Dodaj do ulubionych

WOS podstwowy

17.11.06, 12:10
nie wydaje wam sie ze to bylo podejrzanie zbyt proste??:>
ale ciesze sie ze byly pytania gdzie mozna zdobyc od 5-10 pkt czy jakos tak i
ze bylo takowych dosc sporo ;] ;] bo wtedsy mozna pisac cokolwiek i juz cos
wpadnie :] tzn jakies punkciki ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: aneczka Re: WOS podstwowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:25
      najśmieszniejsze zadanie to wypelnianie tego formularza :) ogolnie prosty ale
      okaze sie po sprawdzeniu :P pozdrawiam
      • Gość: kokakabana Re: WOS podstwowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:38
        Hehe, dokładnie! Z tym forumalrzem to było naprawde śmieszne.Mnie z początku
        rozbiło pytanie odnośnie ZSRR bo tych haseł przyznam że nie wiedziałem i
        strzeliłem: naród,praca ;P ale teraz się domyśliłem że chyba chodziło o te
        pregiestrojki ale jestem ciekaw co wy napisaliście. Co do przywódctwa KPZR to
        byłem pewien że Gorbaczow, co nie było trudne.
    • Gość: Alicja Re: WOS podstwowy IP: *.atupartner.pl 17.11.06, 12:35
      Uważam, że był średni, sama żaluję, że nie wybrałam poziomu rozszerzonego,
      ponieważ słyszałam, jakie zadania i tematy były... o ONZ niewiele wiedziałam,
      konkretnie ta struktura... skróty do rozwinięcia :/ Mam nadzieje, ze na pytania
      otwarte jako tako odpowiedziałam :)
      • Gość: kokakabana Re: WOS podstwowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:44
        Aha!! Jeszcze mam takie pytanie! Odnośnie nazwy Rzeczpospolita Polska, ja
        zaznaczyłem rok 1989, chyba dobrze bo na wikipedi podobnie pisze. A wy jak?
        • Gość: sylwia Re: WOS podstwowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:21
          tak samo 89 :))
    • iza_1988 Re: WOS podstwowy 17.11.06, 12:52
      Jesli chodzi o mnie to było trudne. Powód prosty. WOS mam na postawie i dopiero
      w tej klasie... 1 godzina tygodniowo. Przerobiliśmy tylko społeczeństwo...
      • ja_191 Re: WOS podstwowy 17.11.06, 12:56
        Mi też sie wydaje,że był trudny:(,bo mam wos dopiero pierwsze dwa miesiące,a co
        do tej daty to też zaznaczyłam 1989:)
    • ami_lii Re: WOS podstwowy 17.11.06, 13:33
      Faktycznie Wos nie był taki trudny: tylko parę pytań trochę dziwnych jak o tą
      pierestrojkę (nie miałam pojęcia jakie były hasła), strukturę ONZ (głównie
      strzelałam) skrotów nie mam, a co do Rzeczpospolitej, zaznaczyłam 91!

Bylo sporo pytań łatwych za sporo punktów - w zasadzie jak trzeba mieć jakieś
      30 pkt żeby zdać, a za proste pytania można było 10 pkt zdobyć, to chyba mało
      kto nie zda Wosu ;)

a z tym przemówieniem to było nawet fajne
      • Gość: malibu Re: WOS podstwowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:40
        wg mnie to wos byl w miare latwy oprócz tych postrzelonych pytan o te hasla i
        tego przywodce...ale ogólnie to looz:)mam nadzieje ze w maju tez taki bedzie
        • gosiakak Re: WOS podstwowy 18.11.06, 12:31
          no- nie był aż taki trudny!
          w sumie to ja jak liczyłam sobie odpowiedzi to zdobyłam coś około 70% z <jeśli
          dostałabym za pracę tak gdzieś ok. 8 pkt>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka