ingeborg 23.03.10, 16:39 to tak na fali wątku o malowaniu ścian: mam na ścianie tapetę, chcę ją zedrzeć i pomalować ścianę farbą. Gdzie mogę dostać jakieś instrukcje na ten temat? jakich narzędzi potrzebuję? robiliście to kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritsuko Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 16:43 Specjalny płyn do zdzierania tapet lub po prostu woda, mydło malarskie, bo chyba nie chce Ci się bawić w gruntowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 16:46 Wielkiej filozofii rodem z biblioteki aleksandryjskiej tu nie ma. Kupujesz w OBI albo innej Castoramie specjalny płyn do zmiękczania tapet, namaczasz tapetę, czekasz aż wsiąknie i jak jest jeszcze wilgotna to łapiesz od góry i schodzi jak plaster z gołej dupy. Ewentualnie jak nie chce ci się zapieprzać do OBI to możesz namoczyć tapety domowym sposobem=wodą zmieszaną z octem. Efekt ten sam, ale śmierdzi w chacie jak na dworcu centralnym i trzeba długo wietrzyć. Potem oczywiście szpachla gipsowa do wyrównywania zagłębień, gruntowanie i możesz malować. ingeborg napisała: > to tak na fali wątku o malowaniu ścian: mam na ścianie tapetę, chcę > ją zedrzeć i pomalować ścianę farbą. Gdzie mogę dostać jakieś > instrukcje na ten temat? jakich narzędzi potrzebuję? robiliście to > kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 17:02 potworski czy ja moge cie do remontu wynajac?:-D bo ci "specjalisci", ktorych mama zrujnuja mi mieszkanmie:-D Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 17:42 I co jeszcze? Może wytępić ci krety z ogródka, zasiać pszenicę i zrobić faworki na kolację? la-bast napisała: > potworski czy ja moge cie do remontu wynajac?:-D bo > ci "specjalisci", ktorych mama zrujnuja mi mieszkanmie:-D Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 18:05 ogrodka niet, rolitez nie mam by pszenice siac, a faworkow nie lubie:-D zajmij sie remontem:-D Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 18:11 To co ty? Dwóch facetów masz i jeszcze ekipa remontowa ci potrzebna? To gdzie ty ich znalazłaś? W telezakupach Mango? la-bast napisała: > ogrodka niet, rolitez nie mam by pszenice siac, a faworkow nie > lubie:-D zajmij sie remontem:-D Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 18:17 Obaj ciezko pracuja, jeden w powietrzu drugi na ziemi, a ja nie zamierzam remontu nastepne sto lat miec:-D a sprzedaja w telezakupach Mango takich co maja czas na remonty, chetnie takiego kupie:-D Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 18:20 To spieszę ci donieść, że są tacy co pracują w powietrzu, pracują na ziemi i jeszcze mogą gładzie gipsowe elegancko położyć. O faworkach nie wspominając. la-bast napisała: > Obaj ciezko pracuja, jeden w powietrzu drugi na ziemi, a ja nie > zamierzam remontu nastepne sto lat miec:-D > a sprzedaja w telezakupach Mango takich co maja czas na remonty, > chetnie takiego kupie:-D Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 18:25 ety na takich nie trafiam, kazdy ma swoje mankamenty, jeden jest daltonista,drugi uwielbia ladowac na niebezpiecznych lotniskach i uwielbia przygody typu huragan:-D co ty sie tak tych farworkow uczepiles?:-D Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 18:49 Mam na drugie Faworek. Nie znasz św. Faworka z Sieradza? la-bast napisała: > ety na takich nie trafiam, kazdy ma swoje mankamenty, jeden jest > daltonista,drugi uwielbia ladowac na niebezpiecznych lotniskach i > uwielbia przygody typu huragan:-D > co ty sie tak tych farworkow uczepiles?:-D Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 19:45 aha o tym faworku mowisz:-D wybacz mi moja niedbalosc jaka poRZoNdna polka powinnam znac wszystkich swietych:-D beretu tez nie mam:-( musisz mi wybaczyc!!!!!!!!!!!!!!!!inaczej sie zaplacze:-D Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 19:41 podobno Kammel wolny,moze zaradzi co i podratuje rodzinny budzet.On tam w Mango chyba sie udzielal,nie wiem,moze byl na sprzedaz. Odpowiedz Link Zgłoś
la-bast Re: zdzieranie tapety 23.03.10, 19:43 akurat budzet ma sie u mnie dobrze, a Kammel brzydki:-D Odpowiedz Link Zgłoś