Dodaj do ulubionych

Kamieniowanie

10.07.10, 07:29
W Iraku zostala skazana kobieta na; najpierw 99 batow, a potem na smierc przez
ukamieniowanie za cudzolostwo. Wyrok wydany na podstawie przeczuc sedziow.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8123694,Iranka_skazana_za_cudzolostwo_nie_zostanie_ukamienowana_.html
Po co o tym pisze? Ano z 2 powodow. Pierwszy, to okers wakacyjny i wzmozona
aktywnosc rodaczek w krajach arabskich. Moze warto sie zastanowic 2 min zanim
zaliczy sie jakiegos habibi, czy warto. Czy rzeczywiscie to miki,
usmiechnieci, kulturalni ludzie.
Po drugie, do czego doprowadza rzadzenie krajem przez fanatykow religijnych. U
nas tez faktyczna wladze sprawuje Watykan. Fanatycy religijni z ich fobiami
seksualnymi, pokretna moralnoscia. Wprawdzie nie ma u nas juz przykladow
palenia na stosie, ale sekowanie niewierzacych i innowiercow jest na porzadku
dziennym.
Obserwuj wątek
    • kombinerki_pinocheta Re: Kamieniowanie 10.07.10, 08:40
      > zaliczy sie jakiegos habibi, czy warto

Bialych szmat to nie dotyczy, bo sluza tylko do seksu. Zona powinna byc muzulmanka, a ich prawo tak okresla stosunek do zdrady. Tutaj akurat bym sie nie czepial, prawo jest prawem. Gorzej, ze w tej ich ksiazce o Mohamadzie, Muhamadzie, no o tym kolesiu co zabil okolo 400 zydow obcinajac im rece i nogi stosunek meza do zony jest opisany w ten, a nie inny sposob.
      Zreszta kobiety lubia braz. :)
      W dodatku sa glupie i nie mysla.

> Po drugie

Przesadzasz. Nie ta polka.

Kamienowanie, nie kamieniowanie.
      • menk.a Re: Kamieniowanie 10.07.10, 09:25
        kombinerki_pinocheta napisał:

> > zaliczy sie jakiegos habibi, czy warto
        >
        > Bialych szmat to nie dotyczy, bo sluza tylko do seksu. Zona powinna byc muzulma
        > nka,

Dlatego niewierne szmaty przechodzą na islam i wtedy za zdradę są karane jak są
        karane. Zresztą wszystkie stosunki pozamałżeńskie, a nawet przebywanie czy
        kontaktowanie się dziewczyny z niespokrewnionymi mężczyznami grozi jej śmiercią
        lub kalectwem a w najlepszym razie biciem.
        • kombinerki_pinocheta Re: Kamieniowanie 10.07.10, 09:37
          > Dlatego niewierne szmaty przechodzą na islam

Wtedy juz chyba nie sa szmatami, tylko muzulmankami. :)
          Czytalem, ze muzulmanie nie szanuja do konca "nawroconych", poniewaz wybrali jedna religie kosztem drugiej, co swiadczy o slabosci wiary. Nie pisze juz o ateistach, bo to najgorszy gatunek i od razu nalezy spalic zywcem.

> kontaktowanie się dziewczyny z niespokrewnionymi mężczyznami grozi jej śmiercią
          > lub kalectwem a w najlepszym razie biciem.

Trzeba przyznac, ze skuteczna metoda na zatrzymanie swoich kobiet. Ze tez takie babki marnuja sie przy kolesiach z przescieradlem na glowie. :)
          • menk.a Re: Kamieniowanie 10.07.10, 10:58

> Trzeba przyznac, ze skuteczna metoda na zatrzymanie swoich kobiet. Ze tez takie
            > babki marnuja sie przy kolesiach z przescieradlem na glowie. :)
            >

Weź przykład z facetów z prześcieradłami i wtedy będziesz miał posłuszną babę.;)
            • wiarusik Re: Kamieniowanie 10.07.10, 13:24
              Meniu,przejdźmy na islam;)
      • erillzw Re: Kamieniowanie 12.07.10, 02:41
        a ich prawo tak okresla stosunek do zdrady. Tutaj akurat bym sie nie
        czepi
        > al, prawo jest prawem.

Chcialam zauwazyc, ze oni tak samo traktuja rowniez gwalt.
        To nic, ze on ja pobil, zmusil w ogole. To ona jest winna i trzeba ja
        zabic..
        Straszne jest to prawo..
    • sid.leniwiec Re: Kamieniowanie 10.07.10, 09:13
      Po pierwsze - wątpię, czy takie "prawo" dotyczy turystek, a po drugie turyści i
      turystki to raczej w rejony egipskie niż irackie się zapuszczają. A w egipskich
      kurortach to ponoć możesz robić co chcesz.

A po drugie - ja generalnie jestem za tym, żeby był ten koniec świata, bo ludzie
      to głupie stworzenia są. Tylko szkoda, że już w 2012, bo ja bym wolała nieco
      dłużej korzystać z uroków życia, a nie dokonać żywota przed 30-tką, no ale co
      poradzisz na siłę wyższą.
      • kombinerki_pinocheta Re: Kamieniowanie 10.07.10, 09:18
        > A po drugie - ja generalnie jestem za tym, żeby był ten koniec świata

A ja myslalem, ze chodzi Ci tylko o zniesienie wszelkich granic miedzy kulturami. :p

> to głupie stworzenia są

Tez pozdrawiam. :)
        • sid.leniwiec Re: Kamieniowanie 10.07.10, 09:26
          Ty to bardziej uprzedzony do tych innych kultur (a może raczej ras) jesteś, niż
          ja do perspektywy spędzania części dzisiejszego dnia na tzw. wykonywaniu obowiązków.
          • kombinerki_pinocheta Re: Kamieniowanie 10.07.10, 09:43
            > Ty to bardziej uprzedzony do tych innych kultur (a może raczej ras) jesteś

Ja mysle, ze Ty jestes uprzedzona do kazdego, kto jest uprzedzony do tego co egzotyczne. Sporo czytam/ogladam i tutaj akurat mam podstawy.
            Ale najbardziej uprzedzony jestem w stosunku do glupoty ludzkiej.
            • sid.leniwiec Re: Kamieniowanie 10.07.10, 09:55
              Spoko, uprzedzanie się do każdej jednostki należącej do danej grupy
              (narodowościowej, rasowej, religijnej czy jakiej tam jeszcze), na podstawie
              tego, że grupa jako całość jawi się negatywnie, jest nieco głupie, ale i typowe,
              większosć z nas tak miewa.

I naprawdę trafiłeś pod zły adres "zarzucając" mi miłość i uwielbienie do
              orientu - fakt, nie lubię rasizmu i rasistów, ale temat egzotycznych facetów
              jest mi raczej obojętny.
            • gobi05 Re: Kamieniowanie 11.07.10, 10:42
              > Sporo czytam/ogladam i tutaj akurat mam podstawy.

Czytasz i oglądasz to, co ktoś uznał za pożyteczne opublikować.
              Ilu ty znasz prawdziwych muzułmanów? Pojedź do Turcji, Malezji,
              Egiptu, poznaj kogoś, porozmawiaj, nie bój się pytać i miej odwagę
              zaakceptować odpowiedzi, choćby ci nie pasowały. Co ja mówię,
              znajdź choćby w Polsce jakichś muzułmanów. Dowiedz się prawdy,
              a nie sensacji.

Przypominają mi się słowa poety:
              "Ulegasz wpływom, ulegasz modom
              Ulegasz schematom, sterują tobą (...)

Znasz tylko slogany, nic więcej (...)"

> Ale najbardziej uprzedzony jestem w stosunku do glupoty ludzkiej.

W opozycji do głupoty jest mądrość, czyli poznawanie i wnioskowanie.
              Ty najwyraźniej pozwalasz, by ktoś za ciebie poznawał i wnioskował.
              To nie byłoby wcale złe, gdyby ten ktoś był faktycznym autorytetem.
              Niestety tak nie jest.
              • kombinerki_pinocheta Re: Kamieniowanie 11.07.10, 11:10
                > Czytasz i oglądasz to, co ktoś uznał za pożyteczne opublikować.
                > Ilu ty znasz prawdziwych muzułmanów?

Nastepny. Pisalem juz, ze nie jestem na tyle ambitny ty jezdzic po krajach arabskich i szukac ludzi cieplych i otwartych. Nie jestem na tyle zdesperowany, zostawiam to europejkom.

Rozumiem, ze Ty nie wyciagasz wnioskow z ksiazek, artykulow, filmow.
                Ze dla Ciebie 70%, 80% kobiet w Afganistanie i Pakistanie (lub odwrotnie), ktore doznaly psychicznego i fizycznego znecania w tych krajach to przypadek? Ze kobiety oblewane kwasem, za odrzucenie mezczyzny to tez nic takiego? Ze palenie zywcem chrzescijan w 21 wieku to prawa religii i kultury? Ze prawo mezczyzny do wziecia kobiety sila spisane w koranie, w ktore oni gleboko wierza, to tez nic nie znaczacy szczegol? To, ze biora za zony male dzieci i rozpoczynaja z nimi wspolzycie, gdy sa jeszcze 11-12 letnimi dziewczynkami to tez wymysl?
                Poczytaj sobie co jest napisane w koranie o stosunku do innowiercow.

I z tych faktow nie moge wyciagnac wnioskow? I musze tam jechac, by wszystkiego doswiadczyc? Po co? By poznac rodzine, ktora mnie szczerze z szacunkiem ugosci? Widze nienawisc tych ludzi na co dzien w internecie. Widze religijny fundamentalizm, nienawisc, dane dotyczace przestepczosci. Nie dziekuje, zostawiam to takim jak Ty.
                Chociaz do wymienonych krajow bym sie przejechal, ale tylko po to, aby zwiedzac ciekawe miejsca.
                I co mnie obchodza nawroceni muzulmanie? Sluchalem w radiu debate z jakims przedstawicielem braci muzulmanskiej w Polsce i przciwnikiem budowy meczetu w Warszawie, Polakiem. Ten pierwszy pod koniec debaty zaczal grozic temu drugiemu, ze jego slowa moga mu zaszkodzic, ze to moze doprowadzic do agresji.
                Panie, daj pan spokoj.

To, ze jakis % gwalcicieli po wyjsciu z zakladow zaprzestaje gwaltow nie oznacza, ze mam sie z nimi bratac.
              • posh_emka Dokładnie 11.07.10, 21:25
                Najbardziej na nie, najbardziej przeciwni i najwięcej wiedzą zawsze ci co w
                doopie byli i gó... widzieli.
                • gobi05 Re: Dokładnie 12.07.10, 07:59
                  > Najbardziej na nie, najbardziej przeciwni i najwięcej wiedzą zawsze
                  > ci co w doopie byli i gó... widzieli.

Ludzie zadziwiająco łatwo dają się robić w durnia, kierowani nawet
                  dobrymi pobudkami.

>>Przestępca? Pierwsza rzecz – trzeba krzyczeć: ”Na pomoc!”
                  Inaczej zwieje. Wołajmy razem, no!
                  – i regent rozwarł paszczę.
                  Stropiony Iwan usłuchał dowcipnisia i zawołał ”Na pomoc!”, (...)<<
      • fiigo-fago plaga 10.07.10, 12:28
        Dotyczy też turystek w niektórych krajach arabskich, nawet tak mocno
        nastawionych na turystykę jak Kuwejt. Przez to popularne są gwałty
        cudzoziemek, bo mało która decyduje się zgłaszać sprawę na policję,
        bo konsekwencją tego jest to iż sama zostanie oskarżona o
        cudzołóstwo i skazana na surowe kary.

Co do religii, to dla mnie są one największa plagą jaka spotkała
        ludzkość, tyle że w odróżnieniu od chorób ciała upośledzają one
        umysł.
        • teletoobis Re: plaga 10.07.10, 18:38
          Poza tym wiele szmat udaje ze sie zakochuje, zostaje tam i przechodzi na islam.
          Pozniej powstaja ksciazki " Nic bez mojej corki" i podobne
          • sid.leniwiec Re: plaga 10.07.10, 20:00
            Boli Was to chłopcy? Że "nasze" ("wasze") kobiety wiążą się lub tylko sypiają z
            obcymi, często Murzynami czy Arabami? Czyli szmaty?

Żenada. Ale piszcie tak dalej, uzależnienie od forum mi przechodzi.:)
            • fiigo-fago Re: plaga 10.07.10, 20:08
              A czemu liczba mnoga?
              • sid.leniwiec Re: plaga 10.07.10, 20:15
                Bo doliczyłam się dwóch wypowiadających się w tym tonie.
                • teletoobis Re: plaga 11.07.10, 01:45
                  Nie nie boli. Problem w tym, ze one pozniej wracaja do Polski, udaja
                  niewiniatka, a mnie sie jakos nie chce baby po kozojebie....
                  • posh_emka Re: plaga 11.07.10, 21:27
                    Problem w tym,że nawet taka po kozojebie by cię nie chciała i to cię boli.
                    • teletoobis Re: plaga 12.07.10, 10:11
                      :) no to mnie rozbawilas :) Przebierac moge jak w ulegalkach.
                      • sid.leniwiec Re: plaga 12.07.10, 20:50
                        Gratulacje. Tym bardziej nie musisz się obawiać, że trafisz na dziewczynę, która
                        miała do czynienia z Arabem lub Murzynem, więc spokojnie możesz wyluzować.
                        • teletoobis Re: plaga 12.07.10, 20:54
                          Zaklamanie kobiet jest wielkie. Dlatego nie chce zadnej kobiety. Gdyby miala do
                          czynienia na pewno by sie nie przyznala :)
                          • sid.leniwiec Re: plaga 12.07.10, 20:56
                            No to ja już nic Ci nie poradzę.
                            • teletoobis Re: plaga 12.07.10, 20:59
                              Czy ja napisalem, ze chce jakiejs porady? Moja decyzja jest przemyslana dawno
                              temu. Nie dam juz nigdy zadnej babie okazji do skrzywdzenia mnie.
                • kombinerki_pinocheta Re: plaga 11.07.10, 15:38
                  Dwoch tzn Teletubisia i mnie?

Jezeli chodzi o mnie to widac, ze nie zalapalas o co chodzi.
                  Proponuje przejsc do mojej odpowiedzi, ktorej udzielilem Mence i pomyslec chwile. Podpowiedz:

"Wtedy juz chyba nie sa szmatami, tylko muzulmankami. :)"

Poprosze o Twoje tlumaczenie. Chce miec pewnosc, ze zarozumialas. :)
                  • sid.leniwiec Re: plaga 12.07.10, 20:49
                    Kombi, możesz sobie pisać, że nie rozumiem Twych mądrych wypowiedzi i bez sensu
                    zarzucam Ci rasizm, a Ty tylko masz inne zdanie - ale używanie określeń typu
                    "kozojeb" czy "szmata" oraz ton wypowiedzi najlepiej świadczy o Twoim stosunku
                    do tematu i nie piszę tylko o tym wątku. Dla mnie jest to postawa nie do
                    przyjęcia, no ale na szczęście to tylko forum.
            • kombinerki_pinocheta Re: plaga 10.07.10, 20:20
              Mnie bardzo boli. Pomijajac juz kwestie socjalne, religijne, zdrowotne, moralne, rasistowskie, o ktorych moglbym pisac, ale nie ma na to czasu, musze powiedziec, ze sypianie wybitnych europejskich kobiecych jednostek z nieprzecietnymi afrykanskimi poganiaczami wielbladow czy tez wybitnej klasy specjalistami nielegalnego bazarowego handlu potwierdzaja tylko jak niska pozycje zajmuje w spolecznej drabinie i jak niegodnym kobiety jestem przedstawicielem meskiego gatunku "made in poland".
          • fiigo-fago Re: plaga 10.07.10, 20:07
            A czemu udaje? Może część z nich faktycznie się zakochuje, a bez
            jakiś badań są to tylko dywagacje. A określenie „szmata” dla
            wszystkich to już imo problem niestety nie z ich
            charakterem/psychiką... A że są głupie i pchają się w Islam to już
            inna sprawa, bo w Polsce mądre pewnie też nie były pchając się w
            katolicyzm. ;)
            • teletoobis Re: plaga 11.07.10, 01:47
              Zakochuje sie? W zigolowatym habibi? No to gratulacje za wysublimowany gust,
              odpowiedzialnosc, wiedze o regionie i ludziach itp itd
              • fiigo-fago Re: plaga 11.07.10, 02:25
                Z tego co mi wiadomo za stan zakochania się odpowiada koktajl
                hormonów wytwarzanych w mózgu. Najszybciej go uzyskać poprzez udany
                seks, więc widać tym paniom odpowiednio dogodzono. ;) Czyli mogło
                się obyć bez ”wysublimowanego gustu, odpowiedzialności, wiedzy o
                regionie i ludziach”. A do tego jak to mówią - „miłość oślepia i
                ogłupia” ;)
                • teletoobis Re: plaga 11.07.10, 11:02
                  W kulturze arabskiej faceci nie uzywaja prezerwatyw. A AIDS w Afryce Polnocnej
                  szaleje. Potem wroci taka do Polski i szerzy pozoge niczym Simon Mol w spodnicy.
                  A czy milosc to tylko hormony? hmmmm - zakladajac ze w ogole istnieje ( nie
                  mowie tu o zakochaniu, zauroczeniu), to jest do niej przede wszystkim potrzebne
                  zrozumienie, zaufanie itd
                  • fiigo-fago Re: plaga 11.07.10, 13:42
                    Nie pisałem o głębokiej miłości, ale o fizycznym aspekcie stanu
                    zakochania. Mózg wtedy zachowuje się jakby był pod wpływem
                    narkotyków (bo podobne koktajle chemiczne na niego oddziałują).

A co do chorób jakie przywożą kobiety z krajów arabskich, to
                    podejrzewam że nie mniej ich łapią faceci po seksie z małolatami
                    wyrwanymi na dyskotece. ;)
                    • teletoobis Re: plaga 11.07.10, 15:32
                      sory, ale nie mam kontaktu z dziecmi z dyskotek.
                      W Polsce odsetek zarazonych adidasem jest jednak mniejszy niz odsetek zarazonych
                      kozojebow
    • cloclo80 Re: Kamieniowanie 10.07.10, 12:33
      Zachowanie naszej prawicy przytulonej do Kościoła Rzymsko-Pedofilskiego o wiele
      łatwiej zrozumieć gdy przyjmiemy założenie, wszyscy oni zerkają ukradkiem w
      stronę Islamu i jego bezkompromisowego wmontowywania religii w życie społeczne.
    • rumak.hrabiny Re: Kamieniowanie 10.07.10, 13:31
      porzadkuteletoobis napisał:

> Po drugie, do czego doprowadza rzadzenie krajem przez fanatykow religijnych. U
      > nas tez faktyczna wladze sprawuje Watykan. Fanatycy religijni z ich fobiami
      > seksualnymi, pokretna moralnoscia. Wprawdzie nie ma u nas juz przykladow
      > palenia na stosie, ale sekowanie niewierzacych i innowiercow jest na
      > dziennym.

książkowy przykład ofiary lewackiej propagandy...

czy my mieszkamy w tym samym kraju? jeżeli rządzi tu Watykan, to jakim cudem
      przez 10 lat prezydentem był postkomunista? jakim cudem zwolennik finansowania
      metody in vitro z budżetu państwa wygrał z przeciwnikiem finansowania in vitro?
      jakim cudem mieliśmy premiera ewangelika i kilku premierów postkomunistów? lecz
      się, człowieku...

przykładów palenia na stosie rzeczywiście w Polsce trudno znaleźć, bo takie
      przypadki były daaawno temu i występowały tylko w niektórych regionach, np na
      Śląsku. po co jednak sięgać tak daleko w przeszłość? czy nie lepiej zająć się
      zbrodniarzami, którzy skrytobójczo mordowali w ubeckich kaźniach ludzi za to, że
      mieli inne poglądy. oni też tak jak ty nienawidzili katolików.

z tego byłby chociaż pożytek, bo rodziny do dziś szukają miejsc pochówku
      pomordowanych, by na grobie świeczkę zapalić, więc wskazanie miejsc pochówku,
      bardzo by im pomogło.
      • rumak.hrabiny Re: Kamieniowanie 10.07.10, 13:36
        ten dopisek "porządku" przed "teletoobis" był niezamierzony
      • teletoobis Re: Kamieniowanie 10.07.10, 18:36
        Rzadzil komunista, a moca konkordatu finansowalo sie i finansuje te czarna bande
        zlodziei, kapelanow, katechetow itp tałatajstwa. Co roku wyplywa z skarbu
        panstwa i samorzadow ok 7 mld do kasy Kosciola. Wielkokrotnosc tego jest
        zbierana w kosciolach bez opodatkowania. O rozdawnictwie ziemi i nieruchomosci
        za przyslowiowa zlotowke nie wspomne.
        I nie jest to propaganda lewacka, a racjonalne podejscie humanisty. Czlowieka
        ktoremu lezy na sercu np to ze 3 mln dzieci w Polsce jest niedozywionych, ze
        caritas zbierajac na powodzian 40% zostawia sobie na oszta operacyjne i
        samofinansowanie sie.

• rumak.hrabiny Re: Kamieniowanie 12.07.10, 01:45
          widzę, że swoją retoryką i prawdziwością argumentów doganiasz palikota, ale nie
          zostaniesz forumowym palikotem, nawet nie próbuj. on jest bardziej samodzielny.
          ty zaś jesteś tylko bezmyślnym narzędziem w rękach innych, ofiarą debilnych
          portalików dla ćwierćinteligentów typu "racjonalista". nie wierzysz? no
          to podaj źródło swoich rewelacji, że rzekomo co roku wyplywa z skarbu panstwa
          i samorzadow ok 7 mld do kasy kosciola.
          podasz?

teraz przeczytaj uważnie i naucz się tego na pamięć:

- pisząc o "czarnej bandzie zlodziei, kapelanow, katechetow itp
          tałatajstwa"
          obrażasz uczucia religijne milionów Polaków, co tylko świadczy
          o twoim chamstwie, pogardzie dla prawa i Konstytucji, która gwarantuje
          poszanowanie światopoglądu i przekonań religijnych Polaków.

- po częściowym odzyskaniu suwerenności, czyli po wycofaniu się czerwonych
          sługusów sowietów z władz na ciepłe posady właścicieli, prezesów, dyrektorów,
          Polacy odczuwali potrzebę nawiązania do tradycji państwa suwerennego, a więc do
          tradycji przedwojennej Rzeczypospolitej. konkordat został podpisany przez Polskę
          w 1925 roku a zerwany przez komunistów na wyraźne żądanie bolszewickich
          okupantów. w tej sytuacji, podpisanie konkordatu nie powinno dziwić, tym
          bardziej, że około 90% obywateli zostało ochrzczonych w kościele katolickim.

- zapamiętaj sobie raz na zawsze - wara ci od moich pieniędzy!. jak będę
          chciał, pójdę za nie do knajpy, jak będę chciał, pójdę za nie do burdelu, a jak
          będę chciał dam na tacę. już raz za nie podatek zapłaciłem, drugi raz nie
          zamierzam. pilnuj swoich pieniędzy i nie wsadzaj zawistnie nosa do cudzych
          portfeli. jeżeli ktoś dobrowolnie przyszedł do kościoła i dobrowolnie dał na
          tacę czy na caritas, to jego sprawa, a wy lewackie nieroby zamiast szerzyć
          filozofię nienawiści, zabierania innym, wzięlibyście się wreszcie do uczciwej
          pracy...

- 3 mln dzieci niedożywionych to wina kilkudziesięcioletnich rządów komuchów.
          przed wojną Polska szybko doganiała pod względem zamożności obywateli inne
          kraje. gdy wybuchła wojna, byliśmy w trakcie przeganiania Hiszpanii. dziś
          potrzebujemy około 20 lat, by dogonić pod względem zamożności Hiszpanów.

- co do "rozdawnictwa ziemi", to nie jest tak. przed wojną kościół posiadał
          olbrzPmie połacie ziemi, mnóstwo okazałych budynków, które zostały zabrane im
          przez komunistów. przy rekompensowaniu tych strat, jest wiele przypadków
          nieprawidłowości, tak jak w każdej dziedzinie. nic dziwnego - gdy Kaczyński
          chciał wprowadzić państwo prawa, nomenklaturowe tvn, kapusiowski polsat i
          kolaboracyjna jedynie słuszna gazeta podniosły alarm, że to zamach na
          demokrację, że grozi nam państwo policyjne, dyktatura. mamy więc teraz państwo
          mira, zbysia i rysia, knajp, gdzie biznesmeni z politykami, grubymi karkami
          solidarnie z ku..vami balują gdzie lokalne elyty można poznać po
          czerwonych, zasmarkanych od koki nosach. prawdziwe rozkradanie Polski dopiero
          się zaczyna. obecne władze spacyfikowały ostatnie pluralistyczne media
          publiczne, IPN, NBP. mogą więc bezkarnie grabić a wpadać będą tylko zbyt pazerni
          głupcy...

nie drażni mnie bogactwo kościoła, bo przez stulecia kościół pokazał, że dobrze
          gospodarzy, dba o swój majątek. co innego mnie drażni - uważam, że duchowny
          powinien żyć skromnie. nie musi po zakupy jeździć dobrym samochodem, bo dla
          swego zdrowia mógłby pojechać rowerem.

z drugiej jednak strony, gdy pomyślę, że takim zawistnym osobnikom z tego powodu
          wątroba gnije... to bezcenne! rzadko chodzę do kościoła, ale chyba za
          tydzień specjalnie się wybiorę, by na tacę grosza nie poskąpić :)
          • fiigo-fago Re: Kamieniowanie 12.07.10, 14:11
            Tyle że kościół ciągnie kasę z naszych podatków, w tym i z moich. Co
            do dawania na tacę to niech naiwni sobie na nią dają, a najlepiej
            wprowadzić jak w cywilizowanych krajach (np. Niemcy) podatek od
            religii. Dziwnym trafem dziesiątki tysięcy wiernych rocznie
            występuje z kościoła w Niemczech bo nie chcą płacić na ten kościół.
            A tak w ogóle to przez ten prawie tysiąc lat Kościół WYŁUDZIŁ
            wielkie majątki „na Jezusa” – czyli indoktrynując obecnie (wcześniej
            przymuszając siła) do naiwnego wierzenia w jakiś bożków, by człowiek
            płacił im na tacę, a gdy już całkiem ma otępiały umysł- czyli na
            starość to przepisał im majątek. Inni oszuści nie związani z
            Kościołem stosują metodę na tzw. „wnuczka” i też wmawiają staruszkom
            coś by ci oddali im pieniądze, tyle że żyjemy w kraju wyznaniowym i
            takie wyłudzenie jest już karalne w odróżnieniu do wyłudzeń
            Kościoła.
            Gdyby to odjemnie zależało odebrałbym Kościołowi cały majątek
            wyłudzony w Polsce i przekazał go na rzecz państwa, a Watykanowi
            wystawił rachunek za wyłudzenia pieniężne. Dalej zdelegalizował
            wszystkie sekty (w tym i Katolicką i inne kościoły) i zabronił
            prawne wyłudzania jakiejkolwiek dóbr, oraz indoktrynacji. Jak ktoś
            chce sobie wierzyć w jakieś niestworzone rzeczy to niech sobie
            wierzy, ale dość naciągania naiwnych ludzi z tego powodu! Tak samo
            bym prawnie zabronił naciągactwa wróżek/astrologów/homeopatów i
            innych szarlatanów.
            Ale niestety większość w Polsce to ciemna masa i jesteśmy skazaniu
            tu na ciemnogród.
          • teletoobis Re: Kamieniowanie 12.07.10, 14:42
            rumak.hrabiny napisał:

podaj źródło swoich rewelacji, że rzekomo co roku wyplywa z skarbu panstwa 7
            mld

Glowny urzad statystyczny- dzialy zatrudnienie katechetow, kapelanow + dzial
            sredniej pensji w tych zawodach. Do tego rozdawnictwo na rzecz kosciola-
            nieruchomosci, pradu do oswietlania budowli, no i ZUS w calosci dla ksiezy. O
            braku opodatkowania tych zlodziei podatkiem obrotowym i dochodowym nie wspomne.

- pisząc o "czarnej bandzie zlodziei, kapelanow, katechetow itp
            tałatajstwa"
            obrażasz uczucia religijne milionów Polaków, co tylko świadczy
            o twoim chamstwie, pogardzie dla prawa i Konstytucji, która gwarantuje
            poszanowanie światopoglądu i przekonań religijnych Polaków.

To ty idioto wierzysz w ksiedza? Ja myslalem ze wierzy sie w boga. No ale dla
            takich jak ty wiara jest utozsamiana z kultem faceta w sukience. O obrazic
            uczucia religijne, to naigrywac sie na przyklad z przedmiotu kultu. Gratuluje
            wyboru. Robisz bozka z pedofila w czarnej sukience.
            Naucz sie na pamiec, patalachu, ze to nie czarni sa przedmiotem kultu w twojej
            wierze. Polecam katechizm, biblie i inne ksiazeczki do poczytania

po częściowym odzyskaniu suwerenności, czyli po wycofaniu się czerwonych
            sługusów sowietów z władz na ciepłe posady właścicieli, prezesów, dyrektorów,
            Polacy odczuwali potrzebę nawiązania do tradycji państwa suwerennego

To dla ciebie panstwo suwerenne to lennik Watykanu? Cos ci sie pozajaczkowalo.

konkordat został podpisany przez Polskę w 1925 roku a zerwany przez
            komunistów na wyraźne żądanie bolszewickich okupantów. w tej sytuacji,
            podpisanie konkordatu nie powinno dziwić, tym bardziej, że około 90% obywateli
            zostało ochrzczonych w kościele katolickim.

Po pierwsze- konkordat zostal nam narzucony przez parafianke Suchocka. Ciekawe
            jak by sie sprawa miala, gdyby przeprowadzono referendum w tym temacie?
            A 90% ochrzczonych? To ma byc argument? 100% z nich zostalo ochrzczonych wbrew
            wlasnej woli. Przegrane wybory prezydenckie juz dawno powinny ci uswiadomic, ze
            kosciol to kolos na glinianych nogach. Nie pomaga wsciekla propaganda w
            kosciolkach, ludzie zaczynaja myslec samodzielnie. Tylko w enklawach
            zasciankowosci, biedy, braku wyksztalcenia pan proboszcz jeszcze moze cokolwiek.
            Kilka lat i znaczenie kosciola spadnie do poziomu bledu statystycznego. Zostanie
            oderwany od koryta, oddzielony od panstwa i zmarginalizowany do poziomu
            instytucji religijnej, do czego przeciez zostal powolany.

zapamiętaj sobie raz na zawsze - wara ci od moich pieniędzy!

Twoje pieniadze mam w dupie. Niech sie twoj kosciol odstosunkuje od moich
            podatkow i bedzie ok. Ja nie zycze sobbie utrzymywania bandy pedofilow i
            zlodziei z moich podatkow. Dawaj na tace jak chcesz- ale te pieniadze jak kazda
            darowizna musza zostac opodatkowane. Poza tym dlaczego nie chcecie sobie podatku
            koscielnego? Kazdy sobie by placil na dowlny kosciol i byloby ok. A teraz
            zlodzieje w imie tego, ze w Polsce jest 90% ochrzczonych, kradna moje podatki.
            Moje- apostaty, ktory dobrowolnie wystapil z tej mafii

a wy lewackie nieroby zamiast szerzyć
            filozofię nienawiści, zabierania innym, wzięlibyście się wreszcie do uczciwej
            pracy...

Widzisz katolku, ja mam juz 27 lat uczciwej pracy za soba. Jak kiedys bedziesz
            sie mogl pochwalic czyms podobnym, to bede sie mogl cieszyc. Na razie morda w
            kubel katolska wszo.

- 3 mln dzieci niedożywionych to wina kilkudziesięcioletnich rządów komuchów.
            przed wojną Polska szybko doganiała pod względem zamożności obywateli inne
            kraje. gdy wybuchła wojna, byliśmy w trakcie przeganiania Hiszpanii. dziś
            potrzebujemy około 20 lat, by dogonić pod względem zamożności Hiszpanów.

Popatrz, ale te dzieci sa.... jak pamietam to rzad Mazowieckiego rozwalil PGR,
            gdze teraz bieda najwieksza. Wiec obowiazkiem panstwa jest pomoc tym dzieciom, a
            nie napychanie ryjow tlustym wieprzom w sutannach.
            A przed wojna Polska miala najwiekszy odsetek bezrobotnych w Europie. Mowi ci to
            cos?

obecne władze spacyfikowały ostatnie pluralistyczne media
            publiczne, IPN, NBP. mogą więc bezkarnie grabić a wpadać będą tylko zbyt pazern
            i głupcy...

buhahahaha. TVP jest kosciolowo- Jarusiowa. Takie mendy jak Pospieszalski sa
            tego dowodem. Czas by tego faszyste wywalic na bruk.
            IPN nalezy rozwiazac, bo zostal zalozony tylko po to, by miec dojscie do teczek
            na przeciwnikow. Niczemu IPN nie sluzy. Kolejne pieniadze wywalone w bloto.

• rumak.hrabiny Re: Kamieniowanie 13.07.10, 00:43
              łżesz jak pies. nie mogłeś posługując się danymi GUS samodzielnie wyliczyć tych
              7 mld złotych. nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak trudno dotrzeć do wszystkich
              potrzebnych do tego danych, ile trzeba by w to pracy włożyć, jak łatwo takie
              "wyliczenia" odpowiednio przeszacować, nagiąć do własnych oczekiwań.
              wstydzisz się podać źródła swoich "rewelacji", czyli adresu jakiegoś
              goovnianego lewackiego portalka czy też tytułu jakiegoś brukowca, więc udajesz
              naukowca, ekonomistę, humanistę. czy w swoich "obliczeniach" uwzględniłeś na
              przykład wydatki z budżetu na katechetów i kapelanów protestanckich i prawosławnych?

- teraz o prądzie do oświetlania, a właściwie podświetlania kościołów.
              przeszkadza ci? to napisz wniosek do władz np Krakowa, by oświetlenie kościołów
              wyłączyli. pisz prawdę - że jesteś zawistnym ciulem i bardzo ci przeszkadza, że
              gdzieś tam w Krakowie czy Gdańsku kościoły podświetlają...

teraz zwracam się do innych - tak, wiem, że rachunki za ponad 90% z
              podświetlanych kościołów wcale nie są opłacane z budżetu państwa, ale po co mam
              uświadamiać idiotę? przecież on wziął dane GUS i policzył :)
            • rumak.hrabiny Re: Kamieniowanie 13.07.10, 02:04
              łżesz jak pies. nie mogłeś posługując się danymi GUS samodzielnie wyliczyć tych
              7 mld złotych. nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak trudno dotrzeć do wszystkich
              potrzebnych do tego danych, ile trzeba by w to pracy włożyć, jak łatwo takie
              "wyliczenia" odpowiednio przeszacować, nagiąć do własnych oczekiwań.
              wstydzisz się podać źródła swoich "rewelacji", czyli adresu jakiegoś
              goovnianego lewackiego portalka czy też tytułu jakiegoś brukowca, więc udajesz
              naukowca, ekonomistę, humanistę. czy w swoich "obliczeniach" uwzględniłeś na
              przykład wydatki z budżetu na katechetów i kapelanów protestanckich i prawosławnych?

- teraz o prądzie do oświetlania, a właściwie podświetlania kościołów.
              przeszkadza ci? to napisz wniosek do władz np Krakowa, by oświetlenie kościołów
              wyłączyli. pisz prawdę - że jesteś zawistnym ciulem i bardzo ci przeszkadza, że
              gdzieś tam w Krakowie czy Gdańsku kościoły podświetlają...

teraz zwracam się do innych - tak, wiem, że rachunki za ponad 90% z
              podświetlanych kościołów wcale nie są opłacane z budżetu państwa, ale po co mam
              uświadamiać idiotę, tłumaczyć? przecież on rzekomo wziął dane GUS i policzył :)

co do zatrudnienia katechetów, to czytaj uważnie głąbie zindoktrynowany.
              mieszkasz w kraju demokratycznym, więc obywatele powinni mieć wpływ na to, czego
              mają się uczyć ich dzieci w szkole. dlaczego? ponieważ ciężko pracują, płacą
              podatki, z których szkoły są utrzymywane. jeżeli kiedyś zdecydowana większość
              uzna, że do szkół należy wprowadzić jako przedmiot obowiązkowy język wietnamski
              czy naukę o topografii księżyca, mniejszość to będzie musiała zaakceptować.
              dzisiaj zdecydowana większość uważa, że ich dzieci powinny uczyć się religii,
              zapisuje swoje dzieci, więc w szkołach te lekcje są. oczywiście, konstytucja
              gwarantuje wolność przekonań, więc lekcje te nie są obowiązkowe. są szkoły,
              gdzie lekcje religii prowadzą duchowni protestanccy czy prawosławni, są szkoły,
              gdzie są lekcje etyki. są też szkoły, gdzie rodzice nie potrafią się skrzyknąć i
              takie lekcje zorganizować. przecież takim jak ty, wcale nie chodzi o to, by ich
              dzieci miały lekcje etyki. wam nie chodzi o to, by mieć krowę. wam chodzi o
              to, by sąsiadom zdechła krowa
              . wam chodzi o to, by pokazać światu, że
              rzekomo jesteście prześladowani przez okropnych katoli...

ciekawi mnie bardzo, idioto, na jakich to logicznych przesłankach wysnułeś swój
              "genialny" wniosek, że rzekomo wierzę w księdza. odpowiesz logicznie czy znowu
              zasłonisz się nie istniejącymi danymi GUS i jakimiś obliczeniami?

sprawa nie jest taka prosta. wprawdzie wierzę w Boga, ale nie wierzę w
              skrzydlate aniołki, uważam że Maria, matka Chrystusa była kobietą dobrą i
              skromną, więc teraz moim zdaniem czuje się zażenowana, gdy jakaś
              nieszczęśliwa kobieta modli się do jej wizerunku. uważam jednak, że każdy ma
              prawo wielbić Boga tak, jak potrafi, że najważniejsze są intencje, dobra wola i
              że nie mam moralnego prawa oceniać czy pouczać innych, udawać, że wiem więcej od
              innych. sądzę, że prawdziwą wiedzę o Bogu nie zdobywa się z książek, uczelni,
              dyskusji, tym bardziej z lewackich portalików czy sprzedajnych mediów. wiedzę i
              poznanie zdobywa się przez życiowe doświadczenia, cierpienie i do tej wiedzy nie
              pcham się. widocznie nie dorosłem duchowo. zostałem ochrzczony, ochrzciłem swoje
              dzieci i sądzę, że moje dzieci kiedyś ochrzczą swoje.

cieszę się, że nie panujesz nad emocjami, że pokazujesz swą prawdziwą twarz, że
              bezmiar twojej nienawiści, agresji do katolików i zwykłego chamstwa. będą mogli
              cię ocenić też inni forumowicze. dyskusje polityczne na razie odpuszczę a
              przynajmniej poczekam aż wytrzesz pianę z pyska, więc tylko na koniec powtórzę -
              wara ci lewaku od moich pieniędzy.

wprawdzie nie sądzę, że Bóg potrzebuje moich pieniędzy, uważam że kościół też by
              sobie beze mnie poradził, ale będę częściej chodził do kościoła, rzucał na tacę
              po to, by takim zawistnym ciulom jak ty, wątroba się psuła :)
              • teletoobis Re: Kamieniowanie 13.07.10, 09:41
                Tak naprawde sukienkowy dupku, oczadziony dymem kadzidla - nie chce mi sie
                wiecej z toba gadac. Pewnie jako ministrant byles molestowany przez ksiedz i
                bardzo ci sie musialo to spodobac. Jestes slepy i glupi, nie widzac kto nas i
                nasze panstwo okrada. Banda cwaniaczkow zerujacych na ludzkim strachu. Ale
                procesu ktory sie zaczal nie zatrzymasz. Dni kosciola sa policzone. Kosciola
                jako mafii i instytucji. Zalganego, jak ty. Skonczy sie okradanie mnie z
                podatkow ktore place.
                I szczekaj sobie kutasie ile chcesz. Jestes odporny na argumenty i wiedze.
                Trzeba miec niezle we lbie nasrane, by wypisywac takie brednie jak ty to
                czynisz- katolska wszo.
                • rumak.hrabiny Re: Kamieniowanie 14.07.10, 01:19
                  zabrakło głąbowi argumentów, więc pozostały mu tylko obelgi, idiotyczne frazesy
                  wyuczone z antykatolickich lewackich portali sponsorowanych przez byłych ubeków.
                  no cóż - z ciula kanarka nie zrobisz...

nie muszę więc wysilać się na jakąś wyszukaną ripostę.
                  taka wystarczy
                  • teletoobis Re: Kamieniowanie 14.07.10, 08:41
                    Robisz z siebie idiote, czy naprawde takowym jestes? Argumenty do ciebie nie
                    trafiaja, albo cie przerastaja. Kwitujesz je ogolnikowo, sugerujac ze sa z
                    lewackich portali. Czy ja mowie, ze cytujesz Fronde?
                    Nie odniosles sie rzeczowo do ani jednego. To wiele mowi o twojej slabosci.
                    Rozmowa z zacietrzewionym kato-faszysta jest bezcelowa
      • fiigo-fago komuniści 10.07.10, 20:15
        Komuniści roztrwonili dobra wypracowane przez nasz naród, a potem
        dogadali się z Kościołem który w zamian za dzielenie się władzą
        rozkradł resztę Polski (to co zostało). Ekskomuniści się powoli
        wykruszają, a Kościół dalej okrada nasz naród, pasożytują na naszej
        pracy, i nic się nie zmienia w tym wyznaniowym kraju. Bo ludzie byli
        głupi, są głupi i będą głupi u nas, i tu trzeba setek lat by nabrali
        rozumu. :/
        • rumak.hrabiny Re: komuniści 12.07.10, 01:52
          jakaś dziwna wersja najnowszej historii. czyżby tatuś zomowiec historii cię uczył?

doucz się
          • fiigo-fago Re: komuniści 12.07.10, 03:41
            rumak.hrabiny napisał:
            > jakaś dziwna wersja najnowszej historii. czyżby tatuś zomowiec
            historii cię uczył?
            > doucz
            się

Ale o co chodzi? Masz żal razem z twoim tatusiem księdzem że Kościół
            nie wszystko rozkradł, bo część rozkradli komuniści (czego ja
            przecież nie neguję)?
            • rumak.hrabiny Re: komuniści 13.07.10, 02:10
              mylisz pojęcia. gdybyś trochę myślał, umiał czytać ze zrozumieniem, wiedziałbyś
              już, że komuniści wcale nie roztrwonili majątku narodowego. oni go
              przywłaszczyli, sprzedali zagranicznym koncernom za grosze, w zamian za
              łapówki, ciepłe posadki dla siebie i swoich dzieci. żadnej spółki komuchów z
              kościołem nie było. teraz najważniejsze, więc wysil swój móżdżek - to nie ten
              rząd wielkości. komuchy, potomkowie parobków, chłopów małorolnych i innych
              gołodupców okradli Polaków na setki miliardów złotych wg dzisiejszych cen,
              podczas gdy kościół walczy o dziesiątki miliardów i rzeczywiście przed wojną
              posiadał olbrzymi majątek, który zabrali im komuniści za czasów Stalina. nie
              próbuj więc postawić na jednej szali sługusów bolszewików i kościoła. czyżbyś
              kochał komuchów?

co do działalności tzw komisji majątkowej, najzabawniejsze jest to, że nie
              przewidziano żadnej procedury odwoławczej, więc jest praktycznie ponad prawem.
              czy może być lepsza fucha niż być w takiej komisji? taka królowa angielska musi
              ciężko pracować na swój wizerunek, jest nękana przez dziennikarzy.

kościół swoją szansę wykorzystuje dobrze, bo przecież prawa nie łamie, a jak
              dają, to bierz, jak biją to uciekaj...
              . szkoda tylko, że ci, którzy w
              imieniu państwa polskiego tak beztrosko szastają cudzym majątkiem byli, są i
              pozostaną bezkarni.

zabawne też jest to, że o ile kościół korzysta z pomocy prawników, różnych osób,
              to nie ma nikogo, kto w praktyce pilnowałby interesów skarbu państwa. o czym to
              świadczy? o słabości państwa polskiego. do kogo można mieć pretensje? do kościoła?

przypominam, że komisję powołano w l99l roku. tyle rządów było, tyle partii. nie
              dziwię się PiS, bo oni praktycznie pozbawieni są poparcia mediów, wpływowych
              grup, nie chcą i nie mogą sobie pozwolić na wojnę z kościołem. co jednak inni?
              inni patrzą co by tu jeszcze ukraść, a majątek narodowy mają w dupie. może więc
              lepiej, że dobra trafią w ręce kościoła a nie za grosze w ręce szwaba, żabojada
              czy Mira, Zbycha, Rycha...
              • fiigo-fago Re: komuniści 13.07.10, 03:29
                Mnie tam wcale nie cieszy że majątek naszego kraju jest roztrwaniany
                w jakikolwiek sposób. Powinien być pomnażany a nie wydawany
                komukolwiek, bo co zostawimy naszym dzieciom i wnukom? Pół biedy gdy
                majątek zagrabił jakiś komunista czy obecnie jakiś biurokrata, bo w
                ogólnym rozrachunku zostanie to u nas, i ich dzieci i z tego potem
                mogą jakieś działalności rozwinąć. Nie żebym ich bronił, bo dla mnie
                to też jest skórw...ństwo, tyle że z czasem mogą skutki być
                zamortyzowane. A gdy pieniądze/majątki idą na kościół, to co się
                dzieje z tym potem? Po to jest w Kościele K celibat by majątki jakie
                zagarną księża nie trafiały do ich rodzin, ale do instytucji
                Kościoła. Nic z tego potem nie jest inwestowane dla dobra naszego
                narodu, a idzie do innego kraju –Watykanu. Do tego nie tylko majątki
                odzyskiwane czy też przekazywane przez Komisję się liczą. Mnóstwo
                kasy idzie z budżetu państwa i regionalnych kas na Kościół. Ile
                dokładnie idzie to się nie dowiemy bo nit nie śmie wszcząć
                oficjalnego śledztwa w tej sprawie. Do tego dochodzi zwykłe
                naciągactwo naiwnych ludzi, zwłaszcza starszych którzy stoją nad
                grobem i umysły maja niedołężne, i straszy się ich dodatkowo
                piekłem/czyśćcem. Dla mnie to jest zachowanie typowe dla
                przestępczości zorganizowanej.
                Najsmutniejsze jest to iż ludzie wierzący myślą iż próbuje się
                walczyć z nimi samymi, i ich przekonaniami, gdy się wskaże draństwo
                Kościoła. I nie widzą że są oszukiwani i okradani, że swoim potomkom
                nie zostawiają nic, bo wszystko idzie na pasożyty mające „wężowe
                języki” którymi szepczą (raczej śpiewają) obłudne i fałszywe słowka.
                A przecież można wierzyć w cokolwiek bez dawania się naciągnąć na
                dobra materialne, wystarczy trochę rozumu mieć...
                • rumak.hrabiny Re: komuniści 14.07.10, 01:00
                  mnie też nie cieszy, że majątek naszego kraju został rozkradziony
                  roztrwoniony przez komuchów, ubeków, i powiązanych z nimi zwykłych bandziorów,
                  ale ja nie muszę szukać tematów zastępczych, odwracać uwagi od prawdziwych
                  złodziei. twoja wypowiedź "pół biedy gdy majątek zagrabił jakiś
                  komunista..."
                  dużo mówi o tobie. to jakbyś wręczył mi swoją wizytówkę i
                  choćbyś nie wiem jak próbował odwracać kota ogonem, pozostanę przy swojej opinii.

też żal mi oszukanych starych ludzi, którzy ciężko pracowali przez kilkadziesiąt
                  lat, przeciwstawiali się komunie na miarę swoich możliwości, by teraz być
                  zmuszonym wybierać czy kupić przepisane przez lekarza lekarstwa czy kawałek
                  mięsa na obiad. ich dawni prześladowcy takich problemów nie mają i śmieją się im
                  w twarz.

co do twojej absurdalnej tezy, że rzekomo wszystkie pieniądze trafiają do
                  Watykanu, to tylko świadczy, że zostałeś tak zindoktrynowany, że straciłeś
                  kontakt z rzeczywistością. prawda jest zupełnie inna. owszem, proboszcz musi
                  odpalić biskupowi jakąś działkę. małą czy wręcz symboliczną, gdy parafia jest
                  biedna, większą a czasami dużą, gdy parafia jest bogata. część tych pieniędzy
                  trafia wyżej i tak aż do Watykanu. zdecydowana większość tych pieniędzy
                  pozostaje jednak w Polsce. kościół jakoś nie wyprzedaje swego majątku, ale
                  ciągle majątek pomnaża, coś buduje, dokupuje. Watykan też jakoś pieniędzmi nie
                  szasta, ale skrzętnie je przez wieki gromadzi, pomnaża. czasem sam się
                  zastanawiam, po cholerę im taka fortuna, ale głośno tego nie mówię, by nie
                  zjawił się jakiś nowy półmózg-mitoman typu Dan Brown z nową idiotyczną spiskową
                  teorią dziejów. tak więc masz receptę na bogactwo. wystarczy, że ty i twoi
                  potomkowie będziecie mniej wydawać niż zarabiacie, będziecie gromadzić nadwyżkę,
                  a po tysiącu lat potomkowie Gatesa będą u was za szoferów i kamerdynerów robić.

jakże kontrastuje przy tym postawa polskich biznesmenów wypasionych na
                  złodziejskiej prywatyzacji. ich dzieci, wnukowie nie jedzą już dużą łyżką, ale
                  żrą chochlą bez opamiętania, przecież z chama pana nie zrobisz w ciągu 2
                  pokoleń. wszystko o numer za duże - samochód, dom, wakacje w najdroższych
                  zakątkach świata, itd. później problemy z płynnością finansową, komornik, czasem
                  ucieczka z kasą do USA. tam jednak ludzi z pieniędzmi jest wielu, brak znajomego
                  prokuratora, urzędnika ze skarbówki. natura jest mądra, więc za kilka pokoleń
                  wszystko wróci do porządku.

też jestem przeciwnikiem celibatu i wiem, że kościół w przyszłości go zniesie,
                  bo będzie musiał. w krajach Europy jest coraz mniej tzw powołań, czyli chętnych
                  by poświęcić młodość na studia na księdza. import duchownych z Afryki i Ameryki
                  Południowej ma swoje granice.

jaki jest kościół katolicki w Polsce? taki jak parafianie. inni są księża
                  katoliccy w Niemczech czy Szwajcarii, inni w USA. tam społeczeństwa są bardziej
                  zorganizowane, solidarne, obywatelskie. u nas wciąż przy butelce wódki narzeka
                  się na księdza, ale gdy przychodzi ślub córki, idzie taki delikwent pokornie do
                  proboszcza z grubą kopertą i mówi - chciałbym by moja córka miała bardziej
                  uroczystą, dostojną mszę niż rok temu była podczas ślubu sąsiada. zapłacę ile
                  będzie trzeba.

zastanawia mnie też twój "wężowy język". pozwól, że zacytuję:
                  > Najsmutniejsze jest to iż ludzie wierzący myślą iż próbuje się
                  > walczyć z nimi samymi, i ich przekonaniami, gdy się wskaże draństwo
                  > Kościoła.

taki bojowy jesteś, tyle w tobie nienawiści, agresji do katolików a brak ci
                  odwagi, by nazwać rzeczy po imieniu? co to kuźwa znaczy "próbuje się walczyć"?
                  samo próbuje się? brak ci jaj, by konkretnie napisać kim jesteście wy, walczący
                  z kościołem? co tam słychać u waszego wybitnego ideologa i "redaktora" Sławomira
                  Janisza, autora artykułów publikowanych w antykościelnych pismach? Ciekawe pod
                  jakim pseudonimem i na jakich portalach on teraz się produkuje?
                  • fiigo-fago Re: komuniści 14.07.10, 01:28
                    rumak.hrabiny napisał:
                    > brak ci jaj, by konkretnie napisać kim jesteście wy, walczący
                    > z kościołem? co tam słychać u waszego wybitnego ideologa >
                    i "redaktora" Sławomira Janisza, autora
                    >artykułów publikowanych w >antykościelnych pismach? Ciekawe pod
                    jakim pseudonimem i na jakich >portalach on teraz się produkuje?
                    >

Jak to jacy MY? Twój wódz Jaruś ci nie powiedział? UKLAD
                    kochanieńki, układ! ;)))
                    • rumak.hrabiny Re: komuniści 14.07.10, 01:52
                      próbujesz zmienić temat? tak się wymądrzałeś, inteligentnego człowieka
                      próbowałeś udawać, a brak ci odwagi, by odpowiedzieć na proste pytanie?
                      napisałeś przecież:
                      "Najsmutniejsze jest to iż ludzie wierzący myślą iż próbuje się
                      walczyć z nimi samymi, i ich przekonaniami"

kim jesteście wy, którzy tak zaciekle walczycie?

jestem człowiekiem samodzielnym, wolnym, niezależnym. nigdy do żadnej partii nie
                      należałem, uczciwie zarabiam pieniądze i nie mam zamiaru startować w żadnych
                      wyborach. nie muszę więc bawić się w jakieś polityczne umizgi, stać mnie na
                      szczerość. prawda jest taka, że leję ciepłym moczem na sprzedajnych komuchów i
                      ubeków. mogą oni mi naskoczyć oraz w dupę mnie pocałować
                      • fiigo-fago Re: komuniści 14.07.10, 03:09
                        Czyli jak ktoś walczy ze złem jakie reprezentuje Kościół to jest od
                        razu komuch? Może od razu – "My jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam,
                        gdzie stało ZOMO"?
                        Tak się składa iż sam jako nastolatek kilka razy brałem udział w
                        walkach i to czynnych z Zomo i Milicją, w walce o wolność
                        (uprzedzając pytanie - nie, nie byłem ani kibicem ani innym
                        chuliganem). Lali mnie wodą z polewaczek, puszczali na mnie petardy
                        z gazem - które im odrzucałem, próbowali pałować i zaciągnąć do
                        nyski - ale grad moich i innych kamieni im to uniemożliwiał. To tyle
                        o tym w temacie.

Odpowiadając na twoje pytanie – ja jestem osobą prywatną, nie
                        zrzeszony, bezpartyjny, a nawet więcej – polityki i polityków nie
                        lubię, choć jestem zmuszony do wyznawania się w niej by brać
                        odpowiedzialność we własne ręce.

Kim są inni? O to nie mnie pytaj, ale tych innych.
                        Komuniści jak już pisałem dogadali się z Kościołem (konkordat za
                        dzielenie się wpływami), więc zakładam że ci inni postkomunistami
                        nie są, ale tak jak i ja ludźmi którym zależy na dobru naszego
                        kraju, jeśli nawet nie w tym pokoleniu to dla naszych potomnych.

Nie przypuszczam by w twojej głowie mogło się to wszystko na raz
                        pomieścić, bo stosujesz do innych swoją miarę. Czyli jak jest się
                        czemuś przeciwny to się to nienawidzi bezmyślnie. Więc dla ciebie
                        nienawidzę wszystkich katolików, jestem komuchem, a jak nawet nie to
                        czytam „komusze” portale/gazety i stąd zapożyczam ich ideologie -
                        tak się składa że nie czytam, a poglądy mam samodzielne, co
                        oczywiście też nie możesz zrozumieć, bo jak to tak myśleć
                        samodzielnie? Wódz Jarek z tatą Rydzykiem mówią przecież co człowiek
                        ma myśleć... ;)

Jak dla mnie EOT.
                        • menk.a Re: komuniści 14.07.10, 08:26
                          Fiigo, chyba zacznę pasożytować na Twoim ramieniu.:D
                          • fiigo-fago Re: komuniści 14.07.10, 21:19
                            menk.a napisała:
                            > Fiigo, chyba zacznę pasożytować na Twoim ramieniu.:D

Eeeee, tylko na ramieniu...? ;))))
    • nick_ze_hej Re: KamieNowanie 11.07.10, 07:17
      Kamienowanie, a nie kamieniowanie;)

poradnia.pwn.pl/lista.php?id=927
    • korcz81 Re: Kamieniowanie 11.07.10, 09:46
      W Iranie chyba :P
      Ja mam rozwiązanie problemu- podeślijcie im więcej Polek, Europejek. Habibi muszą coś dupczyć, podupczą to staną się spokojniejsi.
    • zeberdee24 Re: Kamieniowanie 11.07.10, 11:04
      Prawda jest taka że islam i "kultura" arabska to bezwartościowa ślepa uliczka
      cywilizacji, którą prędzej czy później ktoś zlikwiduje o ile ta dzicz sama
      siebie najpierw nie wytłucze. Szkoda że tacy zdolni skądinąd ludzie pozwolili
      się omotać trującej ideologii i zamiast się ucywilizować dziczeją coraz bardziej.
    • posh_emka Na twoim miesjcu... 11.07.10, 14:09
      ...o cudze c i p k i bym się nie martwiła- tylko o swojego małego. Ja ci tak
      zazdrość,jedź gdzieś gdzie polecą na Polaka-może kraje byłego związku
      radzieckiego.......

Co do mafii kościelnej to się zgadzam- religia jakakolwiek powinna być zakazana.
      • teletoobis Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 15:33
        odpowiedz godna blondynki :)
        A dyc martwie sie wlasnie. Nie wiadomo co moze przywlec i skad jakas nastepna
        narzeczona....
        • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 16:15
          "odpowiedz godna blondynki :)
          > A dyc martwie sie wlasnie. Nie wiadomo co moze przywlec i skad jakas nastepna
          narzeczona...."

Komentarz godny półgłówka.
          Zanim bzykniesz się z następną narzeczoną to sobie prezerwatywy kup- chyba
          słyszałeś co to takiego.
          No i oczywiście badania na nosicielstwo HIV i nie tylko istnieją- ale o tym też
          pewnie nie słyszałeś..........
          • teletoobis Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 19:36

odpowiedz godna wyrafinowanej suki

1) mam uczulenie na lateks
            2) narzeczona, to narzeczona, a nie jednorazowka jak ty
            3) przed np ameba kondom nie ochroni
            • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 21:14
              Odpowiedź do nie wyrafinowanego półgłówka:

1) są prezerwatywy nie lateksowe- dla takich deli-fiutków,
              2) nie przypominam sobie żebym miała z tobą nie-przyjemność- chwała bogu, dzięki
              ci panie, zresztą i tak byś się nie zakwalifikował- jesteś po za moją ligą- w
              ogóle nie jesteś w jakiekolwiek lidze
              3) czyli jednak próbowałeś i coś złapałeś
              • teletoobis Re: Na twoim miesjcu... 12.07.10, 10:14
                ryposta dla niedorozwinietej intelektualnie mendy:

1) na te tez mam uczulenie
                2) miec z taba przyjemnosc? Chyba za kare. Jasne ze nie jestem w twojej ludze.
                Reprezentujesz b-klase i grasz jeszcze w trampkarzach
                3) niczego na szczescie nie zlapalem. Szczescie glupota nie da sie zarazic
                • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 13.07.10, 00:49

Ok- riposta dla tego rozwiniętego inaczej:

1) czyli bozia wybrała dla ciebie celibat lub wierność jednej partnerce- na ale
                  to przecież dla kogoś takiego jak ty a-wykonalne, przecież oprócz narzeczonej
                  chce się rypać jeszcze inne lale na boku,
                  2)pisałam o nie- przyjemności. A co to jest b-klasa?-piszesz chyba z własnego
                  doświadczenia.
                  3)Jasne,że głupoty nie złapałeś- u ciebie to stan wrodzony.

p.s
                  A co to jest "ryposta"- chyba o niczym innym nie myślisz jak o rypaniu
                  albo jaki porypany jesteś.........
                  • teletoobis Re: Na twoim miesjcu... 13.07.10, 09:45
                    nie wiem co bozia dla mnie wybrala, bo w bozie nie wierze.
                    Moje zycie intymne powinno cie interesowac tyle co zeszloroczny snieg. Ale jak
                    widac nie potrafisz..... Typowe podejscie suki. Mnie jest obojetne jaki ciul
                    obrabia twoje dupsko. Od mojego zycia jednak wara.
                    Nie dla psa kielbasa
                    • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 13.07.10, 13:58
                      "nie wiem co bozia dla mnie wybrala, bo w bozie nie wierze.
                      Moje zycie intymne powinno cie interesowac tyle co zeszloroczny snieg. Ale jak
                      widac nie potrafisz..... Typowe podejscie suki. Mnie jest obojetne jaki ciul
                      obrabia twoje dupsko. Od mojego zycia jednak wara.
                      Nie dla psa kielbasa"

To teraz sobie imbecylu przeczytaj swojego posta-pierwszego i swoją dobrą radę
                      zastosuj sam- skoro tobie komuś obcego guzik do twojego życia intymnego to nie
                      wpie...j nosa w cudze.
                      Proste i logiczne-choć dla ciebie jednak za trudne.
                      • teletoobis Re: Na twoim miesjcu... 13.07.10, 15:19
                        Ja tylko przestrzegalem kretynko. nauczony zyciem i doswiadczeniem. To ty sie
                        czepiasz jak rzep psiego ogona. Nigdzie nie napisalem jakobym sie interesowal
                        zyciem intymnym bliznich. Nie chce tylko, by znow kiedys jakas zaczela tu
                        biadolic, ze wykorzystal ja jakis kozojeb. A watkow o tym bylo tu juz bardzo duzo
      • kombinerki_pinocheta Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 15:40
        > ...o cudze c i p k i bym się nie martwiła

Wlasnie martwie sie bardziej o kutasy niz o cipki. Niechcialbym zeby taka kobieta pozniej zarazila jakiegos mojego kumpla.
        Znasz przypadek Simona Mola?
        • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 16:18
          To kup koledze paczkę prezerwatyw i zapoznaj z tym jak je używać. Trzeba być na
          prawdę naiwnym,żeby wierzyć w to,że tylko kobieta w krajach arabskich może coś
          złapać- w Pl to pewnie same okazy Polaków "bez skazy".
          Znam i co?
          Mało to Polaków zarażających świadomie? Nazwiska bym ci podała ale co ci to da......
          • kombinerki_pinocheta Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 16:28
            > Mało to Polaków zarażających świadomie? Nazwiska bym ci podała ale co ci to da.

Chronisz przestepce, to chyba jest karalne.

> Znam i co?

A pana Azige, Mabiora, Ssenyonga? Mowia Ci cos te nazwiska?
            Podpowiem Ci, to egzotyczni panowie zarazajacy biale kobiety wirusem hiv. A te glupie biale kobiety zarazaja nastepnych tylko dlatego, ze mialy ochote puknac sie z egzotykiem, takze nie pisz mi, ze te ich cipki to tylko ich sprawa, bo rownie dobrze przez taka cipke, ktorys z Towich lub moich znajomych moze cos zlapac.
            • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 16:35
              Nie nie mówią mi.

Ja bm powiedziała inaczej- potem głupie polaczki rżną te białe panie bez
              zabezpieczenia z nadzieją,że nic się nie stanie bo w ich głupiej mentalności
              jest przeświadczenie,że mnie się to nie stanie, to przecież Polska i zarażenie
              się wirusem HIV jest nie możliwe- no bo przecież jak jest okazja bzyknąć bez
              gumki to czemu by nie.

Pewnie zaraz napiszesz,że prezerwatywa nie chroni przed zarażeniem- owszem tak
              ale redukuje znacznie to ryzyko. Dlatego tym zbulwersowanym bzykającym polecam
              abstynencję, lalkę dmuchaną lub stałą jedną partnerkę.
              Owszem ich cipki ich sprawa- twój kutas czy twoich znajomych-twoja lub ich sprawa.
              • kombinerki_pinocheta Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 16:48
                > Ja bm powiedziała inaczej- potem głupie polaczki rżną te białe panie bez
                > zabezpieczenia

Nie kazda ma na czole wypisane "bylam z egzotycznym panem bez gumki, robisz to ze mna na wlasne ryzyko."

>Dlatego tym zbulwersowanym bzykającym polecam
                > abstynencję, lalkę dmuchaną lub stałą jedną partnerkę

To od razu napisz co polecasz zarazonym.

A jezeli chodzi o gumki, to sama sobie odpowiedzialas.

> Owszem ich cipki ich sprawa- twój kutas czy twoich znajomych-twoja lub ich spra
                > wa.

Strzykawka narkomana to tez jego sprawa, ale przez samo dzialanie wciaga w nalog kolejne osoby. Znieczulica to nie jest wyjscie.

Dobrze byloby zeby takie panny zostaly przy swoich egzotycznych partnerach.
                • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 21:21
                  "Nie kazda ma na czole wypisane "bylam z egzotycznym panem bez gumki, robisz to
                  ze mna na wlasne ryzyko."

Ale każda ma zapewne na czole wypisane-byłam z białym Polakiem bez gumki- jestem
                  czysta jak łezka. Rozumiem,że polscy faceci egzotycznych panien nie rżną, a już
                  na pewno nie bez gumki, tia......

"To od razu napisz co polecasz zarazonym."

Zarażony dorosły człowiek i sam za siebie odpowiada- tym co się bzykają bez
                  zabezpieczenia polecam gumki-przynajmniej nie idą na pewną śmierć jeśli
                  oczywiście wiedzą jak jej dokładnie użyć.

"Strzykawka narkomana to tez jego sprawa, ale przez samo dzialanie wciaga w
                  nalog kolejne osoby. Znieczulica to nie jest wyjscie."

A to dziwne- często takich widywałam w Katowicach jeszcze jak bywałam- jakoś nic
                  mnie nie wciągnęło.
                  Coś ci się chyba majaczy z deczka.

"Dobrze byloby zeby takie panny zostaly przy swoich egzotycznych partnerach."

Ale są jeszcze normalni faceci na świecie których mało interesuje poprzednie
                  życie seksualne potencjalnej panny na jedną noc lub przyszłej narzeczonej- czy
                  była z egzotycznym czy nie. Nie każdy ma tak pod kopułą najebane jak ty.

Wiesz życie to ryzyk-fizyk.
                  • kombinerki_pinocheta Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 22:26
                    I po co te nerwy.
                    • posh_emka Re: Na twoim miesjcu... 11.07.10, 23:57
                      Gdzie, u kogo?
                      Rozumiem,że pytasz sam siebie....
    • annajustyna KamieNOwanie 11.07.10, 15:49
      Tam nie ma zmiekczenia, ucza tego w podstawowce...
    • hermina1984 Re: Kamieniowanie 12.07.10, 20:58
      szczerze-nienawidzę arabów :/
      miałam okazję pracować z nimi z granicą,niestety...wyleciałam z roboty z wielkim
      hukiem,kiedy to podstarzały ,obleśny arabus,postanowił przy kolegach uszczypnąć
      mnie w tyłek ( co tragiczne-inne polki,które pracowały ze mną,pozwalały sobie na
      takie prymitywne zaczepki),dużo nie myśląc,odwinęłam arabuchowu porządnego
      sierpowego,że nakrył się nogami...następnie czym prędzej,pobiegłam po rower i
      uciekłam.Miny jego arabskich kolegów,kiedy dostał od kobiety po pysku-bezcenne!
      Inną razą-miałam koleżankę z roku,która to spotykała się z arabuchem,kiedy to
      zerwała z nim w końcu ( po kolejnej akcji,kiedy pobita trafiła na pogotowie).Nie
      wiadomo po co za jego namową,spotkała się z nim,żeby pogadać i rozstać się w
      "przyjacielskich" relacjach,typek na odchodnym siedząc w aucie,spytał idiotki
      czy da mu pożegnalnego buziaka,jak tylko dziewczyna nachyliła do otwartego okna
      samochodu,koleś zasunął szybę z i zaczął jechać...po raz kolejny trafiła do
      szpitala...później była sprawa na policji,typek nieuchwytny,wrócił do swojego
      kraju jakby nigdy nic.
      Nigdy nie uwierzę,że araby to ludzie...i zawsze będę dziwić się idiotkom,które
      się z nimi wiążą...
      • posh_emka Re: Kamieniowanie 13.07.10, 00:50
        Bo Polaków takich to przecież nie ma........
        • teletoobis Re: Kamieniowanie 13.07.10, 09:46
          Odpowiedz idioty na poziomie.... a u was bija murzynow...

W tej chwili nie rozmawiamy o Polakach. Prawda w oczy kluje- dziwko kozojeba?
          • posh_emka Re: Kamieniowanie 13.07.10, 13:53
            A dlaczego nie- bo jednak by wyszło,że tacy jak ty są bardziej jebnięci są niż
            inne narodowości?

Każdy polaczek mimo woli pokazuje gdzie go boli- ty pokazałeś dobitnie.
            Narzeczona mu się marzy buahahahahahahaha chyba ślepa i głucha bo która by
            chciała takiego deli-fiutka- nawet ta co kiedyś z kozojebem była by na niego
            nawet nie spojrzała.
            Pewnie nawet koza na twój widok by uciekła- teraz pomyślmy jak cię nazwać
            hm.........

"Prawda w oczy kluje- dziwko kozojeba?"

Oj...no pokaż mi w którym wątku oznajmiam,że mój mąż to arab lub z dalekiego
            wschodu jest?
            Mózgownica tak płytka,że się w niej nawet nie mieści to,że można mieć inne
            stereotypy myślenia niż twoje-że nie każdy arab to pojeb.

I pamiętaj- następnym razem jak poczujesz,że chcesz puścić bąka to zrób to bo
            wstrzymywanie bąków powoduje,że gazy udają się do mózgu i już teraz wiesz skąd
            masz tak nasrane we łbie.
            • teletoobis Re: Kamieniowanie 13.07.10, 15:17
              Widzisz kretynko, w moim wieku jakos nie spieszno ni do jakiejs, bylejakiej.
              Jest dobrze jak jest. Nie mam kolo siebie zrzedzacej, jebnietej baby z mania
              wielkosci o rozmiarach slonia.

Tobie powinno sie dac darmowe sanatorium w Tworkach na jakies 5 lat.
              Pewnie jestes, brzydka i strasznie samotna. Smutne musi byc zycie
              zakompelksionej kretynki.

• posh_emka Re: Kamieniowanie 13.07.10, 16:00
                Teraz już rozumiem skąd posty tak niskich lotów i gó... we łbie- siusiumajtek z
                ciebie jeszcze zapewne.

Ty nawet baby sobie nie znajdziesz z takim podejściem do życia.

"Pewnie jestes, brzydka i strasznie samotna. Smutne musi byc zycie
                > zakompelksionej kretynki."
                Oczywiście- tak sobie to tłumacz,że zawsze ktoś może mieć gorzej niż ty.
                • teletoobis Re: Kamieniowanie 13.07.10, 16:36
                  No a po co mi baba? :) Powiedz- trafie na takiego imbecyla jak ty i bede
                  nieszczesliwy :)
                  • posh_emka Re: Kamieniowanie 13.07.10, 17:31
                    Ty na prawdę "tempy" jesteś.Jak ktoś ci tłuku pisze,że nawet baby sobie
                    nie znajdziesz to nie mniej ni więcej oznacza to,że na nic lepszego niż ta
                    baba szansy nie masz.

Czy ty na prawdę taki debil jesteś czy tylko udajesz....
                    • teletoobis Re: Kamieniowanie 13.07.10, 17:40
                      Dziecko drogie...:) Twoja glupota i nieznajomosc rzeczy rozbawiaja mnie do lez :)
            • zeberdee24 Re: Kamieniowanie 13.07.10, 15:22
              Nie każdy Arab to pojeb, ale wszystko wskazuje na to że wśród Arabów jest więcej
              czubków i baranów niż wśród reszty ludzkości, wystarczy tylko popatrzeć jak żyją
              w krajach w których nie ma ropy. Syf, dziadostwo, średniowieczne zacofanie i
              terroryzm - tyle potrafią dokonać.
        • magnusg Re: Kamieniowanie 13.07.10, 15:35
          Ale ty masz zjechany mozg posh_emka.I to niestety totalnie.Politycznie poprawna
          propaganda ci go tak zjechala, ze niewiele z niego zostalo.Widac, ze cie ktos na
          GW i Wojewodzkim wychowal.Najwidoczniej nigdy nie bylas za granica, nie mialas
          do czynienia z Arabami czy Turkami.Sa wsrod nich tez pozadni ludzie,ale to
          absolutne wyjatki.
          Tak Polacy tez tacy sa,ale w Turcji n.p. 76% kobiet mialo doczynienia z przemoca
          w rodzinie(ze strony ojca,brata czy meza)Chcesz mi powiedziec, ze w Polsce tez
          tak jest?
          • posh_emka Re: Kamieniowanie 13.07.10, 16:03
            "Najwidoczniej nigdy nie bylas za granica, nie mialas do czynienia z Arabami czy
            Turkami."

Dokładnie- zwłaszcza,że w Pl nie mieszkam, a żeby się na Wojewódzkim wychować to
            musiał bym być od niego młodsza tak gdzież z 10 lat- a nie jestem.
            Uwielbiam takich domorosłych psychologów jak ty.
            • magnusg Re: Kamieniowanie 13.07.10, 16:41
              Tym bardziej smutno, ze nie kumasz rzeczywistosci.
              • posh_emka Re: Kamieniowanie 13.07.10, 17:33
                No ty kumasz tą polską i inną opowiedzianą ustami kolegów bajkopisarzy.
                Powiedz mi kto zamieszkuje kraje takie jak Kuwejt czy Bahrajn..... jarzysz czy
                jarzę rzeczywistość czy nie?
                • kombinerki_pinocheta Re: Kamieniowanie 13.07.10, 17:54
                  Nie rozumiem Twojego zacietrzewienia. Wez moze pod uwage, ze dla niektorych facetow przeszlosc partnerki sie liczy. Dodatkowo musisz o czyms wiedziec, mianowicie, ludzie oceniaja drugich takze po zachowaniu, czynach. Dla jednych dziewczyna araba bedzie latwa, glupia, puszczalska, a dla innych wzorem odwagi. Tak samo ci, dla ktorych dziewczyna pukajaca sie z arabami bedzie nie do przyjecia moga wedlug Ciebie byc ograniczeni, glupi czy tez mozesz ich okreslic jako (ha ha ha) rasistow. Nie rozumiem o co tak zazarcie walczysz. Dla mnie baba po arabie jest do przyjecia, a dla Ciebie ja jestem ograniczony i nie mam u ciebie szans ze wzlgedu na poglady.
                  Baw sie z tymi, ktorzy nie zwracaja uwagi na przeszlosc partnera.
    • magnusg W Iranie, a nie Iraku. 13.07.10, 15:37
      .
      • bijatyka Re: W Iranie, a nie Iraku. 14.07.10, 01:05
        Nie czytałam tego wontku, ale:
        blondynka do blondynki - jak się mówi poprawnie - Irak czy Iran ?
    • rozczochrany_jelonek Re: Kamieniowanie 14.07.10, 08:41
      Wydaje mi się że intensywniej prześladowane są jednak osoby wierzące.
      Niewierzący co najwyżej są określani mianem pomiotu szatana,co nie jest chyba
      jakoś szczególnie obraźliwe z uwagi na ich niewierność :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka