Dodaj do ulubionych

Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe-help

IP: *.aster.pl 25.04.08, 14:46
Witam:)
czy może mi ktoś podac metodę na parkowanie prostopadłe (w lewo i
prawo) i równoległe??
Będę wdzięczna,ale proszę o podanie szczegółowo metody nie tak
ogólnikowo:)
Obserwuj wątek
    • Gość: martaaa19 Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe IP: 217.98.251.* 25.04.08, 15:33
      Dox ja miałam taki sposób na parkowanie równoległe:
      Masz zaparkować pomiędzy dwoma autkami a więc jedziesz autem kawałek za to
      pierwsze autko i potem jak już cofasz to jak twój tył autka (pupa autka..hehe;p)
      będzie równo z tyłem tego autka obok to skręcasz kierownicą maksymalnie w PRAWO
      (przy tym skręcaniu kierownicą to możesz delikatnie cofać autko do tyłu ale
      bardzo powoli) i jak już twoje autko będzie tak mniej więcej pod kątem 45 stopni
      to PROSTUJESZ koła, następnie jak już koła wyprostujesz to dalej autko cofasz i
      tak na oko patrząc w prawe lusterko tak jak już będziesz około 1 metr od
      krawężnika to kierownice skręcasz maksymalnie w LEWO i patrzysz nadal w to prawe
      lusterko i jak już autko będzie prosto to troszke wyprostuj koła i o tyle co do
      tego parkowania..;)

Jeśli chodzi o parkowanie prostopadłe to jak parkujesz z prawej strony np. masz
      zaparkować za jakimś autem to jedziesz z małą prędkością i żeby dobrze
      zaparkować prosto to zanim wjedziesz na parking to lekko oddbij w lewą strone i
      wtedy powoli wjedź na parking ale tutaj musisz pod koniec szybko wyprostować
      koła (jakby autko ci z lekka zwalniało to możesz dodać troche gazu).
      A co do tego samego parkowania tylko po lewej stronie to jest podobna zasada też
      jak masz zaparkować to mała prędkość no i skręcasz w lewo w to miejsce gdzie
      masz wjechać i tylko na koniec też szybko musisz wyprostowac koła żeby autko nie
      stało skośnie bo może Ci nie zaliczyć ;)

To tyle to parkowanie prostopadłe może jest troszke pogmatwane ale mam nadzieje
      że chociaż troszke Ci pomogłam..jak by coś było niejasne to pisz a postaram Ci
      się jeszcze pomóż papa pozdrawiam ;))
      • Gość: DoX Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe IP: *.aster.pl 25.04.08, 19:43
        Dziękuję Ci bardzo:) Pomogłaś mi!!!
        • maciejkaa2-3 Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe 25.04.08, 19:52
          Noooo dzięki mnie też!!!!!
          • Gość: martaaa19 Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe IP: 217.98.251.* 25.04.08, 20:03
            nie ma za co..;)) powodzonka życze na egzaminie pozdr ;p ;)
            • Gość: Moniś Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:45
              A mam pytanie jeszcze odnośnie parkowania prostopadłego. Bo
              słyszałam, że gdy parkujemy w lewo to nasze ramie ma być w
              połowie "tyłka" auta za którym parkujemy, i dopiero wtedy kręcimy
              kierownicą. Prawda to? tak samo jest z parkowaniem w prawo? pomóżcie
              pliska
    • Gość: andzia Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 04:23
      tu widziałam fajne sposoby patentynamanewry.blogspot.com
      • lillam Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe 15.05.13, 09:14
        bardzo fajna ta strona !
        • looki1.0 Re: Metoda na parkowanie prostopadłe i równoległe 17.05.13, 13:42
          Cóż najlepiej parkować czując auto a nie na systemy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka