Dodaj do ulubionych

Wątroba i wysypka

24.03.09, 10:16
Od kilku dni mam dziwną wysypkę;
równolegle z także nowym dla mnie liszajem płaskim na dłoniach i stopach,
pojawiła mi sie przykra wysypka na korpusie-brzuch, plecy, pośladki, miedzy
nimi :(
Jednocześnie wyraźnie odczuwam dolegliwości w prawym podżebrzu, co
wskazywałoby na wątrobę.
Badanie palpitacyjne, usg, oraz wyniki badania krwi nie wskazują na nic groźnego.

Jestem patologicznie zmęczona i zestresowana z powodu duzej rodziny, choroby
ojca (właśnie ma resekcję żołądka-leży na stole operacyjnym-rak), i wszystko
jest na mojej głowie..

macie pomysł co z tym robić? Bo sterydy oraz hydroxyzinum mnie nie interesują
a to proponuje medycyna akademicka..
Obserwuj wątek
    • oliwkowska Re: Wątroba i wysypka 09.04.09, 14:01
      Przyczyn takiej wysypki moze byc multum.
      Postaraj sie o dobra diagnoze u dermatologa, bo zmiane trzeba zobaczyc, czasem pobrac wycinek, obserwowac jej dynamizm.
      Potem, kiedy bedzie wiadomo co to jest - łatwiej radzic.
      Podczas sytuacji stresogennych czesto wyskakuja zmiany luszczycowe, ktorych wystepowanie zawsze ma zwiazek z zaburzona praca watroby.
      Ale na pewno warto odwiedzic lekarza.
      Postaraj sie wyciszyc stosujac preparaty ziolowe. Teraz nawet luszczyce mozna z powodzeniem alternatywnie wyleczyc.
      Zycze powodzenia i serczecznie pozdrawiam.
      • haszek3 Re: Wątroba i wysypka 23.04.09, 11:16
        Zacznij zazywac zmielone nasiona ostropestu plamistego.Kup sobie na Allegro cale
        nasiona,zmiel,a najlepiej potlucz w mozdzierzu i dosypuj raz dziennie plaska
        lyzeczke,najlepiej przed pojsciem spac,min.3 godz.po posilku,do szklanki soku
        np.domowym sposobem wycisniety jablkowy,pol na ppokl z woda niegazowana.Jesli do
        tego dolozysz regularne /co 3 dni/lewatywy z kawy,to za dwa tyg.powinnas juz
        poczuc znaczna roznice...na lepsze oczywiscie bardzo...Cieplo pozdrawiam...
        • eri.4 Re: Wątroba i wysypka 24.04.09, 07:38
          dzieki serdeczne, brzmi sensownie, spróbuję!
          lewatywe z kawy raz juz robiłam; spędziłam godziny w necie poszukując leku,
          trafiłam także na terapie Gersona.
          Ale o ostropeście nie znalazłam dotąd nic.
          dam znać jak efekty :)
          • eri.4 Re: Wątroba i wysypka 24.04.09, 07:48
            Poczytałam, brzmi fajnie, moze pomoże.
            Ale czy można go zastąpić np Sylivit'em, który jest skoncentrowanym ostropestem?
            • ameboda Re: Wątroba i wysypka 24.04.09, 08:08
              Na pewno trzeba oczyścić wątrobę , a wcześniej jelita (oczywiście
              lewatywą). Ja to robię wg. ksiązek Prof. Tombaka. Po oczyszczeniu
              wątroby i zmiany sposobu odżywiania - poczujesz się jak nowo
              narodzona. Oczyszczenie wątroby to podstawa. I nie pomogą tu żadne
              lekarstwa - sylivit ( tylko dorażnie pomaga ).Warto spróbować.
              Pozdrawiam.
          • haszek3 Re: Wątroba i wysypka 25.04.09, 09:10
            Ziola sa jednak najlepsze nieprzetworzone,podobnie zreszta jak wszystkie
            skladniki naszego pozywienia.Ostropestu nasion nigdzie nie uswiadczysz
            /apteka,sklepy zielarskie/,bo nie ma atestow,a tych nie dadza bo produkt bylby
            za tani,a gdzie zyski? Dobrze ,ze jest allegro,bo inaczej trzeba by chodzic po
            polach i szukac takiego ostropestu.Czekam na efekty kuracji,,,Pozdrawiam...
            • eri.4 Re: Wątroba i wysypka 25.04.09, 11:40
              Własnie rodzinka w drodze (rower) do apteki przy bonifratrach-warszawa. tam jest.

Jak parzyć i w jakich ilościach?
              • eri.4 Re: Wątroba i wysypka 25.04.09, 12:05
                o sorki, stoi jak byk ze utłuc i jeść przed snem..dzięki wielkie.
                Za duzo ostatnio tego czytam i robię..

Na dzisiaj mój stan, ustalenia oraz leki:
                1. ostatnio miałam bardzo wyczerpujący okres, zarówno fizycznie jak i psychicznie.
                2. to co mam to liszaj płaski, rozległy, na całym ciele-pewnie z 90% skóry nim
                objęte, bez twarzy i w miarę ładny dekolt.
                3. pobolewa mnie wątroba- kłucie /wiem, ze wątroba nie ma prawa boleć/
                4. miałam usg jamy brzusznej i badania krwi- usg wykazało 2 guzki w wątrobie i
                coś małego w nerce, ale to podobno naczyniaki i ponoc nie mogą powodować moich
                dolegliwości
                5. badania krwi-prawie ok; kreatynina lekko podwyższona, ciut za mło pozywtnego
                cholesterolu; alat i aspat po 22
                6. lekarze komentują-ze ok, że w normie
                7. jestem juz po 2 głodówkach- 1 na ziarnach, 2. na surówkach; nie pomogły, może
                za krótko ciągnęłam
                8. na dzisiaj biore- magnez z wit B6, Padmę w duzych ilosciach, zioła od
                bonifratrów przepisnae przez dermatologa

czy ktos ma jakis pomysł co jeszcze zrobić? aby nie wyglądać tak:

[img]https://www.lichenplanus.com/app/images/lichen_planus_10655-bef-9may08-medium.jpg[/img]

Obrazek z netu, ja mam nawet gorzej (na brzuchu).
                • no1teresa Re: Wątroba i wysypka 25.04.09, 12:19
                  moja pierwsza mysl po obejrzeniu zdjecia, ze to wirus, albo inne pasozyty, ja
                  bym to wykluczyla na poczatek i na wszelki wypadek poczytala o "grzybach
                  witalnych" w internecie
                  po drugie:nie robilas glodowek, tylko jakies monodiety, to tak dla porzadku
                  (glodowka, jak sama nazwa mowi, polega na niedostarczaniu pozywienia z zewnatrz,
                  tylko woda, dzieki czemu organizm ma szanse przejsc na odzywianie endogenne, to
                  jest caly sens glodowki-oczyszczanie przez zjadanie schorzalych i niepotrzebnych
                  komorek/zlogow/smieci)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka