Dodaj do ulubionych

"Dobra Szkoła" Warszawa

04.03.09, 13:35
Witam,
Czy ktos z Was robil kurs kat. B w "Dobrej Szkole" i moze podzielic sie
wrazeniami??
Z gory dziekuje:)
--
Zdezorientowana:)
Obserwuj wątek
    • iciam Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 05.03.09, 13:00
      naprawde nikt nie zna tej szkoly??
      Pozdrawiam
      • Gość: A Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 193.201.167.* 05.03.09, 16:21
        Nie znam, ale mogę polecić OSK Test na Żelaznej, jestem w połowie
        jazd, jest superrr. Instruktor - p. Bogumił - b. miły człowiek i
        potrafi nauczyć dobrze jeździć
        • Gość: Ania Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 14:23
          Polecam gorąco szkołę OSK Test na Żelaznej 71. Na kurs uczęszczałam w 2009 - egzamin zadałam za pierwszym razem, mój partner za drugim (z własnego błędu za pierwszym razem), koleżanka, której poleciliśmy szkołę także zadała za pierwszym razem.
          Pan Boguś wspaniały człowiek, wesoły ale konkretny, nie krzyczy :) - uczy wspaniale. Przez cały kurs mówi co należy robić, choć to może i trochę irytujące to bardzo skuteczne. Na egzaminie w głowie cały czas słyszałam jego uwagi szczególnie przy zmianie pasów... dzięki czemu efekt był taki, że zdałam za pierwszym razem.
          Z uśmiechem wspominam atmosferę kursu i same jazdy z Panem Bogusiem.
      • permanentne_7_niebo Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 10.03.09, 22:11

iciam napisała:

> naprawde nikt nie zna tej szkoly??
        > Pozdrawiam

Nie. W jaki sposób się reklamują?
        • Gość: ALEX Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 207.58.129.* 16.05.09, 16:24
          PERNAMENTNA CO - PORAŻKA
          • Gość: p7 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 09:57
            sam jesteś porażka cwoku:)
      • Gość: dobra szkola? Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.zamosc.mm.pl 14.09.13, 22:48
        Ooo w Zamościu też jest taka nauka jazdy
    • Gość: Paweł Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 10.03.09, 17:47
      Ja obecnie robie kurs kat.B w tej szkole i jak narzie nie mam
      zadnych zastrzezen....wyjezdziłem już 25 godz...jezdze z Mirkiem,
      spoko koles, fajny placyk, blisko do tras egzaminacyjnych i jesli o
      mnie chodzi to polecam:)
    • Gość: agnes Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 193.17.14.* 10.03.09, 18:57
      jeśłi chdzi o Dobrą Szkołe której siedziba miesci się w Warszawie przy ul.Marszałkowskiej to ja mam o niej najgorsze z możliwych zdanie. Instruktor ktory mnie uczył to chłopaczek beszczelny i zbyt pewny siebie, ich plac manewrowy to miejsce z dużą ilością dziur, nawet górki przepisowej nie mają, koleś mnie tak nauczył łuk robic, że 3 razy na egzaminie go oblałam bo jak się okazało pachołki na łuku Dobrej Szkoły nie są ustawione przepisowo. Dopiero facet ze szkoły 4 kólka nauczył mnie prawidłowo wykonywać manewry. Szkoda pieniedzy na tę szkołe!!!
      • Gość: miki Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 30.04.09, 14:27
        to jakas sciema agnes robilam tam kurs i mysle ze to naprawde spoko
        szkola POLECAM!!!
      • Gość: kierowca Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 30.04.09, 14:34
        Lubię takie mądre opinie ludzi reprezentujących konkurencyjne
        firmy... Ludzie jak chcecie pozycjonować markę to nie na zasadzie
        czarnego PR-u...
        Przecież to widać na pierwszy rzut oka, żę opinia agnes nie ma nic
        wspólnego z obiektywnością - wręcz przeciwnie...

"Dopiero facet ze szkoły 4 kólka nauczył mnie prawidłowo wykonywać
        manewry." <<< żenada...

Ja właśnie zdałem prawko - za pierwszym razem. Nie będę wychwalał
        Doberj Szkoły pod niebiosa, ale powiem tak - kto chce konkretnego i
        przede wszystkim skutecznego kursu - niech wali do nich...
        • Gość: o ja Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 10:09
          Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Lubię takie mądre opinie ludzi reprezentujących konkurencyjne
          > firmy... Ludzie jak chcecie pozycjonować markę to nie na zasadzie
          > czarnego PR-u...

Dlaczego ZAWSZE, jak się pojawia negatywna opinia, jest mowa, o
          konkurencji? Tymczasem w tym wątku większość pozytywnych wypowiedzi
          ma ten sam *IP. Bzdura. W każdej szkole zdarzają się jednostki,
          którym coś nie pasuje i każdemu, nawet najlepszemu instruktorowi
          zdarzy się negatywna opinia. Zwłaszcza przez młodzież w wieku
          licealnym z podejściem "ja posiedzę a ty mnie naucz" (nie mówię, że
          każda młodzież, ale podam przykład: laska była oburzona, że
          instruktor nie pozwala jej jeździć z koleżanką na tylnym siedzeniu -
          a nie pozwalał, bo trajkotały i kursantka nie koncentrowała się na
          jeździe). Bywa, a do tego samego instruktora masz w tym samym czasie
          kilka osób z polecenia.
          • Gość: o ja Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 10:11
            (nie mówię, że każda młodzież, ale podam przykład: laska była
            oburzona, że instruktor nie pozwala jej jeździć z koleżanką na
            tylnym siedzeniu - a nie pozwalał, bo trajkotały i kursantka nie
            koncentrowała się na jeździe).

zaraz się przyczepicie, że nie można. ja uważam raczej, że NIE WARTO
            czasem iść na rękę takim pseudo kursantom.
        • Gość: Zosia Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 62.29.248.* 13.08.09, 20:00
          Polecam Dobrą Szkołę i instruktora Jarka H
      • Gość: independent Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 194.181.132.* 27.10.09, 17:06
        w pełni się zgadzam, zwłaszcza w kwestii instruktorów. Nie mają
        odpowiedniego podejścia tdo kursantów i wprowadzają nerwowoą
        atmosferę, przez co zamiast chęci jak najlepszego przygotowania sie
        do egzaminu bylo marzenie o jak najszybszym skończeniu. Oczywiście
        na pewno nie wszyscy tacy sa, ale kilka osób niesety tak, zwłaszcza
        instruktor kobieta. Pozostaje tylko załowac wybor tej szkoły
      • Gość: zone Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.12, 19:50
        gnes moze dziewczynko nie masz talentu i kto by cie nie uczyl to nic z tego najlatwiej na pacholki zrzucic wine swojego partactwa
      • Gość: zone Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.06.12, 19:51
        agnes moze dziewczynko nie masz talentu i kto by cie nie uczyl to nic z tego najlatwiej na pacholki zrzucic wine swojego partactwa
    • Gość: lipa Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.spray.net.pl 14.05.09, 20:50
      lipa nie ma co pisać
      • Gość: damian Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 82.100.49.* 16.05.09, 16:09
        ........
        • Gość: Damian Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 82.100.49.* 16.05.09, 16:10
          PISZĄ ze to dobra szkoła, ale ja uważam że to porażka.
          • Gość: weronika Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 59.106.46.* 16.05.09, 16:15
            maz racje porazka.Podwalał sie do mnie instruktor był napastliwy dostał po gębie i tak skończyła sie przygoda z dobrą szkołą... Przeniosłam sie do innej ...
    • annka-2 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 16.05.09, 17:43
      Ja nie znam tej szkoły bo kurs robiłam w innej szkole i też były
      różne opinie na temat tamtej szkoły ale trafiłam na dobrego
      instruktora który mnie nauczył dobrze jeździć i bez problemu zdałam
      egzamin. Instruktor który mnie uczył zmienił właśnie szkołę i teraz
      jeździ w „dobrej szkole” i tak jak wspomniałam wcześniej nie znam
      tej szkoły ale gdybym miała polecić to bym ją poleciła nie ze
      względu na szkołę a na instruktora z którym jeździłam bo w każdej
      szkole są dobrzy instruktorzy i ci co nie mają pojęcia o szkoleniu i
      tacy psują całą opinię.
      Tak że jak bym miała polecić tą szkołę to bym ją poleciła z czystym
      sumieniem ale gdyby jazdy odbywały się z instruktorem który mnie
      szkolił.
    • adam-1972 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 16.05.09, 17:55
      Masz rację Annka nie szkoła jest ważna tylko dobry i rzetelny
      instruktor
    • Gość: marcioch Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.stansat.pl 17.05.09, 23:56
      i jeszcze jedno mi się nasunelo, dlaczego drogie Panie oskarzacie szkole? przeciez to nie szkola Was ''molestowala'' tylko jak juz cos to instruktor, to skoro piszecie by ostrzec to powiedzcie o kogo chodzi. Kazda szkola skupia lepszych i gorszych instruktorow, jak w kazdym zawodzie, ale przeciez jest takie prawo do zmiany instruktora!! a wiekszosc nawet jesli ma jakis problem to moge sie zalozyc ze nie zglasza tego w biurze, to skad szkola ma wiedziec jaki instruktor jest w stosunku do osob ktore uczy!! przeciez takie dane uzyskuje sie od kursantow!!! Chociaz i tak nie wierze w te opinie Pan z pod tego samego ip;) smiech na sali
    • Gość: Wiola Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.kei.sggw.waw.pl 09.06.09, 16:32
      Mogę polecić wszystkim poszukującym DOBREGO INSTRUKTORA - ERYKA
      GOSA
      . Jest to najlepszy instruktor z jakim
      jeździłam (niestety było ich kilku). :) Dopiero kiedy zaczęłam z Nim
      jeździć zaczęłam z chęcią chodzić na jazdy, czuję się coraz pewniej
      za kierownicą. Eryk cierpliwie tłumaczy, powtarza i
      przede wszystkim nie tworzy stresującej atmosfery podczas jazdy
      :) Oczywiście omawia błędy, udziela wielu cennych
      wskazówek
      - jak je eliminować i jeśli jest taka
      możliwość - jak ich unikać. Jest też fajnym facetem z którym można
      pożartować, dzięki czemu nauka jazdy z Nim jest przyjemna i na
      luzie
      , ale rzecz jasna wszystko odbywa się pod czujnym
      okiem instruktora.
      Cenię sobie jego rady, które zarówno
      na egzaminie jak i w życiu bardzo się przydają.

ERYKA znajdziecie pod nr tel. 694-985-312(nr jest
      ujawniony za zgodą właściciela) :)

Gorąco POLECAM, Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim którzy uczą
      się jeździć lub mają takie plany. :D
      • Gość: Wiolina Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 08:19
        [u]ERYKU GOSIE NIE UPRAWIAJ TAKIEJ CHAMSKIEJ AUTOREKLAMY, BO TYLKO SKOŃCZONY
        IDIOTA MÓGŁBY SIĘ NA TO NABRAĆ.
        [/u]
        • Gość: iguana3 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:29
          ja bym poleciła swojego instruuktora ale tu mu nie bede robic
          reklamy,ale jak ktos chce to moge podać emaila to sobie tam pogadamy
          • Gość: Asieńka 150 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 213.25.91.* 24.12.09, 09:56
            Dobra Szkoła jest tylko z nazwy dobrą. A tak szczerze podzielam
            zdanie piszących jawne naciąganie ludzi na kasę. Plac manewrowy na
            jakimś wygwizdowie, dziury aż żal jeździć linie na łuku w ogóle nie
            widoczne, pachołki jak się same ustawią to żaden z instruktorów nie
            raczy ich poustawiać zgodnie z przepisami. Jazdy kursowe są
            nagminnie odwoływane na rzecz dzwoniących o jazdy doszkalające.
            Odwołania są nawet tego samego dnia tuż przed jazdami
            kursowymi.Oczywiście takie bla bla..., że auto się popsuło,
            instruktor zachorował. Ale zaległe raty za kurs to wiedzą jak
            wyrywać. Górki nie ma, mają jakąś na mieście. Poziom nauczania
            bardzo pozostawia do życzenia, poziom słabiutki. Co z tego, że
            promocje jeżeli nie potrafią nauczyć.Poza tym naciąganie na
            doszkalające, wręcz wymuszanie kasy na końcowym egzaminie
            wewnętrznym. Aż się dziwię, że do tej pory nikt nie założył im
            sprawy na Policji lub w Prokuraturze. Już nie wspomnę o propozycjach
            seksu, szczególnie namolny jest jeden z kierowników ośrodka Pan
            R.miałam okazję z nim jeździć,strasznie namolny facet bardzo mu
            chyba tych spraw brakuje.(a może czas zmienić żonę?). Reasumując
            szkoły nie polecam, wręcz odradzam !
            • iciam Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 29.12.09, 18:53
              Moze jako zalozycielka watku sie odezwe. W tym roku za drugim podejsciem zdalam egzamin na prawko. Kurs konczylam w Dobrej Szkole. Prawda jest,ze plac maja tragiczny, ale nie narzekam na te szkole. Teoria byla przystepnie przekazana, same jazdy tez gladko poszly.Wzielam 5 dodatlowych godzin przed egzaminami. Wszystko zalezy od tego na jakiego instruktora sie trafi i od nastawienia, bo zawsze mozna sie czegos czepiac..A moze po prostu ja mialam szczescie:)
              • Gość: 6 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 212.76.37.* 31.12.09, 00:00
                Wczoraj oblalam po raz 5..sadze,ze gdybym nie trafila na Monike z Dobrej
                Szkoly,tylko od razu na obecnego instruktora,nie zaliczylabym tylu wpadek.Firme
                tworza ludzie..w tym przypadku trafilam a osobe,ktora lubi pokrzyczec.Wciaz nie
                moge zrozumiec,dlaczego jej na to pozwolilam,przeciez miala do czynienia z
                doroslym,a przede wszystkim ja UCZYLAM SIE jezdzic.Co z tego,ze szkola oferuje
                1 godzine gratis,gdy instruktor notorycznie spoznia sie..nawet do
                20minut,wczesniej konczy..nawet do 15minut..a w miedzyczasie od tak po prostu
                robi przerwy pod tytulem tankowanie,zakupy..gdy teraz wspominam ten czas,az mnie
                szlag trafia.Przyznaje bez bicia,sierota ze mnie,ze na to pozwalalam..Najlepszy
                tekst,ktory uslyszalam to:ucze wszystkiego.Tak..zapomniala tylko,a wlasciwie na
                ostatnim spotkaniu wspomniala,ze wymieniono Toyoty na nowe,z 6biegowa skrzynia.I
                ze roznica ta bedzie mnie kosztowac 3 kolejno niezaliczone egzaminy,poniewaz nie
                potrafilam od tak po prostu tego zalapac.Reasumujac-nie mam do tej pory
                prawka,lecz swiadomosc,ze gdyby nie Monika zapisywalabym sie teraz na 3 a nie na
                6 egzamin.Szkola jak szkola,ale osoby nie polecam!!
                • belcia26 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 31.12.09, 14:45
                  Ja moge polecic swoja szkołe w ktorej sie szkoliłam i zdalam
                  egzamin.Jak jest ktos zainteresowany to niech pisze na emaila
                  belcia26@wp.pl
                • berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 10.01.10, 16:11
                  Ja DS polecam - dobrze wyłożona teoria (pani Ola), wspaniale prowadzona praktyka (Mariusz). Zawsze doskonały kontakt i z biurem i z instruktorem.
                  Instruktor zorganizowany, miły, cierpliwy (do obłędu, nic nie wyprowadziło go z równowagi), informował mnie o wszystkim - od tego co mnie czeka na egzaminie, po wymianę samochodów w WORD - akurat skrzynia z pierścieniem nie jest dla mnie problemem.
                  Punktualny - ewentualne przesunięcia zawsze uzgadnialiśmy telefonicznie.
                  Zrobił wszystko, żebym za kierownicą czuła się dobrze, bez zbędnego stresu. Nigdy nie podniósł głosu, każdy błąd ze mną omówił. Anioł nie człowiek;)
                  Wiedziałam że jazda samochodem będzie frajdą, ale nie wiedziałam że aż taką. Przepadłam po pierwszej godzinie, pamiętam pierwsze użycie 5 biegu, pierwszą szybszą jazdę (do 80 km/h), kurs będę wspominać jako świetne doświadczenie:)
                • Gość: kursant Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 94.254.250.* 25.01.10, 21:45
                  Kurs robiłem też w dobrej szkole i też jeździłem z MONIKĄ. Opini na jej temat nie podzielam jestem zadowolony zdałem za pierwszym razem a teraz mój brat z nią jeździ i też jest zadowolony. Zemną też kończyła 10 min wcześniej ale nie przeszkadzało mi to, nauczyłem się tankować samochód a do sklepu podjeżdżaliśmy bo zawsze coś sobie kupowała do jedzenia albo ja chciałem coś kupić (ps. widziałaś gdzieś sklep na Bankowym)Osobiście poleca szkołę i instruktora.
                  A ZA 2 TYGODNIE BĘDE JUŻ SAM JEŹDZIĆ
            • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 188.33.19.* 01.02.10, 22:47
              Dobra szkola, tak- NACIAGACZY.
              1. Zaczynamy jakies 15 min po czasie a konczymy ok. 15 przed czasem
              2. Plac manewrowy traaaaaaaaaagedia, bez gorki.
              3. Jezdze jak chce bezprzepisowo aby tylko lusterek nie stracic
              4. Odwozimy Luba instruktora pod dom (poza Warszawe)
              5. Jezdzimy po czesci do samochodu
              6. Jezdzimy ogladac nowe samochody,gdzie ja oczywiscie stoje i czekam
              7. Zmian instruktora w trakcie (pod koniec) kursu a Ty nic o tym nie
              wiesz , nastepnie ten nowy wypytuje Cie co juz robilas na co na
              wiekszosc pytan odpowiadasz ze nic z powyzszych a on na to o kur...
              nie zdazymy do egzaminu... no i oczywiscie odwolywanie jazd
              przychodzisz czekasz w koncu dzwonisz a tu: no sorry. Moze jaka
              gazeta sie tym zainteresuje a moze ktos wie gdzie powinno zlozyc sie
              doniesienie, bo drazni mnie to ze zaplacilam za kurs nauki prawa
              jazdy gdzie nie zostalam niczego nauczona i co ... mam jeszcze raz
              placic, chyba bez sensu.
              • Gość: berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 02.02.10, 21:12
                Zniesmaczona na placu też da się zrobić górkę (robiłam), żadna z 6 wymienionych sytuacji nie miała miejsca. Instruktor był straszliwie dokładny, punktualny, nie pozwalał mi jeździć jak chcę w ostateczności łapał za kółko a z raz czy dwa mi nawet zgasił silnik.
                Nikt mi nie zmieniał instruktora, jako że dobrze mi się jeździło z jednym jeździłam z nim cały kurs + dodatki.
                Zdarzało się że przekładaliśmy godziny bo mi coś wypadło albo jemu, nie wszystko można zaplanować jeżeli umawialiśmy się na ten dzień sporo wcześniej, a nagle pojawia się kolokwium.

Nowy musi dostać kartę przebiegu zajęć praktycznych - tam masz wypisane co robiłaś na której godzinie. Jeżeli nie umie jej odczytać to może on ma jakiś problem? btw jak mogłaś nie wiedzieć co robiłaś na jazdach?

Zgłoś w biurze najpierw, albo do właściciela osk.
                • Gość: Z Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 109.243.249.* 02.02.10, 23:54
                  Pilnie sledzisz to forum..., dobrze znasz zasady od wewnatrz...
                  ciekawe....Zglosic do biura? przecie ja ta pania z biura
                  wozilam...:), a sytuacji wymienilam wiecej niz 6
                  • Gość: berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 03.02.10, 00:36
                    Czytam forum jak każde inne - jak to w sesji, wszystko byle się nie uczyć;)
                    Najpierw odniosłam się do górki, później do pozostałych już wtedy 6 punktów które wymieniłaś.
                    Zasady od wewnątrz? Czy ja wiem...po prostu nie widzę innej opcji niż zgłoszenie do przełożonych, tylko że ja zgłaszam i pozytywy i negatywy zwykle. Dlatego po zakończonym kursie i zdanym egzie napisałam podziękowania do biura:)
                    Aż mnie zaintrygowałaś kto Cię uczył ]:) ja kurs skończyłam, prawko zdałam...wrażenia bardzo pozytywne z dobrej szkoły. A instruktora powinnam pisać zawsze wielką literą i zbudować mu ołtarzyk:))
                    • Gość: berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 03.02.10, 00:38
                      A o karcie wiem bo przecież podpisuje się ją na każdych jazdach, a że jestem zwierze ciekawskie i wścibskie to poprosiłam Instruktora o objaśnienia co jest gdzie i dlaczego tak.
                      • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 109.243.249.* 03.02.10, 01:35
                        Skoro piszesz instruktor z wielkiej litery to naprawde wznies mu ten
                        oltarzyk, a co do twojej wyimaginowanej gorki na placu gdzie nie ma
                        zadnego spadu to nikt mi jej nawet nie zaproponowal, poza tym skoro
                        wiesz ze masz sesje to jakie kolokwium moze byc niespodziewane,
                        pierwsze slysze, a jezeli chodzi o to kto mnie instruowal to
                        zostawie to dla siebie bo skoro mialas tylko jednego jak sama
                        wspomnialas to nic tobie po moim a ijeszcze jedno karty
                        niejednokrotnie sa wypisywane na kolanie tuz przed egzaminem dla
                        twojej informacji i generalnie nie interesuje mnie to jak sa
                        wypisywane i gdzie i czy ja sie podpisuje obok pustej kratki gdzie
                        powinno widniec nazwisko mojego instruktora a go nie ma , dlaczego
                        bo jezdze z dwoma innymi, chodzi mnie tylko o sprawiedliwosc
                        zaplacilam za kurs nauki jazdy i przygotwanie do egz. i tego
                        oczekiwalam ale niestety gorzko sie rozczarowalam.
                        • Gość: berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 03.02.10, 09:16
                          Przed sesją również miałam kolokwia, wejściówki etc i nie zawsze wiedziałam o nich umawiając się na jazdy,bardzo długo układałam też plan ze względu na przedmioty dodatkowe - jak się coś pojawiało to telefon i korekta godziny.
                          Jest zjazd z placu - w okolicach motocyklowej ósemki. Można tam ćwiczyć górkę.
                          Nie wiem jak wypisują inni, wiem jak postępował mój instruktor. I wiem jak powinno się postępować. Jeżeli nie odpowiada Ci postępowanie instruktora zawsze możesz go zmienić, w czym problem? Męczysz się z gościem 30h, uważając że tracisz czas i zamiast coś zrobić plujesz na forum?
                          'chodzi mi' jeżeli już. Cóż, ja zapłaciłam za kurs nauki jazdy, gwarancji że zdam za pierwszym razem nie było, ba uprzedzali że uczą jeździć a nie zdawać egzaminy.
                          Spotkaj dobrego instruktora zrozumiesz dlaczego o tym panu z którym jeździłam piszę Instruktor :)
                          • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 188.33.224.* 03.02.10, 12:02
                            Tak mini zjazd wprost na ulice, poza tym powinno wyjsc to od
                            instruktora, pluje po to aby kazdy mogl sobie rozwazyc czy chce do
                            tej szkoly, poniewaz istnieje ryzyko ze na niego trafi i nie
                            napisalam ze oczekuje tego iz zdam za pierwszym razem, ale tego ze
                            przygotuja mnie do niego i do tego co na nim bedzie niestety to
                            tylko oczekiwania. Zapomnialas udzielic rady co powinnam zrobic:),
                            jezeli z biura raczyj nici, ale nie oczekuje tego tak tylko z
                            przekasem. A zmienic instruktora? Nie doczytalas chyba ze mi go
                            zmieniano niejednokrotnie bez jakiejkolwiek informacji dla mnie...
                            • Gość: Piotr Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.stansat.pl 03.02.10, 12:30
                              Do Zniesmaczonej: Szanowna Pani, nie dla każdego 30 godzin wystarczy by przygotować się do egzaminu. Jedni wiedze łapią szybciej inni nie. Może w Pani wypadku nauka szła opornie i instruktor nie widzial sensu wykonywania innych manewrow? Poza tym skoro tyle rzeczy Pani nie pasowalo to zawsze można było zmienić instrukota, nagle teraz pod koniec kursu zorientowala sie Pani o tym ze nic nie umie i jaki to instruktor byl zly? Jest to dosyc niepowazne. Tego typu rzeczy powinno wyjaśniać się z instruktorem na bierząco a nie obsmarowywac kogos za plecami na forum gdzie każdy może napisać co chce, nawet jesli jest to dalekie od prawdy.
                              • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 188.33.224.* 03.02.10, 13:01
                                No panie Piotrze mozna bylo snuc domysl ze zaraz pojawi sie ktos
                                taki jak pan i napisze cos w tym stylu, skad pan moze wiedziec czy
                                to co napisalam nie jest prawda, a wiec prosze sie nie udzielac.
                                Forum jest dla WSZYSTKICH i moze zawierac zarowno pozytywne jak i
                                negatywne opinie, ktos kto robi kurs po raz pierwszy nie wie do
                                konca czego powinien sie uczyc od tego jest insruktor. Jest to forum
                                dla tych ktorzy chcieliby zrobic kurs a nie dla tych ktorzy juz go
                                maja albo sa instruktorami wiec prosze sobie darowac i zaznaczam
                                jeszcze raz iz nie zalezy mi na tym aby kogos obsmarowac ale na
                                sprawiedliwosci...poza tym nie jest to za plecami bo byla rozmowa z
                                instruktorem ktory sam sie przyznal w rozmowie ze mna ze nie
                                powinien tak robic... Jeszcze jakies pytania , na zyczenie rozwine
                                watki...:),skoro pan panie Piotrze juz tak bardzo chce sie tu
                                udzielac i zarzucac mi ze nie ogarnelam nauki ktorej nie bylo.
                                • Gość: Piotr Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.stansat.pl 03.02.10, 13:10
                                  Nie zarzucilem Pani niczego, tylko zadalem pytania. Bo niestety na forum przewaznie wypowiada sie jedna strona, wiec ciezko jest stwierdzic jak bylo na prawde. Być może miała Pani ogromnego pecha, chociaz i tak naleze do osob ktore uwazaja ze mozna wszystko zalatwic miedzy soba a nie publicznie za posrednictwem ''forum''. Tym bardziej jak jedna strona jest w tej dyskusji czy tez oczernianiu bierna. Bo byc moze instruktor calkiem inne spojrzenie na to ma. Tego nie wiemy. Wątku nie widze sensu rozwijac bo juz Pani strone w tej kwestii poznalismy. Pozdrawiam
                                  • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 188.33.224.* 03.02.10, 13:21
                                    NO to polubownie pan to probuje zalatwic sie nie dziwe ze nie chce
                                    pan pozanac publicznie watkow. Mialam pecha i moze nie napisalabym
                                    tu nic gdyby za bardzo nie przegieto, no ale stalo sie, taki jest
                                    moj punkt widzenia i mysle ze nie jest taka bierna ta strona
                                    poniewaz caly czs sie broni:). A co do zalatwiania miedzy soba to
                                    proponuje nie popelniac takich bledow wtedy nie bedzie czego
                                    zalatwiac a opinie na forum beda pozytywne a ja zaluje tylko ze nie
                                    moge wpisac tu pozytywu i nagle pan nie wie jakie spojrzenie ma
                                    instruktor a przed chwila pan nie wierzyl w to co napisalam.
                                    Pozdrawiam.
                            • Gość: berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 03.02.10, 14:43
                              Zniesmaczona ja wiem, że czytanie ze zrozumieniem rzecz trudna ale wysil się! Wiadomo że nikt górki ćwiczył nie będzie na wjeździe na plac, motocyklowa ósemka jest za łukami w głąb placu. W lewo jest fajny zjazd na którym swobodnie można górkę robić.

Pod koniec kursu mnie Instruktor pytał czy jest coś co chciałabym przećwiczyć dodatkowo, w czym czuje się mniej pewnie itd na dodatkowych godzinach zawsze pytanie co chcę ćwiczyć i w jakiej kolejności. Mogłam sobie ćwiczyć manewr ile chciałam. Zawsze mogłam pytać o największe głupoty, Instruktor znosił to cierpliwie choć podejrzewam że czasem robiłam z siebie kompletną kretynkę.

Gdybyś powiedziała kim jest ten instruktor to ok, bo wtedy można go omijać.
                              Tak po prostu przychodziłaś na miejsce spotkania i podjeżdżał inny koleś? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć...chyba że instruktor rezygnował z jazdy z Tobą, chociaż też pewnie by uprzedził.Zawsze mogłaś prosić o wyjaśnienia w biurze/bezpośrednio u szefa (dosyć często jest na pl Bankowym bo też jeździ).
                              • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.147.22.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.10, 00:47
                                A ja widze ze ty masz problem ze zrozumieniem czegokolwiek nie
                                mowiac juz o czytaniu. Kolejnym dowode na to ze pisze jak bylo jest
                                chociarzby to ze nie wiedzialam nawet o istnieniu tej gorki o ktorej
                                wspominasz. choc zgadnac ci sie czsem cos udaje bo tak jak piszesz
                                podjezdzal inny koles a ja nic o tym w dodatku nie wiedzialam i
                                akurat ty nie musisz wierzyc w nic bo do ciebie nie kieruje tych
                                opini. Swoja droga rzeklabym ze nawet bardzo dorze wiesz co sie
                                dzieje w szkole i nawet gdzie jej szef bywa, ciekawe, ciekawe i
                                jezeli az tak bardzo zalezy ci na tak dobrej opini szkoly nie
                                wiedziec czemu:), to radze wyluzowac delikatnie w stosunku do mojej
                                osoby bo historia moze skonczyc na forum a zaczac gdzie indziej,
                                choc i z forum dopoki bedziesz pisala to i ja nie odpuszcze wyluzuj
                                tez z tym instruktorem bo wiedza ta na nic tobie jedynie mnie moze
                                sie przydac.
                                • Gość: berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 04.02.10, 01:19
                                  Przejrzyj post przed wysłaniem, bo ciężko czyta się z błędami.

Miałam udawać że nie widzę tego pana? Stałam sobie spokojnie z papieroskiem, czekając na jazdy i widziałam kto podjeżdża. Parę razy spotkałam też panią która wykłada teorię, z widzenia znam kilkunastu instruktorów, nie tylko dobrej szkoły - trochę tych jazd było. Ba, jeden to nawet mieszka niedaleko mnie ;)
                                  Może się zacząć gdzie indziej - to groźba? Zgłosisz to, nie wiem Księdzu Rektorowi? Opiekunowi mojej pracy licencjackiej? Opiekunowi mojego koła naukowego?

To że Ty nie ćwiczyłaś tam górki, nie znaczy że to cokolwiek potwierdza. Górkę robiłam jeszcze w co najmniej 3 innych miejscach + zależnie od tego jak zbudowano ulicę, były miejsca że lepiej czułam się ruszając z postojowego niż z pedałów.
                                  Szukasz jakiegoś spisku? Podejrzewasz że pracuję w ds? Pudło. Jestem zadowoloną kursantką i tyle, dla mnie ds jest bardzo bardzo ok. Prawko już nawet odebrałam. Jeszcze tylko ołtarzyk dla Instruktora niegotowy.
                                  btw osk funkcjonuje jak każda inna firma, a klient ma takie same prawa jak każdy inny klient. Żadną tajemnicą to nie jest jak zgłasza się skargi, czy jak wyglądają druczki.

Wiesz, po prostu jestem ciekawa...podjeżdżał sobie instruktor Iksiński zamiast Igrekowskiego i mówił 'e to dzisiaj jeździmy razem, co robiłaś ostatnio na jazdach?'. Szukał Cię koleś na bankowym, bo przecież nie wiedziałaś jaki samochód/rejestracja/kto i czekałaś na swojego instruktora. Brzmi to co najmniej ciekawie i mało wiarygodnie. Dla mnie, ale ja zostałam rozpieszczona przez punktualnego i słownego człowieka.
                                  Mój kurs wyglądał inaczej -> teoria normalnie od poniedziałku do środy, przez dwa tygodnie. W drugą środę, egzamin wewnętrzny z teorii, tego samego wieczoru telefon od instruktora. W czwartek rano spotkanie z dziekanem i ustalanie ITS, pędem do domu przebrać się w cywilne ciuchy i na jazdy. Spotkanie I stopnia, wyjazd na miasto. Ustalenie godzin na następne 1,5 tygodnia. Fascynacja samochodami i postanowienie że kiedyś będę panią instruktor. 13.01 zdany egzamin, pierwszy telefon do Instruktora, z domu mejl do ds z podziękowaniem. W planach kolejne kategorie. I kilka marzeń w tym chęć przewyższenia mistrza;)
                                  • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.147.22.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.10, 01:46
                                    Masz i to duze klopoty ze zrozumieniem nie wiem czego ty sie sie tam
                                    uczysz ale czlowiek studiujacy powinien byc inteligentny a tobie
                                    tego brak skoro masz klopot ze zrozumieniem tekstu nawet jezeli z
                                    bledem, kolejny minus dla ciebie za wiele jazd jak piszesz- ciezko
                                    lapiesz cokolwiek, no nie dziwne, wiesz i w twojej wypowiedzi nie
                                    zgadza mnie sie fakt ze to instruktor dzwoni do ciebie, a nie ty do
                                    instruktora, jakies klopoty z pamiecia czy robilas moze kurs na
                                    specjalnych warunkach,a co do zgloszenia to sa odpowiednie wladze na
                                    szczescie, zobacze jak sie historia skonczy i przestan wychwalac
                                    chociarz ta szkole jak 3 innychpiszacych na forum,zmien choc te
                                    przestarzala forme. Reasumujac jezeli znasz znaczenie tego slowa to
                                    niestey ale odradzam wszystkim chetnym no chyba ze kurs taksowkarza
                                    chca sobie zafundowac.
                                    • Gość: berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 04.02.10, 13:11
                                      Zgłaszaj, zgłaszaj :) odpowiednie władze też nie udowodnią Twojej spiskowej teorii dziejów. A ja co najwyżej będę miała rozmowę z Ks. Dziekanem :)
                                      Zamiast odnosić się do tego czy umiem czytać, mogłabyś spróbować zbić argumenty. Nie przywykłam do prowadzenia dyskusji z analfabetami, więc ciężko mi dotrzeć do głębi Twojego przekazu ukrytego pod wieloma błędami językowymi, składniowymi etc. Rozumiem że język polski trudna rzecz, ale może użyj jakiegoś słownika? Książkę przeczytaj, zamiast wylewać żale na forum.
                                      Instruktor miał mój numer telefonu, a ja jego. Jeżeli on mnie o czymś informował to ciężko abym ja do niego dzwoniła.
                                      Nie wiesz jak jeżdżę, oraz dlaczego miałam więcej niż 30h, więc nie komentuj bo robisz z siebie błazna.
                                      Przestarzałą formę? Mania prześladowcza? Często doszukujesz się spisków? :))) ta rozmowa robi się coraz zabawniejsza :D
                                      Taksówkarze, tak jak inni zawodowi kierowcy jeżdżą zwykle dużo lepiej od przeciętnego Kowalskiego.
                                      • Gość: Zniesmaczona Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 109.243.216.* 05.02.10, 00:59
                                        Moze zaczne od tego iz tylko brak rozsadnych argumentow oraz
                                        niedorozwoj psychiczny ,emocjonalny sklania ludzi do wyzywania
                                        innych, nawet jezeli popelnilam jakis blad jezykowy to nie chodzi
                                        tutaj o forme w tym przypadku lecz o tresc ktora mowi NIEPOLECAM bo
                                        taki byl pierwszy watek. Nie rozumiem dlaczego wlasnie wdajesz sie
                                        ze mna w jakakolwiek dyskusje i to uderzajaca w ton osobisty,ja
                                        uwazam to za bezsensowne a wrecz glupie. Argumentow nie posiadasz
                                        zadnych poniewz jak dla mnie to piszesz ze nie wierzysz w to
                                        wszystko a innym razem abym podala nazwisko instruktora , jest to
                                        conajmniej nieskladne i nielogiczne, poza tym napisalas w poprzednim
                                        watku iz to instruktor pierwszy zadzwonil do ciebie a nie ty do
                                        niego-pierwsze slysze, nie nie wiem jak jezdzisz i generalnie nie
                                        obchodzi mnie to lecz sama przyznalas sie ze troche tych szkol bylo
                                        aczkolwiek zasatanawiam sie co sie stalo z tym watkiem bo jakos mnie
                                        go zabraklo, ktos ci go usunal niechcacy czy jak? Teoria spisku sama
                                        wymyslilas ja tylko stwierdzam ze bardzo zalezy ci na dobrej opini
                                        tej szkoly nie wiedziec czemu, normalny czlowiek pisze co ma do
                                        powiedzenia i czesc no chyba ze tak jak np w moim przypadku zarzuca
                                        mu sie klamstwo nie wiedziec czemu i probuje wszystkiemu co mialo
                                        miejsce zaprzeczyc to chyba niezdrowe, albo uzyj wyobrazni bo na
                                        pewno ja posiadasz zeby to sobie wszystko wyobrazic i nie stwierdzic
                                        ze nie mam prawa byc co najmniej zniesmaczona:) traktowaniem mojej
                                        osoby na kursie, gdyby ktos nie zrozumial przekazu z taksowkarzem to
                                        mialam na mysli fakt podwozenia i zalatwiania spraw instruktora a
                                        nie mojej nauki ale stwierdzam ze nawet taksowkarz nie byl by tak
                                        bezczelny albo chociarz licznik by wylaczyl a jak by tak nie zrobil
                                        to pewnie ten kto zaplacil za kurs trzasnal by dzwiami i sobie
                                        poszedl a do korporacji wiecej nie zadzwonil dlatego ja pisze na
                                        forum aby poinformowac wszystkich chetnych ze szkoda czasu , nerwow
                                        oraz pieniedzy na te szkole.
    • Gość: Anka Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 06.01.10, 02:34
      Dziewczyny z portalu Kierowniczki.pl pracują nad rankingiem szkół jazdy w całej Polsce, jako główne kryterium biorą zdawalność kursantów na egzaminach - więc to co się tak naprawdę liczy.

Motocyklistka
      • belcia26 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 09.01.10, 13:47
        ciekawe jak.internetowe opinie bywają różne.
      • berdebul Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 10.01.10, 16:13
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Dziewczyny z portalu Kierowniczki.pl pracują nad rankingiem szkół jazdy w całej
        > Polsce, jako główne kryterium biorą zdawalność kursantów na egzaminach - więc
        > to co się tak naprawdę liczy.
        >
        > Motocyklistka
        Dla mnie liczyło się nie to czy zdam, bo to w końcu zrobię, tylko to jak będę się czuła za kółkiem i czego się nauczę. O ile zdawanie idzie mi średnio (podejście egzaminatorów mnie rozbija...), jazdę uwielbiam i sprawia mi przyjemność a i chyba nieźle wychodzi;)
        • Gość: majka Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.acn.waw.pl 05.02.10, 20:19
          no ja niestety nie polecam dobrej szkoły
          naciąganie na jazdy doszkalające, chaos, bałagan
          i to jest tak, że podczas kursu 30h powinni mnie przygotować do egzaminu, a nie
          wprost mówią, że to zrobimy na doszkalających... i nie ma tu argumentu, że sobie
          nie radziłam za kółkiem (bo sobie radziłam, na szczęście mąż mi pomógł i tylko
          dzięki niemu zdałam za pierwszym razem). W teorii dają jakieś doszkalające
          gratis, ale to tylko teoria, bo i tak te gratisowe wyjeździć musisz zanim papier
          ci dadzą, i potem naciągają na doszkalające, bo przecież nie zdążylismy omówić
          tego i tego. Ja na szczęście mogłam liczyć na pomoc męża co poćwiczył ze mną
          parkowanie (podczas wszystkich godzin jazd parkowałam może raz czy dwa) i
          pokazał mi co i jak pod maską (na kursie ani razu maska nie została otwarta,
          pewnie by została otwarta na doszkalających, na które z oczywistych względów się
          nie wybrałam). A załatwianie spraw na mieście, podwożenie kogoś tam, gdzieś tam,
          w standardzie. Niestety, nie polecam zdecydowanie.
          • Gość: Pawel Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 06.02.10, 10:43
            Jako "absolwent" dobrej szkoly kompletnie nie moge zrozumiec o co ci
            chodzi, ja nie mialem zadnych problemow w tej szkole, takze
            zaden "maż" czy zona pomagac mi nie musial(a), a zdalem za 1 razem
            tak jak i ty(przynajmniej tak twierdzisz), twierdzisz ze zdalas za 1
            razem po 30 godzinach jazd przy czym maz z tego co wyczytalem
            nauczyl cie parkowania i opcji "podmaskowych" to w takim razie
            powinnas chwalic ta szkole a nie negatywic, bo jezdzic zdaje sie
            ciebie ttam nauczyli. Z calym szacunkiem ale umiejac parkowac i
            wiedzac co jest pod maska to i w 300 podejsciach nie zdasz bez
            umiejetnosci prowadzenia pojazdu.
            PS. Zajrzyj na inne fora, zobaczysz jakie problemy maja ludzie,
            jesli wogole jestes absolwentem tej szkoly a nie konkurencja w
            kamuflazu
            • Gość: gajka Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 15.08.10, 22:36
              za tydzien zaczynam jazdy w dobrej szkole.
              moglbys ktos napisac nazwisko instruktora, do ktorego warto sie zglosic?
              zajecia teroetyczne mam z p.Wojtkiem-wydaje sie spoko, ale konkretnie skraca te
              "wyklady". jak ma mi tak skracac jazdy, to dziekuje.

co do tego przekonywania kursantow o koniecznosci wykupienia jazd
              doszkalajacych, to ,prawde mowiac, dla mnie temat jest jasny. jezeli moj
              instruktor nie przerobi ze mna calosci w ciagu tych 30 h (ktorych jest chyba
              wystarczajaco duzo, zeby przerobic caly material, bo gdyby nie, to podst. kurs
              skladalby sie np. z 50h), to automatycznie go zmieniam, najprawdopodobniej
              rowniez szkole. nie bede brac dodatkowych lekcji u kogos, kto z gory zaklada, ze
              nie da rady mnie nauczyc na kursie podstawowym.
              • Gość: gajka Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 15.08.10, 22:44
                poprawka: kto z gory zaklada, ze nie przerobi ze mna wszystkiego w ciagu tych 30
                h (bo przeciez nauczyc to musze sie sama).
                • Gość: majka Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.acn.waw.pl 17.08.10, 21:20
                  pisałam wyżej i powtórzę - nie polecam tej szkoły, najbardziej nie
                  znoszę cwaniactwa i naciągania ludzi na kasę, w ds zetknęłam się z tym
                  w wersji skrajnej. I serio, nie ma dla mnie znaczenia za którym razem
                  zdałam prawo jazdy - smród zostaje
                  • Gość: magda Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 28.08.10, 21:50
                    Ja mam jazdy z Danielem B. i jestem jak na razie zadowolona. Nie chrzani głupot,
                    cały czas koncentruje się na jeździe- wytyka błędy.
                    Trochę szkoda, że nie chwali, gdy robi się coś dobrze (mnie to akurat motywuje).
                    Z umawianiem się na jazdy też nie ma problemu- ja akurat mogę się dostosować,
                    więc jeżdżę codziennie.
                    Co do ogólnej oceny szkoły, to chyba (mimo wszystko) zależy ona od tego, na
                    jakiego instruktora się trafi. Teorii i tak musisz nauczyć się sam, ale dobra
                    praktyka to podstawa.
                    • Gość: Kursantka Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.chello.pl 18.10.10, 19:59
                      Witam, podtrzymuję wątek.
                      Robiłam kurs w tej szkole, najpierw jazdy miałam z właścicielem i nie polecam, w połowie jazd zmieniłam instruktora na Sebastiana, niestety nie znam nazwiska, czy ktoś może podać?? Jest naprawdę świetnym, cierpliwym i wyrozumiałym instruktorem, POLECAM :)
                      • Gość: gość Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.182.34.29.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.10, 19:59
                        Z włascicielem czyli z robertem K??? Dlaczego Ci nie pasował? ja jazdy miałam ze zbyszkiem k. ale stwiedrdziłam ze doszkalajace wwezme z kims innymi jezdze z robertem.
                        • Gość: kursantka2 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.hds.pl 21.10.10, 15:13
                          nie polecam tej szkoły.
                          jestem bardzo niezadowolona i załuję że kupiłam kurs w tej szkole, bo niewiele się nauczyłam.
                          stres jaki przeszłam z instruktorem wspominam do dzis.
                          przez 30 godzin głównie stałam w korkach, skręcania robiłam na 3 biegu, z rozpedu, bo o czyms takim jak redukcja nie miałam pojecia.
                          nic dziwnego ze nie wychodziło mi i byłam załamana. nie przerobiłam wogóle parkowania i wielu innych rzeczy.
                          zdecydowanie odradzam tę szkołę.
    • Gość: Piotr Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 16:08
      Tragedia! Zupelnie nie polecam, instruktorzy to dresiarze i buraki. Zapomnijcie o tej szkole, bo nic was nie naucza
      • Gość: arkun Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.cdma.centertel.pl 01.03.11, 20:18
        po 40:) :):):)
      • Gość: Robert Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 195.8.101.* 13.10.11, 14:54
        nie polecam tej szkoły bo naciągacze.uczył mnie Pan kozak taki starszy.Opowiadał swoje przedzine historie.przez 30 godzin nawet nie pokazał mi jazd egzaminacyjnych po czym nakazał u niego wykupic przynajmniej z 10godzin po 50zł/h to mi pokarze.jeszcze raz odradzam
    • kindzinson Re: "Dobra Szkoła" Warszawa 14.03.11, 11:35
      Odradzam szczerze tą szkołę, a personalnie instruktora Artura. To bezczelny, obleśny erotoman, absolutnie niezainteresowany tym cezgo się nauczysz, generalnie ma na wszystko wywalone.Poziom stresu jest tak duży, że jak wysiadasz z samochodu to masz miękkie nogi i nie bynajmniej z powodu uroku tego pana. Nie nauczyłam się niczego a jak zwracałam temu panu uwagę to sie na mnie obrazał i wogóle przestawał odzywać.Generalnie porażka, musiałam wszystkiego uczyc sie od nowa w innej szkole i dzieki temu jakos zdałam egzamin ale z dobrej szkoły nie wyniosłam nawet bardzo podstawowej wiedzy.Przestrzegam!!!!!!
      • Gość: Zniewolona25 Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.aster.pl 10.05.11, 19:16
        Niestety nie moge sie z Toba Zgodzic. Artur jest bardzo profesjonalnym, cierpliwym instruktorem. Nigdy nie spotkalam sie z jakimis niesmacznymi uwagami z jego strony.Stres jest normalny jak to na kursie ale nie ma krzykow gdy cos zle zrobisz - Artur zawsze wszystko spokojnie wytlumaczy. Moze nie ulegl Twoim "wdziekom"i dlatego tak beznadziejne rzeczy na jego temat wypisujesz

Pamietaj - na kurs jazdy czlowiek przychodzi sie uczyc a nie podrywac instruktorow a skoro ci sie nie udalo to przynajmniej miej godnosc i nie wypisuj o nich glupot

Artura jak najbardziej polecam:)
    • Gość: Iwona Trella Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.12, 13:09
      Mogę polecić P. Janusza Tokarskiego (tel.886260882)> Kurs zrobiłam w Colinie przy Radarowej - to średnia szkoła, instruktorzy co prawda cierpliwi, ale wyjaśniali mi niewiele - raczej na zasadzie "spróbuj, domyśl się". P. Janusz - jest killka poziomów wyżej -To instruktor, któy poświęca czas, aby jeździć na egzaminach jako osoba towarzysząca! - zna doskonale i przebieg i oczekiwania egzaminatorów. ON UCZY NAPRAWDĘ EGZAMINACYJNIE! bardzo dużo objaśnia - potrafi nauczyć jak myśleć na skrzyżowaniu, na czym się skoncentrować, a co pomijać. Dodał mi odwagi i nauczył stać nawet parę minut przy wjeździe na ulicę (wcześniej uczono mnie - pod hasłem "dynamika jazdy" - powodowało to, że z lękiem i w niebezpieczny sposób zmieniałam pasy i włączałam się w ruch). Dzięki P.Januszowi czuję się i jeżdżę bezpiecznie. Niesamowita jest jego umiejętność wmyślenia się w kursanta i przekazywania wiedzy i umiejęności! w sposób do niego dostosowany - myślę, że to jeden z niewielu (a jeździłam z 4-5 instruktorami) który potrafi nauczyć nawet najbardziej opornego kursanta - a do takich ja się zaliczam. Ceny ma konkurencyjne - 350 zł za pakiet 10 g. W mojej szkole taki sam pakiet kosztowałby 500. Więc różnica była duża. Gdybym miała porównać - to tamci byli rzemieślnikami (siadali do samochodu i co nieco uczyli) ten jest wirtuozem i urodzonym nauczycielem.
      Iwona Trella
    • Gość: Biuro KarierMWSLiT Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 148.81.194.* 05.09.12, 11:41
      MOŻESZ STUDIOWAĆ ZA DARMO!

Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu we Wrocławiu
      najlepsza uczelnia logistyczna w Polsce ZAPRASZA do studiowania
      na kierunku dofinansowanym z UE.

BUDOWNICTWO - studia inżynierskie

Zobacz naszą bogatą ofertę
      www.mwsl.eu

Nie zwlekaj! Nabór trwa
    • Gość: irminka Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 11:15
      hmmm nie wiem dokładnie jak wygląda kurs w Dobrej Szkole, bo ja chodziłam do Zrywu i tą szkołę mogę polecić z czystym sumieniem - jazdy odbyły się w miarę w krótkim czasie, no i Pan instruktor był cierpliwy. Szkołę polecili mi znajomi, a potem ją sprawdziłam na stronie www.autoq.pl (podane masz zdawalności, ceny, zniżki). Musisz wybrać naprawdę dobrą szkołę, która dobrze przygotuje Cię do egzaminu:/
      • Gość: magda Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.play-internet.pl 27.09.12, 18:01
        Ktoś zaczyna kurs weekendowy 29.09.2012??
    • Gość: Magda Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.13, 22:33
      Bardzo polecam Dobra Szkole, szczegolnie instruktora pana Daniela - bardzo mily i super wykwalifikowany czlowiek, energiczny,sympatyczny,wyrozumialy, ale wymagajacy :-) Zdalam prawko za pierwszym razem. Goraco polecam :-)
    • Gość: Michal Re: "Dobra Szkoła" Warszawa IP: *.opera-mini.net 14.01.13, 00:23
      tez jezdzilem z Kozakiem.
      Fatalnie!
      obcinane godziny, prowadzenie kursanta za raczke zamiast nauki, zalatwianie spraw prywatnych. NIKOMU nie polecam.
      Wyjezdzilem dodatkowe godziny u innego instrukora i zdalem, ale braki byly ogromne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka