Dodaj do ulubionych

krwawiące dziąsła

19.04.05, 01:32
czy macie moze na te przypadlosc jakis sprawdzony sposób? probowałam juz
róznych cudownych past i ziół, ale pomagają na krótko :(
Obserwuj wątek
    • wcyrku1 Re: krwawiące dziąsła 20.04.05, 20:28
      Jeżeli nie jesteś uczulona polecam propolis /kit pszczeli/. Ugnieść cieniutką
      wstążkę na górne dziąsło, pod wargę na całą noc. Trzyma się dobrze, stosować
      przez kilka nocy
      • elle666 Re: krwawiące dziąsła 20.04.05, 23:14
        dzieki, ale skad ja wezme kit pszczeli? czy mozna to kupic w aptece?
        • viryddi Re: krwawiące dziąsła 21.04.05, 18:00
          Medycyna chińska często wiąże krwawienie dziąseł z tzw ogniem żołądka, co
          bardzo ogólnie rzecz ujmując oznacza kłopoty z trawieniem. Może z tej strony
          warto byłoby podejść do problemu ?
          Pozdrawiam
          • elle666 Re: krwawiące dziąsła 21.04.05, 18:25
            a tak, to by sie nawet zgadzało.dzieki
          • prudek Re: krwawiące dziąsła 16.03.06, 14:22
            witam,
            rozumiem delikatność z jaką proponujesz jej podejście do problemu.
            mnie zabrakło niestety stwierdzenia, że jedynie przywrócenie prawidłowośi w
            funkcjonowaniu przewodu pokarmowego zatrzyma jej krwawienie dziąseł.
            Z pewnością nie osiągnie tego stosując nadmierne ilości witaminy C. Jej
            niedobór jest w tym momencie wtórny. Dobrze jest w takiej chwili spojrzeć na
            dietę.
            pozdrawiam
            P.
    • manjaslowa Re: krwawiące dziąsła 13.03.06, 20:48
      brakuje żelaza i wapna polecam biowapń ogólny i biożelazo tiens
      mam do nich dostęp jeśli jesteś zainteresowana
      pozdr

manyaslova
      marves@op.pl
    • dbajozdrowie Re: krwawiące dziąsła 14.03.06, 00:39
      Krwawiące dziąsła mogą być wynikiem braku w diecie naturalnej witaminy C z
      bioflawonoidami.
      W przyrodzie witamina C występuje w połączeniu z kompleksem bioflawonoidów,
      które nasilają jej działanie w organizmie. Bioflawonoidy nie są witaminami, ale
      potocznie nazywane są witaminą P. Stanowią grupę naturalnych antyoksydantów,
      niezwykle rozpowszechnionych w świecie roślinnym. Wzmacniają ściany naczyń
      krwionośnych, przyspieszają gojenie ran i owrzodzeń w przebiegu żylaków.
      Działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Połączenie naturalnej witaminy C
      z bioflawonoidami polecane jest z racji swoich właściwości uszczelniania naczyń
      włosowatych i przeciwdziałaniu ich kruchości.
      O tej porze roku trudno jest zapewnić organizmowi dostateczną podaż tej tak
      cennej witaminy. Dlatego warto ją spożywać w postaci suplementu. Zwiększone
      zapotrzebowanie na witaminę C występuje u osób prowadzących bardzo aktywny tryb
      życia, w przebiegu gorączki, chorób zakaźnych, cukrzycy, nadczynności tarczycy,
      choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w okresie rekonwalescencji po
      przebytych chorobach i operacjach, podczas stosowania tabletek
      antykoncepcyjnych, sterydów, leków przeciwbólowych, u palaczy, alkoholików,
      narkomanów, u mieszkańców dużych aglomeracji miejskich, w okresie intensywnego
      wzrostu, podczas przewlekłych dializ.
      Ponadto witamina C wzmacnia system immunologiczny, skraca czas infekcji
      wirusowych, bakteryjnych i grzybiczych, łagodzi ich przebieg, przyspiesza
      gojenie się ran, oparzeń i złamań, uczestniczy w tworzeniu kolagenu, kości i
      chrząstek, chroni przed skutkami przewlekłego stresu, pomaga we wchłanianiu
      żelaza, zwiększa wchłanianie wapnia,a wraz z kwasem foliowym i witaminą B12
      pobudza dojrzewanie czerwonych krwinek, obniża poziom cholesterolu we krwi,
      chroni organizm przed substancjami rakotwórczymi, poprawia sprawnośc fizyczną,
      zapewnia prawidłową budowę naczyń krwionośnych, neutralizuje szkodliwy wpływ
      wolnych rodników.
      Tak więc polecam jeszcze raz naturalną witaminę C z bioflawonoidami.
      • yaga20 Re: krwawiące dziąsła 14.03.06, 13:53
        Ja na krwawiace dziąsła wcierałam w nie cytrynę, grubszy plaster cytryny i
        wcierać sok
    • aeromonas Re: krwawiące dziąsła 15.03.06, 07:56
      Przyczyną krwawienia i stanu zapalnego dziąseł może być kamień, który się pod
      nimi umiejscowił. Może doprowadzić do poważnej choroby przyzębia i utraty
      zdrowych zębów. Dobry dentysta zauważy go (kiepski i niestaranny -
      niekoniecznie) i usunie. Wtedy dziąsła powinny przestać krwawić. Potem trzeba
      pilnować kamienia (nawet jeśli na pozór go nie ma) i usuwać co najmniej raz na
      rok. Nie ma co się bawić w propolisy i sody. Pamiętaj - to nie jest defekt
      kosmetyczny - możesz stracić zęby!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka