loodwinia 28.06.07, 22:17 kto na japonistykę? ;-) jakie wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakura17 Re: japonistyka UJ 28.06.07, 22:26 Ja wybieram się na japonistykę na UJ :-) A wyników jeszcze nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarfael Re: japonistyka UJ IP: *.170.wmc.com.pl 29.06.07, 00:34 Ja znam. Bardzo trudno dostać się na japonistykę - z tego co się orientuję, w zeszłym roku trzeba było mieć powyżej 90% z polskiego i angielskiego (oczywiście rozszerzonego). Do tego gigantyczna liczba osób, na śmieszną ilość miejsc - 20 na każdym z trzech uniwersytetów. Są jeszcze co prawda prywatne (np. PJWSTK), ale to już inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: japonistyka UJ IP: *.tpnet.pl 29.06.07, 00:37 a powiedz cos po japonsku:D Odpowiedz Link Zgłoś
sakura17 Re: japonistyka UJ 05.07.07, 10:52 Ja już wysłałam podanie, wpłaciłam kasę na japonistykę na UJ i teraz tylko czekanie...Ale sama nie wiem, czy wogóle mam szansę - mam 82% z polaka i 91% z anglika (oba rozsz.).Niby są to dobre wyniki, ale w tamtym roku trzeba było mieć około 90% albo nawet ponad.Mam więc nadzieję, że w tym roku będzie niższy próg czy coś w tym stylu, mniej chętnych albo przynajmniej mniej osób z super wynikami po 98% :-D Jeżeli się nie uda, to pozostaje mi anglistyka albo stosunki międzynarodowe. Też ciekawe kierunki, ale jednak japonistyka to moje największe marzenie... A jak wyniki u innych kandydatów? I jakie wybraliście kierunki "zapasowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
afrikanka Re: japonistyka UJ 05.07.07, 16:33 Ja dziś zwariowałam i złożyłam podanie na japonistykę UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabika Re: japonistyka UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:11 Hej! Afrikanka, a na co chcesz iść najbardziej - japonistykę UJ, f. hiszpańską UJ czy f. angielską UJ?:)Czym interesujesz się najbardziej??:D Pozdrawiam:D Odpowiedz Link Zgłoś
afrikanka Re: japonistyka UJ 05.07.07, 18:22 Cóż... chce nauczyć sie hiszpańskiego, znam angielski na poziomie CAE i jestem zafascynowana kulturą Japonii. :)))) Na japonistykę ciezko się dostać, moi rodzice mi odradzają. Ale nie wybaczyłabym sobie nigdy, ze nawet nie spróbowałam. Sama nie wiem czego chcę. Jedno jest pewne - najmniej mnie ciagnie do anglistyki na UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
sakura17 Re: japonistyka UJ 10.07.07, 21:20 Jak tam kandydaci na japonistykę? :-) Na UJ jeszcze tylko tydzień do ogłoszenia listy przyjętych. Jak można obliczyć punkty, chyba maks to 300 - polski, angielski ustny i angielski pisemny? A może ktoś zna próg z zeszłego roku? Odpowiedz Link Zgłoś