slure2 26.01.06, 12:35 Ma ktos moze odpowiedzi do wczorajszej matury z wosu,jezeli ktos zdawal,to jakie ma odczucia.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frodo Re: Poprawkowy Wos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:58 No wlasnie, jaki byl wos? Ciezko bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
blondi070 Re: Poprawkowy Wos 26.01.06, 15:02 ja pisałam i myślę, że nie był trudny, ale i taq narobiłam dużo głupich błędów ;oP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Poprawkowy Wos IP: *.parkitka.prenet.pl 26.01.06, 15:19 Ja wlasnie szukam odpowiedzi do tego,fakt zgadzam sie nie bylo to bardzo trudne,no moze oprucz tego listu,bo tez co mozna bylo napisac,szczegolnie o redukcji liczby parlamentarzystow(ja napisalem odnosnie tego,o zmienie konstytucji i ordynacji wyborczej,oraz ze zmiejszy sie liczba przydstawicieli spoleczenstwa w sejmie i senacie co wlynie niekozystnie a nastawienie,co do jednmandatowych okrgow,to napisalem,ze ludzie wreszcie nie beda glosowali na liste tylko na okreslonego kandydata,nie bedzie niepotrzebnych gier politycznych...itp itd)co to reszty,no nie bylo to trudne,oprocz pytania o Zadana zlecone gminy,przerobilem ze 4 podreczniki i praktycznie nigdzie sie nie spotkalem z tym,oprocz np.Przepowadzania wyborow,bylo jeszcze troche takich glupich pytan,by ktos przypadkiem nie zdobyl 100%,ale nie bylo to zbyt trude i licze na to ze nie porobilem zbyt wielu glupich bledow,i co najwazniejsze odczytaja sie,co tam wogole napisalem:)moze bedzie 80(zalezy kto to bedzie sprawdzal),aa bylo jeszcze jedno pytanie glupie,jaka jest minimalne liczba poslow potzebnych w czasie 2 i 3 trybu powolywania rzadu,rzecz jasna w obu przypadkach -Polowa ustawowej liczby poslow-i ja tak napisalem,nie to glupie to bylo,i nie wiem czy trzeba bylo napisac 230 czy co..heeh,i to jest jeden z obsurdow nowej matur..heh,b praktycznie to co napisalem powinno byc zaliczone,ale niekoniecznie..heh.Co do czesci roz.. bylo o globalizacji,takze tez niezbyt trudne,wypracowanie bylo na temat globalizacja,"nadzieja czy zagrozenie",i nie bylo ciezko napisac ta prace .bo wiekszosc przydatnych rzeczy byla zawarta w tekstach zrodlowych...Ale tez pewnie beda mieli problemy z odczytaniem..heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Poprawkowy Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 23:10 Trzeba bylo napisac 231 poslow i 116. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slure Re: Poprawkowy Wos IP: *.parkitka.prenet.pl 27.01.06, 00:01 Nie wiem czy mowimy o tym samym,jakie 231 i 116?,pytanie bylo,o minimalna liczbe poslow niezbedna do przeprowadzenia glosowania..czyli polowa ustawowej liczby poslow-230,wiec skad to 231 i 116,jezeli chodzilo by o -glosownie gdzie wymagana jest wiekszosc bezwzgledna,to owszem 231(50%+1).Wiec wytlumacz mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Poprawkowy Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 01:42 hehehehe. a ja napisałam 66 i 44. i ciekawe czemu każdy ma inne wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Poprawkowy Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 01:43 nie o liczbę min. liczbę posłów potrzebnych do głosowania pytali a o minimalną licznę posłów głosujących za projektem, żeby projekt przeszedł. i mi wyszło właśnie 66 i 44 albo odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Poprawkowy Wos IP: *.parkitka.prenet.pl 27.01.06, 12:24 "Napisz jaka jest minimalna liczba posłow niezbedna do przeprowadzenia glosowania w sprawie wotum zaufania dla rzadu " :) -Czyli ilu wogole musi byc obecnych poslow,zeby wogole mozna bylo glosowac= polowa poslow.Tez myslalem tak jak ty na poczatku i dlatego kazdy ma inne wyniki bo po prostu nie dalo by sie policzyc... jezeli chodzi o wiekszosc bo np tym trybie 459 moze sie wstrzymac od glosu a jeden bedzie za i rzad zostanie utworzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: Poprawkowy Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 15:33 racja. głupia jestem, oj głupia. ;) Odpowiedz Link Zgłoś