Gość: Malwina IP: *.c160.msk.pl 11.02.08, 18:11 wiem że dużo ludzi krytykuje to, ale chciałam zapytać jakie macie metody na robienie łuku corsą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
studentka_lub Re: łuk -corsa 11.02.08, 19:40 przy cofaniu jak bedziesz miala 1pachołek na wysokości ramienia zrob 3/4 obrotu w prawo (na dzwignie zmiany biegów) i jak bedziesz równolegle do linii wyprostuj koła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metoda albo i nie Re: łuk -corsa IP: *.aster.pl 11.02.08, 20:15 heheh ale powaznie wyjezdzajac z koperty jak pojawia sie w szybie pasazera cirka w polowie 3 pachołek czyli 1 po wyjechaniu z koperty pełen obrót w prawo , jedziemy lukajac na wypadek wszelki i jak namierzymy srodkowy pachołek koncowej koperty pomiedzy prawym a srodkowym zagłówkiem odkrecamy pełen obrót w lewo i brykamy tyłem do koperty robiac minimalne korety na utrzymanie tego srodkowego pachołka pomiedzy j.w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariussz Re: łuk -corsa IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 11.02.08, 20:30 Dziewczyno, może poczytaj to Forum, jest tu wiele wątków na temat łuku, w tym jeden aktualnie pisany. Podano tyle metod... Po co zakładasz kolejny wątek o tym samym???? Sądzisz, że corsą inaczej, a aveą czy punto inaczej?? I że ktoś Ci tutaj słownie wytłumaczy jak? A Ty poczytasz i już umiesz? To trzeba poćwiczyć jeżdżąc! A może po prostu zwyczajnie jechać po tym łuku bez kombinacji i sposobów?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: łuk -corsa IP: *.c160.msk.pl 12.02.08, 11:26 Mariuszz na kursie jak robiłam tunel to zawsze mi wychodził! a jak poszłam na egzamin to nagle awaria ,wiec juz zwątpiłam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: łuk -corsa IP: *.c160.msk.pl 12.02.08, 11:27 Mariuszz jak robiłam tunel na kursie to zawsze mi wychodzi a jak poszłam na egzamin to awaria, więc już zwątpiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariussz Re: łuk -corsa IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 12.02.08, 12:43 Tak bywa, stres nerwy... Ale się nie poddawaj, ćwicz dalej. I nie ucz się liczyć te pachołki i szybki, bo to bez sensu. Trenuj na wyczucie, a zawsze Ci wyjdzie. Obserwuj pachołki i linie, przede wszystkim opanuj jaki ruch kierownicy wywołuje jaki efekt. Wtedy nauki z łuki przeniesiesz na miasto, na zawracanie i parkowanie. Trzymaj się i walcz! Niestety to kosztuje, musisz dokupić jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: łuk -corsa IP: *.mofnet.gov.pl 12.02.08, 14:56 z tymi pachołkami to trzeba troche uwazac, bo to roznie stawiaja na egzaminie :) nie zawsze w tym samym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: łuk -corsa IP: *.aster.pl 12.02.08, 15:02 na egzaminie nie stawiaja ich dowolnie poniewaz przepisy okreslaja dokadnie gdzie maja stac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariussz Re: łuk -corsa IP: 212.182.107.* 12.02.08, 16:12 Dlatego nie trzeba ich liczyć i jeździć na pamięć, tylko patrzeć, gdzie stoją i odpowiednio skręcać kierownicą. Czyli... nie jechać na pamięć, lecz "na obserację". Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
sowaa5 Re: łuk -corsa 13.02.08, 11:02 Gość portalu: Malwina napisał(a): > Mariuszz jak robiłam tunel na kursie to zawsze mi wychodzi a jak poszłam na > egzamin to awaria, więc już zwątpiłam... wiec moze przyczyna tkwi w stresie a nie sposobie na luk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: łuk -corsa IP: 89.174.23.* 14.02.08, 17:30 Łuk robicie na lusterka, czy patrzac przez szybe? Ja sie uczylem na lusterka - corsą...na 1. egzmainie tez, na drugim pojechalem patrzac w szybe i lusterka - 2 x micrą, czy tak da sie corsą, nie wiem, bo nie probowalem... A Wy jak robicie luk? Bo słyszalem, ze na lusterka generalnie nie wolno????? Odpowiedz Link Zgłoś
fifilinda Re: łuk -corsa 14.02.08, 17:37 Łuk należy zrobić patrząc i w tylnią szybę i w lusterka (oczywiście nie jednocześnie - tak się nie da ;)) Odpowiedz Link Zgłoś