Gość: kp Re: WORD Elbląg IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.09, 21:32 Ja zdałam prawko za czwartm razem za pierwszym miałam pana egzaminatora przeciętnego ale zawaliłam łuk za drugim wyjechałam na miasto i oblałam na pierwszym skrzyżowaniu egzaminator straszny gbur z twarzy widać że ham za trzecim super facet ale łuk nie wyszedł no ale za czwartym pan olejnik cudowny człowiek trzymał mnie 40 min ale zdałam były drobne błędy typu przekroczenie prędkości i raz mi zgasł samochód ale ten pan bardzo przyjemny widać że zależy nie zależy mu żeby na siłe cie oblać Naprawde anioł człowiek!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
anioleek123 Re: WORD Elbląg 23.11.09, 17:15 hm czy ja wiem, czy to zależy od egzaminatora? Zawsze sie bałam p. Kruk.. słyszałam o nim niestworzone historie.. że krzyczy, oblewa na byle czym.. i faktycznie kiedyś czekałam na moją L w WORDzie i widzialam jak w ciągu 30 minut obał dwie osoby na placu i 3 razy wrócił z miasta za kierownicą.. No i w końcu mój pierwszy egzamin, bałam się więc się nastawiłam, że poprostu mam jazdę z innym instrukotrem.Byłam przekonana,że i tak nie zdam,żeby potem się nie załamać..:) i proszę teorie zdałam 0 błędów, w oczekiwaniu na plac.. powtarzałam sobie w duchu 'Byle nie pan Kruk ' i proszę.. podchodzi pan w/w i wyczytuje moje nazwisko. Nie powiem,że było łatwo.. wszystko co powiedział raz, drugi raz powtórzym o 5 razy głośniejszym tonem! No i udało mi się zaliczyłam plac.. Ale kiedy uświadomiłam sobie jakiego mam egzaminatora, cały stres mi minął, bo wiedzialam że i tak nie zdam.. I chyba dzięki temu, że przestałąm sie stresować ZDAŁAM za pierwszym i właśnie u w/w egzaminatora.A po mieście jezdzilam 45 minut :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomu$ egzamin w wordzie IP: *.limes.com.pl 10.01.10, 21:02 Ja zdałem za trzecim razem;) Jestem bardzo szczęśliwy;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: egzamin w wordzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 20:10 Dziś w końcu udało mi się zdać:) był to mój 5 egzamin... Przeprowadził go pan O. jestem mu niezmiernie wdzięczna:)miałam dosyć ciężką trasę, bo wybierał uliczki, na które bym teraz nie trafiła, ale nawet przy popełnieniu drobnych błędów da się zdać:P Powodzenia życzę, nie warto się poddawać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emila Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 19:43 witam na forum, czytałam własnie Wasze posty, bo planuję przenieśc się do Elbląga z Gdańska , proszę napiszcie jak sie zdaję w Elblągu z góry dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meister Re: WORD Elbląg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 18:54 Zdawałem dziś .... egzaminator wywierał straszną presję ... jeździłem 40 minut po czym wróciłem na plac ... i tak nie zdałem ... ale fakt poniedziałek dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: WORD Elbląg IP: *.kwidzyn.mm.pl 19.02.10, 16:48 Dzisiaj zdawałem egzamin na kategorię D. Przede mną zdawał egzaminator zatrudniony w tym osrodku (pewnie dorabiał sobie D, bo potrzebował) - piszę już o praktycznym, bo testy wszyscy 4-j zdający zdali bezbłędnie. Pierwszy wiadomo plac manewrowy. Egzaminator ostrzega nas, że najechanie na pachołek kończy egzamin podobnie jak _ przy parkowaniu skosnym i prostopadłym tyłem, bo to wylosowalismy - przekroczenie obrysami autobusu linii ciągłej. OK. Wszyscy się usmiechają, plac to przecież łatwizna. No i pierwszy własnie ten egzaminator. Cofa na łuku i ojeju przewrócił pachołek przy cofaniu. Robi łuk drugi raz. Ale miało być do pięciu minut, na łuk. Widocznie zajebisty egzaminator skoro puscił go dalej pomimo tego co powiedział wczesniej (koniec egzaminu). Pojechali na miasto, zdał. Później opowiadał, że parę rzeczy mu nie wyszło, ale zdał. No to wszyscy zajefajne nastroje. Po nim zdawał instruktor, chyba ze Sztumu, no i zdał, ten pojechał o niebo lepiej (było widać na placu manewrowym). No i kolej na mnie. Komputer wylosował mi sygnał dźwiękowy i swiatła przeciwmgielne tylne. Pokazałem. A teraz niech Pan wymieni wyposażenie dodatkowe w autobusie; no to wymieniam. Dwie gasnice, wyjscia awaryjne, młotki, trójkąt, apteczka. Egzaminator pyta, czy to wszystko. Wydaje mi się, że tak (tak mnie uczył instruktor), więc mówię, że tak. A on, że pierwsza próba niepomyslna. Ale nie wpadam w panikę (jestem kierowcą zawodowym, jeżdżę w ruchu międzynarodowym od ponad 5-u lat, w tym pół roku w Anglii), zaczynam przeszukiwać autobus, bo nie kojarzę co to może być, zaglądam wszędzie. Wymieniam wszystko co się da, mówię, że jest mnóstwo rzeczy do sprawdzenia i że mogę wszystko pokazać, ale on, że proszę mi wymienić wyposażenie dodatkowe autobusu. Później wychodzę na zewnątrz mówię o wszystkim między innymi o klapach bagażowych, że trzeba sprawdzić, czy nie są luźne. Mijają minuty, egzaminator pyta się, czy to już wszystko, mówię, że to wszystko czego nauczył mnie instruktor. Druga próba wynik negatywny mówi egzaminator, czego was tam uczą w tych szkołach? ! No to nie zdałem. Powiedział, że nie wymieniłem lustra wewnętrznego w autobusie. Oczywiscie zdaję sobie sprawę, że w autobusie lustro wewnętrzne jest obowiązkowe, tyle, że nie wiedziałem, że jest to jeden z elementów wyposażenia dodatkowego. Swoją droga to pierwszy raz zetknąłem się z czyms takim jak wyposażenie dodatkowe i wyposażnie techniczne (oczywiscie wszystkie elementy obu wyposażeń znam perfekt). To było moje drugie podejscie. Na pierwszym nie miałem takich problemów. Zdałem plac i za błąd na miescie mi nie zaliczył, ale to był ewidentnie mój błąd - przekroczyłem podwójną ciągłą (wtedy zdawałem jeszcze na VOLVO). Nie wiem co myslicie o egzaminatorach z Elbląga, ale dla mnie facet, który mnie egzaminował nie był ok. Swojego póscił mimo, że ewidentnie na to niezasłużył, widzielismy wszyscy co wyprawiał na placu manewrowym, a mnie niedopóscił do egzaminu, bo nie wymieniłem lusterka. Po mnie miał zdawać ostatni driver :). Spytałem się go, żeby wymienił elementy wyposażnia dodatkowego w autobusie. Wymienił gasnice, wyjscia awaryjne, młotki, trójkąt i apteczkę, a ja do niego: nie zdałes chłopie, pamiętaj wymień jeszcze klamki do luków bagażowych i lusterko wewnętrzne, bo cię obleje. Następny egzamin w Grudziądzu. Namawiam Wszystkich, nie zdawajcie w Elblągu, to jeden z najbardziej upierdliwych WORDów w Polsce, z przekupkami, cwaniaczkami nie mającymi szacunku dla ludzi. Szkoda waszych nerwów, czasu i pieniędzy. Pozdrawiam Wszystkich :) P.S. Dla takich upierdliwych cwaniaczków, gdyby chcieli zripostować. Możecie krasć moje pieniądze, możecie smiać mi się prosto w oczy, ale nigdy nie będziecie mieć takiej wartosci jak porządny, poczciwy, po prostu dobry człowiek. Łatwo jest wciskać kit żółtodziobowi, który zdaje na B. Tym razem trafiła kosa na kamień Panowie (zauważcie drogie Panie, że nie wspominam o Was :) i rzecz niebywała, kamień przemówił. A i przepraszam, że we wszystkich wyrazach nie ma s z kreską, sorry :] Fajnego życia z fajnymi ludźmi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:00 Ja nie zdałam już 5 razy... teraz mam zamiar zapisać się na następny egz. mam już strasznego cykora...:/ co jest moją najgorszą wadą, gdyby nie strach to pewnie już dawno smigałabym samochodem no ale niestety.... Niestety nie mogę się zgodzić z waszymi opiniami co do egzaminatorów, tzn. do tej pory nie przytrafił mi się jakiś niesympatyczny czy taki co by się czepiał wszystkiego, szczeże musze przyznać, że za każdym razem była to tylko i wyłącznie moja wina... egzaminator też człowiek, czasem może byc nieprzyjemny, każdy ma czasem zły dzień i ma dość pracy! wiadomo, że odbija sie to tylko i wyłącznie na nas zdających... MAM NADZIEJĘ, ZE TYM RAZEM JUŻ ZDAM :) POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZAWIEDZIONYCH.. ni epoddawajcie się :) Odpowiedz Link Zgłoś
wb24-59 Re: WORD Elbląg 12.03.10, 22:15 Egzaminatorzy to zakompleksieni ludzie, którzy nie maja na tyle klasy, aby zachować się w trakcie egzaminu...Co tu dużo gadać...jak ktoś ma trochę kultury, to potrafi kulturalnie "oblać', a oni są poprostu chamami!!! sami nie potrafią jeździć!!! Coś im w życiu chyba nie wyszło i wyżywają się na młodych, bo z góry zakładają, że młody człowiek to ignorant, ćpun i jeszcze nie wiadomo kto? Beznadzieja!!! Brak słów!!! Nie chce mi się już nawet pisać o nich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikomause Re: WORD Elbląg 20.04.10, 21:34 Mi się udało zdać za pierwszym razem. Nie miałem problemu, a na egzaminatora natrafiłem bardzo miłego:) Polecam wszystkim ten ośrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: WORD Elbląg IP: *.chello.pl 30.04.10, 17:07 Ja tak samo zdałem za pierwszym razem rok temu. Egzaminatorzy lubią dynamiczna jazdę a nie jakąś ślimanke. Jeździłem dokładnie po mieście 35 minut i jak jechałem 40 km/h na poczatku to widziałem na twaryz egzaminatora jakies zakłopotanie i pomyślałem żeby przyspieszyć i wtedy zaczął kiwac głową ,po prostu egzaminatorzy widza kto sie nadaje na kierowce i tyle. Trzeba jeździć z rozwaga ale tez nie za wolno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobraelka.pl Re: WORD Elbląg IP: *.zax.pl 01.05.10, 18:02 Podpinamy się pod temat ;) Zbieramy opinie o polskich Wordach i szkołach nauki jazdy. Budujemy dla przyszlych i obecnych kursantów bazę szkół godnych polecenia. Podzielcie się z nami wyczerpującą opinią o WORDzie w Elblągu. serdecznie dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: WORD Elbląg IP: *.braniewo.vectranet.pl 07.05.10, 12:54 Zdałam dzisiaj prawko;] Zero stresu podeszłam, zdam to zdam nie to nie - udało się:} Najszczęśliwszy dzień w moim życiu;) Egzaminator super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WORD Elbląg IP: 109.243.148.* 10.06.10, 08:28 Ja wczoraj zdałam za 3 razem. Mnie egzaminował Pan Kruk. Bardzo miły. Rozmawiał ze mną, czułam że chce rozładować moje emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: WORD Elbląg egzamin zdany IP: 88.220.109.* 10.06.10, 19:44 w dniu 28-05-2010r g. 8.00 test, 8.53 plac manewrowy- łuk ok, wzniesienie ok.....następnie wyjazd na miasto. Nie znam elbląga i nie potrafię określić w jakich okolicach byłam lecz 45 minut w miescie. w ogóle nie czułam stresu - po prostu traktowałam ten egzamin jak kolejną jazdę z instruktorem/ tak podeszłam bez emocji/ samochod nr 5 szczęśliwy, Pan egzaminator nazwisko na O.......małomówny a wymagający. Zdawałam pierwszy raz i z wynikiem POZYTYWNYM. Stwierdził Pan ze mam doskonała dynamikę jazdy....a błąd to przekroczenie prędkości na takim moście gdzie jest ograniczenie do 70 Wszystkim zyczę zdania za pierwszym razem a jest to mozliwe- nie słuchajcie ludzi co stoją koło tej bramki...bo oni wprowadzają w stres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: WORD Elbląg IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 23:26 TYLKO NIELICZNI są w porządku ! Mam na myśli pana Ossowskiego ( u niego akurat nie zdałam na własne życzenie, euforia po zjechaniu całego miasta, myśl że już koniec egzaminu sprawiła iż nie zatrzymałam się na strzałce warunkowej) natomiast atmosfera wspaniała ! Chciałabym przede wszystkim wspomnieć o panu Kurowskim ! Przesympatyczny starszy egzaminator ! Dzięki niemu w końcu mi się udało za 6 razem:) oby więcej takich ! Co do reszty no cóż...dużo pozostawiają do życzenia, przede wszystkim odrzuca ich snobizm i podejście do zdającego, który jest potwornie zestresowany...wszystko mają gdzieś i generalnie są nastawieni na oblanie, bo w końcu to dla nich kasa. Dzięki jednego panu 3 razy nie zdałam, za każdym razem coś...chciałam się kłócić, ale czy to w ogóle ma jakiś sens ? i tak jesteśmy na przegranej pozycji, a jak chcą coś wmówić to i tak to zrobią. Bardzo odrzucała mnie niektórych arogancja i chęć pokazania wyższości nade mną...no cóż oni mnie w ogóle nie znają a oceniają właściwie po czym ? Generalnie to muszę przyznać że egzaminy na prawo jazdy były jednymi z najbardziej stresujących w moim życiu, a tak się składa że miałam ich wiele w swoim życiu. Wszystkim zdającym życzę powodzenia i przede wszystkim dużo szczęścia bo ono tak na prawdę odgrywa tu kluczową rolę ! Szczęścia w wylosowaniu tak cudownego egzaminatora jak ja dzięki któremu w końcu mam upragnione prawo jazdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adfgdfdsgf Re: WORD Elbląg IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.10, 11:16 a ja zdałam za drugim razem i się bardzo cieszę :) Pierwszy egzamin był dla mnie tragiczny ponieważ bardzo się zestresowałam i nic mi nie wychodziło a dodatkowo egzaminator P. Dziewulak dołożył wszelkich starań żebym oblała... ale przy drugim podejściu opanowałam emocje i się udało! Nie dowierzałam do samego końca czyli do wjazdu do ośrodka! Młody egzaminator Krystian Kołodyński nie zwracał mi żadnych uwag tylko wydawał polecenia do wykonania. Najważniejsze jest to żeby się nie stresować i wierzyć we własne siły!Ale i tak najwięcej zależy od egzaminatora na jakiego się trafi bo jak mu się coś nie spodoba to obleje nawet za dynamikę jazdy albo jakiś bzdet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa korel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:14 Ostatnio mialem egzamin, zdalem za 2 razem i bardzo polecam Korel w elblagu/paslek. Profesjonalne podejscie i naprawde bardzo mila atmosfera. Pozdrawiam pania Ewę i Beatę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: korel IP: *.146.133.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.11, 16:37 Wiemy, że dziewczyny dobrze uczą! Aby tak dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: WORD Elbląg IP: *.cdma.centertel.pl 02.04.11, 21:08 Ja zdałam za 1 razem u pana Krystiana Kołodyńskiego. Wydawał mi polecenia i było ok:) Do egzaminu podeszła na luzie i zdała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: WORD Elbląg zdany egz.04.11.2010 IP: 88.220.110.* 06.11.10, 20:27 Witam!ja zdałam dopiero za siódmym razem,nie mogłam pradzić sobie ze stresem,przekonałam się że te ględzenie o egzaminatorach jest nie do końca prawdą,ale miałam wrarzenie,że za trzecim razem naprawde egzam.chcą dać wynik pozytywny,ale ja robiłam poważne błędy,cóż nerwy górą,na nauce nigdy tak nie robiłam,życzę wszystkim zdającym cierpliwości,wytrwałości i powodzenia,ja czekam na upragniony dokumencik,dopiełam swego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darekpel Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 07:05 witam mialem 4 egzaminy egzaminatorzy sa naprawde swieni zawsze trafilem na innego pana nie zdawalem z wlasnej glupoty ale za 4 nie popelnilem bledu i zdalemn pozdrawiam word ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: WORD Elbląg IP: *.centertel.pl 16.02.11, 14:29 Jak traficie na Macieja Kurka to na 99,9% zdacie, nazwiska "trochę źle nastawionych" Kruk ,Staniekicz i wielu. Łapówka wynosi 1500zł w Elblągu wszyscy wiedzą. Sami egzaminatorzy są nie kulturalni przeklinają ,krzyczzą a nawet palą papierosy podczas egzaminu... Moja mama zdała za 14 razem. Jak trafiła na pana Kurka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malbork19 Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 17:41 Witam;) Egzaminatorzy są wporządku;) Czasami mogą nie mieć humoru ale przecież,egzaminator to też człowiek;) Ja zdałam za 4 razem(3 razy na placu poległam), Wczoraj Miałam Egzamin z Panem Osowskim, jezdzilam az 50 min po miescie, wiadomo zrobilam jakiś drobny bląd, ale zdałam;) To nie prawda że mają z tego zarobek to oblewają, jak ktoś nie umie jezdzic to nie zda, a jakby każdego tak przepuszczali to wkoncu nikt prawka by nie robil. pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kierowc Re: WORD Elbląg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.11, 13:14 aja zdawałam juz ładne kilnascie lat temu, ale jak czytam to wiele sie nie zmieniłu. Zdałam za piatym razem, tylko dla tego że egzaminator WORDu nie zjawił sie na egzaminie i w zastepstwie przyjechał policjant. I nie oblał za to że zablisko podjerzdżam do aut przede mną na światłach, albo że zbyt duży łuk przy omijaniu rowerzysty. Za kazdym razem wykupywałam dodatkowe 2 lub 3 godziny i za każdym razem słyszałam że świetnie sobie radzę i nierozumieja dlaczego nie zdałam. Te całe egzaminy z naciskiem na parkowanie i jazdę po łuku to śmiech na sali. Czy zdarzyły sie jakieś wypadki z ofiarami spowodowane nie wyprostowanymi kołami na parkingu ?? :) To wszystko to poprostu żałosne, a najgorsze że musimy w tym brać czynny udział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzonamocno Re: WORD Elbląg IP: *.177.143.241.bransat.pl 14.09.11, 18:48 Ja miałam ostatnio egzamin z "panem"Wojtkiem Dziewulakiem i powiem wam , ze to cham i prostak .i zal mi go, na początku ja podnosiłam klapę odpadła mi się a przecie wcale mocno nie ciągnęłam i on zaczął się drzeć , ze co ja robię i zaraz zepsuje i co ja sobie myślę, potem to już byłam tak zdenerwowana , ze oblałam na łuku i szczerze mówiąc , to ten cały WORD powinien iść na kurs który odchamia ludzi.Bo oblewanie dla kasy i takie chamstwo egzaminatorów, to po prostu żal i brak kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator... Re: WORD Elbląg IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 15:59 Widać,że "pani" mocnowkurzona szybko feruje wyroki i znajduje winnych, lecz nie zaczyna od siebie. Sądząc po sposobie artykułowania zdań w swoim inteligentnym wywodzie "pani" mocnowkurzona ma niewiele ponad osiemnaście latek i tatuś z mamusią podzielili córeczce świat na "chamów" i "prostaków". Zaczynając od nauczyciela w szkole "chama" czy kogokolwiek "prostaka". Jak się jeździ po pachołkach lepiej zabrać się za tarcie chrzanu. Szanownej "pani" przeszkadzałoby ptasie g....no na szybie. Ptak winny i ornitolog też "cham". Zacznij więc dziecko od swojego podwórka. Następnym razem uważaj na linie. Egzaminator "cham" może je nogą zwęzić. Podobno te "chamy" w Elblągu mają taką moc. Życzę zdrowia bo na rozum już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MateuszCz Re: WORD Elbląg IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.11, 11:49 Własnie zdałem za pierwszym razem i byłem super przygotowany. Kto mnie tak dobrze przygotował? JOLTEX polecam z czystym sumieniem. Pan Kruk bardzo fajny egzaminator służbista ale w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
irys33 Re: WORD Elbląg 19.02.12, 02:15 Dziękuje za odp:) Mam jeszcze jedno malutkie pytanko dotyczące jazdy po łuku czy można jechać do tyłu z dwoma rękoma na kierownicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: WORD Elbląg IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.03.12, 10:33 Polecam również Joltex. Chodziłam wcześniej do łady, ale tam tragedia. Dopiero w Joltexie mnie czegoś nauczyli. Od Pana Mirka przez 5 godzin wyniosłam więcej niż przez cały kurs. No i zdałam bez problemów. POLECAM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mfi Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 18:26 chore jest to,że oblewają za drobiazgi!rozumiem,wymuszenie,mało dynamiczna jazda.. ale tak to jest jak ktoś w życiu jest nikim to chce jako zafajdany egzaminator być kimś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankowalski518@wp. zalatwiam WORD Elbląg IP: *.180.32.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 12:04 pomagam jankowalski518@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: WORD Elbląg IP: *.play-internet.pl 10.10.11, 12:51 A ja egzamin mam 21.10.11 podejście 7, na sama myśl nogi mam jak z waty. 4 egzaminy oblane na łuku porażka. Mam nadzieję ze trafie na egzaminatora ktory nie czepia sie drobne błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankowalski518@wp. pomagam WORD IP: *.181.156.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.10.11, 16:34 pomagam jankowalski518@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminujaca Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 11:51 nic o tych panach nie sadze .spoko faceci.tyle zeby mogli byc troszke wyluzowani na egzaminach bo wystarczy ze my jestesmy spienci.ja juz oblalam 6 razy i niemam do nikogo pretensji bo na drogach jest duzo piratow drogowych to po co jeszcze jeden gamon.niedlugo podchodze do nastepnego egzaminu moze bozia pomoze i wkoncu zdam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może ja Re: WORD Elbląg IP: *.elblag.vectranet.pl 10.12.11, 18:19 czy Wy jesteście w stanie pozytywnie pomyśleć o bezpieczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona. Re: WORD Elbląg IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.11, 22:57 miałam egzamin w tym tygodniu,egzaminował mnie Pan Kurek.zdałam za pierwszym razem,jeździłam 35 minut,uważam,że egzaminator bardzo w porządku! :) życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: WORD Elbląg IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.12, 08:54 18.01.2012 egzamin w Elblągu. Na placu łuk i górka jazda z Panem Ossowskim - wynik pozytywny. Życzę każdemu powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: WORD Elbląg IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.12, 13:53 27.01.2012 Czwarte podejście. Zdałam. Egzaminator pan OLEJNIK. Wspaniały człowiek, nie czepiał się głupot, nie wymyślał i nie wydziwiał.Atmosfera w aucie miła i przede wszystkim bezstresowa. Nawet parę słów zamieniliśmy bo ja ze stresu dostałam szczękościsku i musiałam gadać. Pan był wyrozumiały i głosu mi udzielił:)))))) Oby więcej takich wspaniałych egzaminatorów w Elblągu. Serdecznie temu panu dziękuję i go pozdrawiam:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: WORD Elbląg IP: *.pelmar.com.pl 10.02.12, 22:02 10.02.12. Dzisiaj bylo moje czwarte podejście po raz drugi z PANEM OLEJNIK i zgadzam się z poprzedniczką wspaniały człowiek,pomimo tego,ze wynik egzaminu był negatywny,ale następnym razem będzie lepiej. Pozdrawiam tych co zdali i tych którzy zdają. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
irys33 Re: WORD Elbląg 17.02.12, 22:29 Witam 6.03 mam pierwszy egzamin w Elblągu bardzo proszę o odp na co trzeba uważać i na czym najczęściej oblewaja?, jak pokonać wzniesienie? i jak wygląda teraz egzamin na placu?.Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: WORD Elbląg IP: *.play-internet.pl 18.02.12, 13:26 Irysek, na pewno trzeba uważać na dziury w jezdni, egzaminatorzy nie oblewają tylko oceniają predyspozycje kursanta do bycia kierowcą, sprawdzają czy jak odbierzesz dokument, pierwsza jazda nie będzie Twoją ostatnią. Jak pokonać wzniesienie? Trzeba dodać trochę gazu, zwolnić hamulec awaryjny i płynnie używać pedału sprzęgła a nie mielić w miejscu i mówić o stresie. Egzamin na placu wygląda jak kilka lat wstecz. Trzeba wiedzieć gdzie są CZTERY PODSTAWOWE płyny eksploatacyjne oraz światła, w które pojazd jest wyposażony (komputer wylosuje Ci jeden płyn lub sygnał dźwiękowy i jedno światło).Trzeba być sobą, wierzyć w swoje umiejętności i się nie dąsać. Nie słuchać legend o egzaminatorach, które są starsze od legendy o dzielnym piekarczyku:). Kursant, który wykonał dobrą i solidną pracę ze swoim instruktorem nie powinien mieć większych kłopotów. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
irys33 Re: WORD Elbląg 19.02.12, 02:16 Dziękuje za odp:) Mam jeszcze jedno malutkie pytanko dotyczące jazdy po łuku czy można jechać do tyłu z dwoma rękoma na kierownicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: WORD Elbląg IP: *.play-internet.pl 19.02.12, 14:31 Na pewno trzeba obserwować przez tylną szybę podczas jazdy do tyłu. Trzymanie obiema rękami kierownicy jest niewskazane, skręt tułowia powinien być w szerszym zakresie i kierować jedną ręką a nie patrzeć "spod byka":) Nie wyjeżdżać z pasa ruchu, nie najeżdżać na pachołki a przejdziesz ten nieszczęsny pas ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
irys33 Re: WORD Elbląg 29.02.12, 15:57 Witam czy wie ktoś może czy jeśli z bramy WORDU jedziemy w prawo to musimy ustępować jadącym z naprzeciwka w prawo?, czy np musi być całkiem pusto aby wjechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 11:31 Wyjeżdżając z bramy WORD-u trzeba WSZYSTKIM USTĄPIĆ ponieważ włączamy sie do ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Tak wygląda egzamin IP: *.centertel.pl 17.05.12, 14:54 robie właśnie kurs na prawo jazdy, instruktor pokzywal nam juz na wykładach taka stronkę, gdzie można zobaczyć jakim skrzyżowaniami sie jeździ na egzaminie wydaje mi się że to fajnie ułatwia robienia prawa jazdy ZdamyTo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaF Różne są plotki, ja uważam, że IP: *.pancom.pl 18.05.12, 19:06 i z własnego doświadczenia wiem ze wiekszosc z plotek o strasznych instruktorach jest zmyślona, w elblągu generalnie nie jest łatwo zdać, bo gdzie jest łatwo? no i ludzie wymyślają zgadzam się z tą opinią - ktoś to dobrze napisał: skrzyżowanie wyjazd z WORD Elbląg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczarowana Re: Różne są plotki, ja uważam, że IP: *.elblag.vectranet.pl 29.05.12, 18:30 Dziś pierwsze podejście i zdane;) egzaminował mnie p. M. Kurek. Chyba dziś jakiś nie w humorze był, ale dało się przeżyć. Bardzo negatywne opinie słyszałam o niejakim p Babij. Pozdrowienia dla instsruktorów z Bossa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adż Re: Różne są plotki, ja uważam, że IP: *.elblag.vectranet.pl 31.05.12, 10:50 Słuchajcie, ludzie, elbląski WORD to jakaś porażka, jeśli mowa o egzaminatorach. Oczywiście są wyjątki, Pan Olejnik, Ossowski czy też Babij. Ale reszta! Oni w zupełności nie posiadają obycia z ludzmi młodymi. Ich powinno się wysłac na wychowanie do życia w środowisku tym razem. Co to ma być do cholery ?! Patrzą z góry na młodzież, myśląc o nich jak o zepsutych bachorach nie zasługujących na prawo jazdy. Tak, mam na myśli szukucia, do którego za grosz nie mam szacunku. Wcześniej, nie zdałem 3 razy, ale z mojej winy, przyznaje. Natomiast teraz, byłem śwetnie przygotywany, nikt mi nie powie, że nie. Oblalem na łuku. Jednak najpierw kochany pan egzaminator postawnowił przestawić mi wysokość świateł, gdzie oczywiście zauważyłem to. Ale o czym to świadczy? Zasadniczo, o tym, że chciał mnie udupić na samym początku za cos takiego. Ponadto, dostrzegłem, kiedy gapił się w szybę podczas wykonywanej przeze mnie czynności i czekał tylko, jak tego nie zauważe. Kolejny krok pana szukucia, ktory mial na celu skutek jakim jest negatywny egzamin to krzywe ustawienie pojazdu na kopercie przy luku. Samochod nie stal rowno, jednak byl blizej prawej strony, co bylo widac dokładnie. Dodatkowo, nie wiem czy wiecie-" ale w wordzie jeden z łuków (najbliższy płotu) nie jest taki jak ustawa przewiduje, jak musieli poszerzać je do nowych przepisów to im się nie mieścił już, więc profil jego łuku jest niewymiarowy - zakręt jest bardziej ostry - mało kto o tym wie, więc jest to tzw łuk do oblewania :)", a ja właśnie na ten łuk trafiłem, mimo że wolnych łuków na placu było multum i mogł mi wybrać inny, ale wiadomym jest, ze oblanie egzaminu od początku bylo zamyslem egzaminatora. Co więcej, po pierwszej nieudanej próbie poprosiłem o drugą próbę, do której jak wiadomo mam prawo. Zgadnijcie co się stało :). Otóż, egzamnator odmówił mi i powiedział, że mam z nim nie dyskutowac, bo to jest bez sensu, po czym szybko zmienił temat i przeszedł do wypisywania dokumentów. Ja nadal naciskałem na drugą szansę, jednak facet powiedział, ze on zna swoje prawa jako egzaminator, a ja nie powinienem sie z nim sprzeczać. Wysiadłem zły z samochodu i poszłem, bo nie ma co się poniżać rozmawiając z człowiekiem o tak niskim ilorazie inteligencji. Coż, pewnie znowu zbieraja na nowe komputery, albo samochodu lub tez szukuciowi brak jakiejkolwiek ogłady i przystosowania do przebywania z ludzmi młodymi lub też nie wiedzie mu się w życiu prywatnych, także musi wyżyć się na innych :). Word to miejscówa pełna ludzi prymitywnych, którzy tylko patrzą jak udupić każdego, taka prawda, nieliczni są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eg3 Re: Różne są plotki, ja uważam, że IP: *.elblag.vectranet.pl 30.07.12, 02:04 Ja zdaję 2 sierpnia pierwszy raz ale na motocykl :D mam nadzieje, że nie udupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aś Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 18:46 Nie rozumiem tych, którzy zachwycają się Olejnikiem. Albo może po prostu ja mu nie podpasowałam, bo od momentu gdy wsiedliśmy do auta już wiedziałam, że nic z tego nie będzie. Pierwszy niezdany u niego egzamin to klasyka gatunku - wyjazd z wordu :D No ale nic. Drugi raz zdawałam u Dziewulaka. ANIOŁ. Tak cierpliwego człowieka, wyrozumiałego i podpowiadającego to nawet ja sobie bym nie wymarzyła, hehe. Ale egzamin oblany z własnej głupoty - kazał zjechać w prawo, ja dałam w lewo. Podwójna ciągła, zakaz wjazdu... Zamroczenie i ciemnota umysłowa :D A dziś zdawałam u Kołodyńskiego. Dzień wcześniej wykupiłam dwie godziny jazdy w innym ośrodku niż ten, w którym się uczyłam. I to był chyba błąd, bo wzniesienie próbowałam robić tak, jak mi ten 'nowy' instruktor kazał... I dupa blada - dwa razy zgasła mi 'eleczka' na wzniesieniu właśnie, heh. A szkoda, bo łuk tak pięknie zrobiony... Zresztą, w ogóle potem się śmiał, że to tak wyglądało, jakby inna osoba z łuku na wzniesienie pojechała :P W końcu potłumaczył mi na spokojnie co źle zrobiłam; wykonał wzniesienie pomału, bym zobaczyła na przyszłość co i jak. Ogólnie miła atmosfera, trochę żartów... No ale może właśnie dlatego, że nie zdałam :P Teraz muszę wyjeździć te kilka godzin, a potem hop na czwarty egzamin :) Oby do pana Dziewulaka! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WORD Elbląg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.12, 23:33 A ja właśnie wczoraj zdałam za pierwszym razem u pana Olejnika;] Egzamin był super, trasa łatwa, jeżdziłam tylko 31 minut ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onka2112 Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 09:14 Ja miałam wczoraj egzamin na 12:30 teoria 0 błędów wyszłam po 5 minutach jako pierwsza a 13:02 byłam już przy samochodzie maskę mi uchylił pokazałam mu co trzeba zapłon był włączony wylosowałam wsteczny i na łuczek zaliczony wskoczył do auta potem wzniesienie i pach na miasto to było wszystko w takim tempie ze nie byłam w stanie się stresować poprostu musiałam być skupiona Egzaminował mnie pan Maciej K. przeciągnął mnie przez miasto 38minut wyjeżdzając z wordu kazał jechać prosto pózniej zmianił zdanie w prawo a wrzuciłam lewy kierunek powiedział "chciałem w prawo" szybko się ogarnełam już na starcie miałam gule w gardle prosze zaparkować za tą limuzyną prosze zawrócić na tym wjeżdzie prosze zatrzymać się na wysokości tej lampy itd proste logiczne polecenia żaden matrix to co na kursie na koniec powiedział dobrze pani jezdzi egzamin na prawo jazdy wynik pozytywny byłam przeszczęsliwa Odpowiedz Link Zgłoś
donejr Re: WORD Elbląg 17.01.13, 09:09 Sam tam zdawałem prawo jazdy, ponieważ nie chciałem zdawać w Gdańsku, gdzie bardzo ciężko o pozytywny wynik na egzaminie praktycznym. W Elblągu udało mi się zdać za pierwszym razem. Egzaminator (nie pamiętam nazwiska) starał się rozluźnić atmosferę, a nie tylko jeszcze bardziej ją napiąć, dzięki czemu poczułem się pewniej. -- maglownice naprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tego Re: WORD Elbląg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 13:49 Ja miałam egzamin parę dni temu, zdałam. Pan egzaminator, A.B.. Bardzo niemiły człowiek, podczas jazdy unosił się, ale z czystej grzeczności siedziałam cicho. Wróciłam sama na plac, pewna że nie zdam, po tym co usłyszałam nie mogłam się spodziewać niczego innego. Jednak usłyszałam, że wynik egzaminu pozytywny, co bardzo mnie zdziwiło. Pan po prostu wyszedł z samochodu bez słowa. No cóż, był jaki był, ale dał mi uprawnienia, za co mu bardzo dziękuję. A sam WORD to cudowny ośrodek, stres minimalny, Gdańsk wgl się nie umywa, a tam też zdawałam ;D Odpowiedz Link Zgłoś