Dodaj do ulubionych

RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW ???

14.07.05, 16:14
Witam!
Mam spory dylemat. Dostalem sie na politologie(profilaktyka spoleczna i
resocjalizacja) na UW oraz dostalem sie tez na politologie na UKSW.
Wydaje sie, ze UW jest lepsza uczelnia, ale akurat wyzej wymieniony wydzial
jest nisko oceniany w rankingu POLITYKI (15 miejsce), a UKSW jst na 8
miejscu. Slyszalem tez, ze na "uksfordzie" jest lepsza atmosfera i ludzie.

Dlatego prosze studentow i osoby zorientowane o komentarz na temat tych
kierunkow, z gory dzieki!!!

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mateo_cogito Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW 14.07.05, 16:35
      Ja dostałem się na uksw ale nie dostałem się na uw na politologię- nauki
      polityczne... Więc nie mam takiego dylematu :) Ale na Twoim miejscu wybrałbym
      raczej uw... To inna renoma uczelni.
    • Gość: becia Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:03
      Bez chwili zastanowienia wybrałabym UW, już po samej rekrutacji miałam dość
      UKSW i nawet nie poszłam na drugi etap, chociaż się zakwalifikowałam i mślę, że
      byłoby bez problemu, bo na UW dostałam się wszędzie gdzie chciałam. I jeszcze
      ta odleglość i droga przez las koszmar.Zdecydowanie odradzam.
    • Gość: monisa Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.net-serwis.pl 14.07.05, 17:18
      co to za ranking polityki? masz moze jakiegoś linka?
      • Gość: dexter_king Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 15.07.05, 13:20
        prosze bardzo: polityka.onet.pl/_i/2005/ranking/politologia.pdf

musisz miec zainstalowany acrobat reader.
        pozdrawiam
    • Gość: monisa Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.net-serwis.pl 15.07.05, 15:21
      dzieki;)
    • Gość: student Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:38
      > Witam!
      > Mam spory dylemat. Dostalem sie na politologie(profilaktyka spoleczna i
      > resocjalizacja) na UW oraz dostalem sie tez na politologie na UKSW.
      > Wydaje sie, ze UW jest lepsza uczelnia, ale akurat wyzej wymieniony wydzial
      > jest nisko oceniany w rankingu POLITYKI (15 miejsce), a UKSW jst na 8
      > miejscu.

Nie orientuję się w tych kierunkach. Ale nie przesadzałbym w zbytnim przejmowaniu się pozycjami w rankingach.

> Slyszalem tez, ze na "uksfordzie" jest lepsza atmosfera i ludzie.

Tak, to jest jedna z legend powtarzanych przez niektórych, że niby na UW to wyścig szczurów, a na UKSW to fantastyczna rodzinna atmosfera. W ogóle się nie przejmuj takimi opiniami, bo nie mają wiele wspólnego z rzeczywostością.

> Dlatego prosze studentow i osoby zorientowane o komentarz na temat tych
      > kierunkow, z gory dzieki!!!

Jak mówiłem nie orientuje się akurat w obszarach politologii itp., ale podzielę się reflekcją natury ogólnej na temat UKSW. Ta uczelnia ma ledwie kilka lat. O tradycji można mówić najwyżej w przypadku wydziałów kontynuujących Akademię Teologii Katolickiej. To raz. Dwa - upewnij się, gdybyś przychylał się ku UKSW, gdzie będziesz miał zajęcia. Zdaje się, że politologia jest jednym z tych kierunków, które nie mają zajęć na Dewajtis, tylko na Grochowskiej lub w wyjątkowo obskurnych okolicach ul. Wóycickiego (koło Lasu Młocińskiego). I wreszcie na koniec: to, czym tak bardzo chwali się UKSW, czyli fakt posiadania kadry z renomowanych uczelni (UW, PAN itp.) wcale nie musi być taką zaletą. Co z tego, że są to ludzie wykwalifikowani, kiedy UKSW traktują jako miejsce, w którym sobie dorabiają. Nie twierdzę, że wszyscy, ale nalezy pamiętać, że każdy kij ma dwa końce.
    • dexter_king Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW 15.07.05, 17:33
      A czy wiecie jak jest z praca po profilaktyce spolecznej i resocjalizacji? Jak
      z zarobkami?
      • Gość: ? Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.acn.waw.pl 15.07.05, 17:35
        Czlowieku nikt nie napisze Ci nic praktycznego bo za 5 lat to moze byc skrjanie
        inna sytuacja na rynku pracy niz dzisiaj...

• alek_alek_alek_alek_alek_alek Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW 15.07.05, 21:50
        A Pytanie z drugiej strony. Jaka praca jest po politologii? i to jeszcze UKSW?
        Ja wstydziłbym się takie pytanie zadać. Idź na UW! Twój wybór.
    • Gość: monisa Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.net-serwis.pl 15.07.05, 21:47
      słyszał ktoś coś o tym kierunku?
    • Gość: dexter_king Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.07.05, 12:17
      zadalem takie pytanie, poniewaz politologia na uksw jest podobno najlepszym
      kierunkiem pod wzgledem jakosci na tejze uczelni. Poza tym na uksw sa dosyc
      wysokie stypedndia (350 zl miesiecznie). Problemem jest dojazd.
      Natomiast resocjalizacja na uw zbiera nienajlepsze oceny w rankingu polityki,
      ktory jest moim zdaniem wiarygodny i przejrzysty. Jednak to UW ma wieksza
      renome niz uksw.

Dzieki za wszystkie odpowiedzi!
      Pozdrawiam.
      • Gość: a Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: 193.91.25.* 17.07.05, 13:07
        na gorszy wynik resocjalizacji na uw złożyły się: późne zgłoszenie do
        akredytacji, odległa od kampusu lokalizacja, program, który na bieżąco
        dostosowuje się do minimum politologii.
        co do kadry - to na uw jest bardzo wysoki poziom działu kryminologicznego m.in.
        siemszko i rzepliński.
        polecam uw. odradzam uksw.
        • Gość: argh! Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.07.05, 21:50
        • Gość: argh! Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.07.05, 21:53
          ...
          • Gość: up Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 18.07.05, 18:58
            up
        • Gość: dexter_king Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 18.07.05, 23:41
          z tego co wiem uksw i uw na wymienionych kierunkkach otrzymaly rownoczesnie
          certyfikat Unniwersyteckiej Komisji Akredytacyjnej w 2002 r.
    • Gość: qra Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.07.05, 14:32
      • Gość: rar Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.07.05, 16:04
    • Gość: alala Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.07.05, 18:03
      • Gość: upup Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 18.07.05, 19:21
        upup
        • Gość: u p Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 18.07.05, 19:21
          u p
          • Gość: up Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 18.07.05, 19:33
            upupup
    • Gość: upupup Re: RESOCJALIZACJA NA UW CZY POLITOLOGIA NA UKSW IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 18.07.05, 20:02
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka