elle666 19.04.05, 01:32 czy macie moze na te przypadlosc jakis sprawdzony sposób? probowałam juz róznych cudownych past i ziół, ale pomagają na krótko :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wcyrku1 Re: krwawiące dziąsła 20.04.05, 20:28 Jeżeli nie jesteś uczulona polecam propolis /kit pszczeli/. Ugnieść cieniutką wstążkę na górne dziąsło, pod wargę na całą noc. Trzyma się dobrze, stosować przez kilka nocy Odpowiedz Link
elle666 Re: krwawiące dziąsła 20.04.05, 23:14 dzieki, ale skad ja wezme kit pszczeli? czy mozna to kupic w aptece? Odpowiedz Link
viryddi Re: krwawiące dziąsła 21.04.05, 18:00 Medycyna chińska często wiąże krwawienie dziąseł z tzw ogniem żołądka, co bardzo ogólnie rzecz ujmując oznacza kłopoty z trawieniem. Może z tej strony warto byłoby podejść do problemu ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
prudek Re: krwawiące dziąsła 16.03.06, 14:22 witam, rozumiem delikatność z jaką proponujesz jej podejście do problemu. mnie zabrakło niestety stwierdzenia, że jedynie przywrócenie prawidłowośi w funkcjonowaniu przewodu pokarmowego zatrzyma jej krwawienie dziąseł. Z pewnością nie osiągnie tego stosując nadmierne ilości witaminy C. Jej niedobór jest w tym momencie wtórny. Dobrze jest w takiej chwili spojrzeć na dietę. pozdrawiam P. Odpowiedz Link
manjaslowa Re: krwawiące dziąsła 13.03.06, 20:48 brakuje żelaza i wapna polecam biowapń ogólny i biożelazo tiens mam do nich dostęp jeśli jesteś zainteresowana pozdr manyaslova marves@op.pl Odpowiedz Link
dbajozdrowie Re: krwawiące dziąsła 14.03.06, 00:39 Krwawiące dziąsła mogą być wynikiem braku w diecie naturalnej witaminy C z bioflawonoidami. W przyrodzie witamina C występuje w połączeniu z kompleksem bioflawonoidów, które nasilają jej działanie w organizmie. Bioflawonoidy nie są witaminami, ale potocznie nazywane są witaminą P. Stanowią grupę naturalnych antyoksydantów, niezwykle rozpowszechnionych w świecie roślinnym. Wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, przyspieszają gojenie ran i owrzodzeń w przebiegu żylaków. Działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Połączenie naturalnej witaminy C z bioflawonoidami polecane jest z racji swoich właściwości uszczelniania naczyń włosowatych i przeciwdziałaniu ich kruchości. O tej porze roku trudno jest zapewnić organizmowi dostateczną podaż tej tak cennej witaminy. Dlatego warto ją spożywać w postaci suplementu. Zwiększone zapotrzebowanie na witaminę C występuje u osób prowadzących bardzo aktywny tryb życia, w przebiegu gorączki, chorób zakaźnych, cukrzycy, nadczynności tarczycy, choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w okresie rekonwalescencji po przebytych chorobach i operacjach, podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych, sterydów, leków przeciwbólowych, u palaczy, alkoholików, narkomanów, u mieszkańców dużych aglomeracji miejskich, w okresie intensywnego wzrostu, podczas przewlekłych dializ. Ponadto witamina C wzmacnia system immunologiczny, skraca czas infekcji wirusowych, bakteryjnych i grzybiczych, łagodzi ich przebieg, przyspiesza gojenie się ran, oparzeń i złamań, uczestniczy w tworzeniu kolagenu, kości i chrząstek, chroni przed skutkami przewlekłego stresu, pomaga we wchłanianiu żelaza, zwiększa wchłanianie wapnia,a wraz z kwasem foliowym i witaminą B12 pobudza dojrzewanie czerwonych krwinek, obniża poziom cholesterolu we krwi, chroni organizm przed substancjami rakotwórczymi, poprawia sprawnośc fizyczną, zapewnia prawidłową budowę naczyń krwionośnych, neutralizuje szkodliwy wpływ wolnych rodników. Tak więc polecam jeszcze raz naturalną witaminę C z bioflawonoidami. Odpowiedz Link
yaga20 Re: krwawiące dziąsła 14.03.06, 13:53 Ja na krwawiace dziąsła wcierałam w nie cytrynę, grubszy plaster cytryny i wcierać sok Odpowiedz Link
aeromonas Re: krwawiące dziąsła 15.03.06, 07:56 Przyczyną krwawienia i stanu zapalnego dziąseł może być kamień, który się pod nimi umiejscowił. Może doprowadzić do poważnej choroby przyzębia i utraty zdrowych zębów. Dobry dentysta zauważy go (kiepski i niestaranny - niekoniecznie) i usunie. Wtedy dziąsła powinny przestać krwawić. Potem trzeba pilnować kamienia (nawet jeśli na pozór go nie ma) i usuwać co najmniej raz na rok. Nie ma co się bawić w propolisy i sody. Pamiętaj - to nie jest defekt kosmetyczny - możesz stracić zęby! Odpowiedz Link