Dodaj do ulubionych

DO DYSPOZYCJI

• absorb Re: DO DYSPOZYCJI 17.12.03, 08:43
      Pytanka:

1) Jazda na wprost przez rondo bez wrzucania kierunku?

2) Jazda w lewo na rondzie tylko z lewym kierunkiem?

3) Skrzyżowanie dwóch zwyczajnych dróg (takich z jednym pasem w każdą stronę).
      Jak się w takim miejscu zawraca, krok po kroku?

z góry dzięki za odpowiedź!
      pozdrawiam
      absorb

• Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 17.12.03, 19:55
        1) Przy opuszcaniu ronda koniecznie kierunkowskaz.
        2)Bzdura
        3)Do osi jezdni i wykorzystać lewa strone skrzyzowania.Tylko tak jest zgodnie z
        kodeksem.
        • absorb Re: DO DYSPOZYCJI 18.12.03, 07:29
          Gość portalu: INSTRUKTOR napisał(a):

> 1) Przy opuszcaniu ronda koniecznie kierunkowskaz.

Prawy? Opuszczanie ma miejsce kiedy?

> 2)Bzdura

Więc jaka jest rotacja tych kierunków? Nie jest to dla mnie jasne...

> 3)Do osi jezdni i wykorzystać lewa strone skrzyzowania.Tylko tak jest zgodnie
          z

W 99% przypadków człowiek w Polonezie nie zmieści się?
          >
          > kodeksem.
          • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 18.12.03, 08:14
            1)Prawy-przed droga którą zjeżdzamy z ronda. Sygnalizujemy moment nie kierunek
            bo ten jest ewidentny.
            2)Co to znaczy rotacja tych kierunków /
            3)Czy ja pisałem ze czlowiek w Polonez się zmiesci. Pisalem co jest zgodne z
            kodeksem. Jak jest niezgodne to POLONEZEM zawracamy w innym miejscu.
            • absorb Re: DO DYSPOZYCJI 18.12.03, 10:34

> 1)Prawy-przed droga którą zjeżdzamy z ronda. Sygnalizujemy moment nie
              kierunek
              > bo ten jest ewidentny.

> 2)Co to znaczy rotacja tych kierunków /

Kiedy i który włączamy skręcając na rondzie w lewo?
              Może jakiś link do materiałów o rondach bo ten temat mnie fascynuje
              (przydzwoniłem pare dni temu swoim PoldoLotem w Mitsubishi Colt'a bo jechałem
              prosto z lewego pasa ; -)

Dziś tak czy inaczej pojadę do Legionowa, stanę gdzieś rozsądnie i popatrzę jak
              ludzie palą kierunki na rondach. Zaprowadzę jakieś statystyki... z tym
              sygnalizowaniem to jest bardzo różnie!

A teraz pasy ruchu:
              Powiedzmy, że chodzi o rondo z 2 pasami.
              W prawo i prosto z prawego pasa, w lewo z lewego i potem od razu na prawy
              natomiast zawracamy z lewego, potem znowu lewy i uciekamy na prawy?

Jak jest na rondach z 3 pasami?! Jeszcze przez miesiąc nie odważę się na wjazd
              na np. rondo Dmowskiego. W dodatku ten polucjant!

Na skrzyżowaniach (także rondach) jeździ się raczej bez gazu?
              Mam taki dziwny odruch, za który karcił mnie instruktor Majeran, że dociskam na
              skrzyżowaniach.

> 3)Czy ja pisałem ze czlowiek w Polonez się zmiesci. Pisalem co jest zgodne z
              > kodeksem. Jak jest niezgodne to POLONEZEM zawracamy w innym miejscu.

Kwestia doświadczenia. Muszę wyczuć w co i kiedy mieści się mój PoldoLot...
              To dosyć ważne, prawda?
              • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 19.12.03, 18:41
                JAk nie grasz w ch...to się zastanów. bo jak znowu przydzwonisz to .........
    • wirkkala Re: DO DYSPOZYCJI 18.12.03, 13:37
      Witam
      Motocykl i plac zdałam
      Na mieście
      1. przy skręcaniu w lewo zahaczyłam jednym kółkiem ciągłą
      2. trochę nerwowo zareagowałam na babkę z dzieckiem, która wlazła mi prosto pod
      koła ( ale silnik mi nie zgasł )
      3. raz na polecenie " w prawo " pojechałam w lewo
      no i oblałam, ale czy egzaminator nie był zbyt drobiazgowy ?
      • Gość: Jadwiga Re: Jaki samochód ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 19:36
        Córka zdała prawko,i pod choinkę chcemy kupić jej samochód.Jaką markę
        samochodu wybrać dla początkującego kierowcy.Czy lepiej nowy,czy może
        używany.Będę wdzięczna za odpowiedź,ponieważ ani ja ani mój mąż nieznamy
        się na samochodach.
        • Gość: absorb Re: Jaki samochód ? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.12.03, 19:45
          Opla Corsę w kolorze czarna perła.
          Męskie serca będą topniały..
          Nigdy nowy! No chyba że śpicie na pieniądzach...
          1999-2000 rocznik to niemalże nowy samochód a o ileee tańszy!
          Koniecznie przewiązać szkarłatną kokardą!
        • Gość: INSTRUKTOR Re: Jaki samochód ? IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 19.12.03, 18:47
          Kupcie roqwer
          • Gość: Kodzio Re: Jaki samochód ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 20:04
            Bezpieczne i żeby nie mało za dużej mocy,
            I najważniejsze przy wyboże używanego, stan techniczny powinnien być idealny,
            W okolicach 5000 można kupić ładne, oszczędne, miejskie autko.
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 19.12.03, 18:44
        Egzaminator nie byl zbyt drobiazgowy
        • ka2 Re: DO DYSPOZYCJI 20.12.03, 21:38
          pieprzenie, bezpieczeństwo na drogach nie zależy od tego czy ktoś skręci w lewo
          czy w prawo
          • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 22.12.03, 20:39
            Masz racje::::::: kierunek w prawo krecimy w lewo . bezpieczenstwo zalezy od
            tego co TYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY sadzisz. Uwazaj jak bedziesz czyscil bron w
            Iraku.
    • Gość: robert Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 09:24
      od i ilu lat można zdawać prawko
      • Gość: INSTRUKTOR` Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 19.12.03, 18:45
        Na "B" od 18.
    • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 24.12.03, 16:41
      WSZYSTKIM MOIM "PYTAJĄCYM" ZDROWIA SPOKOJU W DNIU BOZEGO NARODZENIA+++++++++
      NO I DOSIEGO ROKU O GUMOWYCH DRZEWACH NIE WPOMINAJĄC !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: netka Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 05.01.04, 20:32
      Czy ktos mi powie jak zdac ?
    • autoszkolenie Re: DO DYSPOZYCJI 17.01.04, 19:59
      CO TO BRAKŁO PYTAN DO INSTRUKTORA ???????????????
      • Gość: Dorka Re: Jazda zimowa? IP: *.pepsa.com.pl 18.01.04, 20:22
        Czy istnieją szkoły,które uczą jazdy zimowej.Mam na myśli praktykę.
        Mam już prawko,ale rodzice twierdzą ,że zimą to niedadzą mi pojeżdzić.
        • Gość: INSTRUKTOR Re: Jazda zimowa? IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 18.01.04, 20:55
          Niestety na razie w Polsce nie. Byłoby za drogo aby to prowadzic. Jesli gdzies
          sa proszę o namiary ale o ile wiem to jest postac szczatkowa.
        • Gość: Kodzio Re: Jazda zimowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 19:58
          Jazda zimowa.
          Pewno masz na myśli poślizgi?
          Każdy młody lubi się poślizgać i twierdzę że nie ma w tym nic złego. Potrzebne
          tylko odpowiedznie miejsce i najlepiej nie samemu, (na 2 auta) bo wtedy jakaś
          asekuracja jest. Ja mam własne autko, i po mieście jeżdzę bez
          większych "szpanó" poprosu staram sie gdy śniegu wokoło pełno dostać się z
          punktu A do puktu B.

A na ślizganie wybieram sie na jakies placyki i rozstawiamy butelki po wodach
          5L. i trenujemy.
          Jak rodzicom zaczniesz wytykać że nie wiedzą co to jazda zimą, że trzeba umieć
          opanową, że trzeba gaz dodawać. To nie licz że auto Ci pożyczą. Jeszcze
          zależy jakie masz auto, Jak napęd na tył to nawet sam powinieneś się bać.

dlatego wolałem uzbierać i kupić sobie autko. Teraz triche mnie ono zjada, ale
          komfort, wygoda i cenne doświadczenie, przeważają.

Pamiętaj manewry poza miastam i zdala od ludzi, na to aby stosować je w życiu
          to musisz nabrać baaaardzo dużo doświadczenia. I nigdy nie jesteś na 100%
          pewien gdzie Ci auto ucieknie.
    • Gość: aga Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.godula.net 17.02.04, 23:48
      Proszę mi powiedzieć jak długo ważne są badania lekarskie??
      • autoszkolenie Re: DO DYSPOZYCJI 18.02.04, 07:54
        Tak długo jak określi lekarz.
        • ko23 Re: DO DYSPOZYCJI 18.02.04, 11:41
          Gdzie mozna nauczyc sie zaawansowanej techniki jazdy np. jazdy w poslizgu itd.
          Mam prawko od 2 lat.
          • autoszkolenie Re: DO DYSPOZYCJI 19.02.04, 07:53
            Niestety w Polsce nie ma tradycji takich szkół (jak w Skandynawii)- nie ma na
            to popytu bo społeczeństwo jest zbyt ubogie.
            Próbuje to robić Sobiesław Zasada ale juz torpeduje to srodowisko moje czyli
            instruktiorów nauki jazdy . pardon.
    • masikm Zielona strzałka 22.02.04, 15:33

> Prosze zadawać pytania- w miarę umiejetnosci i możliwości postaram ie
      > odpowiedziec.

Czy na zielonej strzałce jest obowiązek skręcać w prawo czy można zaczekać na
      zapalenie się normalnego zielonego swiatła. Czy można oblać egzamin kiedy nie
      zdecyduje sie na jazdę na zielonej strzałce?
      • autoszkolenie Re: Zielona strzałka 22.02.04, 18:30
        masikm napisał:

> Gość portalu: INSTRUKTOR napisał(a):
        >
        > > Prosze zadawać pytania- w miarę umiejetnosci i możliwości postaram ie
        > > odpowiedziec.
        >
        > Czy na zielonej strzałce jest obowiązek skręcać w prawo czy można zaczekać na
        > zapalenie się normalnego zielonego swiatła. Czy można oblać egzamin kiedy nie
        > zdecyduje sie na jazdę na zielonej strzałce?

Tak mozna oblać egzamin ponieważ utrudnia się ruch innym. Czy w tyle stał
        samochód ?
        >
        >
        >
        • masikm Re: Zielona strzałka 23.02.04, 20:26
          Dzięki za odpowiedź. Ja nie wiem czy z tyłu stał samochód bo to mój kolega miał
          problem i przez to oblał - oficjalnie napisano - nie znajomość przepisów. Czy
          to pytanie oznacza, że jeżeli z tyłu by nie stał samochód to nie utrudniam
          ruchu i wówczas nie wchodzi w gre przepis o utrudnianiu ruchu a co za tym idzie
          egzamin powinien być zdany?
          • autoszkolenie Re: Zielona strzałka 24.02.04, 07:28
            masikm napisał:

> Dzięki za odpowiedź. Ja nie wiem czy z tyłu stał samochód bo to mój kolega
            miał
            >
            > problem i przez to oblał - oficjalnie napisano - nie znajomość przepisów. Czy
            > to pytanie oznacza, że jeżeli z tyłu by nie stał samochód to nie utrudniam
            > ruchu i wówczas nie wchodzi w gre przepis o utrudnianiu ruchu a co za tym
            idzie
            >
            > egzamin powinien być zdany?

Teraz to już jest nadinterpretacja i szukanie dziury w całym przez zdającego.
            Oczywiście,ze powinno się jechać na zielonej strzałce a nie czekać na zielone.
            to "stanie" wynika najczęsciej ze zwykłego nie zauważenia zapalenia
            się "strzałki". Jak dlugo trwa to "zagapienie" to już ocenia egzaminator i w
            99% ma rację uważając takie zachowanie za błąd.
            Przy egzaminie nie ma instruktorów i bardzo trudno "na odległosc" ocenić
            poprawność przeprowadzenia egzaminu.
            Życzę powodzenia przy nastepnym podejsciu.
    • Gość: ...ja... Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.04, 16:57
      skoro jestes instruktorem powinnieneś wiedzieć: czym różni się naczepa od
      przyczepy ?
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 12.03.04, 20:52
        Naczepa z przodu nie ma kół. Czym się rózni wrona ? Wrona się rózni miedzy
        nogami. Ale kto pamieta pokolenie KABARETU STARSZYCH PANÓE.
        pzdrw. serdecz. INSTRUKTOR
        • pia.ed Re: DO DYSPOZYCJI 13.03.04, 19:06
          Mam zwykle prawo jazdy od 30 lat. Zawsze jezdzilam samochodem z automatyczna
          skrzynia biegow. Wkrotce bede musiala zmienic samochod na nowszy model.
          Myslalam kupic samochod z manualna przekladnia biegow, ale sa 2 problemy
          1. zapomnialam przez te 30 lat jak sie zmienia biegi
          2. bola mnie ramiona i rece
          Czy zostac przy dla wygody przy automacie, czy tez probowac sie nauczyc
          zmiany biegow? Jak to wplynie na moje bole?
          Pytanie nie dla instruktora szkoly jazdy, ale co bys jako prywatny czlowiek mi
          doradzil?
          • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 13.03.04, 19:52
            Umówic sie ze mna osobiście, Jestem do DYSPOZYCJI. Przestaną Cię boleć nie
            tylko ręce.
            pzdrw. caluski. INSTRUKTOR
            • pia.ed Re: DO DYSPOZYCJI 13.03.04, 21:43
              Jestem latem w Polsce, chetnie umowie sie na prywatna nauke jazdy.
              • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 14.03.04, 21:03
                Podaj e-mail. Pogadamy.
        • Gość: ...ja... Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.04, 16:42
          słabiutko, niestety nie taka odpowiedź była wymagana, jak widać nie znasz
          dokładnie definicji naczepy i przyczepy.
          pzdr
          • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 14.03.04, 21:00
            Egzaminatorze !!!!!!!
            Kodeks- art.2. def. 50 i 52.
            Jednak polskie społeczeństwo to matołectwo.
            Jak nie wiesz to siegnij do kodeksu. Jak nie rozumiesz to wybierz Leppera.
            • Gość: nadajnik Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.ip-pluggen.com 15.03.04, 02:23
              A moze dla nas, ktorzy nie maja dostepu do kodeksu, ktos poda co to ta
              NACZEPA?
              • Gość: ...ja... Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.04, 09:50
                wielce oburzony pan instruktor nie zna odpowiedzi na zadane pytanie i od razu
                wyskakuje z obelgami. radzę poczytać od czasu do czasu kodeks drogowy.
                spodziewałam się ataku ze strony instruktora , wiedziałam że nie będzie umiał
                odpowiedzieć !
                • Gość: antyinstruktor Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 16:49
                  przyczepa-pojazd bez silnika, przystosowany do łaczenia go z innym pojazdem
                  naczepa-przyczepa, ktorej czesc spoczywa na pojexdzie silnikowym i obciąża ten
                  pojazd
                  komentarz:pan instruktor czesciowa ma rację, częsciowo nie, poniewaz sa pojazdy
                  bez kolek z przodu a sa przyczepami.
                  • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 17.03.04, 20:16
                    Naczepa czy przyczepa ? Bin Laden czy Miller.
                    • Gość: Rybka Re: PASY NA TYLNYCH SIEDZENIACH. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 19:10
                      Czy samochód musi obowiązkowo mieć pasyna tylnych siedzeniach.
                      • Gość: INSTRUKTOR Re: PASY NA TYLNYCH SIEDZENIACH. IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 31.03.04, 07:24
                        Krótko. Zarejestrowana "Warszawa" (byly takie auta ) - nie.
                        Te produkowane od daty wejscia obowiazku pasów na tylnych siedzeniach tak.
                        Daty niestety nie pamietam.
    • Gość: Pikotek Re: DO DYSPOZYCJI IP: 57.67.141.* 31.03.04, 08:20
      Przysłano mi pismo że przekroczyłem 24 pkty i mam oddać w Starostwie prawo
      jazdy.
      Prosze mi powiedzieć jaka jest dalej procedura? co mnie czeka? Dziękuję za pomoc
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 01.04.04, 22:18
        Trzeba zdawać egzamin tak jak na prawko
    • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 01.04.04, 22:22
      Od dzisiaj co 10-ta osoba zdaje egzamin w WORD w drodze losowania. Dz. Ustaw 59
      z 1.04.2004. Nareszczie cos mądrego.
      • Gość: Sonix Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.kuso.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 01.04.04, 23:28
        Czy zdajac jazde na placyku - wsiadam do auta - w miejscu gdzie poprzeni
        nieszczesnik zostawil - czy od "start" ( a kto to auto tam dotaszczy :) - a
        dojazd na start - nie moze byc powodem oblania ?
    • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 09.04.04, 21:18
      Czekam na ranking ile dajecie w łapę ? Po co Was uczyć ?
    • Gość: śnieżka Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.kuso.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.04.04, 22:56
      Hej,
      ja z prośbą o radę. Kończę już jazdy - i jestem przerażona - bo to co już mi
      wychodziło na placyku - naraz stwarza okropne problemy. I nie wiem już co robić.
      Na pewno muszę wykupić dodatkowe jazdy. ALe zastanawiam się czy nie wykupić
      oprócz tego kilku dodatkowych w innej szkole ? Mam wspanialego instruktora ,
      bardzo go lubię i nie chcę go urazić ( jest super, cierpliwy ) - ale już mi
      wstyd ciągle robić błędy - więc może gdybym poćwiczyłabym na innym miejscu -
      z innym instruktorem - który na pewno ma inny styl i sposób tłumaczenia -
      dotarło by do mnie. I potem już z moim instruktorem czułabym się pewniej - no
      tak jak po odrobieniu zadania domowego :)- i nie czułabym sie tak fatalnie.Ale
      nie wiem czy to ma sens ,czy nie spowoduje jescze większego mętliku. Co o tym
      myślisz ?
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 10.04.04, 06:54
        Ja się nie obrażam, a teraz gdy wszyscy instruktorzy mają tyle roboty
        podejrzewam ze inny instruktor może chciec wyższą stawkę za godzinę (chyba że
        sępi). Najlepiej i najtaniej ćwiczyć manewry samodzielnie na jakimś
        ogólnodostepnym placu manewrowym.
        Tobie i wszystkim forumowiczom _WESOŁYCH ŚWIĄT_ I BEZSTRTESOWEGO ZROBIENIA
        PRAWA JAZDY (CO NA RAZIE WYDAJE SIĘ BYĆ NIEMOZLIWE_)
      • Gość: asia_1234@op.pl Re: DO DYSPOZYCJI IP: 80.55.184.* 15.05.04, 18:45
        W środę zdaję egzamin i mam mętlik w głowie.Jak to jest z tym łukiem????????????
        • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 16.05.04, 07:16
          Zadaj bardziej konkretne pytanie.
    • Gość: ewa Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 12:52
      Bardzo proszę o porade,nie wiem co robic zeby auto nie gasło?albo za szybko
      puszczam sprzeglo albo daje za duzo gazu...jak najlepiej wymierzyc w jakich
      proporcjach dodawac jedno i drugie?
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 10.04.04, 14:13
        Okreslenie za szybko puszczam jest nieprawidlowe. Prawidlowo to znaczy z
        wyczuciem.Napisz do mnie na autoszkolenie@gazeta.pl - załacz zdjecie i napisz
        skąd jesteś to się "pouczymy"
    • Gość: Leon Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 17.04.04, 17:36
      Co sądzisz o kupowaniu prawa jazdy ?
    • Gość: początkująca Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 20:10
      Czym różnią się światła postojowe od pozycyjnych? Wydawało mi się, że to te
      same, ale dopiero się uczę i może się mylę?
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 19.04.04, 21:02
        Nie jestem informatornią.
        Proszę siegnąc do kodeksu.
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 20.04.04, 05:40
        Postojowe-mogą się świecić tylko z jednej strony (od strony jezdni)
        Pozycyjne (obrysowe) to wszystkie (4) wyznaczają pozycję pojazdu.
        Postojowe to oszczędność akumulatora-obecnie rzadko używane.
        • Gość: Halina PILNE DO INSTRUKTORA IP: *.ip-pluggen.com 24.04.04, 15:22
          Co bys poradzil osobie ktora ponad 20 lat jezdzi na automacie, ma bole ramion
          (oczywiscie nie od automatu) i chce kupic nastepny samochod (uzywany).
          Czy trzymac sie dalej automatycznej przekladni biegow, czy zmienic na
          manualny, bo bardziej ekonomiczny? Jak z aspektami zdrowia?
          • Gość: INSTRUKTOR Re: PILNE DO INSTRUKTORA IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 25.04.04, 06:50
            Przejście na manualną skrzynię po 20 latach może być "bolesne" bo to jednak
            trochę inaczej się jeździ. Co do bóli ramion to chyba nieważne jaka skrzynia
            biegów ?
            • Gość: Halina Re: PILNE DO INSTRUKTORA IP: *.ip-pluggen.com 25.04.04, 14:41
              Chyba manualna skrzynia biegow z koniecznoscia ciaglego wekslowania w
              miescie , musi byc meczaca dla bolacych ramion?
              Moim "automatycznym" samochodem przejechalam kiedys 80 km z prawa reka w
              gipsie, po upadku i wizycie w pogotowiu na trasie.
              Kiedy wlaczylam "jazde" , to nie musialam jej zmieniac az do powrotu do domu,
              kiedy to lewa reka wlaczylam "parking".
              Obawiam sie, ze jesli moje bole ramion i rąk zaostrzą się, to nie bede mogla
              uzywac samochodu, a jest mi niezbedny.

O BOLESNOSCI przejscia na manualna skrzynie biegow wiem doskonale, bo na
              poczatku kilkakrotnie probowalam siadac za kierownica takiego samochodu z
              katastrofalnym skutkiem...

Teraz jednak pomyslalam, ze moze pojde do szkoly jazdy, aby nauczyc sie
              zmiany biegow i jakos sie uda. Samochod musze wymienic w tym roku, a jest
              duzo latwiej znależć odpowiedni samochod z manualem niz bez.

Dziekuje za odpowiedz.
    • live4u zabrane prawo jazdy 05.05.04, 14:43
      witam.
      sprawa jest taka ze mam zabrane prawo jazdy na 3 lata. termin mija za 2
      miesiace, w urzedzie powiedziano mi ze moge sie bez problemu ubiegac o
      wczesniejsze wydanie tegoz dokumentu. sytuacja jest taka ze potrzebuje jak
      najszybciej prawa jazdy.
      jak powinna wygladac procedura skrocenia kary i najwazniejsze: jak powinny
      wygladac formularze/wnioski o jej skrocenie.
      z gory dziekuje pozdrawiam
      • Gość: INSTRUKTOR Re: zabrane prawo jazdy IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 06.05.04, 20:59
        Przykro mi ale nie znam takich procedur. Pierwsze słyszę.
    • Gość: dziewczynka Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 22:05
      INSTRUKTOR jesteś zajebisty :))) tak trzymać. Choć pewnie nie jesteś naprawde
      instruktorem tylko sympatycznym człowieczkiem zirytowanym poziomem kursów na
      prawko.
      pozdro
      aska
    • Gość: `1234 Re: DO DYSPOZYCJI IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 17.05.04, 13:27
      mam pytanko czy hamowanie awaryjne znajduje sie w jakiejs ustawie jako manewr
      obowiazkowy czy po prostu wordy stwierdziły ze robia i ok. Pytam sie gdzyz moja
      kolezanka własnie na tym elemencie oblała i zastanawiam sie czy jest to
      podstawne bo jak nie to bedzie sie odwoływac -prosze o szybka odpowiedz
    • Gość: kaja1 Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 18:56
      dziś oblałam manewry na Odlewniczej. Uczyłam się na Corsie z ręcznie
      ustawianymi lusterkami i z tylną szybą z przegródką. Oblałam na wjeździe tyłem-
      dlatego, że w mojej corsie była przegródka na tylniej szybie i wiedziałam, że
      jak słupek pojawi się w szybie za ową przegródka to muszę kręcić na maxa w
      prawo-a tu zaskoczenie bo nie ma żadnej przegródki ;-(. Moje pytanie-czy
      lusterka ustawiane elektrycznie, mają taki sam "zasięg" skręt - ku dołowi-
      miałam wrażenie, że nie. A drugie pytanie-to czy manewry wykonuje się inaczej
      na corsie 3 drzwiowej niż na 5 drzwiowej???
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.futuro.elwico.pl 19.05.04, 21:56
        Z przykroscią stwierdzam,że musisz dojrzec do egzaminu psychicznie. To nie
        wazne gdzie w COrsie ukazuje się słupek. Trzeba po prostu- umieć zaparkować.
        Pozdrawiam i chętnie się z Toba umówię na prywatną "kawkę" . Lubię tego typu
        laski byle były ładne. Pa.............
      • Gość: `1234 Re: DO DYSPOZYCJI IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 20.05.04, 11:20
        miałam ten sam przypadek na egzaminie, ale spokojnie sobie poradziłam
        zacznij skrecac na maksa w momencie gdzy słupek pojawi sie tak w 1/4 tej tylnej
        szybki. Mnie sie udało jedz b. powli to zawsze zdażysz ew. odkrecic.
        Jak masz możliwosc to zmierz sobie tylna szybke w 5-dzrwiowym( tak na palce)i
        przełóż to na 3-drzwiowa corse-tez jakis sposób.
        Co do lusterek są takie same-a jak masz trudnosciz ustawieniem to sie wychyl
        podnies cokolwiek abys widziała linie.
        Powodzenia-ja ten koszmar mam za sobą.
    • Gość: lilka Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.futuro.elwico.pl 22.05.04, 21:11
      Co i ile aby zdać.
      • Gość: INZTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.futuro.elwico.pl 30.05.04, 05:03
        DO LILKI. 20 JAZD ZE MNA.
    • Gość: Viru Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 14:31
      mam pytanie.
      co wlasciwie pozmienialo sie w pytaniach egzaminacyjnych?????
      wiem ze sa inne prędkosci jazdy po miescie 50km/h w dzień i 60 km/h w nocy a co
      jeszcze????? a te prędkości to w jakich godzinach????
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.futuro.elwico.pl 30.05.04, 17:48
        WYCOFANO PYTANIA DOTYCZACE PREDKOSCI-6 sztuk
        • Gość: JOLIE Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.proxy.aol.com 07.06.04, 15:24
          WITAM !!! Moze moje pytanie wyda sie idiotyczne, ale po przeczytaniu tych
          wszystkich postow nie moge wyjsc z podziwu . Czy ktos moglby mi wytlumaczyc co
          to jest ta cala koperta? A na czym polega ta jazda z opuszczonymi
          lusterkami? Ze niby jedzie sie do tylu obserwujac droge w lusterkach (a nie
          przez tylnia szybe ???????????) Robie prawko w Niemczech i czegos takiego z
          moim instruktorem nie praktykujemy.Byloby mi milo jakby ktos mi to mniej wiecej
          wytlumaczyl. POZDRAWIAM
    • autoszkolenie Re: DO DYSPOZYCJI 02.06.04, 22:05
      Nauczę jeździć ładną niunię ze Sląska
    • Gość: Pabi HELP!!!!!!!! IP: *.rudanet.com / *.rudanet.pl 19.06.04, 23:24
      Jestem z grudnia 86 roku i mam pytanie do naszego dobroczynnego INSTRUKTORA. No
      wiec kiedy moge zaczac kurs w moim wieku?? Za odp wielkie dzieki!!
      • Gość: INSTRUKTOR Re: HELP!!!!!!!! IP: *.futuro.elwico.pl 20.06.04, 06:19
        Trzy miesiące wcześniej czyli w październiku.
    • Gość: XXX Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.proxy.aol.com 21.06.04, 18:21
      Hallo! Przy redukcji biegow troche zarzuca mi autem .Co robie zle?? Prosze o
      odpowiedz .
      • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 21.06.04, 21:30
        Usztywniasz lewą rekę, która w czasie zmiany biegów prowadzi kierownicę.
        • Gość: JEDREKsz Re: TEORIA EGZAMIN IP: 195.94.200.* 22.06.04, 16:29
          Pytanie do INSTUKTORA, mój syn ma duży problem z zaliczeniem egzaminu
          teoretycznego. W domu wszystko jest ok, na egzaminie ( a próbował już cztery
          razy) nie bardzo mu wychodzi. Syn jest dyslektykiem i w połączeniu ze stresem
          prowadzi to do popełnia na egzaminach błędów. Mieszkamy pod Warszawą ale próby
          zdania egzaminu podejmował w Siedlcach. Gorąca prośba o rade co robić z tym
          problemem.
          • Gość: INSTRUKTOR Re: TEORIA EGZAMIN IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 22.06.04, 20:29
            Niestety tutaj może pomóc tylko psycholog. Instruktor jest bezsilny mimo,że
            spotykamy się z tymi przypadkami.
        • Gość: XXX Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 20:32
          Czy ta odpowiedz to jest na serio?
          • Gość: INSTRUKTOR Re: DO DYSPOZYCJI IP: *.elwico.pl / *.elwico.pl 23.06.04, 04:36
            tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka