kasia_86 28.06.05, 21:38 zastanawiam sie czy tam nie pojsc, tylko nie mam pojecia czy tam jest wysoki czy niski poziom, wiecie cos??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KUL Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:48 Wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 00:00 Też myślę o KULu - ekonomia lub administracja. Z tego co wiem uczelnia bardzo dobra, duzo wykładowców, ma też niezły prestiż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewe Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: 212.182.95.* 29.06.05, 00:03 Hm. Poziom jest wysoki. Ale to, co wyróżnia tę uczelnię to coś innego. Taki charakterystyczny klimat, jaki tam panuje, relacje między uczniami a wykładowcami - to jest bardzo wazne, no i to, że KUL daje duże możliwości wszechstronnego rozwoju (na uczelni ciągle coś się dzieje). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 00:09 Jestem z Ełku, wiec mam dosc dlaeko do Lublina... Czy myślisz, że opłaca mi się studiowac aż na KULu?? pzdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trux Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: 217.96.39.* 29.06.05, 00:13 KUL wysoki poziom ? panowie nie rozśmieszajcie - jest na pewno gorszy od UMCS-u Ostatnio jest co raz gorzej i poziom rokrocznie się obniża :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewe Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: 212.182.95.* 29.06.05, 00:29 no to może uściślijmy, o jakich kierunkach rozmawiamy - ogólna zasada jest taka, że humanistyczne przedmioty (jak psychologia, pedagogika, bywa, że i administracja) lepiej stoją na KULu niż UMCSie. Ze ścislymi - fakt, UMCS przoduje. Jedna i druga uczelnia mają różne zalety i wady, których nie ma ta druga. Ja jednak polecam KUL, nawet jeśli ktoś jest "aż z Ełku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmmmm Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:44 KUL nie jest taki KUL!!!!!!!!!!!!!:) jestem z zamoscia, na kulu ucza dobrze laciny i teologi reszta jest kiepska!! UMCS JEST LEPSZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka2 Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 10:11 A na co mam pójść na KUl ,żeby się dostać. Tzn.jak typujecie ,na jakie kierunki (oprócz filozofii i teologii)będzie mało chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:22 UMCS jest lewy, już sama atmosfera jak sie tam wchodzi:jakieś meble, kioseczek i szatnia jak na dworcu autobusowym, a ponadto jarają pety na korytarzach i ciągle tam śmierdzi, że aż boli głowa i jeszcze to że uczą się w jakiś blokach. A tak poza tym to chciwi są jak cholera z tą ich opłatą rekrutacyjną przed znaniem tego czy się zdało maturę czy nie.A profesorzy to też tacy jacyś lewi, miałem zajęcia przygotowawcze z takim z UMCS co ciągle najeżdżał na księży i kościół a sam uważał siebie za alfe i omegę.Jestem z Zamościa i tez bede próbował w Lublinie, ale szczerze sobie nie życzę studiować na UMCS, bardziej mnie pociąga KUL, mój brat tam studiuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:26 A tak poza tym to KUL ma renomę, wiem UMCS też jakąś ma ale tam są gorsi wykładowcy, tacy lewi, chyba rozumiecie o co mi chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka do Krzysia IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 10:29 Jesteś z Zamościa to widać, bo nic nie wiesz o UMCS-ie ,a pozatym jesteś skrajnie subiektywny, wiadomo brat studiuje na KUL-u.Żal patrzeć na to co piszesz.Jeszcze ktoś Ci uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: do Krzysia IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:37 Lublinianko, moze troche subiektywnie pisze ale tak uważam, a ze mój brat tam jest to nie dlatego tak uważam, ale rozumiem ze mozesz sie nie zgadzać bo sama studiujesz na UMCS i moze ci sie tam podobać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:40 a czekaj ty chyba tam nie studiujesz tylko sie zastanawiasz, ale tez pozornie moze ci sie podobac tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka2 Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 10:47 Jak zauważyłeś nie studiuje tam i nie jestem koniecznie za UMCS-em .Po prostu jest tam wymarzony kierunek , który sobie wybrałam ,a którego na KUL-u nie ma ! Po prostu wydaje mi się ,że skoro nie znasz żadnej z tej uczelni bardziej (niż od brata)to nie powinnieneś pisać takich komentarzy. p.s.Ja też chodziłam na kursy przygotowujące i nie przypominam sobie ,żeby ktoś tak obrażał kościół.itp,itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:51 Wcale tak ich nie obrażam, po prostu pisze o tym, co zwłaszcza zauważyłem na tych kursach, na jakie chodziłaś kursy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAMOSC Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:34 Wiecie co kul ma troszke falszywa renome nakrecana przez kler:) oraz to ze uczyl tam JAN PAWEL II. Mialem tam pelno znajomych np moj kolega skonczyl historie a do egzaminow uczyl sie srednio 2 dni:) a orlem nie byl:D wiec jesli chcecie isc na latwizne to prosze bardzo!! PS Niestety nie znalazl on pracy po KULU i sam nie chcwali tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 12:59 Ale po historii to wiadomo że trudno, historia moze byc faktycznie slaba na KUL, ale np. ekonomia, filozofia czy prawo to są tam trudne przedmioty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 13:02 ooo właśnie, ekonomia musi być COOL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka2 Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 14:36 Chodziłam na kursy przygotowujące do matury z historii.a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_86 do Lublinianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:47 Hej, a na jaki kierunek idziesz na UMCS???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Re: do Lublinianki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 14:54 iberystyka i dziennikarstwo .a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_86 Re: do Lublinianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:05 Ja lingwistyka stosowana, oczywiście umcs :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka.m Re: do Lublinianki 29.06.05, 21:39 hej , hej:) a na lingwistyke na jakie języki idziesz?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 15:08 ja tez na historie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivory powiedzcie mi IP: *.75.61.196.ostrow61.ptc.pl 29.06.05, 11:59 jak to jest na kulu ze swiadectwami dojrzalosci, na stronie pisze ze "nie beda przyjmowane oryginaly, kopie, ani kserokopie potwierdzone notarialnie" za to przyjmowane beda kopie potwierdzone urzedowo-mam isc do sekretariatu z xero swiadectwa i poprosic zeby mi tam to podpisali? Odpowiedz Link Zgłoś
iron_gandalf Re: KUL CO SĄDZICIE??? 29.06.05, 13:18 Prawo na UMCS jest jedne z najlepszych w polsce wedlug rankingow a KUL jest daaaaaaleko:) nie miejcie zludzen do najlepszych KUL nie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:45 a co myślicie o samym prawie na KUL? ile jest osób na miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 15:10 ja tez historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 15:19 To może się nawet znamy;)W jakie dni chodziłes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 17:45 na feriach zimowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 21:39 A ja chodziłam cały rok i może dlatego u mnie takich schizów nie było;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 01.07.05, 18:28 A co saądzicie o Lublinie? łatwo o stancję? Wysokie ceny? Czy z daleka wybieracie sie na KUL? (tak naoko w km ;) ) pozdro. o powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.devs.futuro.pl 01.07.05, 18:52 wogle lbn jest beznadzijny jak z daleka jestem to jedz do innego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 01.07.05, 21:51 optymistyczne,,, ;) Odpowiedz Link Zgłoś