiero potem moge zmienic sobie instruktora, czy moge to zrobic teraz nie wydajac niepotrzebnie kasy na egzamin, ktorego nie zdam na chwile obecna?
    • Gość: pokme Re: jak zmienic szkole jazdy? IP: 83.238.70.* 22.06.06, 15:42
      J. W.
      • Gość: X Re: jak zmienic szkole jazdy? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:31
        Jeszcze raz to samo.......

Jak już wyjeździłaś "godzinki" , to weź ZAŚWIADCZENIE i złóż do WORD !
        Na Egzamin będziesz czekać ~~ miesiąc (w zależności od miasta).
        Podczas oczekiwania na Egzamin możesz się doszkolić.
        Jeżeli "godzinki" już wyjeździłaś, to za dodatkowe i tak musisz zapłacić !!!

Według mnie, to dokształt jest nawet lepiej zrobić z kilkoma różnymi
        Instruktorami, ponieważ każdy ma ździebełko inne metody i być może któryś
        wychwyci jakie robisz błędy i co trzeba podszkolić.

Wiem , że wiele osób lepiej czuje się (psychicznie) jeżdżąc ciągle z tym samym
        instruktorem, ale to wcale nie jest takie dobre - w wielu przypadkach.

ps.
        Jeżeli dalej nie czujesz się pewna, to zrób sobie "urlop" roczny i jak
        podrośniesz , to zabiesz się dotego jeszcze raz :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka