Dodaj do ulubionych

Waga a rozmiar ubran

11.12.09, 19:59
hej, ile ważycie i jakie macie przy tym rozmiary ubran ?

Ja ostatnio przez rok przytylam poand 10 kg, a ubrania nosze prawie
takie same! Jestem w szoku, ze mozna tyyyyle ważyc (poand 70 ) i nosic
ubrania 38 gora 40 spodnie (nie sa obcisle nic mi sie nie wylewa)...
Juz sama nie wiem co o tym myslec, czytalam rozne takie watki i przy 70
paru kg i wzroscie 165 dziewczyny pisaly o rozmiaarasch 42,44. Ostatnio
kupilam specjalnie w hm spodnie 42 bo mysle sobiem moze sobie wmawiam
ze powinnam nosic 40. Wisza w szafie, wygladalam w nich jak flap czy
tam flip, jak w dresach... Czy ktos ma podobnie?;/
Czuje sie taka wieksza ogolnie, piesi mi urosly o 2 romiary. to wszytko
przez hormony (mialam 2 operacje na jajniku).
Obserwuj wątek
    • buzkashi wage masz zepsuta 11.12.09, 20:02
      i nie ubieraj sie w h&m.
      • platyna-1 Re: wage masz zepsuta 11.12.09, 20:09
        :-) niestety, działa ;///
        a hm nie lubię, ale spodnie od czasu do czasu się trafią w miarę
        mozliwe.
        • chomsterek Rozmiar rozmiarowi nierówny 11.12.09, 20:15
          W H&M z rozmiarówką bywa różnie, w zależności od linii, z której
          pochodzi konkretny element garderoby. Ja na co dzień noszę 38, a w tym
          sklepie mogę z powodzeniem założyć zarówno 34 jak i swój "zwykły"
          rozmiar.
          • platyna-1 Re: Rozmiar rozmiarowi nierówny 11.12.09, 20:25
            moze i racja...
          • julus908 Re: Rozmiar rozmiarowi nierówny 13.12.09, 22:43
            Coś jest z tymi rozmiarówkami w h&m. Na ogół noszę rozmiar 36 a w tym sklepie
            większość ciuchów w rozmiarze 34 jest na mnie za duża.
    • laracroft82 Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 20:34
      to zalezy od ubran, od tego jaka rozmiarówka jest stosowana nie wszedzie jest
      taka sama ;] mam 170 cm, waze 60 kg, mam proporcjonalna budowe, a w ubraniach
      z seiciówek co najlepsze europejskich typu Bershka czy Stradivarius moj rozmiar
      spodni to 42 a innych rzeczy L..a w wiekszosci to jednak 38 -40, czy M...
    • 0ffka rozmiar 38 przy 165 cm i 70 kg ??? 11.12.09, 21:17
      Chyba ktoś ma fantazje na maxa ;P
      Przecież to torpeda transoceaniczna, czołg ruski, słoń somalijski!
      Jak można się tak zapaści?
      • maitresse.d.un.francais no offka... miła jesteś 11.12.09, 23:08
        "jak można się tak zapaść"

No można. Cudza waga, co ci do niej?

168 cm, rozmiar 42/44, waga - 5-10 kg więcej niż wyglądam. ;-)
        • platyna-1 Re: no offka... miła jesteś 12.12.09, 14:06
          :-) nie no, ma rację ;) jakoś nie przejmuję się tym bardzo bo wiem jak
          to jest ważyc 50 kg i wiem jak 20 wiecej;) generalnie niedlugo muszę to
          zrzucic, najlepiej czulam sie tak 62,63. ale tak mi sie nie chce;) ze
          szok; jeszcze te ubrania pasuja;)
          Jak patrze na zdjecia sprzed 2 lat gdy wazylam kolo 50 to stracj sie
          bac te kosci wystajace, zebra na wierzchu, policzki wciagneite jak u
          smierci bleeee
      • marguyu Re: rozmiar 38 przy 165 cm i 70 kg ??? 12.12.09, 01:44
        0ffka napisała:

> Chyba ktoś ma fantazje na maxa ;P
        > Przecież to torpeda transoceaniczna, czołg ruski, słoń somalijski!
        > Jak można się tak zapaści?

Doczytaj do konca zanim zaczniesz krytykowac!
        Powinnam napisac przysrywac, ale niech tam.
        Po hormonach roznie bywa wiec sie nie czepiaj.
    • green-chmurka Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 21:27
      Ja waze 55kg przy wzroscie 164, nosze ubrania rozmiar 36. Sklepu H&M tez nie lubie.
    • yoko0202 co tam rozmiar, ważne że cycki większe :) 11.12.09, 21:35

• tarantinka Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 22:20
      178/65 - a rozmiary od 34 do 42. Ale jak jest dobrze uszyte to
      spodnice 38, bluzki 40 .
    • poecia1 Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 22:40
      Ostatnio przez stresy i regularniejszy tryb życia troche schudłam,
      sama bym pewnie tego nie zauważyła, ale nagle wszystkie spodnie
      dzinsowe kupowane "na wcisk" zaczęły mi wisieć na tyłku. I dzisiaj
      mierząc ubrania w sklepie też zauważyłam, że zamiast 38 lepiej
      pasuje 36.
    • annataylor Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 23:07
      164 cm, ważę 45 kg
      noszę ciuchy w rozmiarach 36-38
      • ziereal Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 23:15
        annataylor napisała:

> 164 cm, ważę 45 kg
        > noszę ciuchy w rozmiarach 36-38

jak przy takiej wadze można nosić 38..?
        ja to oceniam na 32-34, zadziwiające.
        • lacido Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 23:18
          można, zwłaszcza np kurtki - w moim przypadku bo spodnie już nie bardzo
      • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 23:50
        annataylor napisała:

> 164 cm, ważę 45 kg
        > noszę ciuchy w rozmiarach 36-38

Dokładnie.
        Ja ważąc 45 kg przy 164 cm kupowałam S.
        Teraz niestety mam 55 kg. Kupuję M, we francuskich, czy włoskich sklepach zaś
        często L.
        • green-chmurka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 13:12
          0ffka napisała:

> annataylor napisała:
          >
          > > 164 cm, ważę 45 kg
          > > noszę ciuchy w rozmiarach 36-38
          >
          > Dokładnie.
          > Ja ważąc 45 kg przy 164 cm kupowałam S.
          > Teraz niestety mam 55 kg. Kupuję M, we francuskich, czy włoskich sklepach zaś
          > często L.
          Co znaczy niestesty mam 55 kg, to normalna waga, jak mialas 45 to pewnie wisialo
          wszystko na tobie jak na kolku. Nie powiesz mi ze majac 45 kg to masz cos
          takiego jak cycki i dupa. To sa tylko same kosci obciagniete skora.
          • all-hope-is-gone Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 13:49
            a co cię interesuje czy miała "coś takiego jak cycki i dupa"?. nie każda kobieta
            musi lub chce mieć za ponad wszystko wielkie cyce i dupę, tylko po to żeby
            uwodzić i podobać się mężczyznom.
            • green-chmurka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 14:18
              all-hope-is-gone napisała:

> a co cię interesuje czy miała "coś takiego jak cycki i dupa"?. nie każda kobiet
              > a
              > musi lub chce mieć za ponad wszystko wielkie cyce i dupę, tylko po to żeby
              > uwodzić i podobać się mężczyznom.
              Nie mowie o wielkich cycach i ogromnym tlustym dupsku tylko o normalnym kobiecym
              wygladzie. Przy tym wzroscie i wadze wyglada pewnie jak chodzacy kosciotrup.
              • all-hope-is-gone Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 14:43
                tak czy inaczej to jej sprawa jak wyglądała i jak wyglądają osoby nadmiernie
                szczupłe. nie wiem dlaczego mówisz o takich osobach "chodzący kościotrup" - to
                jest tak samo obraźliwe jakbyś powiedziała do osoby z nadwagą "tocząca się beka".
                • green-chmurka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 14:53
                  all-hope-is-gone napisała:

> tak czy inaczej to jej sprawa jak wyglądała i jak wyglądają osoby nadmiernie
                  > szczupłe. nie wiem dlaczego mówisz o takich osobach "chodzący kościotrup" - to
                  > jest tak samo obraźliwe jakbyś powiedziała do osoby z nadwagą "tocząca się beka
                  > ".
                  Pisze tak dlatego bo one przewaznie sa same sobie winne, bo odchudzaja sie do
                  przesady i mysla ze sa piekne.
                  • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 17:38
                    Chmurko, teraz ważę 55 kg i mam siedzenie i biust większy.
                    Nie odchudzałam się nigdy. Taka przemiana materii :( To rodzinne.
                    Dość dużo jadłam przy tych 45 kg podobnie, jak inne moje kuzynki szczupłe.
                    • green-chmurka Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 00:11
                      0ffka napisała:

> Chmurko, teraz ważę 55 kg i mam siedzenie i biust większy.
                      > Nie odchudzałam się nigdy. Taka przemiana materii :( To rodzinne.
                      > Dość dużo jadłam przy tych 45 kg podobnie, jak inne moje kuzynki szczupłe.
                      No to masz teraz wszystko na miejscu.
                      • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 01:06
                        Przy wzroście 164cm, ważąc ok. 62-64kg nosiłam rozmiary 36-40 (s-m), w
                        zależności od firmy.
                        • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 16:44
                          anyx27 napisała:

> Przy wzroście 164cm, ważąc ok. 62-64kg nosiłam rozmiary 36-40 (s-m), w
                          > zależności od firmy.

Fantazjujesz i tyle.
                          Parametry podane przez Ciebie są nadwagą. Byłaś po prostu tłustą baryłką z
                          ciuchami XL!
                          • baba67 Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 16:54
                            Wiesz, ja tez mialam problemy z matma wiec nie ma sie co wstydzic, trzeba
                            skorzystac z automatycznego liczenia BMI. DZiewczyna nie ma nadwagi.Jesli do
                            tego cwiczyla o zadnych walkach nie moglo byc mowy. I rozmiary jak najbardziej
                            OK. Zdaje sie ze znasz same tluste babeczki skoro tak Ci sie kojarza te parametry.
                            • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 23:40
                              Baba jeśli to dla ciebie normalna waga to sorry :)
                              Porównałam tą dziewczynę ze sobą i dla mnie to baryła!
                              • baba67 Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 13:00
                                Bo masz drobne kosci. Jak kobita ma drobne kosci i nie jest zbyt umiesniona to
                                moze byc pulpetem , choc nie baryla. Co nie zmienia faktu ze ma BMI w gornej
                                granicy normy. Ja mam 169 waze 68 a jak napne tylek nie mozna mnie tam uszczypnac.
                                • ritsuko Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 13:10
                                  Baba, nie ma co strzępić języka, kobitka wyraźnie nie słyszała ani o tym, że
                                  waga nie przekłada się na wymiary, ani o proporcjach woda-mięśnie-tłuszcz. Dla
                                  niej waga powyżej 60 to bycie spaślakiem. Cóż tak czy tak spaślak zawsze może
                                  schudnąć, ale zmądrzeć już trudniej ;)
                                • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 16:20
                                  Baba67 o dzięki za wytłumaczenie mi problemu. Nie wiedziałam o tym.
                                  Masz rację, że mam drobne kości i te 55 kg daje mi znać. Niestety kupuję teraz M
                                  i L. O "S" mogę pomarzyć, chyba że to sklepy niemieckie, angielskie, gdzie
                                  numery są dla dużych pań. Acha... lubię... luźne ciuchy :)
                          • ritsuko Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 20:51
                            Chyba żartujesz... Mam taką samą wagę a wzrost 171. Nie sądzę, żeby anyx27
                            fantazjowała. Waga to nie wszystko- mięśnie sporo ważą- wymiary to coś :). Jak
                            to dla Ciebie tłusta baryłka to masz problemy z percepcją chyba :).
                            Sama noszę ciuchy od S do L (36-40), o dziwo z wspomnianego Stradivariusa S ;)
                            • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 23:42
                              Dziewczyny dowartościowujecie mnie :)
                              • ritsuko Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 06:57
                                Że jesteś kurdupel? Ech to proszę bardzo :)
                                Waga ok. 60 kg to akurat przy moim wzroście optimum, nie mam się czego wstydzić,
                                wręcz przeciwnie. Do tego mam idealne proporcje biodra- talia, za co dziękuję
                                genom :), czym mam się przejmować?
                                • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 16:27
                                  Niestety kurdupel jestem :) Masz rację! To fakt.
                                  Dlatego te rozbieżności. Ważne aby dobrze się czuć i już.
                          • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 15:17
                            0ffka napisała:

> anyx27 napisała:
                            >
                            > > Przy wzroście 164cm, ważąc ok. 62-64kg nosiłam rozmiary 36-40 (s-m), w
                            > > zależności od firmy.
                            >
                            > Fantazjujesz i tyle.
                            > Parametry podane przez Ciebie są nadwagą. Byłaś po prostu tłustą baryłką z
                            > ciuchami XL!

żartujesz? to jest waga w normie, przy takim wzroście, popatrz chociazby na
                            BMI. Mam taką budowę, że przy wadze 64kg wygladam na 10 kg mnmiej :) A rozmiar
                            40-42 to M, a nie XL, 32-34 XS, 36-38 S, 44-46 L.
                            • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 16:34
                              Ja kupuję teraz od 38 do 42 niestety.
                              42 to nie L a 38 to nie M?
                              • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 21:10
                                0ffka napisała:

> Ja kupuję teraz od 38 do 42 niestety.
                                > 42 to nie L a 38 to nie M?

Rozmiarówki różnią się w zależności od sklepów. ja pisałam o tej standardowej,
                                jakie stosuja sieciówki, gdzie 40-42 to M, a 36-38 S.
                            • laracroft82 Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 16:36
                              anyx27 napisała:

> > anyx27 napisała:
                              >
                              > żartujesz? to jest waga w normie, przy takim wzroście, popatrz chociazby na
                              > BMI. Mam taką budowę, że przy wadze 64kg wygladam na 10 kg mnmiej :) A rozmiar
                              > 40-42 to M, a nie XL, 32-34 XS, 36-38 S, 44-46 L.

nie wiem skad wziełas ta rozmiarówke ale chyba troche mijasz sie z prawda, chyba
                              ze posługujesz sie rozmiarówka konkretnej firmy - rozmiar 40 - 42 to w zyciu nie
                              jest M, tylko L a od 44 to XL, standardowe 38 to M
                              • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 21:12
                                laracroft82 napisała:

> anyx27 napisała:
                                >
                                >
                                > > > anyx27 napisała:
                                > >
                                > > żartujesz? to jest waga w normie, przy takim wzroście, popatrz chociazby
                                > na
                                > > BMI. Mam taką budowę, że przy wadze 64kg wygladam na 10 kg mnmiej :) A ro
                                > zmiar
                                > > 40-42 to M, a nie XL, 32-34 XS, 36-38 S, 44-46 L.
                                >
                                > nie wiem skad wziełas ta rozmiarówke ale chyba troche mijasz sie z prawda, chyb
                                > a
                                > ze posługujesz sie rozmiarówka konkretnej firmy - rozmiar 40 - 42 to w zyciu ni
                                > e
                                > jest M, tylko L a od 44 to XL, standardowe 38 to M

Posługuję się rozmiarówką sieciówek, tam gdzie przede wszystkim kupuje -
                                KAPPAHL, CAMAIEU, NEXT to standardowa rozmiarówka.
                              • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 13:43
                                laracroft82 napisała:

> rozmiar 40 - 42 to w zyciu nie
                                > jest M, tylko L a od 44 to XL, standardowe 38 to M

Dokładnie tak jest w Polsce w sklepach czy to francuskich, włoskich, czy
                                niemieckich, lub angielskich.
                                Stąd u południowców kupuję L a u nordyków M.
                                PS
                                Jak się ma nadwagę to fajnie jest sobie słodzić, że chodzi się w S, albo M ;D
                                • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 19:41
                                  0ffka napisała:

> laracroft82 napisała:
                                  >
                                  > > rozmiar 40 - 42 to w zyciu nie
                                  > > jest M, tylko L a od 44 to XL, standardowe 38 to M
                                  >
                                  > Dokładnie tak jest w Polsce w sklepach czy to francuskich, włoskich, czy
                                  > niemieckich, lub angielskich.
                                  > Stąd u południowców kupuję L a u nordyków M.

jak kupujesz u nordyków, to pewnie masz w szafie choćby jakieś ubranko z
                                  kappahl'a. spójrz na metkę - stoi jak byk: 40/42 M.
                                  • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 19:49
                                    anyx27 napisała:

> jak kupujesz u nordyków, to pewnie masz w szafie choćby jakieś ubranko z
                                    > kappahl'a. spójrz na metkę - stoi jak byk: 40/42 M.

A tutaj kopia ze szwedzkiej strony kappahl:

Färger: Blå
                                    Storlekar: 3234 XS , 3638 S , 4042 M , 4446 L

Rozumiem, ze na bazarku rozmiary są inne, ale ja na bazarkach nie kupuje, więc
                                    się niestety nie znam, tak jak ty Offka.
                                    • 0ffka [...] 15.12.09, 20:49
                                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • laracroft82 Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 22:10
                                      anyx27 napisała:

> anyx27 napisała:
                                      >
                                      > > jak kupujesz u nordyków, to pewnie masz w szafie choćby jakieś ubranko z
                                      > > kappahl'a. spójrz na metkę - stoi jak byk: 40/42 M.
                                      >
                                      > A tutaj kopia ze szwedzkiej strony kappahl:
                                      >
                                      > Färger: Blå
                                      > Storlekar: 3234 XS , 3638 S , 4042 M , 4446 L
                                      >
                                      > Rozumiem, ze na bazarku rozmiary są inne, ale ja na bazarkach nie kupuje, więc
                                      > się niestety nie znam, tak jak ty Offka.

ale na jakim bazarku, wyluzuj kobieto! chyba nie wiesz sama o czym piszesz, a
                                      nawet jak ktos sie ubiera na bazarze to co gorszej kategorii jakis paniusiu??
                                      • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 22:16
                                        laracroft82 napisała:

> ale na jakim bazarku, wyluzuj kobieto! chyba nie wiesz sama o czym piszesz, a
                                        > nawet jak ktos sie ubiera na bazarze to co gorszej kategorii jakis paniusiu??

a ja napisałam, ze ktoś gorszy, bo na bazarku kupuje? to lekka nadinterpretacja
                                        z twojej strony.
                                        • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 22:20
                                          anyx27 napisała:

> a ja napisałam, ze ktoś gorszy, bo na bazarku kupuje? to lekka nadinterpretacja
                                          > z twojej strony.

... ale skąd ten bazarek się pojawił?
                                          Masz jakaś traumę z nim związaną?
                                          ROTFL
                                        • laracroft82 Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 22:34
                                          anyx27 napisała:

> laracroft82 napisała:
                                          >
                                          > > ale na jakim bazarku, wyluzuj kobieto! chyba nie wiesz sama o czym piszes
                                          > z, a
                                          > > nawet jak ktos sie ubiera na bazarze to co gorszej kategorii jakis panius
                                          > iu??
                                          >
                                          > a ja napisałam, ze ktoś gorszy, bo na bazarku kupuje? to lekka nadinterpretacja
                                          > z twojej strony.

no sorry ale chyba idiota by tego nie odebrał jako złosliwosc do osob ktore nie
                                          ubieraja sie w jakims tam kaph'alu tylko kupuja na bazarze
                                • anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 19:46

0ffka napisała:

>laracroft82 napisała:
                                  >
                                  > > rozmiar 40 - 42 to w zyciu nie
                                  > > jest M, tylko L a od 44 to XL, standardowe 38 to M
                                  >
                                  > Dokładnie tak jest w Polsce w sklepach czy to francuskich, włoskich, czy
                                  > niemieckich, lub angielskich.

A tutaj kopia ze strony rozmiarówki angielskiej z Next'a:

S 8/10 (36/38) M 12/14 (40/42) L 16/18 (44/46) XL 20/22 (48/50)

> Jak się ma nadwagę to fajnie jest sobie słodzić, że chodzi się w S, albo M ;D

Mówisz, ze 62kg przy wzroscie 164 to nadwaga? taaa....

• laracroft82 Re: Waga a rozmiar ubran 15.12.09, 22:32
                                    anyx27 napisała:

>
                                    > 0ffka napisała:
                                    >
                                    > >laracroft82 napisała:
                                    > >
                                    > > > rozmiar 40 - 42 to w zyciu nie
                                    > > > jest M, tylko L a od 44 to XL, standardowe 38 to M
                                    > >
                                    > > Dokładnie tak jest w Polsce w sklepach czy to francuskich, włoskich, czy
                                    > > niemieckich, lub angielskich.
                                    >
                                    >
                                    > A tutaj kopia ze strony rozmiarówki angielskiej z Next'a:
                                    >
                                    >
                                    > S 8/10 (36/38) M 12/14 (40/42) L 16/18 (44/46) XL 20/22 (48/50)

ale te rozmiarówki sa zanizone, przypomnialo mi sie własnie ze ogladałam kiedys
                                    jakis program w ktorym wypowiadano sie o takich własnie sklepach, czysty chwyt
                                    marketingowy ze to co w rzeczywistosci jest L czyli 40 zanizana jest do M , tak
                                    aby babeczka wrocila do tego sklepu bo to zawsze nie L a M...Wszystko to działa
                                    od strony psychologicznej i tyle..amen
                          • a1ma Re: Waga a rozmiar ubran 16.12.09, 08:55
                            0ffka napisała:

> anyx27 napisała:
                            >
                            > > Przy wzroście 164cm, ważąc ok. 62-64kg nosiłam rozmiary 36-40 (s-m), w
                            > > zależności od firmy.
                            >
                            > Fantazjujesz i tyle.
                            > Parametry podane przez Ciebie są nadwagą. Byłaś po prostu tłustą baryłką z
                            > ciuchami XL!

Hhahahahahahhahahahahahahhahah.
                            Popłakałam się ze śmiechu, dzięki.

FYI: dla podanych parametrów BMI wynosi 23, czyli idealnie w środku normy.
                            Faktycznie, nadwaga słoniowa ;)
          • 0ffka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 17:31
            green-chmurka napisała:

> Co znaczy niestesty mam 55 kg, to normalna waga, jak mialas 45 to pewnie wisial
            > o
            > wszystko na tobie jak na kolku.
            S nie wisiała :)
            Przeważnie kupuję w francuskich, czy włoskich sklepach.
            Fakt że ubranka szyte na Angielki, Amerykanki, lub Niemki są dużo większe.
            > Nie powiesz mi ze majac 45 kg to masz cos
            > takiego jak cycki i dupa. To sa tylko same kosci obciagniete skora.

Czułam się lepiej przy 45 kg :D
    • jane-bond007 Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 23:20
      oglądałam jakiś angielski program gdzie babka uświadamiała innym
      jakie błędy robią no i wymieniała im garderobę - miała laskę która
      ciągle kupowała sobie za małe ubrania :)
      czyli od kilkunastu lat miała ten sam rozmiar z czego była b dumna -
      oczywiście ona siebie realnie nie potrafiła ocenić, widziała super
      laskę, zgrabną itd natomiast reszta widziała coś w stylu: patrz
      synku tak wygląda baleron bo niestety ale wciskała się w za małe
      ciuchy i wyglądała komicznie

najlepsze było jak stylistka poszła z nia na zakupy, tłumaczyła co
      wybrała i dlaczego, kazała przymierzyć - było super tyle że rozmiar
      o 2 nr większy niż ten z jej upodobań, no i jak ta stylistka się
      odwróciła to ta babka poleciała i wzieła ten ciuch ale o 2 rozmiary
      mniejszy ;)
      no trochę miała z nią roboty ;)
      • fatamorgana0 Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 23:30
        Niezłe :)) Może tak byc, a poza tym rozmiary w sklepach są tak
        niewymiarowe (kiedyś jakoś tak nie było), że ja np wchodze idealnie
        w ciuchy między 36 a 40, i bądź tu mądry.
        • poecia1 Re: Waga a rozmiar ubran 11.12.09, 23:37
          A w sklepach wysyłkowych typu bon prix to w ogóle ciężko się
          połapać. Znam panią z widoczną nadwagą i sporym wydatnym brzuszkiem,
          która spokojnie mieści się w 36. Chyba to taka socjotechnika
        • laracroft82 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 00:00
          fatamorgana0 napisała:

> Niezłe :)) Może tak byc, a poza tym rozmiary w sklepach są tak
          > niewymiarowe (kiedyś jakoś tak nie było), że ja np wchodze idealnie
          > w ciuchy między 36 a 40, i bądź tu mądry.

heh dokładnie, jak pisałam wczesniej w cały swiat...
    • n_nicky Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 00:20
      165 cm, 43 kg, rozmiar ubrań 32

ale to też zależy od firmy...większość nie produkuje ubrań w rozmiarze 32, więc
      muszę kupować 34.
    • nutka07 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 02:50
      H&M nie jest dobry do porownan.
      Przy wzroscie 173 i wadze 65kg bralam najmniejsze rozmiary czyli S. Taranko np.
      36-38. Wiekszosc ubran 38. 40 wisialy na mnie.
    • koza_w_rajtuzach Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 07:40
      Ważę 65 kg i noszę rozmiar ubrań 38-40, w zależności od firmy.
    • annajustyna Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 09:10
      65 kg przy zwroscie 168 (w dowodzie 170 ;). Spodnice o kroju A nosze w rozmiarze
      36, a olowkowe to w zaleznosci od marki 38-40. 40 i 42 zazwyczaj mi spadaja z
      tylka...
    • kasi-a789 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 10:34
      cm 165- waga 51 nosze 34,36. ostatni raz spodnie kupowałam jak ważyłam 48 kg i
      teraz są ciasnawe
    • venettina Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 11:22
      Rozmiar po utyciu czesto zmienia sie dopiero po jakims czasie. Nie
      wiem dlaczego, u mnie tak jest - mam pare miesiecy zanim przestane
      sie miescic w ciuchy.

Po drugie: w H&M dobre sa na mnie w rozmiary od 36 do 46, w
      zaleznosci gdzie szyli dane ubranie, wiec sie nie ciesz spodniami ;)
      • baba67 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 12:11
        Mnie sie zdarzylo ze przylam 3 kg a kilka obwodow mi sie zmniejszylo (procz
        tylka ktory z plaskiego zrobil sie okraglejszy). Bo na fitness zaczelam chodzic.
        • panwilk Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 12:56
          a teraz moze jakies kobiety dla odmiany cos napisza bo patrzac na te
          wasze kg to albo dzieci albo anorektyczki :D
          no i pewnie zero cyca fuj ;)
          nie pisze o paniach 60 i wiecej ale te 40-paro kilogramowe mnie
          rozwalily :D
          • jane-bond007 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 13:02
            to akurat powinno ci pasowac - Czerwony Kapturek i Zając ważą w
            sumie ze 40
          • zawszezabulinka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 13:02
            ja mam 172, waze 68 i nosze chyba 42, chociaz jeansy to tak 32-33, jak sie zdazy
            31. rozciagliwe podkoszulki od xs do m/l (czasem xl)

przechadzalam sie po galeri w poszukiwaniu "luznej" koszulki i niektore
            sieciowki mnie "dobily" bo najwiekszy na wieszaku byl roz 40

mieszcze sie w ubrania ktore nosilam 3 lata temu i wazylam 62 kg
            • zawszezabulinka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 13:09
              > przechadzalam sie po galeri w poszukiwaniu "luznej" koszulki i niektore
              > sieciowki mnie "dobily" bo najwiekszy na wieszaku byl roz 40
              >

chodzilo o koszule a nie koszulke,

mam tez sukienki ktore kupowalam 3 lata temu i z uplywem czasu niestety cycki mi
              sie powiekszyly z miseczki podwojnej d do g-gg przez co leza teraz na dnie szafy ;/
    • kasi-a789 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 14:35
      a ja jak tyje to mi cyc wcale nie rośnie:(
      • vincentyna Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 14:47
        Kazdy sklep ma swoje rozmiarowki. L-ka bossa to M-ka u hilfigera, a niemiecka 40
        to we Wloszech 46. Moja mama w PL kupuje ubrania 56, w NL 52, a niby ta sama
        siec...Ja mam w szafie rozmiary od S, do (wloskich) 46, a tak naprawde to jestem
        statystyczna emka.
      • green-chmurka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 14:50
        kasi-a789 napisała:

> a ja jak tyje to mi cyc wcale nie rośnie:(
        Pewnie tylko ci biodra sie rozpychaja, moja kolezanka tak ma, jak utyje to ma
        szeroki tylek i grube uda, a cyca nie ma. Ja jak tyje do mi cyc rosnie i brzuch.
        • kasi-a789 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 14:58
          no właśnie generalnie najbardziej rośnie mi brzuch (a że urodziłam 2 dzieci to
          skóra na brzuchu rozciąga się szybko)ale biodra również. Już po przybraniu kilku
          kg (2,3) ciężko mi dopiąć spodnie
          • green-chmurka Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 15:07
            kasi-a789 napisała:

> no właśnie generalnie najbardziej rośnie mi brzuch (a że urodziłam 2 dzieci to
            > skóra na brzuchu rozciąga się szybko)ale biodra również. Już po przybraniu kilk
            > u
            > kg (2,3) ciężko mi dopiąć spodnie
            Nie martw sie sa w zyciu przytrawiaja sie gorsze rzeczy niz ciut za duzy
            brzuszek albo za maly cyc. Ja tez nie jestem perfekcyjna ale akceptuje swoje
            cialo i wszystko inne mam w dupie.
            • kasi-a789 Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 15:14
              nie no ok, ja się zgadzam w pełni, w życiu jest całe mnóstwo ważnych spraw a
              rozmiar jest jedną z najmniej ważnych rzeczy (nie mówię o skrajnościach)
    • frying.pan Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 15:04
      Z tymi rozmiarami to duzo zalezy od budowy ciała. Sa panie, ktorym tyje
      brzuszek, a biodra maja waskie i zawsze noszą ten sam rozmiar spodni. U mnie na
      ten przykład wszystko sie o tyłek rozchodzi :P Jak przytyje choćby 2-3 kilo to
      wiem, ze całe te 2 kilo mam w tyłku (a nie jest to wcale mało - przy mojej
      lichej posturze, to tak jakby mi dołożyć dwa bochenki chleba do pośladków :P ).
      A u góry od wieków noszę ten sam rozmiar. Fajnie byłoby być proporcjonalnym...
      Mogę więc zapewnić wszystkich, ze przy niskiej wadze niekoniecznie wygląda się
      jak kościotrup, a przynajmniej nie w całości :)
      • melixsa Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 18:02
        164cm i waga 49-51 kg, karmię dziecko, więc zależy od ilości mleka ;)
        Ubrania mam od XS do M.
    • liza_s Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 19:41
      Waga sama w sobie nijak się ma do rozmiaru ubrań. Wszystko zależy od wymiarów i
      oczywiście widzimisię producenta, gdzie panuje niestety wolna amerykanka. Mam
      170 cm wzrostu, ważę 63 kg. Według większości znanych mi tabel moje biodra
      "noszą" rozmiar 38, talia - 40, a biust - 42. Jedne sklepy wpisują się w tę
      konwencję, inne nie. H&M ma według mnie prawidłową rozmiarówkę, która
      przewiduje, że większy rozmiar oznacza oprócz większego tyłka również większy
      biust. Natomiast np. Zara wydaje się w ogóle ignorować istnienie czegoś takiego
      jak piersi.
    • miss_paradox Re: Waga a rozmiar ubran 12.12.09, 21:09
      wzrost 170,
      waga 55-56,
      rozmiar 38 dol,
      36-38 gora

• anyx27 Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 01:07
      platyna-1 napisała:

> Juz sama nie wiem co o tym myslec, czytalam rozne takie watki i przy 70
      > paru kg i wzroscie 165 dziewczyny pisaly o rozmiaarasch 42,44.

Rozmiar 42-44 to ja nosiłam przy 80kg. Oj było tak, było ;)
    • bateryjka 160 wzrost, 76 waga 13.12.09, 17:11
      noszę ubrania od 40 (w promod) przez 42 do 44 ew. od M do XL w zależności od sklepu. Średnio L, 42. Biustonosz 34F. Jestem dumna ze swojego obecnego wyglądu, bo jeszcze dwa lata temu ważyłam 88 kg, a cztery lata temu 102(w dniu porodu). Do lata zamierzam wazyc 62 kg.

Wkłądam rano do pudełka to, co będę jeść danego dnia: trzy kromki chleba tostowego razowego, dwa plasterki sera i dwa plasterki szynki, czasem zamiast szynki jajko. Jeden jogurt, jeden owoc, dwa warzywa. To, co jest w tym pudełku, plus obiad (np. dzis ok 100g ugotowanego makaronu z warzywami i 100 g mięsa z grilla) i herbata, kawa, woda - to jest wszystko,co jem w ciagu dnia. Nastawiony mam minutnik w telefonie, który dzwoni co trzy godziny - dzięki temu nie zapominam o regularnych pięciu posiłkach w ciagu dnia. I tak sobie chudnę powoli.
      • fatamorgana0 Re: 160 wzrost, 76 waga 13.12.09, 21:21
        I bardzo słusznie, wolno i trwale, nie zmniejszy ci sie przemiana
        materii i jak juz schudniesz będziesz jeść normalnie a nie tak jak
        te co sie głodzą salatę :)
        • bateryjka Re: 160 wzrost, 76 waga 15.12.09, 07:14
          dzieki za dobre slowo, przyznaję, że wysyłaąłm swojego posta z duszą na ramieniu. Gdy widzisz jak ktoś kogos wyzywa od monstrów i "jak się tak można zapaść jak beka" bo wazy 70 przy 165 wzrostu, to rozumiesz, że obawiałam się reakcji na moje wyznanie 76/160. Ale taka jest prawda, ja jestem po przeróznych dietach, chudłam osiem w miesiac, potem rzucaałam diete i odzyskiwałam 10 w dwa miesiące. Hcudłam cztery, tyłam siedem. Nie chcę już żadnych drakońskich i błyskawicznych diet, ja po prostu muszę mało i czesto jeść, ograniczać słodycze (z tym mam ogromny problem), węglowodany (też problem) i tłuszcze nasycone (żaden problem,chociaż to ;)), duzo warzyw, herbat, trochę kwaśnych owoców. gdy jesz pięc razy dziennie, to nawet jeśli tym posiłkiem jest pół jabłka, to nie jesteś taka strasznie głodna, bo trzy godziny szybko mijają, więc wiesz, że "za chwilę" coś znów zjesz :) Ja tak juz jem od ponad roku i widzę, że po pierwsze powoli, ale wciaż chudnę, a po drugie nie cierpię,nie jestem ciągle głodna, obiad jem dość obfity i smaczny, czego na tych wszystkich dietach zawsze mi brakowało, porzadnego, goracego, sycacego głównego posiłku.
    • rumianek88 Re: Waga a rozmiar ubran 13.12.09, 23:42
      Ważę ok 50, noszę S-ki i XS-ki (rozmiar 36 i 34- dobrze to przekładam?)

Moim zdaniem liczy się też wzrost, ja jestem bardzo niziutka. Przez to
      nowo poznani ludzie mi mówią,że wyglądam na 16 lat ( a mam o 5 więcej)
      Ale można sie przyzwyczaić ;D
    • listekklonu Re: Waga a rozmiar ubran 14.12.09, 08:38
      175 cm., 58 kg.
      Zwyklę noszę rozmiar 38, ale dużo zależy od kroju danego ciucha. W H&M
      36, tam prawie zawsze trzeba wybrać niższy rozmiar.
    • vivian.darkbloom zalezy od sklepu 14.12.09, 14:43
      ok. 165 cm, 51-52 kg.
      Najczesciej nosze S, ale wszystko zalezy od marki. Na przyklad w przypadku
      mlodziezowej linii Zary TRF musze nosic M, bo 36 jest za ciasne w biuscie i w
      ramionach. Kurtki, bluzy i swetry tez czesto kupuje w rozmiarze M.
      XS, rzadko bo rzadko, ale takze zdarza mi sie kupowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka