Dodaj do ulubionych

5 przemian a bulimia

21.10.05, 08:30
jasne, że głównie chodzi o psychikę ale może można wspomóc pracę nad sobą
odżywianiem? "Obiło" mi się, że jest tu problem gorącego żołądka ale nie wiem
na ile to źródło było wiarygodne.
Bardzo proszę o odpowiedź osoby zorientowane w temacie
Obserwuj wątek
    • emml Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 09:46
      Myśle że jest to bardziej złożony problem. Napewno jest u gorąco żoładka jak i
      psychiki. Napewno trzeba by było wyciszyć to gorąco. Tak odrazu przychodzi mi
      do gołowy kasza jaglana- ona jest neutralna i lekko strawna, łatwo się
      przyswaja i równomiernie rozchodzi z niej energia,nie daje gwałtownych dawek
      jak cukier. POdobnie jest za marchewka ale gotowaną.
      Jednak musze jeszcze o tym problemie pomyśleć.
      • hesjja Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 13:13
        bardzo dziękuję za odpowiedź i za uwage temu poświęconą. Sama nie bardzo wiem
        jak zadziałac, z natury jestem zmarźluchem, więc staram się jak najbardziej
        rozgrzewac a tu gorąco żołądka mam uspokajać i, jako niezbyt obtrzaskana w
        temacie, zaczynam się gubić
        • emml Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 14:26
          Jak pisałam bulimia to problem bardziej złożony - sama widzisz.W żołądku
          goroąco,ale ciepło nie ma szans rozprowadzenia się po całym organizmie z tąd
          jesteś marznąca. Przesilanie żołądka dodatkowo obciąża organizm i brak
          prawdziwej energii. Myślę że na dobranie odpowiedniej diety potrzebny by był
          dłużyszy wywiad. Tu trzeba dzialać inwidualnie, pozdrwiam
          • hesjja Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 16:25
            wiesz masz racje. O mało co nie zniechęciłam się do pięciu przemian, zaczęłam
            się rozgrzewać potrawami i rzeczywiście przestałam marznąć i początkowo czułam
            się dobrze aż pojawił się atak do nieopanowania. Tak jakby to ciepło jednak się
            przedostało dalej tylko i zołądek zaczął wariować a już bardzo długo nie miałam
            problemów z tą chorobą.
            • emml Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 16:57
              szkoda że nie wiedziałam o tym wcześniej. W tego rodzaju problemie trzeba
              szczególnie uważać. no ale to jest minus forum nie ma się całościowego
              obrazu "pacjenta".Może próbuj się rozgrzewać samym wrządkiem, możesz moczyć
              stopy w cieplej wodzie z imbirem, używać do smarownia stóp maści bursztynowej.
              A co do pożywienia to jedz gotowane ale może nie o przewadze rozgrzewania,
              zrównoważone energetycznie z elmetu ziemi.
              • emml Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 16:59
                No i pamietaj że nie w pokarmie jest głóny problem ale psychce to tu jest
                gorąco. Pokarm nie jest szkodliwy. Ze wsparciem pozdrawiam.
                • hesjja Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 17:11
                  no własnie ta psychika pokaleczona. Bardzo dziekuje za cenne rady, zastosuję
                  się do nich i poobserwuję jak one na mnie wpływają.
                  A z pięciu przemian ani myslę już rezygnować :-) skoro potrafiły tak popudzić
                  organizm w ta gorszą stronę to i w lepszą dadzą radze !!!
                  Pozdrawiam z duuuużą wdzięcznością :-)
                  • emml Re: 5 przemian a bulimia 21.10.05, 17:54
                    Ja myślę że tu wywołamie obiawów nie miało do końca związek z potrawami
                    ocieplającymi ale to że bardziej się skupiłaś na samym żywieniu. Nie rezygnój z
                    takiego gotowania. Ale pamiętaj że wiele jest rzeczy które cieszą w życiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka