Dodaj do ulubionych

IMOLA-NIE!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 22:50
Tej szkole mówię zdecydowane NIE!!! Teorię miałam poprowadzoną
bardzo fajnie, nie nudno (to raczej nieczęste) i to by było
wszystko, co mogę miłego i dobrego powiedzieć o Imoli. Instruktora
od jazd - koszmar! Do 26 godziny nie mogłam się doprosić o to, żeby
pokazał mi jak się robi "kopertę" ani jak się rusza pod górkę. Pan
generalnie sprawia wrażenie jakby bardzo mu zależało na tym, żebym
przypadkiem nie zdała egzaminu i na pewno wróciła do niego na jazdy
doszkalające (facet z polecenia! jacy są inni strach pomyśleć!) Dziś
wkurzyłam się maksymalnie - odebrałam papiery do egzaminu, w tym
orzeczenie lekarskie, w którym znalazłam informację, iż mam jeździć
w okularach lub szkłach - a ja nie mam wady wzroku! Żadnej, nawet
najmniejszej! Pani hmm..."doktor" zaleciła mi okulary po "badaniu",
na którym przekręciłam jedną czytaną literkę. Przyniosłam jej
zaświadczenie od innego okulisty, że okularów nie potrzebuję, ona
obiecała sprostować orzeczenie i jak widać tego nie zrobiła. Czyli
mówiąc w skrócie - BAŁAGAN i NIEKOMPETENCJA! Nie polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: kursant Re: IMOLA-NIE!!! IP: *.centertel.pl 13.01.08, 12:24
      Nie dziwię się wcale, że Ci się nie podoba, ale to uważam na własną prośbę.
      Przecież na tym forum jest kilkadziesiąt negatywnych, a nawet szokujących postów
      na IMOLA i kontry pisane jak się dowiedziałem przez ich pracowników! Sam
      dzwoniłem i jak udzilili mi informacji na dwa pytania to na kolejne dwa już
      musiałem odpowiedzieć sobie sam. Chyba mają problem sami z sobą, a co mówić z
      klientami. Przecież to szczyt naiwności iść tam na kurs!!!
    • Gość: marta Re: IMOLA-NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 13:14
      Na każdą szkołe nauki jazdy można znaleźc coś złego i coś dobrego.
      Jeśli uważasz że pozytywne opinie na temat Imoli pochodzą od jej
      pracowników to ja mogę sobie tą metodą wydedukować, że negatywne
      wpisy robi konkurencja!!!
      Ja robiłam kurs w Imoli i jestem z tej szkoły bardzo zadowolona i
      nie pracuje w Imoli!!!
      • Gość: kursantka IMOLA-TAK!!! IP: *.centertel.pl 13.01.08, 19:23
        IMOLA-TAK!!!
      • aiczka Re: IMOLA-NIE!!! 18.01.08, 15:58
        > Na każdą szkołe nauki jazdy można znaleźc coś złego i coś dobrego.
        Ja na przykład miałam okazji "wypróbowac" w Imoli dwóch prowadzących teorię (na
        dwóch spotkaniach było zastępstwo).
        Jeden pan prowadził zajęcia dynamicznie, interaktywnie. O przepisach,
        szczegółach technicznych, znakach drogowych opowiadał przy okazji rozwiązywania
        kolejnych problemów. Zajęcia były dość ciekawe.
        Drugi pan "szedł według książeczki". Fundował nam omawianie wszystkich znaków
        zakazu po kolei itp. Wszyscy kręcili się albo przysypiali. Niektórzy wymykali
        się z zajęć.
        Gdybym poznała tylko jednego z nich, to miałabym bardzo skrajną i niezasłużoną
        opinię o szkole w ogóle.
        Jak będzie na egzaminie jeszcze nie wiem. Na razie mam wrażenie, że instruktor
        jest wykwalifikowany, za to samochód w nie najlepszym stanie (silnik szwankuje).
        Zdecydowanie podobało mi się szkolenie z pierwszej pomocy. W odróżnieniu od
        innych, które przechodziłam, dodawało pewności siebie. Pani doktor dobrze nas
        motywowała do działania. Tłumaczyła dlaczego procedura resuscytacji jest jaka
        jest - dzięki temu o wiele łatwiej ją zapamiętać.
    • Gość: gosiaczek Re: IMOLA-NIE!!! IP: *.skynet.net.pl 13.01.08, 13:50
      Ja uważam podobnie jak marta. Nie można generalizować, skoro z
      instruktorką nie ukladala Ci się wspólpraca, trzeba ją bylo zmienic,
      nie widzę żadnego problemu. Ja kurs teoretyczny w imoli zaczęlam
      28.02.2007, a do egzaminu praktycznego podchodzilam juz 27.06.2007,
      dodam że zdalam za pierwszym podejściem. Więc nie bylo to jakoś
      strasznie w czasie rozwleczone i potrafili mnie nauczyć jezdzić od
      zera. Po drodze nie bylo żadnych problemów. Koleżanka, która ze mną
      poszla na kurs zdala egzamin praktyczny również przy pierwszym
      podejściu, dwa dni po mnie.
      • Gość: Hania Re: IMOLA-NIE!!! IP: *.centertel.pl 13.01.08, 16:59
        Ogólnie lipa straszna. Akurat ja mialam terorie na Śniadeckich przy pl.Konst.Na
        egz. wewn. dali testy z odpowiedziami, ale w dwa dni co tu się dziwić nic prawie
        się nie nauczysz. Tylko niepokojący jest fakt, że podpisuje się trzy po 10 godz.
        aż strach! Teraz żałuję, że nie poszłam na dwu-weekendowy. Jazdy na poczatek z
        panią, która miała wielkie pretensje, że nie wiem prawie nic po teorii. To poco
        takie kursy robią, a ona ma taką pracę tylko chęci jej brak. Po jakimś tygodniu
        zmienili mi na starego dziada (nudzi mu się na emeryturze)! Chyba na złość.
        Bałam się już kolejnej zmiany, więc przejeździłam do końca w brudnym,
        śmierdzącym gracie. Może Wy koleżanki miałyście więcej szczęścia, ale te dwie
        osoby, które ja spotkałam wcale mnie nie nauczyły-pseudo instruktorzy. Dopiero
        12godz. jazd na Mokotowie otworzyło mi oczy jak naiwna byłam i uległam reklamie
        w prasie i w ogóle przekonana (duża to pewnie dobra) Na szczęście zdałam za
        pierwszym, dzięki panom z mniejszej, ale naprawdę profi szkole i czekam na
        odebranie dok.
    • Gość: pola Re: IMOLA-NIE!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.08, 15:05
      a czemu nie zmienilas instruktora, skoro ci nie odpowiadal? trzeba bylo zlozyc
      reklamacje, a nie czekac do konca kursu i teraz narzekac.
      • Gość: Violetta Nie polecam Motokursu z al.Niepodległości ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.08, 17:30
        Uważajcie na tę pseudo-szkółkę Motokurs! Mój instruktor wiecznie nie
        ma czasu,nie chce jeździć ze mną po mieście bo mówi,że mu się nie
        opłaca i jeździmy cały czas po placu(ma głodową pensję).Ogólnie
        amatorstwo i porażka!
        • Gość: Szymon Re: Nie polecam Motokursu z al.Niepodległości ! IP: *.centertel.pl 15.01.08, 00:58
          ja tnie robiłem kursu ani w Imoli, ani nawet w Oli. w mniejszej poleconej szkole
          i byłem b. zadowolony i wcale na forum nie trzeba uważam jej reklamować,bo
          więcej można jej zaszkodzić niż pomóc. Jak tylko napiszę ktoś coś dobrego o kimś
          to od razu znajdą się zazdrośni i muszą coś wsadzić anty. Tak dzieje się w
          większości przypadków jak zauważyłem. Poza tym jak ktoś został przyzwoicie
          potraktowany to wcale mu się nie chce o tym rozpisywać. jak go w h... zrobią to
          wypisuje na forum. Myślę, że to mało wiarygodne źródło do szukania instruktorów,
          bo szkoły całej to chyba wcale nie ma!
    • evcia33 Re: IMOLA-NIE!!! 15.01.08, 17:55
      Ja ogólnie jestem zadowolona z kurus ale jak czytam o tych pomyłkach
      w papierach to aż się boję co ja zastanę w swoich.
      • wymagajaca1 Re: IMOLA-TAK!!! 15.01.08, 18:06
        U mnie w papierach wszystko było OK,egzamin zdany za pierwszym
        podejściem!
      • Gość: 4nkia Ewcia, spokojnie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:27
        evcia33 napisała:

> Ja ogólnie jestem zadowolona z kurus ale jak czytam o tych
        pomyłkach
        > w papierach to aż się boję co ja zastanę w swoich.

Taki duży ośrodek musi być kontrolowany, kontrole powinny być
        przeprowadzane raz do roku, na pewno już im przetrzepali papiery, i
        skoro ośrodek działa, to znaczy, że nie aż taki ten burdel:)
    • nesquitau Re: IMOLA-NIE!!! 15.01.08, 23:35
      ja mysle, ze nie ma co przesadzac. sam skonczylem kurs w imoli, zdalem egzamin na prawko (co prawda nie za pierwszym razem, ale z wlasnej winy bo zbyt to odkladalem). Imola to duza szkola, z teorii bylem bardzo zadowolony (z tego co pamietam uczyla nas pani Jola - bardzo sympatyczna osoba! polecam!). Zaswiadczenie od lekarza bylo bez bledow, bez problemu. Jezeli instruktor Ci nie pasowal to zastanawiam sie czemu go nie zmienilas? zapewne nie zmienilo sie to, ze wystarczy 1 telefon do imoli i daja Ci innego. na teorii nam mowili, ze jak cos nam nie pasuje to aby korzystac ze zmiany instruktora, to duza szkola, maja wielu instruktorow. W takie polecanie instruktorow od poczatku to do konca nie wierze, bo kazdy czlowiek moze miec inne oczekiwania w stosunku do instruktora. a z balaganem osobiscie sie tez tam nie spotkalem, wszystkie dokumenty dostalem bez problemu.
    • Gość: DANIELLO13 IMOLA-TAK!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 18:26
      hh .... ja nie wiem co Oni wam zrobili ale moim zdaniem jest to bardzo fajna
      szkoła jazdy. Mają super instruktorów. Mi się trafił ... ktoś zaje ... potrafi
      uczyć i jest bardzo cierpliwy, z umawianiem się na jazdy też nie ma problemu.
      Wiecie, o szkole mówią jej instruktorzy ... mi się trafił super, więc nie
      narzekajcie tak, zawsze możecie zmienić i nie ma z tym żadnego problemu. Śmigam
      nową Yaris ką, zastanówcie się czy warto zjeżdżać tą szkołę ... znam kilka osób,
      które są z niej zadowolone a nie jeżdżą przecież u tego samego instruktora ...
      JA POLECAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka