Dodaj do ulubionych

przyznać się czy nie?

26.11.06, 14:43
Jutro mam badanie lekarskie zwiazane z kursem na prawo jazdy kat.B. Od 4 lat
uzywam soczewek kontaktowych. Czy podczas badania przyznawac sie, ze mam wade
wzroku, czy liczyc na to, ze lekarz nie zauwazy? Jakie moga byc konsekwencje?
Chce miec prawo jazdy wydane bezterminowo i nie wiem, czy przy wpisie
ograniczenia "jazda w okularach lub soczewkach" takie bezterminowe wydaja?
Obserwuj wątek
    • Gość: ivet Re: przyznać się czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 14:56
      ja sie nie przyznawalam, a tak samo jak Ty nosze soczewki i normalnie wydal mi
      zaswiadczenie, podobnie robilo kilkoro moich znajomych. jeden kumpel powiedzial
      ze ma wade,ale niewielka bo chyba -0,5 i ma bezterminowe ale w pj wpisane
      ograniczenie i musi jezdzic w okularach bo jak nie to polcjant moze dac mu
      mandat. A jesli masz duza wade to mozesz nie dostac bezterminowego
      • Gość: monia Re: przyznać się czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:41
        ja zaluje ze sie przynalam. mam bezterminowo ale mam zaznaczone ze mam okulary
        i podobno powinnam je miec przy sobie jak jezdze.. niestety o tym zeby je miec
        przy sobie zapiominam bo caly czasz mam soczewki.. nie wiem co moze byc jak
        mnie policj zatrzyma i sie okaze ze ich nie mam przy sobie.....mam nadzieje ze
        sie jednak o tym nie dowieml.
        • Gość: paulina Re: przyznać się czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:43
          przeciez jak masz soczewki to po co okulary????
    • debollica Re: przyznać się czy nie? 26.11.06, 15:35
      nie przyznawaj sie
    • eliza48 Re: przyznać się czy nie? 26.11.06, 18:05
      Jak trafisz na dokładnego lekarza to sam się zorientuje.
      • deeedeee Re: przyznać się czy nie? 26.11.06, 18:16
        Ja mam -2,5 i nosze soczewki. Glupio zrobilam bo sie przyznalam, moglam nie
        mowic bo teraz mam 0106 w dokumencie, ale PJ bezterminowe :)
        • Gość: ja Ja mam soczewki i w dokumentach...... IP: *.betanet.pl 26.11.06, 20:33
          mam wpisane bez terimowo wydanie prawa jazdy
    • magda0777 Re: przyznać się czy nie? 26.11.06, 22:09
      Ja się przyznałam, mam kod okularowy w prawku, ale wydane mam bezterminowo. Co
      dałoby mi ukrycie faktu, skoro bez okularów kiepsko widzę...
      • Gość: xxx jak to co by ci dalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 01:42
        daloby ci to samo, co pozostalym w tym watku - mozliwosc jazdy np jak zgubisz
        okulary, zapomnisz o kontaktach, cokolwiek. moglabys bez bolu jezdzic po drodze
        niedowidząc, np jak ci sie pogorszy znacznie wzrok.

moglabys bezmyslnie i bez konsekwencji zagrazac innym normalnym kierowcom na
        drogach, albo np przejechac kogos, wjechac w tylek komus, etc. bo po co
        sprawdzac sobie wzrok?

no a nade wszystko moglabys szczycic sie chlubnym czlonkostwem w gronie
        pozostalych OSZUSTOW. czyz to nie wystarczajaca nagroda???

ale po co w ogole zawracac d..., prawko mozna kupic na rynku?

zaluj, zaluj, zaluj.
    • paulinaa Re: przyznać się czy nie? 28.11.06, 14:00
      ja nosze soczewki i mam bezterminowo
      • Gość: fgdf Re: przyznać się czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:36
        ja poszłam w okularach, że dostane bezterminowo było dla mnie oczywiste, ale
        powiedziałam, że mi też zależy na prawku bez ograniczenia i mi lekarz wypisał
        ale tylko dlatego, że mam małą wadę i tak czy siak jeżdżę zawsze w okularach, po
        prostu nie chciałam mieć tych głupich cyferek
        też się zastanawiam czy kombinować i iść bez, ale w końcu tylko poprosiłam i
        wystarczyło : )
        • Gość: papi Re: przyznać się czy nie? IP: *.fdk.airbites.pl 29.11.06, 20:21
          moj lekarz nie zauwazyl ze nosze szkla..mimo iz swiecil mi latareczka do
          oczu...:|mam bezterminowe.pozdrawiam
    • Gość: betsypetsy Re: przyznać się czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:01
      jak będziesz mieć wpisane w zaświadczenie lekarskie, ze wymagasz okularów-
      soczewek to musisz takie posidac na egzaminie bo Cie inaczej facet obleje na
      samym poczatku, znam taki przypadek.
      • Gość: martusia Re: przyznać się czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 14:27
        no i chyba rczej dobrze zrobi jak obleje, bo jak masz wade to znaczy, ze gorzej
        widzisz! czyli raczej nie jestes zdolny do prawidlowej jazdy!!!! jakos ja mam
        okulary, mam wpisane 01.06 i zyje.
        a niby co ten kod <01.06> zmienia?
        gratuluje oszustom. brawa za inteligencje.
        • Gość: g Re: przyznać się czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:01
          jaka prawa i sprawiedliwa phi
          • plavusa Re: przyznać się czy nie? 04.12.06, 20:32
            Oczywiście, że się przyznać. Ja mam duża wadę, noszę soczewki, dostałam
            powolenie na bezterminowe.
            Okulary musisz mieć w samochodzie bo - jak dobrze wiesz coś - z soczewką może
            się stać - może wpaść Ci coś do oka, soczewka się uszkodzi, będziesz w trasie i
            co wtedy zrobisz?

Moim zdaniem to żaden problem mieć wpisane cyferki w prawku i nosić okulary w
            torebce, czy też mieć je w schowku w samochodie.

Zastanawia mnie inna rzecz - co zrobić po laserowej korekcji wzroku (planuję w
            przyszłości). Czy wymienią mi prawo jady?
            • dorianne.gray Re: przyznać się czy nie? 04.12.06, 20:58
              Heh, a ja noszę soczewki, w których widzę idealnie, a okularów nie mogę, bo
              psują mi wzrok, zresztą nie można mi dopasować już takich okularów, w których
              będę dobrze widzieć.
              PJ mam bezterminowe, bo mam je od 12 lat, a wtedy widziałam dobrze. No i co? :)
    • Gość: marekTKN Re: przyznać się czy nie? IP: 217.97.207.* 04.12.06, 21:04
      Nie przyznawaj się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka