Dodaj do ulubionych

Częstochowa-egz

22.08.07, 15:19
Czy jest ktos kto zdawał egz.w częstochowie i może napisać na co
należy uważać na egzaminie?, jakie często popełnia się błędy? na
czym egzaminatorzy najczęsciej oblewają? jakie pytania na placu
manewrowym padają najczęsciej?
Obserwuj wątek
    • bujaka_jamajka Re: Częstochowa-egz 22.08.07, 22:19
      Chyba ulubione miejsce egzaminatorów - jednokierunkowa uliczka,
      którą przejeżdza się z Krakowskiej w Ogrodową, zaraz za Katedrą:]
      Przy skręcie w lewo trzeba zjechać na lewą częśc jezdni i jest tam
      jeszcze znak stop, należy się zatrzymać nie przy znaku lecz przy
      krawędzi jezdni:) Na placu manewrowym nie miałam żadnych pytań,
      tylko polecenie by pokazać to co pod maską i światła:] Powodzenia:):)
      • Gość: g Re: Częstochowa-egz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:51
        dobre pytanie ja tez z Czewy jestem i przyda sie wiedziec, a do examinu mam
        jeszcze daleka droge
      • Gość: lenka.net Re: Częstochowa-egz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 13:23
        hej dlaczego nalezy zatrzymać się nie przed znakiem stop tylko przy
        krawędzi jezdni??
        • no-comments Re: Częstochowa-egz 23.08.07, 16:29
          Gość portalu: lenka.net napisał(a):

> hej dlaczego nalezy zatrzymać się nie przed znakiem stop tylko przy
          > krawędzi jezdni??

W zasadzie nawet nie przy krawędzi - ponieważ tam nie ma linii zatrzymania
          -zatrzymujesz się w takim miejscu, żeby dobrze widzieć samochody z prawej i
          lewej, czyli de facto już nie przy krawędzi ale kawalek dalej, obyś pamiętała,
          że po lewej stronie, a nie po prawej jeśli skręcasz w lewo. Zwróć też uwagę na
          lewoskręty - jest parę takich w CZ-wie, gdzie nie możesz się wpakować od razu na
          prawy pas bo jest tam linia ciągła (zajmujesz pas lewy) - jedno takie miejsce
          jest na trasie DK1 - zdaje się, że przy skrzyżowaniu z ulicą Legionów (przy
          wyjeździe z Legionów na trasę - czyli na Wojska Polskiego), jeszcze jedno takie
          miejsce mi się kojarzy przy Realu ale tam raczej eLki nie jeźdzą.
          • bujaka_jamajka Re: Częstochowa-egz 23.08.07, 18:44
            no-comments napisała:

> W zasadzie nawet nie przy krawędzi - ponieważ tam nie ma linii
            zatrzymania
            > -zatrzymujesz się w takim miejscu, żeby dobrze widzieć samochody z
            prawej i
            > lewej, czyli de facto już nie przy krawędzi ale kawalek dalej

O wytłumaczyłaś to lepiej niż ja, ale własnie o to mi chodziło:)):))
          • Gość: lenka.net Re: Częstochowa-egz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 07:15
            Hej bardzo Ci dziękuję za tą info, wprawdzie nie jestem z Cz-owy i
            przyznam się szczerze że nie znam tych ulic ani tras gdzie jezdzę z
            instruktorem ale na wszelki wypadek poproszę go (mam jeszcze 4 godz)
            aby się tą trasą ze mną przejechał.Dzięki jeszcze raz
      • Gość: asia Re: Częstochowa-egz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:35
        pierwszy egzamin na tym oblalam :/ nie wiedzialam ze jest to jednokierunkowa i
        nie zjechalam na lewy pas pzy skrecie w lewo :/
        • Gość: lenka.net Re: Częstochowa-egz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:42
          Hej, powiedz mi gdzie to jest dokładnie?Słabo znam Częstochowę i
          może dlatego za bardzo nie kojarzę. czy to jest gdzies przy placu
          Daszyńskiego?
        • Gość: lenka.net Re: Częstochowa-egz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:42
          Jak się nazywa ta ulica jednokierunkowa?
    • agata.czest Re: Częstochowa-egz 23.08.07, 12:38
      Jest jeszcze jedno takie fajnie miejsce - zaraz za brama WORD:) Zazwyczaj po
      wyjeździe z bramy skręca sie w lewo i jeszcze raz w lewo w Legionów. Ale zdarza
      się że egzaminator każe jechac w prawo zaraz za bramą - i tu uwaga - ta "
      droga"jest jednokierunkowa, więc żeby skręcić w lewo musisz podjechac do lewej
      krawędzi jezdni. Poza tym na jej końcu jest znak STOP, nieco ukryty przy drzewie
      - chociaz ani ja ani mój instruktor nie wiemy po co to i komu to, zatrzymać sie
      trzeba (możesz tyam skręcić tylko w lewo, nie ma możliwośći żeby Ci cokolwiek
      wyjechało:))- wg. mnie sprawdzają w ten sposób czy dokładnie obserwujesz
      otoczenie drogi.

• no-comments Re: Częstochowa-egz 23.08.07, 16:24
        agata.czest napisała:

> Jest jeszcze jedno takie fajnie miejsce - zaraz za brama WORD:) Zazwyczaj po
        > wyjeździe z bramy skręca sie w lewo i jeszcze raz w lewo w Legionów. Ale zdarza
        > się że egzaminator każe jechac w prawo zaraz za bramą - i tu uwaga - ta "
        > droga"jest jednokierunkowa, więc żeby skręcić w lewo musisz podjechac do lewej
        > krawędzi jezdni. Poza tym na jej końcu jest znak STOP, nieco ukryty przy drzewi
        > e
        > - chociaz ani ja ani mój instruktor nie wiemy po co to i komu to, zatrzymać sie
        > trzeba (możesz tyam skręcić tylko w lewo, nie ma możliwośći żeby Ci cokolwiek
        > wyjechało:))- wg. mnie sprawdzają w ten sposób czy dokładnie obserwujesz
        > otoczenie drogi.

Tak się składa, że ten STOP tam wcale nie jest taki niezasadny - jak spojrzysz
        na prawo zobaczysz bramę wyjazdową z jakiegoś placu- STOP jest więc pewnie po
        to, żeby ustąpić pierszeńśtwa tym, którzy w tą bramę wjeżdzają (i zapewne tym,
        którzy wyjeżdzają z tej bramy, z placu), w Twoją ulicę wjechać nie mogą, ale to
        nie oznacza, że muszą Ci ustępować pierseństwa. Tak więc STOP jest tam jak
        najbardziej na miejscu:D
        • agata.czest Re: Częstochowa-egz 23.08.07, 17:00
          No widzisz, jeździłam tamtędy i bramy nie zauwazyłam :)
          No ale sama powiedz , gdybys o tej bramie nie wiedział nie zdziwiłabyś się?
      • Gość: eve_26 Re: Częstochowa-egz IP: 195.205.202.* 27.08.07, 09:33
        I jeśli jest to miejsce, o którym myślę, to dodatkowo jest tam
        ograniczenie do 15km/h :))
    • Gość: g Pyt o auto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:16
      na jakim zdawalysie koncwy examin?
      • Gość: lenka.net Re: Pyt o auto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:22
        Ja dopiero będę zdawała 17.września w Częstochowie a tam
        przydzielają albo Nissan Micra, albo Corsa C, albo Corsa D, czyli
        tak do samego końca nie wiadomo na co się trafi
        • Gość: g Re: Pyt o auto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:39
          dzieki za info, bede trzymac kciuki, jestem na poczatku tej drogi, juz sie boje
          a slyszalas cos moze o samych egzaminatorach w Czewie? instruktora mam b. ok
          • Gość: lenka.net Re: Pyt o auto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:42
            wolę na forum nie podawać takich info jak cos to jestem pod gg
            7117467
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka