Dodaj do ulubionych

Cinema YSL

22.06.06, 05:59
jestem ciekawa waszych opinii - wlasna wyraze nieco pozniej
Obserwuj wątek
    • olga1974 Re: Cinema YSL 22.06.06, 08:06
      mam wersję Festival d'Ete - dla mnie jest cytrusowo-kwiatowo-słodki. niezwykle
      trwały, intensywny, kobiecy i elegancki (a jest to wersja letnia)
      • rawita Re: Cinema YSL 22.06.06, 09:56
        Bardzo kojarzy mi się z JPG Classique, z tym, że jest łagodniejsza,
        delikatniejsza, moim zdaniem, pozbawiona "pazura".
    • dixi Re: Cinema YSL 22.06.06, 10:06
      klasyczna cinema na mnie byla zupelnie "bez charakteru".
    • akikoo Re: Cinema YSL 22.06.06, 10:08
      Wiele razy testowałam ostatniej zimy. Pierwsze wrażenie: słodki - ale w
      przeciwieństwie do innych słodkich - naprawdę elegancki.
      • marsiglia Re: Cinema YSL 22.06.06, 10:15
        uwielbiam cineme. Slodk, ciepky zapach, wyczuwam w nim nuty herabaciane, ktore
        bardzo lubie
        • wild_daffodil Klasyczny 22.06.06, 15:17
          To taki zapach-klasyk.Odpowiedni na dzien jak i na wieczor. Moj facet mowi, ze
          jest "neutralny". Bez wymysłow. Harmonijny, przyjemny, trwały. Na pewno ma w
          sobe duzą dozę elegancji.
    • zettrzy Re: Cinema YSL 22.06.06, 15:43
      hmm, glowna nuta - elegancki ale bez wyrazu - tez tak go odbieram
      troche sie waham czy brac czy nie, niby niezly do pracy, ale z drugiej strony
      ten brak charakteru troche mnie zraza
      • wild_daffodil Re: Cinema YSL 22.06.06, 17:21
        Wydaje mi sie, ze do biura bardzo dobry. Wyczuwalny, ale nienachalny. Obok
        Presence Mont Blanc jedne z moich ulubionych -> na bardziej oficjalne spotkania.
        • zettrzy Re: Cinema YSL 22.06.06, 18:59
          no tak, nienachalny... jeszcze go ze dwa razy wachne i nie wykluczam ze sie
          zlamie, troche mam dosc tych Creedow
          • kalia_t Re: Cinema YSL 22.06.06, 19:09
            Na mojej skórze jest dwugodzinny pochód piwoniijesli przetrzymama później jest
            nagroda: bajkowo-słodko i dość elegancko:)
            • mrouh Re: Cinema YSL 22.06.06, 19:21
              ooo, Kalia, to ja Cię muszę koniecznie powąchać:-) Ja w Cinema nie czuję żadnych
              piwonii... szkoda:-) ale i tak lubię, to chyba jedyny z prawdziwie słodkich
              zapachów, który lubię:-)
              • kalia_t Re: Cinema YSL 23.06.06, 13:34
                Mrouh:) nie żałuj, naprawdę nie ma czego:) Piwonie w połaczeniu (najcześciej) z
                wanilią na skórze dają efekt piorunujący. O ile w złotej Organzie trwają
                zaledwie chwilę, w Incanto są zdrowo przytłumione- a jednak wyczuwalne, o tyle
                w Bricie czy w Cinema dominują nad resztą nut...
                A propos słodziaków od dłuższego czasu mam na nie ogromną fazę, a zaczęło się
                niewinnie od testowania Magnetism i Collection.:-) Na odległej orbicie z
                cyklu "wish" krążą Delices Cartiera:-)
    • mangax Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 22.06.06, 22:57
      Wiem, że to trochę nie na temat (chociaż nie do końca), ale jeśli ktoś mógłby
      napisać mi ile kosztuje butelka 50ml EDP, oczywiście mówię cały czas o zapachu
      cinema :), w sephorze albo douglasie; sama nie mam jak sprawdzić, bo mieszkam w
      miasteczku gdzie ani jednego ani drugiego nie uświadczę :(

z góry wielkie dzięki :))

pozdr.
      mangax

forum: Grupa TrzymającaWładzę - jeśli uważasz, że się nadajesz ... próbuj ;>
      • zettrzy Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 04:46
        ja wacham i sie waham w Sephorze, i smieszna sprawa - nie spojrzalam na cene,
        byc moze dlatego ze jednak ciagle sie waham
        ale jutro rzuce okiem na cene
        • mangax Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 09:16
          Ok, będę wdzięczna :)

Ja się tak wahałam, wahałam ... zrobiłam już 3 podejścia i muszę przyznać, że za
          każdym razem bardziej mi się podoba :))) <dlatego chyba "klamka zapadła", a
          jutro mam urodziny więc pretekst odowiedni do kupna będzie ;)>

pozdr.

• m23p31 Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 09:24
            a jaka pojemnośc Cie interesuje? Nie wolisz zamówić z allegro? Nie musisz sie
            nawet ruszac z domu:P
            • benita5 Re: Cinema YSL - 23.06.06, 11:31
              Nie dostrzegam podobienstwa do JPG, za to bardziej "pudrowoscia" do Addicta czy
              koncowka do Trouble. Znacznie trwalszy niz Trouble, ladniej rozbrzmiewa. Jak
              slusznie wspomniala Kalia, pojawia sie fantastyczna orgia piwoniowa...z jakby
              koniakowa glebia. Byl to moj faworyt w rankingu sprzed dwoch lat i jest nim do
              dzis. Roznie zachowuje sie w zaleznosci od pogody;)
            • benita5 Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 11:32
              Nie pamietam dokladnie, ale cos mi swita ze 50ml <bodajze> 260zlotych.
              • mangax Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 24.06.06, 09:24
                I po kłopocie - "kupić-nie kupić" - wybawił mnie z niego mój mężczyzna, który
                stanął na wysokości zadania i mi perfumy sprezentował ;)) <tak się przyczaił, że
                nie miałam o niczym zielonego pojęcia, a tu proszę ... pachnąca niespodzianka :)))>

pozdr.

no i przepraszam za offtopic, który okazuję się już dla mnie zbędny (ale może
                się jeszcze komuś przyda :)>

• zettrzy Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 26.06.06, 04:09
            jak sie okazuje, w Sephorze 90 ml kosztuje $49, czyli w Polsce powinno byc 200
            zl lub okolo
            i teraz to juz zupelnie nie wiem, bo 90 ml to okropna ilosc, jak ja to
            spotrzebuje? znowu sie zrobi inwestycja na dlugie lata
            tak ze chyba nieco odczekam, moze do sierpnia, bo chce sie najpierw pozbyc paru
            innych zapachow ktore tez byly w wygodnych 100ml buteleczkach i sa i sa i sa
    • lili202 Re: Cinema YSL 23.06.06, 18:08
      Ja wiem ze 35 ml kosztuje 195 zl. A co do zapachu to dla mnei jest cudowny w
      zasadzie pewnie numer 1, gdyz laczy w sobie wiele wspanialych cech, dla mnei
      jest zarowno swiezy, slodki jak i zmyslowy i elegancki. W zasadzie gdy mam
      dylamat jakim wietrzykiem sie przyodziac to Cinema zawsze pasuje:>
    • lucy215 Re: Cinema YSL 24.06.06, 15:21
      zastanawiałam się nad nim w zimie, jest ładny...ale czuję w nim przewazającą
      nutę herbaty :) i w końcu się nie zdecydowałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka