zettrzy 22.06.06, 05:59 jestem ciekawa waszych opinii - wlasna wyraze nieco pozniej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga1974 Re: Cinema YSL 22.06.06, 08:06 mam wersję Festival d'Ete - dla mnie jest cytrusowo-kwiatowo-słodki. niezwykle trwały, intensywny, kobiecy i elegancki (a jest to wersja letnia) Odpowiedz Link
rawita Re: Cinema YSL 22.06.06, 09:56 Bardzo kojarzy mi się z JPG Classique, z tym, że jest łagodniejsza, delikatniejsza, moim zdaniem, pozbawiona "pazura". Odpowiedz Link
dixi Re: Cinema YSL 22.06.06, 10:06 klasyczna cinema na mnie byla zupelnie "bez charakteru". Odpowiedz Link
akikoo Re: Cinema YSL 22.06.06, 10:08 Wiele razy testowałam ostatniej zimy. Pierwsze wrażenie: słodki - ale w przeciwieństwie do innych słodkich - naprawdę elegancki. Odpowiedz Link
marsiglia Re: Cinema YSL 22.06.06, 10:15 uwielbiam cineme. Slodk, ciepky zapach, wyczuwam w nim nuty herabaciane, ktore bardzo lubie Odpowiedz Link
wild_daffodil Klasyczny 22.06.06, 15:17 To taki zapach-klasyk.Odpowiedni na dzien jak i na wieczor. Moj facet mowi, ze jest "neutralny". Bez wymysłow. Harmonijny, przyjemny, trwały. Na pewno ma w sobe duzą dozę elegancji. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cinema YSL 22.06.06, 15:43 hmm, glowna nuta - elegancki ale bez wyrazu - tez tak go odbieram troche sie waham czy brac czy nie, niby niezly do pracy, ale z drugiej strony ten brak charakteru troche mnie zraza Odpowiedz Link
wild_daffodil Re: Cinema YSL 22.06.06, 17:21 Wydaje mi sie, ze do biura bardzo dobry. Wyczuwalny, ale nienachalny. Obok Presence Mont Blanc jedne z moich ulubionych -> na bardziej oficjalne spotkania. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cinema YSL 22.06.06, 18:59 no tak, nienachalny... jeszcze go ze dwa razy wachne i nie wykluczam ze sie zlamie, troche mam dosc tych Creedow Odpowiedz Link
kalia_t Re: Cinema YSL 22.06.06, 19:09 Na mojej skórze jest dwugodzinny pochód piwoniijesli przetrzymama później jest nagroda: bajkowo-słodko i dość elegancko:) Odpowiedz Link
mrouh Re: Cinema YSL 22.06.06, 19:21 ooo, Kalia, to ja Cię muszę koniecznie powąchać:-) Ja w Cinema nie czuję żadnych piwonii... szkoda:-) ale i tak lubię, to chyba jedyny z prawdziwie słodkich zapachów, który lubię:-) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Cinema YSL 23.06.06, 13:34 Mrouh:) nie żałuj, naprawdę nie ma czego:) Piwonie w połaczeniu (najcześciej) z wanilią na skórze dają efekt piorunujący. O ile w złotej Organzie trwają zaledwie chwilę, w Incanto są zdrowo przytłumione- a jednak wyczuwalne, o tyle w Bricie czy w Cinema dominują nad resztą nut... A propos słodziaków od dłuższego czasu mam na nie ogromną fazę, a zaczęło się niewinnie od testowania Magnetism i Collection.:-) Na odległej orbicie z cyklu "wish" krążą Delices Cartiera:-) Odpowiedz Link
mangax Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 22.06.06, 22:57 Wiem, że to trochę nie na temat (chociaż nie do końca), ale jeśli ktoś mógłby napisać mi ile kosztuje butelka 50ml EDP, oczywiście mówię cały czas o zapachu cinema :), w sephorze albo douglasie; sama nie mam jak sprawdzić, bo mieszkam w miasteczku gdzie ani jednego ani drugiego nie uświadczę :( z góry wielkie dzięki :)) pozdr. mangax ___________ forum: Grupa TrzymającaWładzę - jeśli uważasz, że się nadajesz ... próbuj ;> Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 04:46 ja wacham i sie waham w Sephorze, i smieszna sprawa - nie spojrzalam na cene, byc moze dlatego ze jednak ciagle sie waham ale jutro rzuce okiem na cene Odpowiedz Link
mangax Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 09:16 Ok, będę wdzięczna :) Ja się tak wahałam, wahałam ... zrobiłam już 3 podejścia i muszę przyznać, że za każdym razem bardziej mi się podoba :))) <dlatego chyba "klamka zapadła", a jutro mam urodziny więc pretekst odowiedni do kupna będzie ;)> pozdr. ___________ forum: Grupa TrzymającaWładzę - jeśli uważasz, że się nadajesz ... próbuj ;> Odpowiedz Link
m23p31 Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 09:24 a jaka pojemnośc Cie interesuje? Nie wolisz zamówić z allegro? Nie musisz sie nawet ruszac z domu:P Odpowiedz Link
benita5 Re: Cinema YSL - 23.06.06, 11:31 Nie dostrzegam podobienstwa do JPG, za to bardziej "pudrowoscia" do Addicta czy koncowka do Trouble. Znacznie trwalszy niz Trouble, ladniej rozbrzmiewa. Jak slusznie wspomniala Kalia, pojawia sie fantastyczna orgia piwoniowa...z jakby koniakowa glebia. Byl to moj faworyt w rankingu sprzed dwoch lat i jest nim do dzis. Roznie zachowuje sie w zaleznosci od pogody;) Odpowiedz Link
benita5 Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 23.06.06, 11:32 Nie pamietam dokladnie, ale cos mi swita ze 50ml <bodajze> 260zlotych. Odpowiedz Link
mangax Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 24.06.06, 09:24 I po kłopocie - "kupić-nie kupić" - wybawił mnie z niego mój mężczyzna, który stanął na wysokości zadania i mi perfumy sprezentował ;)) <tak się przyczaił, że nie miałam o niczym zielonego pojęcia, a tu proszę ... pachnąca niespodzianka :)))> pozdr. no i przepraszam za offtopic, który okazuję się już dla mnie zbędny (ale może się jeszcze komuś przyda :)> ___________ forum: Grupa TrzymającaWładzę - jeśli uważasz, że się nadajesz ... próbuj ;> Odpowiedz Link
zettrzy Re: Cinema YSL - wybaczcie mały offtopic... 26.06.06, 04:09 jak sie okazuje, w Sephorze 90 ml kosztuje $49, czyli w Polsce powinno byc 200 zl lub okolo i teraz to juz zupelnie nie wiem, bo 90 ml to okropna ilosc, jak ja to spotrzebuje? znowu sie zrobi inwestycja na dlugie lata tak ze chyba nieco odczekam, moze do sierpnia, bo chce sie najpierw pozbyc paru innych zapachow ktore tez byly w wygodnych 100ml buteleczkach i sa i sa i sa Odpowiedz Link
lili202 Re: Cinema YSL 23.06.06, 18:08 Ja wiem ze 35 ml kosztuje 195 zl. A co do zapachu to dla mnei jest cudowny w zasadzie pewnie numer 1, gdyz laczy w sobie wiele wspanialych cech, dla mnei jest zarowno swiezy, slodki jak i zmyslowy i elegancki. W zasadzie gdy mam dylamat jakim wietrzykiem sie przyodziac to Cinema zawsze pasuje:> Odpowiedz Link
lucy215 Re: Cinema YSL 24.06.06, 15:21 zastanawiałam się nad nim w zimie, jest ładny...ale czuję w nim przewazającą nutę herbaty :) i w końcu się nie zdecydowałam. Odpowiedz Link