primavera111 05.05.06, 15:51 Mam pytanie-czy mogę aloesem przemywać hemoroidy. Dużo czytam o jego zbawiennym działaniu odkażającym i tak się zastanawiałam czy krwiawiace hemoroidy możnaby było nim potraktowac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masia45 Re: Aloes 05.05.06, 21:32 Tak, możesz stosować aloes do przemywania hemoroidów. Można też używać olejku z drzewa herbacianego. Ja raczej polecam olejek, efekty są lepsze i szybsze. Doskonale działa naświetlanie lampką Medolight /na życzenie podam szczegóły /. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: inny sposob 19.11.06, 15:08 Olejek jest dosc drazniacy wiec zalecam ostroznosc w stosowaniu. Polecam sprawdzony wielokrotnie sposob: przemywanie i tamponade z siemienia gotowanego w mleku. Super skuteczne. W tym momencie nie przypominam sobie zalecanych proporcji - poszukaj w necie recept ks Klimuszki. Odpowiedz Link
aloes1001 Re: Aloes 20.11.06, 11:43 Wszystko zależy od sposobu pozyskania aloesu. Jeśli został zmielony razem ze skórą to nie można. Są gotowe preparaty, które można zastosować. Pozdrawiam Odpowiedz Link