Dodaj do ulubionych

Wydanie prawa jazdy

IP: 82.139.16.* 19.04.07, 18:49
Wniosek o prawo jazdy wypełniałem półtora roku przed zdaniem egzaminu. w tym
czasie zmienił mi sie adres zamieszkania i wyrobiłem sobie dowód osobisty z
nowym adresem innym niż we wniosku. Pani w wydziale komunikacji nie chce mi
wydać prawa jazdy bo nie zgadza się jej adres zamieszkania (Jędza). Czy
możliwe jest że wyda mi go na podstawie paszportu ?? trochę poszukałem i
znalazłem ustawę z 2004r Dz.U.24 ust.215 i tam jest mowa że wydanie następuje
po okazaniu dokumentu tożsamości a paszport niewątpliwie jest dokumentem
tożsamości. Chciałbym jakoś odebrać prawo jazdy gdyż w przeciwnym przypadku
czekają mnie koszta nowego prawa jazdy plus zdjęcie i czekanie...proszę o
szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaTOja Re: Wydanie prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:50
      a ja zdałam we wtorek :) dziś poszłam wpłacić pieniądze i pani mi powiedziała,
      że mam zły kod pocztowy podany na wniosku i KAZAŁA go zmeinić. powiedziałam, że
      jest dobry, ale upierała sie przy swoim. i z 42-200 kazała napisać 42-202 czy to
      jakaś duża róznica? skoro na wsyztskich doko\umentach mam 42-200 to czy to
      będzie miało jakieś znaczenie ?
      • bujaka_jamajka Do JaTOja 20.04.07, 14:12
        Mam ogromną prośbę do Ciebie. Otóż ja też zdawać będę w Częstochowie i składać
        wnioski itd również tu więc czy mogłabyś mi powiedzieć jak to wszystko
        wyglądało? Tzn od momentu jak wróciłaś pod WORD z poztywnym wynikiem egzaminu.
        Co potem, gdzie trzeba się udać, co zabrać, ile zapłacić. Wiem, że może to
        trochę głupia prośba ale ja kompletnie się nie orientuje co i jak. Będę baardzo
        wdzięczna:)
        • Gość: jaTOja Re: Do JaTOja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:31
          zdałam i nic nie podpisywałam, żadnego potwierdzenia nie dostałam (pytałam
          egzamiantora i powiedział, że sami wsyztsko wysyłają). dokumenty z WORD
          przysylaja we wtoreki i czwartki. (ja zdałam we wtorek i w czwartek już były)
          dziś poszłam do urzędu miasta i dostałam kwitek z którym idzie się do banku
          śląskiego lub na poczte i wpłaca się 71zl. dostajesz potwierdzenie i z tym
          potwierdzeniam spowrotem do urzędu. idziesz do wydziału komunikacji i czekasz w
          kolejce. wchodzisz i tylko dajesz pani tam siedzącej ten kwitek zapłaty i dowód.
          jeśli twoje dokumenty juz doszły. no i pani powiedziała mi, że mam czekać 2 tyg.
          tylko nadal zastanawiam się co z tym kodem pocztowym :/
          • bujaka_jamajka Re: Do JaTOja 20.04.07, 16:51
            Dziękuję bardzo, bardzo, bardzo za odpowiedź, mam nadzieję że aż tak ciemna nie
            jestem i że sobie poradzę:) A z tym kodem to dziwna sprawa.. Może każda
            dzielnica ma inną końcówkę kodu ale chyba nie ma to jakiegoś większego
            znaczenia:) Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka