Dodaj do ulubionych

Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław.

• moni-6 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 18.04.10, 11:21
      Aż przykro się robi gdy czytam to forum. Przez niektórych użytkowników tylko
      negatywne posty są uważane za prawdziwe. Zastanawiające jest to na jakiej
      podstawie można wysnuwać takie wnioski. Oczywiście nikt nie będzie wypisywał o
      sobie negatywnych opinii, ale dlaczego ma to być tylko forum z ostrzeżeniami. Ja
      jestem ogromnie zadowolona ze szkoły którą wybrałam i chciała bym podzielić się
      tym z innymi użytkownikami, jednak obawiam się że zostanie to po raz kolejny
      odebrane negatywnie jako wyssane z palca pochwały.

Sama przeszukiwałam fora szukając odpowiedniej szkoły dla siebie. Przeglądałam
      ranking WORD i porównywałam ceny. Jest wiele szkół we Wrocławiu na pewno godnych
      polecenia. Konkurencyjne ceny przyciągają. Pamiętajcie jednak aby przy wyborze
      szkoły patrzeć na wszystkie koszty całego kursu, np. czy egzamin wewnętrzny jest
      płatny, czy badania lekarskie są w cenie, a jeśli nie to ile kosztują itp.

Początkowo przy wyborze szkoły kierowałam się tylko ceną, na szczęście w porę
      się zorientowałam, aby sprawdzić wszystkie ukryte koszty. Tak naprawdę okazało
      się, że większość cen za kurs po doliczeniu wszystkich dodatków jest podobna.
      Dlatego sugeruje aby przy wyborze przede wszystkim kierować się instruktorem.
      Dobry pedagog, który nie zniechęca a motywuje, jest bowiem najważniejszy.

Osobiście jeździłam z Panem Ryśkiem z RyCARdo. Nie będę tu słodzić.
      Powiem tylko, że jestem ogromnie zadowolona z wyboru. Na jazdy przychodziłam z
      chęcią i zaangażowaniem. Jazdy, co początkowo mnie zaskoczyło, (gdyż wybrałam tą
      szkołę też ze względu na lokalizację), rozpoczynają się od razu w strefie.
      Początkowo tego nie doceniałam, ale tracić czas stojąc w korkach by dojechać do
      strefy, to bezsensowne rozwiązanie.

Przejeździliśmy obszary strefy wzdłuż i wszerz. Na bieżąco pojawiające się
      utrudnienia również dokładnie znałam. Elementy które sprawiały mi trudność
      powtarzaliśmy wielokrotnie, aż do znudzenia. Łuk ćwiczyłam na różne sposoby, tak
      że nawet gdy zrobiłam błąd umiałam go skorygować. Co ważne jeszcze w dniu
      egzaminu miałam jazdy by być na bieżąco z samochodem i z utrudnieniami, które
      jak wiemy w tamtych okolicach co chwile przybierają inne kształty.

Kończąc ten wywód zdałam i jestem szczęśliwym kierowcą i ten fakt zawdzięczam
      Ryśkowi
      • Gość: Michał Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.10, 01:00
        Nie słuchajcie opinni gościa który zarzuca szkole Rycardo oszustwo.
        Szkoła ta jest szkołą młodą, więc musi jakoś zaistnieć w sieci, co nie zmienia faktu iż wszystkie pozytywne komentarze, które zostały tu umieszczone są z całą pewnością prawdziwe. Od pół roku cieszę się prawkiem właśnie dzięki Ryśkowi. Mało którzy instruktorzy przykładają się do swojej pracy tak jak Rysiek i jego kolega Jacek, stąd też tak pozytywne wpisy kursantów chcących się najwzyczajniej odwdzięczyć.
        Pozdrawiam!
    • Gość: sabi989 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: 109.199.0.* 17.05.10, 16:04
      Polecam szkołe "Akademia Dobrej Jazdy" to najlepsze co mogło mi się
      trafić.Jestem bardzo zadowolona i każdemu moe polecić tą szkołe;)
      Badzo dużo mnie tam nauczyli,interesuje ich los kursanta,to bardzo
      ważne.A nie jak szkoła Brzozowskiego w Oleśnicy,szkoda gadać,nikomu
      nie polecam! Jeśli chcesz zdać prawo jazdy to "Akademia Dobrej
      Jazdy" nic więcej;) i pan Bartek;) super instruktor;)
      • sofija-anna Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 17.08.18, 14:43
        Tylko że ja, po kursie w tej Akademii, właśnie u Brzozowskiego się doszkoliłam i zdałam!
    • Gość: posiadaczka prawka MARCEL IP: *.chello.pl 19.05.10, 17:00
      nie moge sie wypowiadać a propos innych szkół, ale szkoła jazdy, w której
      robiłam kurs nazywa się MARCEL.
      gorąco polecam wszytkim, którzy nie chcą się stresować podczas nauki.
      egzamin na prawo jazdy zdałam za pierwszym razem :D <było to kilka dni temu,
      więc sorry, że się tak chwalę, ale po prostu jestem cała happy ;P>
      co do szkoły -> teoria fajnie, bo szybko i sprawnie poszła.
      jazdy -> szybko zaczęłam jeździc po ulicy; przemaglowaliśmy trasy egzaminacyjne
      aż do skutku; dostalam kilka wskazówk jak można parkować/ jechać łukiem na
      sposób (niezbędne dla świeżaków, którzy tak jak ja nie mają wyczucia końca auta);
      przede wszystkim instruktor młody, więc jeszcze nie znudzony swoją pracą; nie
      krzyczy :D ; elastyczny co do godz. jazdy;

oprócz kursu dokupiłam sobie 3h przed egzaminem. tutaj dla instruktora priorytet
      mają osoby zdające egzamin.

ogólnie to wybrałam tą szkołe, bo miała najlepszą zdawalność (ok. 60%) i była
      mała <lepsze są małe szkoły, bo instruktorom zalezy na uczniach>.

słyszałam jeszcze od 1 faceta, który robil kurs, że kursant mu robi problemy ze
      zdaniem egz wewnętrznego.
      • Gość: aaaa Re: MARCEL IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.10, 01:19
        kursant to banda złodzieji i naciagaczy zawsze robia problemy na
        wewnetrznym min 10 godz musisz dokupic tragedia
      • Gość: Boni Re: MARCEL IP: 89.76.144.* 13.02.12, 22:06
        Ta zdawalnośc 60% ? co za bajki, takiej zdawalności nie ma żadna szkoła, sprawdzcie na stronie WORD, a nie wciskacie taki kit jak Wasze szkoły. Czyżby reklama i antyreklama, konkurencji?
    • ala339 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław Auto VIP 15.06.10, 16:13
      Gorąco polecam szkołę Auto VIP. Super przygotowują do egzaminu i
      późniejszej samodzielnej jazdy. Naprawdę dowiedziałam się bardzo dużo
      praktycznych rzeczy (na co trzeba zwracać szczególną uwagę na egzaminie
      czy już potem jak będziemy mieli upragnione prawko). Ja jeździłam z
      Maćkiem, którego bardzo polecam (sympatyczny, wyluzowany, cierpliwy) i
      p.Romanem (kierownikiem), który też jest bardzo fajny i dobrze uczy.
    • Gość: Kasia Rycardo najlepsza szkoła jazdy we Wrocku;) IP: *.city-connect.pl 15.06.10, 21:17
      Hej ja z czystym sumieniem mogę polecić szkołę jazdy Rycardo, też szukałam OSK
      na podstawie opinii na forach i nie zawiodłam się. Miałam jazdy z Ryśkiem, nie
      jeździłam wcześniej,a prawko zdałam bezproblemowo;) Jazdy były bezstresowe,
      Rysiek jest bardzo cierpliwy i wyluzowany, ale przede wszystkim potrafi
      wytłumaczyć wszelkie manewry, więc łuk, czy parkowanie na egzaminie nie
      stanowiły dla mnie problemu;)
      Polecam i pozdrawiam Kasia;D
    • Gość: ania r Re: osk KADET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 22:33
      Polecam ten Ośrodek każdemu kto chce naprawdę nauczyć się dobrze jeździć no i zdać egzamin. Fachowa nauka, przyjazna atmosfera i świetne podejście do kursanta. Pozdrawiam serdecznie Pana Zbyszka Niemczyckiego i dziękuję.
      Dodam, że zdałam dzisiaj za 1 podejściem he he :)
      • Gość: AGNIESZKA Re: osk KADET IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.12.11, 00:56
        PANIE ZBYSZKU, JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ, JEST PAN WIELKI!!! miałam problem ze zdaniek egzaminu, do puki nie trafiłam do osk Kadet, dla mnie rewelacja, kilka godzinek i najtrudniejsze elementy jazdy okazały się naj łatwiejsze, teraz żadna droga mnie na egzaminie nie zaskoczyła, zdałam bez problemu, nauka w wesołej atmoswerze i pomoc do samego końca, nawet mogłam zadzwonić przed samym egzaminem i zapytać o wszystko co tylko potrzebowałam wiedzieć, (nie skorzystałam, ale sam fakt, że mogłam podnosił mnie na duchu, nie zostałam pozostawiona samej sobie), jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję:)
      • Gość: Ewelina Re: osk KADET IP: *.connecta.pl 06.12.11, 23:28
        Bardzo polecam szkole jazy kadet. Super atmosfera,Pan Zbyszek ma extra rady na parkowanie rownolegle i robienie luku,bez stresu i nerwow. Wszystko jasno tlumaczy i przede wszystkim z usmiechem:) Pozdrawiam goraco!!!
        • Gość: Gość Re: osk KADET IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.12, 15:53
          Dołączam się do przedmówczyni:) P.Zbyszek faktycznie ma talent do przekazywania wiedzy w miłej atmosferze, bez nerwów i dziwnych ruchów. Dzięki temu egzamin nie jest taki stresujący i naprawdę łatwo zdać:) lokalizacja szkoły w strefie egzaminacyjnej (ul. Gliniana) teoria jasno i przejrzyście tłumaczona. W tej szkole jesteście człowiekiem a nie kolejnym numerkiem w ewidencji, z którego chce się tylko zedrzeć kasę. Naprawdę szczerze polecam:)

Pozdrawiam wszystkich przyszłych kursantów:)
      • Gość: Paulina D. Re: osk KADET IP: *.internetia.net.pl 23.02.12, 21:56
        Podpisuje się w całości pod postem powyżej.
        OSK Kadet, prowadzony przez Pana Zbyszka Niemczyckiego, to najlepsza szkoła do jakiej trafiłam. Niestety najpierw wybrałam osk Kursant, który okazał się bardzo przereklamowany, dlatego też szybko z niego zrezygnowałam. Na całe szczęście trafiłam do Pana Zbyszka, który okazał się najlepszym instruktorem pod słońcem! To co dla nas kursantów najtrudniejsze, potrafi szybko i prosto wytłumaczyć. Cierpliwy i przesympatyczny. Polecam wszystkim, którzy chcą nie tylko dobrze nauczyć się jeździć, ale również miło spędzić czas :-)
        PaulinaD
        • Gość: Ola Re: osk KADET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 17:55
          Powyższy post to sama prawda, po 30-stu godzinach wyjeżdżonych w kursancie czułam się bardzo niepewnie za kierownicą-mój wcześniejszy instruktor był złośliwy, co raczej nie pomagało mi się odstresować w czasie jazdy. Dopiero Pan Zbyszek "zrobił" ze mnie dobrego kierowcę. Wytłumaczył jak prostymi metodami zrobić bezbłędnie łuk czy parkowanie tyłem, które wcześniej w kursancie ćwiczyłam godzinami, a i tak nie zawsze wychodziło. Ponadto Pan Zbyszek nauczył mnie, że jazda samochodem może być przyjemna - zwłaszcza w towarzystwie tak cierpliwego i życzliwego instruktora ;-) polecam gorąco wszystkim przyszłym kierowcom!
      • Gość: Robert Re: osk KADET IP: *.181.206.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.09.13, 10:18
        Zarówno pani Iza jak i pan Zbyszek są świetni. Pani Iza bardzo fajnie prowadzi zajęcia z teorii, inteligentnie i z głową, a pan Zbyszek z kolei wszystko, to plus więcej, wprowadza w życie w trakcie jazdy. Super wspominam jazdy. Pan Zbyszek, wzór cierpliwości, szybko nawiązuje kontakt z kursantem i ucząc go, skupia się na tym by nie tylko zdał, ale by po zdaniu prawka potrafił jeździć pewnie i z głową. Zdałem z pierwszym razem i to wszystko zasługa pana Zbyszka:)
        Ps.
        5 zł panie Zbyszku ;)
        • Gość: MJ Re: osk KADET IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.13, 20:57
          Dzisiaj zdałam egzamin i od razu na gorąco chciałam wszystkim polecić szkołę Pana Zbyszka - OSK Kadet! NIe zastanawiajcie się ani chwili - NAPRAWDĘ WARTO!
          To on tak naprawdę nauczył mnie jeździć po Wrocławiu, a nie tylko zdać egzamin.
          Na każdą godzinę jazdy z Panem Zbyszkiem czekałam z niecierpliwością i traktowałam nieraz jako nagrodę po całym dniu pracy :) Naprawdę bardzo miło będę wspominać te lekcje i te Pana powiedzonka, które utkwiły mi głęboko w pamięci i które powtarzałam sobie w różnych sytuacjach podczas egzaminu. Pomogło! :)
          Pozdrawiam serdecznie Panie Zbyszku :)
          MJ
      • Gość: karolina Re: osk KADET IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.01.14, 23:58
        Zdecydowanie polecam!!! Pan Zbyszek jest bardzo cierpliwym człowiekiem (widać już na pierwszej jeździe haha), wszystko dokładnie tłumaczy Zawsze przypomina o najważniejszych rzeczach, np. oglądanie się na rowerzystów przy skręcie w prawo. Dzięki temu wszystko wchodzi w nawyk. Nigdy się nie spóźnił, godziny dostosowywał pod mój czas wolny a nie tylko pod siebie. Pochwali, zwróci uwagę kiedy trzeba. Po opanowaniu podstaw spokojnie możemy pozwolić sobie na "koncert życzeń" i mówić co dokładnie chcemy przećwiczyć. Kiedy mamy chwilę załamania, bo coś nam nie idzie albo zbliża się egzamin Pan Zbyszek podnosi wiarę w siebie.
        Egzamin zdałam za drugim razem (dzisiaj:D) bo pierwszy był niesamowitym stresem, jakbym pierwszy raz wsiadła za kierownicę tylko obok nie było Pana Zbyszka, który podpowiedziałby co i jak haha. Drugie podejście było zdecydowanie spokojniejsze i z wynikiem pozytywnym:)
        Gdybym miała wybierać jeszcze raz na pewno poszłabym znowu do OSK Kadet i do tego zachęcam innych. POLECAM:)
      • Gość: JACEK b. Re: osk KADET IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.02.14, 20:32
        Polecam serdecznie Pana Zbyszka Niemczyckiego ze szkoły jazdy Kadet na Glinianej.
        Przyjechałem do Wrocławia z Krakowa i tu znalazłem( za pomocą internetu) Pana Zbyszka, który po moich poprzednich przygodach z instruktorami -w różnych częściach Polski-(mam taką pracę że podróżuję) okazał się prawdziwym aniołem- kulturalny, z poczuciem humoru, inteligentny, serdeczny, a przede wszystkim prawdziwy fachowiec w dziedzinie szkolenia kierowców- prosto, cierpliwie i na temat. Wczoraj zdałem egzamin i na świeżo dzielę się swoją radością i opinią.!!!
        Oto jego namiar- 508352657
        • Gość: oriana Re: osk KADET IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.14, 17:51
          Rzadko kiedy, zwlaszcza w dzisiejszych czasach, moge z pelnym przekonaniem, w 100% polecic jakas rzecz lub usluge. Tymbardziej jestem bardzo szczesliwa mogac to zrobic w przypadku OSK Kadet. Pan Zbigniew to swietny instruktor - profesjonalista, bardzo kulturalny czlowiek z duzym poczuciem humoru i dystensem do siebie. Na kazdej lekcji czulam sie wyjatkowo, Pan Zbigniew calkowicie na mnie koncentrowal swoja uwage - czulam sie jak jego jegyny, a juz na pewno ulubiony kursant. Bardzo szybko przelamuje lody i strach przed jazda. Zajecia z nim to sama przyjemnosc, tymbardziej ze mam porownanie - wiele lat temu zaczelam jazde w OSK Kursant, gdzie trafilam na beznadziejnego instruktora, ktory na wiele lat skutecznie zniechecil mnie do jazdy przekonujac mnie, ze nie posiadam predyspozycji do bycia kierowca. Nie podeszlam wowczas nawet do egzaminu. W chwili obecnej po podstawowej liczbie godzin u Pana Zbyszka zdalam egzamin za pierwszym razem. Z calego serca i bez odrobiny wahania POLECAM OSK KADET we Wroclaiu!
      • Gość: weronika Re: osk KADET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.14, 20:41
        Gorąco polecam ośrodek,fachowa nauka,przyjemna atmosfera,rewelacyjne podejście do kursanta,porządne przygotowanie do egzaminu państwowego,nic tylko chwalić ;) Polecam Pana Zbyszka Niemczyckiego
      • Gość: pawelp Re: osk KADET IP: *.217.146.194.generacja.pl 28.05.14, 12:52
        Szkoła godna polecenia na 100%. Pozdrowienia przemiłego instruktora p.Zbyszka Niemczyckiego. Przyjazna atmosfera i profesjonalne nauczanie.
        Polecam każdemu. Dodam egzaminy zdane za pierwszym podejściem :)
      • Gość: Magda Re: osk KADET IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.14, 23:12
        najwspanialszy instruktor w całym Wrocławiu!!! zdałam!!!! ja? która bała się wyjechać z parkingu, ja? która teraz śmiga po mieście! da się ale TYLKO w szkole Pana Zbyszka OSK KADET. Podejście bardzo indywidualne, dużo tłumaczy, nie denerwuje się i pokazuje wszystko nawet kilka razy jak nie można 'załapać' za pierwszym :) pozdrawiam Panie Zbyszku, dzięki Panu wiem, że nawet taka jak niektórzy mówią 'baba za kierownicą' okazuje się świetnym kierowcą! dziękuję po stokroć!!!!!!!!!!
      • Gość: Adrian Dana Re: osk KADET IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.14, 10:38
        Polecam OSK Kadet każdemu kto chce naprawdę nauczyć się dobrze jeździć. Fachowa wiedza (przydatne rady przy łuku, czy parkowaniu), przyjazna atmosfera i świetne podejście do kursanta. Pozdrawiam serdecznie Pana Zbyszka Niemczyckiego.
        • Gość: grzesiekm Re: osk KADET IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.14, 19:45
          Polecam wszystkim OSK Kadet. Zajęcia są prowadzone w sposób fachowy i przystępny. W trakcie jazd panuje super atmosfera. Pan Zbyszek z ogromną cierpliwością i uśmiechem na twarzy tłumaczy jak sprawnie i z łatwością wykonywać wszelkie manewry na drodze. Nigdy nie spóźnił się na umówioną godzinę, która wcześniej była dopasowana do moich potrzeb. Jest to instruktor z powołania, który naprawdę chce nauczyć innych jeździć. Jeszcze raz polecam Pana Zbyszka Niemczyckiego.
      • kamila_12345 Re: osk KADET 23.10.14, 09:07
        Witam. Gorąco polecam szkołę OSK KADET. Pan Zbyszek zna się na swojej pracy. Jest osobą pełną optymizmu i indywidualnie podchodzi do każdego kursanta. Dzięki Panu Zbyszkowi nauczyłam się jeździć i przede wszystkim podstawowych zasad w ruchu drogowym, a także parkowania i jazdy na łuku. Dodatkowa godzina przed egzaminem rozładowała cały stres i sprawiła że od wczoraj jestem szczęśliwą osobą, która posiada prawo jazdy. GORĄCO POLECAM!!!!! Kamila
    • Gość: monika Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 23.06.10, 11:30
      Szkołą najlepszą( tzn.największą zdawalnością,najwięcej
      aut,najlepsza kadra,strefa egzaminacyjna) jest KURSANT :-)
      Polecam z doświadczenia swojego i sporego grona znajomych!!!!
      Szkoła jak szkoła ....WAŻŃY jest INSTRUKTOR!!!!!!!!!!!!!!!!

I tu wielki ukłon w strone Ewy Samuels i PIOTRA WANDELA - skarb
      Kursanta!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ewcia choć drobniutka to ma Wielki potencjal,umiejetnośći...z
      każdego zrobi Dobrego kierowce!!!!!!!!!!!
      Ewa to specjalista od "ciężkich przypadków:-)
      Jeśli chcecie szybko sprawnie i profesjonalnie podejść do prawka to
      EWA lub PIOTR WANDEL napewno będą strzałem w dziesątke.

PIOTR jest REWELACJA mega talent , mega skupienie , zawsze
      uśmiechnięty zawsze daje szanse , spokojny opanowany ...mnie
      doprowadził po złoty medal:-) Piotr ma mega zdawalność i wszyscy go
      chwalą.
      Także z doświadczenia,z opini zaufanych znajomych polecam EWE
      Samuels i PIOTRA WANDELA i oczywiście szkołe KURSANT!!!!!!!!!
      • Gość: ja Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 16:15
        robilas kurs we wszystkich szkołach, ze wiesz, ze jest najlepsza?
        ze ma najlepsza kadre, ze najwiecej samochodow?
        KURSANT w zeszłym roku był dopiero na 4 miejscu!

I co? kursant ma własną strefę egzaminacyjną? identyczną ze strefą
        wordu?

bez sensu stwierdzenie...
    • Gość: orka Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.as.kn.pl 08.07.10, 13:38
      Polecam szkołę jazdy RYCARDO. Egzamin zdałam za pierwszym
      podejściem, oczywiście nie obyło się bez lekkich nerwów, ale dzięki
      licznym wskazówkom i poradom instruktora wiedziałam czego się
      spodziewać na drodze i na egzaminie i jak się zachować w każdej
      sytuacji. Ranking nie kłamie, wysoka zdawalność to oznaka dobrego
      przygotowania do egzaminów. Jazdy odbywają się w strefie
      egzaminacyjnej, warto było więc poświęcić czas na dojazdy, aby
      później nic mnie na trasie nie zaskoczyło. Zależało mi na czasie i
      wszystko poszło sprawnie, w dwa miesiące nauczyłam się jeździć od
      zera. Polecam!
      • Gość: nowicjusz Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.e-wro.net.pl 13.07.10, 18:41
        Polecam Szkołę Nauki Jazdy "ORION".
        Zdałam egzamin za pierwszym razem po 30h jazdy. Przystępna cena za
        kurs. Instruktor wyszkolił mnie na maksa! Nerwy na egzaminie zawsze
        są ale przynajmniej wiedziałam co potrafię. Jazdy odbywają się w
        stefie egzaminacyjnej co na egzaminie plusuje. Warto poświęcić czas
        na dojazdy.
        • Gość: tylkonieKursant Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.pdk.com.pl 14.07.10, 13:14
          odradzam wszystkim osk kursant masakraaaa, skracają jazdy srednio o
          15 byle jaka kadra instruktorska naciaganie na dodatkowe jazdy
    • Gość: dobraelka.pl Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.zax.pl 12.07.10, 00:59
      A może zostawisz swoją opinię u nas? :)
      Zbieramy wasze opinie o szkołach nauki jazdy i ośrodkach egzaminacyjnych w całej Polsce.
      www.dobraelka.pl
      Pomóżcie nam stworzyć bazę szkół godnych polecenia!

pozdrawiamy,
      zespół dobraelka.pl
    • Gość: Karolina Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.10, 00:10
      JA polecam nowo powstałą szkołę przy ulicy Sienkiewicza- osk STO
      (www.osksto.pl). W szkole tej pracują doświadczeni instruktorzy,
      którzy w sposób fachowy i zrozumiały potrafią przekazać wiedzę.
      szczególnie polecam Panów Leszka i Wiesia.
    • Gość: Tomek Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.10, 22:29
      Szkołę nauki jazdy wybrałem przeglądając informacje w internecie,
      głównie z tego forum ;p, wybrałem RYCARDO i nie zawiodłem się. Mogę
      polecić z czystym sumieniem, 30h za kółkiem na kursach w tej szkole
      to moje pierwsze godziny za kółkiem wogóle i egzamin praktyczny
      zaliczony za pierwszym podejściem. POLECAM. :)
    • zawszeszybkibil Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 11.08.10, 19:24
      Witam, przepraszam, że trochę z innej beczki, ale prowadzę szkołę jazdy i
      niestety konkurencja zmusza nas do uruchomienia kursów na kat. B1 (od 16 lat).
      Aby ograniczyć liczbę wypadków młodych chcemy oprócz (
      tylko 20 godzin!!! praktyki) wprowadzić coś innowacyjnego podczas teorii, a
      mianowicie jazdę na symulatorach np.:
      allegro.pl/item1183458376_symulator_do_gier_play_max_ps3_xbox_playseats_g27.html
      jak sądzicie czy to coś da? Z góry dziękuje za szczere wypowiedzi.
    • Gość: piotrek.92 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: 83.2.112.* 22.08.10, 10:30
      ROLKA- NIE POLECAM, nauka odbywa się na pojazdach szkoleniowych, które często są
      nie sprawne, co z tego, ze zaoszczędzicie parę złotych mniej na kursie, a nie
      będziecie zadowoleni z przeprowadzonych zajęć
    • Gość: gallanonim Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.10, 21:54

www.naukajazdyekspert.pl/ to jest najlepsza szkola!!
    • Gość: zibi Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.10, 12:05
      Dobre szkoły nauki jazdy we Wrocławiu znajdziesz wśród polecanych w serwisie: Nauka Jazdy Wrocław
      • Gość: szerokiej drogi Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.147.38.16.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.08.10, 10:12
        DOBRE dla tego, że wykupiły sobie reklamę w tym portalu???
    • Gość: asop Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.chello.pl 14.09.10, 00:37
      polecam auto stop.
    • Gość: Gosiek Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.10, 16:40
      Ja wybrałam szkołę jazdy AUTKO i jestem bardzo zadowolona. Świetne przygotowanie teoretyczne, wykłady prowadzone z humorem a instruktorzy jazdy cudowni! Egzamin mam już za sobą i jedyne czego żałuję to to, że trzeba się pożegnać z tymi wspaniałymi ludźmi.
      • Gość: lkjhgfdsa Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 12:48
        Zdałem egzamin we Wrocławiu za 4 razem – za bardzo się denerwowałem.
        Chodziłem na kurs do szkoły Auto VIP na Traugutta.
        Ze szkoły jestem zadowolony. Jazdy miałem z szefem szkoły, p. Romanem.
        Nigdy wcześniej nie jeździłem samochodem (a mam już 26 lat). Instruktor ma dobre podejście, czas w samochodzie jest naprawdę dobrze wykorzystany. Na kursie zwracana jest uwaga na myślenie i nauka na swoich błędach.
        Pierwszy egzamin oblałem na mieście – stresowa sytuacja: wymuszenie pierwszeństwa.
        Drugi egzamin oblałem na łuku.
        Trzeci egzamin oblałem za dwa razy błędne wykonanie skrętu (głupota, ale zrobiłem źle to, co elka przede mną…)
        Czwarty egzamin zdałem.
        Trochę żałuję, że cały kurs jeździłem z jednym instruktorem (mimo że był to bardzo dobry instruktor), ale jazdy dodatkowe miałem już z panią Patrycją (polecam jeździć zarówno z kobietą jak i z mężczyzną – na czwartym egzaminie miałem kobietę egzaminatora) oraz z młodym instruktorem, którego imienia nie pamiętam;-)
        Szkoła niestety nie jest najtańsza, ale jest mała i raczej nie poczujecie się tam anonimowo. Wyjazdy zawsze spod szkoły na Traugutta, dojazd na plac manewrowy (Buforowa) zajmuje ok.15 minut.
        P.S. Nie polecam szkoły Rycardo, wręcz odradzam.
    • Gość: tttt Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.petrus.pl 30.09.10, 09:12
      zapraszam do www.kuznia-prawko.pl
    • piotrek.92 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 16.10.10, 16:23
      ROLKA NIE POLECAM, zajęcia odbywają się na niesprawnym sprzęcie, a co do sposobu przeprowadzenia zajęć można mieć wiele do zarzucenia
    • Gość: Paulina Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 17:49
      Zdecydowanie NIE polecam osk MOTYLEK. Wszyscy moi znajomi mają tam baaardzo duże problemy aby zdać. nie udało mi się 3 razy i nadal czułam, że nie jestem przygotowana.

Dodatkowe jazdy wykupilam w osk PIERWSZA JAZDA i zdałam bez problemu - serdecznie polecam Pana Artura!
      • Gość: gość Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.182.144.191.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.10, 14:01
        ludzie nie zapisujcie sie tam gdzie najtaniej bo to pierwszy znak ze bedzie kiepski kurs, ja robilem kurs w partnerze i jest ok. jak szukalem to pomogla mi troche strona taka prawo jazdy Wrocław , ale pamietajcie ze bardzo wazne są tez opinie znajomych bo na forach sie reklamuja same szkoly jazdy
        pozdr
    • Gość: Łukasz Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 13:58
      Moim zdaniem KURSANT.
      Po kursie tam zdałem bez problemów na kategorię A i B.
      Większość moich znajomych wybiera właśnie tą szkołę i chwalą sobie, podobnie jak ja.
      • Gość: Ola Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.10, 16:42
        Ja nie znam ani jednej osoby zadowolonej z tej szkoły, ani jednej!
    • Gość: instr. Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 11:36
      ludzie nie dajcie sie nabrac na kursanta nie zaliczają wewnetrznych po 3,4 i jest przymus dokupywania godzin-KURSANT to najwieksza porazka wrocławskich OSK,wiem bo mam wielu kursantow z tej szkoły ktorym nie zaliczono wewnetrznego po 3 razy ,a jezdzili swietnie i jak ich wysłałem na egzamin to zdawali-jest wiele małych znakomitych szkoł,a kursant to poraszka wiec nie dajcie sie nabrac na 1 miejsce w zdawalnosci bo po wyjezdzeniu 50 godzin nawet małpa zda za 1razem
      • Gość: gosc Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: 46.77.124.* 13.01.14, 13:31
        W pelni zgadzam sie z poprzednikami kursant to dno ....
    • Gość: anty Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 11:38
      BZDURA- nie zaliczają wewnetrznego!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pan B Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 12:05
        czytam tak sobie i widze, ze wiekszosc tych wpisow to reklamy swoich szkoł, sam jestem instruktorem (ciesze sie ze zostałem pozytywnie polecony we wczesniejszych wpisach i pozdrawiam dziewczyny z akademika!!!),ale powiem wam przyszli kursanci szukajcie dobrego instruktora,- nie szkoły!!! i nie dajcie sie nabrac na reklame typu ''najwieksza zadawalnosc'' bo oni opierają sie na nie zaliczaniu wewnetrznrgo po kilka razy -jak napisano w poscie powyżej co jest niestety PRAWDĄ bo mam wielu kursantów z tej szkoły
        • Gość: claudia0104 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.171.23.89.static.crowley.pl 15.11.10, 19:40
          ...a ja ze swojej strony polecam OSK TOP oraz Sukces :) Szkoły może nie największe, ale w tej pierwszej zdałam za pierwszym razem, a w drugiej mój chłopak zdał za pierwszym, a jego siostra za drugim. Kurs zrobiłam w bardzo miłej atmosferze, a gdy nie byłam pewna swoich umiejętności i gdy chciałam dokupić dodatkowe godziny instruktor powiedział :"nie bądź głupia, umiesz jeździć" - to chyba o czymś świadczy ;) Pozdrawiam szczególnie Pana K.! :)
          • Gość: 091 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 23:15
            Witam.. widze ze claudia104 robila kurs tam gdzie ja OSK TOP. Fajna mała szkoła.. i fajny istruktor p.K. Mi rowniez tak mowił.:P
            • Gość: tilapka Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.chello.pl 16.11.10, 08:26
              Dzisiaj zdałam egzamin na prawko za pierwszym podejsciem, co jak sadze upowaznia mnie to do konstruktywnej wypowiedzi na temat mojej szkoly jazdy :)

Robilam kurs w Akademii Dobrej Jazdy, polecam ta szkole, ze wzgledu na kompetentnych instruktorow, nie jest to jednak szkola dla osob, ktore chca jak najmniejszym nakladem kosztow i pracy zdobyc prawo jazdy. Jest to dobre rozwiazanie dla osob, ktore, nie maja czasu/nerwow/ochoty, na kolejne oblane egzaminy, stanie w WORDowych kolejkach i opowiesci dziwnej tresci spod wiaty, wola zaplacic troche wiecej, ale miec spokoj ducha i pewnosc, o dobrym przygotowaniu, nie tylko do egzaminu, ale do jazdy w ogole.

Moim instruktorem byl Leszek Rabsztyn., ktorego serdecznie polecam.
              Jest to instruktor niesamowicie KOMPETENTNY, a to jest wg mnie najwazniejsze kryterium doboru instruktora... (bo spotkalam, sie na forach z opiniami, ze najwazniejsze to zeby instrutkor byl mily, krzywo nie patrzyl i wprowadzal atmosfere pokoju i milosci ). Gosc jest naprawde dobry, poszedl ze mna na egzamin i stresowal sie nim chyba bardziej ode mnie ;) ale dalismy rade! Bardzo polecam opcje zabierania instruktora na egzamin :) bedziecie sie mniej stresowac, bedzie wam dawal niewerbalne wskazowki a egzaminator bedzie czul respekt i nie pozwoli sobie na glupie gadki ;)
              Polecam Leszka i ADJ wszystkim ludziom nastawionym na sukces a nie sranie pod wiata
              • Gość: ala.k Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 15:16
                Robiłam kurs w KURSANCIE. Od jego rozpoczęcia miałam 'przyjemność' jeździć z 6 instruktorami ( najgorzej wspominam dwie godziny z praktykantem, który trzymał mi kierownicę nawet na prostej drodze ). Przez spóźnianie się instruktorów i załatwianie ich prywatnych spraw kosztem nauki - miałam problem nawet z parkowaniem prostopadłym. Egzamin wewnętrzny zdałam ledwo za 5 podejściem. Wykupiłam 4 dodatkowe godziny u pana Jarka Tomaszewskiego, i to właśnie dzięki niemu udało mi się zdać egzamin państwowy za pierwszym razem i bez żadnego błędu. Zawsze przychodził punktualnie i wszystko dokładnie tłumaczył. To właśnie on nauczył mnie parkowania prostopadłego (które trafiło mi się na egzaminie) , a nie instruktor z 10 letnim doświadczeniem. Jeżeli miałabym polecić jakiegoś instruktora z KURSANTA byłby to tylko i wyłącznie pan Jarek.
              • Gość: :) Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 18:08
                gratuluję Basiu
        • Gość: strefawroclaw.pl Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 16:54
          Potwierdzam poprzednie wpisy. Szukajcie instruktora. Polecam również strefawroclaw.pl
          Strefawroclaw.pl jedyna strona internetowa poświęcona Wrocławskiej strefie egzaminacyjnej. Porady, zdjęcia , filmy , linki , obsługa pojazdów, opisy i filmy z manerwów. Najprecyzyjniejszy katalog szkół we Wrocławiu z podziałem na dzielnice, opisy, recenzje. Zdałeś prawko i kupiłeś Swoje pierwsze auto- podziel się z nami swoimi przygodami. Giełda instruktorów - gdy do egzaminu 2 dni a Twój instruktor nie odbiera telefonu. Już niedługo ruszamy w Twoim mieście...
    • Gość: julka Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 19:46
      moim zdaniem najlepsza szkoła no nauki jazdy jest ośrodek szkoleniowy na ul.Hubskiej "szerokiej drogi" maja najlepszych instruktorów we Wrocławiu a w szczególności pana Wojtunia :)))) jest cudowny:) potrafi nauczyć i to w szybkim tępie wszyscy moi znajomi zdali egzamin albo za pierwszym lub za drugim razem ja również:))) podaje tel 79106810113
      • Gość: załamka Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.11, 12:47
        Niestety firmy już nie ma! Instruktorzy przeszli do Autofana.
    • Gość: spoko Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 19:16
      to ci tilapka se reklame zrobił,szacun - z gory zaznaczone ze drogo i z dodatkowymi godzinami ale warto- na kozaku ,aż mu miejsca zabrakło!!! he he ja szukam dalej!!!
      • Gość: kursantka Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: 90.156.36.* 24.11.10, 23:34
        Jeździłam z p. Adamem Dziedzicm z Akademii Dobrej Jazdy (wiem, ze uczy tez w Kursancie) - to byla tragedia. Tylko 2 jazdy. Tyle zaplacilam i wiecej nie dokupilam. Caly czas sie czepial, ale to bybylo ok- od tego jest - sposob w jaki to robil byl straszny. Ze stresu (wiekszego niz na egzaminie) zaczelam robic glupoty, za co mnie opier... . Wszystko co robilam zle robilm rzekomo specjalnie i jemu na zlosc. Poza tym dowiedzialam sie ze mam straszny charakter i on jak by byl egzaminatorem to chocby za to by mnie uwalil. A do tego podwazal kompetencje swoich innych kolegow - instruktorow (z ktorymi jezdzilam wczesniej) i to w sposob b. malo taktowny. Po jezdzie z p. Adamem bylam tak roztrzesiona, ze nie nadawalam sie do niczego.
        • Gość: magda Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.10, 09:53
          A ja polecam OSK ''Basia i Marek'' .Zdalam za pierwszym razem i to nie dlatego ze milam szczescie bo jezdzilam na egzaminie 52min. tylko dlatego ze mnie dobrze nauczyli . Dziekuje za to Pani Basi i Markowi./cena kursu adekwatna do jakosci/.Goraco polecam!!!!!
          • Gość: joanna Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: 89.72.22.* 30.11.10, 14:29
            Witam!
            Z czystym sumieniem mogę polecić szkołę jazdy Rycardo.
            Profesjonalne podejście do kursanta, nie ma problemu z umówieniem się na jazdy, punktualnie i rzeczowo. Instruktorzy (pan Jacek i pan Rysiek) z dużą cierpliwością i poczuciem humoru podchodzą do swoich uczniów.
            Idąc na egzamin wiedziałam, że jestem dobrze przygotowana i jeżeli skoncentruję się na jeździe i nie zje mnie stres, to zdam.
            Po dzisiejszym zdanym egzaminie (było to moje pierwsze! podejście) wiem, że dokonałam dobrego wyboru, zapisując się do Rycardo. Polecam wszystkim, którzy zastanawiają się na jaki OSK się zdecydować!
            Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka