Dodaj do ulubionych

KUL CO SĄDZICIE???

28.06.05, 21:38
zastanawiam sie czy tam nie pojsc, tylko nie mam pojecia czy tam jest wysoki czy niski poziom, wiecie cos???
Obserwuj wątek
    • Gość: KUL Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:48
      Wysoki.
    • Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 00:00
      Też myślę o KULu - ekonomia lub administracja. Z tego co wiem uczelnia bardzo
      dobra, duzo wykładowców, ma też niezły prestiż...
      • Gość: Ewe Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: 212.182.95.* 29.06.05, 00:03
        Hm. Poziom jest wysoki. Ale to, co wyróżnia tę uczelnię to coś innego. Taki
        charakterystyczny klimat, jaki tam panuje, relacje między uczniami a
        wykładowcami - to jest bardzo wazne, no i to, że KUL daje duże możliwości
        wszechstronnego rozwoju (na uczelni ciągle coś się dzieje). Polecam.
        • Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 00:09
          Jestem z Ełku, wiec mam dosc dlaeko do Lublina... Czy myślisz, że opłaca mi się
          studiowac aż na KULu??

pzdr. :)
    • Gość: trux Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: 217.96.39.* 29.06.05, 00:13
      KUL wysoki poziom ? panowie nie rozśmieszajcie - jest na pewno gorszy od UMCS-u
      Ostatnio jest co raz gorzej i poziom rokrocznie się obniża :(
      • Gość: Ewe Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: 212.182.95.* 29.06.05, 00:29
        no to może uściślijmy, o jakich kierunkach rozmawiamy - ogólna zasada jest
        taka, że humanistyczne przedmioty (jak psychologia, pedagogika, bywa, że i
        administracja) lepiej stoją na KULu niż UMCSie. Ze ścislymi - fakt, UMCS
        przoduje. Jedna i druga uczelnia mają różne zalety i wady, których nie ma ta
        druga. Ja jednak polecam KUL, nawet jeśli ktoś jest "aż z Ełku" :)
    • Gość: mmmmmm Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:44
      KUL nie jest taki KUL!!!!!!!!!!!!!:) jestem z zamoscia, na kulu ucza dobrze
      laciny i teologi reszta jest kiepska!! UMCS JEST LEPSZY
      • Gość: lublinianka2 Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 10:11
        A na co mam pójść na KUl ,żeby się dostać. Tzn.jak typujecie ,na jakie kierunki
        (oprócz filozofii i teologii)będzie mało chętnych.
        • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:22
          UMCS jest lewy, już sama atmosfera jak sie tam wchodzi:jakieś meble, kioseczek i szatnia jak na dworcu autobusowym, a ponadto jarają pety na korytarzach i ciągle tam śmierdzi, że aż boli głowa i jeszcze to że uczą się w jakiś blokach. A tak poza tym to chciwi są jak cholera z tą ich opłatą rekrutacyjną przed znaniem tego czy się zdało maturę czy nie.A profesorzy to też tacy jacyś lewi, miałem zajęcia przygotowawcze z takim z UMCS co ciągle najeżdżał na księży i kościół a sam uważał siebie za alfe i omegę.Jestem z Zamościa i tez bede próbował w Lublinie, ale szczerze sobie nie życzę studiować na UMCS, bardziej mnie pociąga KUL, mój brat tam studiuje
    • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:26
      A tak poza tym to KUL ma renomę, wiem UMCS też jakąś ma ale tam są gorsi wykładowcy, tacy lewi, chyba rozumiecie o co mi chodzi:)
      • Gość: lublinianka do Krzysia IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 10:29
        Jesteś z Zamościa to widać, bo nic nie wiesz o UMCS-ie ,a pozatym jesteś
        skrajnie subiektywny, wiadomo brat studiuje na KUL-u.Żal patrzeć na to co
        piszesz.Jeszcze ktoś Ci uwierzy.
        • Gość: Krzysio Re: do Krzysia IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:37
          Lublinianko, moze troche subiektywnie pisze ale tak uważam, a ze mój brat tam jest to nie dlatego tak uważam, ale rozumiem ze mozesz sie nie zgadzać bo sama studiujesz na UMCS i moze ci sie tam podobać:)
    • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:40
      a czekaj ty chyba tam nie studiujesz tylko sie zastanawiasz, ale tez pozornie moze ci sie podobac tam:)
      • Gość: lublinianka2 Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 10:47
        Jak zauważyłeś nie studiuje tam i nie jestem koniecznie za UMCS-em .Po prostu
        jest tam wymarzony kierunek , który sobie wybrałam ,a którego na KUL-u nie ma !
        Po prostu wydaje mi się ,że skoro nie znasz żadnej z tej uczelni bardziej (niż
        od brata)to nie powinnieneś pisać takich komentarzy.
        p.s.Ja też chodziłam na kursy przygotowujące i nie przypominam sobie ,żeby ktoś
        tak obrażał kościół.itp,itd
        • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 10:51
          Wcale tak ich nie obrażam, po prostu pisze o tym, co zwłaszcza zauważyłem na tych kursach, na jakie chodziłaś kursy:)
          • Gość: ZAMOSC Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:34
            Wiecie co kul ma troszke falszywa renome nakrecana przez kler:) oraz to ze uczyl
            tam JAN PAWEL II. Mialem tam pelno znajomych np moj kolega skonczyl historie a
            do egzaminow uczyl sie srednio 2 dni:) a orlem nie byl:D wiec jesli chcecie isc
            na latwizne to prosze bardzo!! PS Niestety nie znalazl on pracy po KULU i sam
            nie chcwali tej uczelni.
            • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 12:59
              Ale po historii to wiadomo że trudno, historia moze byc faktycznie slaba na
              KUL, ale np. ekonomia, filozofia czy prawo to są tam trudne przedmioty
              • Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 13:02
                ooo właśnie, ekonomia musi być COOL :)
          • Gość: lublinianka2 Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 14:36
            Chodziłam na kursy przygotowujące do matury z historii.a ty?
            • Gość: kinia_86 do Lublinianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:47
              Hej, a na jaki kierunek idziesz na UMCS????
              • Gość: lublinianka Re: do Lublinianki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 14:54
                iberystyka i dziennikarstwo .a ty?
                • Gość: kinia_86 Re: do Lublinianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:05
                  Ja lingwistyka stosowana, oczywiście umcs :)
                  • jagodka.m Re: do Lublinianki 29.06.05, 21:39
                    hej , hej:) a na lingwistyke na jakie języki idziesz?? :P
            • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 15:08
              ja tez na historie:)
    • Gość: ivory powiedzcie mi IP: *.75.61.196.ostrow61.ptc.pl 29.06.05, 11:59
      jak to jest na kulu ze swiadectwami dojrzalosci, na stronie pisze ze "nie beda
      przyjmowane oryginaly, kopie, ani kserokopie potwierdzone notarialnie" za to
      przyjmowane beda kopie potwierdzone urzedowo-mam isc do sekretariatu z xero
      swiadectwa i poprosic zeby mi tam to podpisali?
      • Gość: max Re: powiedzcie mi IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 29.06.05, 12:52
        Tak
    • iron_gandalf Re: KUL CO SĄDZICIE??? 29.06.05, 13:18
      Prawo na UMCS jest jedne z najlepszych w polsce wedlug rankingow a KUL jest
      daaaaaaleko:) nie miejcie zludzen do najlepszych KUL nie nalezy
      • Gość: a Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:45
        a co myślicie o samym prawie na KUL? ile jest osób na miejsce?
        • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 15:10
          ja tez historii
          • Gość: lublinianka Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 15:19
            To może się nawet znamy;)W jakie dni chodziłes?
            • Gość: Krzysio Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.zamosc.mm.pl 29.06.05, 17:45
              na feriach zimowych
              • Gość: lublinianka Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.06.05, 21:39
                A ja chodziłam cały rok i może dlatego u mnie takich schizów nie było;)
    • Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 01.07.05, 18:28
      A co saądzicie o Lublinie? łatwo o stancję? Wysokie ceny?

Czy z daleka wybieracie sie na KUL? (tak naoko w km ;) )

pozdro. o powodzenia!
      • Gość: pi Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.devs.futuro.pl 01.07.05, 18:52
        wogle lbn jest beznadzijny jak z daleka jestem to jedz do innego miasta
        • Gość: max Re: KUL CO SĄDZICIE??? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 01.07.05, 21:51
          optymistyczne,,, ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka