Dodaj do ulubionych

Mężczyźni są ślepi

02.01.11, 16:18
Faceci nie zauważą w Tobie kobiety, jeśli sama im na to nie pozwolisz. Fajna lacha to niekoniecznie ta ładna, tylko ta wyeksponowana, z podkreślonymi strategicznymi partiami ciała (biodra,biust,nogi), dobrym makijażem. Nawet najładniejsza szara myszka pozostanie niezauważona jeśli ma na sobie luźny, mało ciekawy strój. Nie mówię tu a jakimś zaniedbaniu, workach na ziemniaki, ot takie zwyczajne, codzienne odzienie. Smutne to jest. Mnóstwo razy byłam świadkiem szoku,zaskoczenia, ekscytacji ze strony mężczyzn, gdy właśnie taka postrzegana przez nich jako mało atrakcyjna koleżanka-mysz w golfie nagle przemieniała się w ponętną boginię. I nie mówię tu o jakichś metamorfozach stulecia, po prostu dziewczyna rozpuściła włosy, włożyła bluzeczkę na ramiączkach i pomalowała usta błyszczykiem. No i wszyscy (faceci) się dziwią, że ona jest niezła i jak to możliwe. Czy naprawdę potrzeba niezmierzonych pokładów wyobraźni, żeby zauważyć w kimś atrakcyjność? Żeby zobaczyć, że ta ma śliczne oczy, a ta proporcjonalną figurę? Dopiero w wersji wylaszczony lachon można zdobyć powodzenie?

Oczywiście mój post nie dotyczy przypadków kobiet pięknych, które w każdej wersji są pożądane przez mężczyzn, ani tych pewnych siebie, które dzięki swojemu zachowaniu zaskarbiają sobie uwagę innych. Post mój dotyczy tych wszystkich nieśmiałych, zahukanych, samotnych kobiet, które nie potrafią umiejętnie się wyeksponować.
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:24
      wiewioo.ra napisała:

> Nawet najładniejs
      > za szara myszka pozostanie niezauważona jeśli ma na sobie luźny, mało ciekawy s
      > trój.

bzdura, niektóre kobiety w worku po ziemniakach wyglądają równie atrakcyjnie co w kreacji od Zienia, ale trzeba mieć dar

pozostałe snują tego typu rozważania
      • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:29
        > bzdura, niektóre kobiety w worku po ziemniakach wyglądają równie atrakcyjnie co
        > w kreacji od Zienia, ale trzeba mieć dar

doczytaj pozostałą część postu :)

• wicehrabia.julian Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:46
          wiewioo.ra napisała:

> doczytaj pozostałą część postu :)

doczytałem, ale to nic nie zmienia, pewne kobiety po prostu nie muszą nic robić by wzbudzić zainteresowanie facetów, reszta snuje rozważania
          • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:50
            Ale jak napisałam, nie chodzi mi o te wyjątkowo ładne/piękne czy charyzmatyczne.
            • wicehrabia.julian Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:59
              wiewioo.ra napisała:

> Ale jak napisałam, nie chodzi mi o te wyjątkowo ładne/piękne czy charyzmatyczne

mnie też nie o nie chodzi, prawdziwy koneser natychmiast oddzieli ziarno od plew tj. wyłowi perełkę pośród tandety
              • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:04
                No to oby takich koneserów było jak najwięcej :)
            • on_a25 Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:13
              no wiewiora widzisz, oni nie tylko sa slepi, ale tez i czytaja, jak tam chca, rozumieja jak sobie chca, wiesz, taki rodzaj wybrakowanej percepcji :) ja to akurat juz dawno wiem i sobie wykorzystuje na co dzien:)
              nie wiem, czy ogladalas taka komedie 'moje wielkie greckie wesele'? tam jest taki motyw, ze zona i corka chca przekonac konserwatywnego meza, ze oto corka potrzebuje edukacji i pracy... Wiedza, ze glupi chlop nie da sie przekonac zadnymi argumentami, wiec musza zastosowac taka strategie, zeby on myslal, ze sam na to wpadl, ze corka musi isc do szkoly i do pracy :) tu masz frgm:
              www.youtube.com/watch?v=ebaFd53yO40&feature=BF&list=PLD07B57A48AAEAF29&index=3
              niby komedia, ale ile w tym zyciowej prawdy :)
              • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:19
                Widziałam ten film, całkiem przyjemny :)
              • minasz Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:19
                fakt julek nie doczytał do konca a potem zaczał bzdurnie odkrecac kota ogonem
                zupełnie nie wiem po co
    • teletoobis Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:28
      takiego posta mogla wymodzic tylko zakompleksiona baba nie znajaca facetow.
      Mnie o wiele bardziej interesuja wyeksponowane wartosci intelektualne niz ekspozycia cyckow
      • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:30
        No, to bardzo dobrze o Tobie świadczy.

Ja sama nie jestem pięknością klasyczną, ale chłopa od dawna mam i na brak powodzenia nie narzekam. Ale ja z tych pewnych siebie :)
        • zaklopotana87 Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:32
          Więc nie rozumiem skąd ten post... :)
          • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:38
            zaklopotana87 napisała:

> Więc nie rozumiem skąd ten post... :)

Przemyślenia posylwestrowe :)

Koleżanka, na codzień nieszczególnie odpicowana, przyszła na imprezę w rozpuszczonych włosach (pierwszy raz ją taką widziałam) i w obcisłej, ale skromnej sukience. Tyle.
            Zrobiła wrażenie piorunujące i była ulubionym tematem facetów. Oraz obiektem zainteresowania ;).

No i o to mi chodzi, dziewczyna jest naprawdę ładna, tyle, że cicha, na co dzień chodzi w jeansach i swetrach. Może i w takiej wersji się podoba, ale na pewno nikt jej tak nie wyrywa jak w piątek podczas imprezy.
            • e.i.t.h.e.l Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 23:09
              Ja mam podobnie i jakoś dobrze mi z tym. Na co dzień to za dużo zachodu jak dla mnie, żeby być taką ślicznotką. Lubię być gdzieś po środku. Brzydka nie jestem, więc ludzi nie odstraszam, tylko po prostu nie ma szału i tabunów wielbicieli. Natomiast zabawne jest to, że jak już raz na ileś tam się odstawię, to od razu wzrasta zainteresowanie. Miło się to ogląda, czasem można nawet pewne korzyści odnieś. Nie sprawia to jednak, abym miała ochotę, aby to wcielenie pielęgnować. I jeszcze bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, że dobrze wybrałam faceta, który lubi mnie taką zwyczajną, a nie tylko jak się zrobię. Zatem to zainteresowanie przydatne jest po to, aby raz na jakiś czas połechtać swoje ego, a potem wrócić na bezpieczną pozycję szaraczki :)
      • takajatysia Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 10:15
        > Mnie o wiele bardziej interesuja wyeksponowane wartosci intelektualne niz ekspo
        > zycia cyckow
        Ale wiewiórze chyba chodziło o ekspozycje niekoniecznie nachalną, tylko po prostu podkreślanie atutów na co dzień (lub chowanie tych atutów pod kompletnym brakiem makijażu i zmechaconym swetrem).
        • teletoobis Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 10:19
          Obojetne. Jesli sie mysli w kategoriach tych atutow, oznacza to dla mnie dyskwalifikacje
    • bijatyka Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:35
      No ale sama piszesz, że wystarczy rozpuścić włosy, założyć bluzeczkę na ramiączka i użyć błyszczyku. To chyba nie problem, gdy chce się zwrócić na siebie uwagę, prawda ? Czy też sądzisz, że mężczyzna powinien "dokopywać" się do uroków kobiety? Mężczyźni to wzrokowcy. Co w tym dziwnego ?
      • piataziuta Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:42
        Chodzi jej o brak wyobraźni.
        Jak się im nie pokaże palcem, nie wylaszczy, nie podkreśli, to nie zauważą że kobieta atrakcyjną jest.
        Zgadzam się z tą teorią.
        • usunelamkonto Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:45
          moj tz powiedzial ze jak leze w obcislych spodniach na kanapie to jestem do schrupania :P
          • piataziuta Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:48
            Wiesz, mój też mówi, że wyglądam pięknie, po nieprzespanej nocy, gdy przez 36 godzin bez przerwy wiszę nad projektem.
            Nie daj się zwieść, oni bez przerwy kłamią.
        • bijatyka Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:48
          piataziuta napisała:

> Chodzi jej o brak wyobraźni.
          > Jak się im nie pokaże palcem, nie wylaszczy, nie podkreśli, to nie zauważą że k
          > obieta atrakcyjną jest.
          > Zgadzam się z tą teorią.

No ale to teoria sprzed milionów lat. Już tak zwyczajna, że prawie niezauważalna :) Wszystko zależy o dziewczyny - chce, żeby panowie się za nią oglądali - musi kupić błyszczyk w Avonie. Gdy w warkoczu i z kupą książek pod pachą oraz wzrokiem wbitym w podłogę będzie latała do- i z biblioteki, zmniejsza swoje szanse. No chyba, że tak chce.
          • piataziuta Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:58
            > No ale to teoria sprzed milionów lat. Już tak zwyczajna, że prawie niezauważaln
            > a :) Wszystko zależy o dziewczyny - chce, żeby panowie się za nią oglądali - mu
            > si kupić błyszczyk w Avonie. Gdy w warkoczu i z kupą książek pod pachą oraz wzr
            > okiem wbitym w podłogę będzie latała do- i z biblioteki, zmniejsza swoje szanse
            > . No chyba, że tak chce.

No jasne.
            Kwestia jest: dlaczego Ty jesteś w stanie zauważyć, że ta zgarbiona z biblioteki ma ładną twarz i zgrabne ciało, a facet zauważy to dopiero jak włoży obcisłą kieckę i kupi ten pieprz.ony błyszczyk?
            :)
            Generalizujemy trochę oczywiście, ale mimo wszystko, moim zdaniem, ten swoisty prymitywizm występuje w przyrodzie i mnie śmieszy, a koleżankę wiewiórkę najwyraźniej niesmaczy. ;P
            • bijatyka Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:03
              Nie mam zamiaru zmieniać paru miliardów osobników płci męskiej naszego gatunku, ani też robić im operacji oczu na właśny koszt. To ja już kupię sobie ten błyszczyk i skrócę kiecę. Taniej mię wyniesie. A nad koleżankami z biblioteki nie ma co rozpaczać. Czytają, to wiedzą, co czeba zrobić, żeby gatunek przedłużyć.
              • piataziuta Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:05
                operację mózgu, nie oczu:P
                • bijatyka Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:10
                  piataziuta napisała:

> operację mózgu, nie oczu:P

Nie wpędzaj mię w koszta ! Może jakie lepsze oczy wystarczyłyby. Takie, powiedzmy "rozbierające" :D
                  • piataziuta Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:13
                    Błyszczyk faktycznie najtańszy ;p
            • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:06
              > No jasne.
              > Kwestia jest: dlaczego Ty jesteś w stanie zauważyć, że ta zgarbiona z bibliotek
              > i ma ładną twarz i zgrabne ciało, a facet zauważy to dopiero jak włoży obcisłą
              > kieckę i kupi ten pieprz.ony błyszczyk?
              > :)
              > Generalizujemy trochę oczywiście, ale mimo wszystko, moim zdaniem, ten swoisty
              > prymitywizm występuje w przyrodzie

No dokładnie o to mi chodzi! ;)
              • bijatyka Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:11
                Rozumiem, że o to Ci chodzi. Tylko nie ma jak tego prymitywizmu zmienić.
            • grassant Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 12:31
              zgrabne ciało, a facet zauważy to dopiero jak włoży obcisłą kieckę i kupi ten pieprz.ony błyszczyk?

stawiam tezę, że facet zauważyzgrabne ciało i bez obcisłej kiecki i bez zakupu błyszczyka. wystarczy np. plaża i zgrabny kostium lub jego brak.
            • e.i.t.h.e.l Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 23:15
              > No jasne.
              > Kwestia jest: dlaczego Ty jesteś w stanie zauważyć, że ta zgarbiona z bibliotek
              > i ma ładną twarz i zgrabne ciało, a facet zauważy to dopiero jak włoży obcisłą
              > kieckę i kupi ten pieprz.ony błyszczyk?
              > :)

Dlatego, że my czujne samice, od razu zauważamy, że ta skromna bibliotekarka może stanowić dla nas zagrożenie i konkurencję. Wystarczy, że ona kupi sobie błyszczyk, a my to np. musiałybyśmy zrobić operację piersi i schudnąć 20 kg ;)
        • aneta-skarpeta Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 09:59
          > Chodzi jej o brak wyobraźni.
          > Jak się im nie pokaże palcem, nie wylaszczy, nie podkreśli, to nie zauważą że k
          > obieta atrakcyjną jest.
          > Zgadzam się z tą teorią.

ale nie ma w tym nic niezwylego

nawet kobiety nie zawsze potrafia wypatrzec urode zle ubranych facetow, z kiepskimi fryzurami itd i nagle facet przechodzi metamorfoze i ciach- taki przystojniak

i nie mowie tutaj o lalusiowym looku, tylko meskim wydaniu
          • piataziuta Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 11:58
            > ale nie ma w tym nic niezwylego

Wszystko jest zwykłe i wszystko jest niezwykłe-zależy od punktu widzenia.
            Prawie każdy podział jest sztuczny, a zdanie subiektywne. Coś takiego jak jedna jedyna prawda w dyskusji nie istnieje. Wszyscy się mylą i jednocześnie wszyscy mają rację. Prędzej czy później i tak dojdziemy do wniosku, że rozmowa jest bez sensu, bo każdy ma zdanie oparte na innym zbiorze. A całe to forum, tak jak wszelkie teoretyczne dysputy, to tylko jeden wielki popis "kto ma wyższą inteligencję werbalną".

Tak więc aneto-skarpeto:
            -albo bierzesz udział w tym marnotrawieniu czasu i udajesz ze wszystkimi, że ma to sens- wtedy nie rzucaj stwierdzeń "ale nie ma w tym nic niezwykłego", bo podważasz sens dyskutowania :P
            -albo nie dyskutuj wcale, bo prawda jset taka, że i tak nigdy do niczego konstruktywngo nie dojdziemy ;)
      • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:47
        Są kobiety dla których grube krechy robione eyelinerem i krótkie spódniczki to codzienność, a są i takie dla których tusz do rzęs to dodatek na bardzo specjalne okazje. O te mi chodzi, dla nich włożenie tej bluzki na ramiączkach i błyszczyk to coś na co sobie pozwolą tylko kilka razy w roku. Na codzień nie chcą/nie potrafią uwydatnić swoich atutów.
        • bijatyka Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:50
          Na codzień nie chcą/nie potrafią uwydatnić swoich atutów.

W takim razie, jeśli chcą zwrócić uwagę płci przeciwnej, muszą walczyć z tą "przywarą". Zjawisko podobne do innych: kocham jeść, ale nie mogę, bo przytyję, jestem leniwa, ale muszę ruszyć du.pę, bo samo się nie zrobi. Takie "wbrew-sobie-dla-siebie".
    • jack20 Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:46
      Ty naprawde wierzysz w to co piszesz ??
      • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:56
        jack20 napisał:

> Ty naprawde wierzysz w to co piszesz ??

oczywiście :).

Gdzieś tam się pojawił przykład dziewczyny w warkoczu z biblioteki. Takich to ja mam trochę na studiach i mężczyźni nie zwracają na nie uwagi, przez co są nieszczęśliwe. Chodzi mi o to, że tego stanu rzeczy same są winne Prawie każda (nie licząc wyjątkowych przypadków szpetoty) może się podobać. Przy drobnych korektach fizyczności i charakteru.
        • soulshunter Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:14
          wiewiora bo ja ci powiem jak to robi. Jak kogut wejdzie do kurnika gdzie sa tysiace kur to zglupieje i zadowoli sie pierwsza z brzegu bo wszystkie sa takie same. Natomiast jesli kogut wejdzie pomiedzy gesi a tam bedzie 1 kura to od razu ja wypatrzy. Jak przyjdzie potworski to ci to obrazkowo wytlumaczy.
          • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:22
            chyba zrozumiałam ;P
        • jack20 Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:15
          Myslisz, ze zawieszenie wzroku na ciuchu jest warunkiem wystarczajacym ?
          smiem twierdzic, ze nawet nie koniecznym. mowi sie czesto o takim "cos" .
          i to wlasnie trzeba miec albo sie tego nauczyc. t
          zw. uroda i ubior jest cztyms wzglednym i subiektywnym.
    • fig-ga Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:46
      Takoż my kobiety jesteśmy ślepe, bo uparcie nie dostrzegamy w niedomytym nerdzie prawdziwego samca :)
      • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 16:57
        > Takoż my kobiety jesteśmy ślepe, bo uparcie nie dostrzegamy w niedomytym nerdzi
        > e prawdziwego samca :)

Ale te szare myszki z mojego postu to nie są zaniedbane, niechlujne dziewczyny. One dbają o higienę, są czyste, tylko niewyeksponowane. O to mi chodzi :)
    • kombinerki.pinocheta Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:10
      Takie czasy. Trzeba sie umiec sprzedac. Jak ktos sie slabo reklamuje to niestety zostaje z niczym.
      Jakies 90% kobiet jest zadbanych tzn nie odstraszaja, jest makijaz, czysty stroj, z buzi nie wali czosnkiem. Pozostale maja problem, a pretensje ewentualnie moga miec do siebie i rodzicow.
      Kwestia facetow. Zyjemy w takiej kulturze, ze do kobiet podchodzi sie z dystansem. Chcesz bezposredniosc, podziw i wyrywanie na kazdym kroku to wybierz sie do italianczykow czy egiptanczykowow.
    • ofelia1982 Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:15
      Ja z kolei często widziałam odwrotne przypadki - ładne, naturalne, fajne dziewczyny nie musiały nic robić by przyciągać facetów. I również nie mówię o jakichś zjawiskowych pięknościach..
      Myślę, że często faceci nie zwracają uwagi na strój, makijaż etc., lecz na właśnie takie naturalne piękno - figura, proporcjonalność, ładna twarz, zdrowe włosy..
      • wiewioo.ra Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:29
        Ja też uważam, że facei wolą te naturalne, te wspominane przez Ciebe pewnie miały 'to coś', charyzmę.
        A ile jest fajnych, inteligentnych, sympatycznych panien, które są równocześnie nieśmiałe i niewyeksponowane? Niczym nie zachęcają, żeby podejść i poznać, a jeśli już ktoś je zna to rzadko odkrywa w nich kobiety przez to zahukanie.
        • e.i.t.h.e.l Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 23:20
          Ale to zahukanie to może już świadczyć o pewnych cechach charakteru. O ile sam samo ubranie mało mnie interesuje, bo głównie kojarzy mi się z zasobnością portfela lub zmysłem estetycznym, o tyle już zahukanie bardziej odbieram jako cechy osobowości, a te są dla mnie ważniejsze.
    • minasz sama tez młoda nie jestes 02.01.11, 17:16
      słowa lachon przewznie uzywaja panie po 30ce np salma
      • wiewioo.ra Re: sama tez młoda nie jestes 02.01.11, 17:21
        Mi do 30 jeszcze duużo brakuje, a czasem używam ;)
      • piataziuta Re: sama tez młoda nie jestes 02.01.11, 17:23
        :P
      • six_a Re: sama tez młoda nie jestes 03.01.11, 11:40
        słowa lachon jako pierwszy użył robert górski, fakt że też po trzydziestce.
        i tego się trzymajmy.
        • piataziuta Re: sama tez młoda nie jestes 03.01.11, 12:05
          nie będę wyprowadzać z błędu nikogo, kto wystawia osądy na podstawie aż tak debilnych teorii hihi
          • six_a Re: sama tez młoda nie jestes 03.01.11, 12:32
            :) facet się podaje za smoka, spodziewałaś się dyskusji?;)
            • piataziuta Re: sama tez młoda nie jestes 03.01.11, 12:45
              zapamiętaj sobie six_a:
              ja dyskusji się nie spodziewam, ja się perwersyjnie ocieram o pustkę forumowego pieprzenia
              ;D
              • six_a Re: sama tez młoda nie jestes 03.01.11, 12:53
                sami zboczeńcy, jak słowo daję;)
    • iwona334 mimo, ze ta ślepota ślepa jest 02.01.11, 17:28
      to widze , ze wali po podkladajacych sie na drodze postach
      ostro do przodu :)
    • maitresse.d.un.francais Toteż nie pozwalam 02.01.11, 17:31
      problem w tym, że cycki mi się nie mieszczą do wewnętrznej kieszeni bluzy
    • dystansownik Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 17:49
      Znam sporo takich "szarych myszek" i jakoś w swojej "naturalnej" formie ze znalezieniem facetów, często niezłych, w ogóle nie miały problemów. Bardzo często problemy wcale nie leżą w wyglądzie i jego postrzeganiu.
      • lonely.stoner Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 18:19
        odkrycie roku, naprawde hehe.
        Ja uwazam ze te szare myszy nie maja powodow do cierpien. Gorzej gdy taka szara mysz zalozy sukienke, pokaze dekolt, rozpusci wlosy, zrobi makijaz.... i nic. Nadal jest przezroczysta dla plci przeciwnej. Wtedy oznacza to ze jest po prostu brzydula, a takich jest o wiele wiecej - odpicowanych myszy niz na odwrot.
        • rannie.kirsted Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:55
          ja tam uwazam ze na facetach robi wrazenie wylacznie to czy laska ma seksapil. uroda jest sprawa drugorzedna - oczywiscie pomijam ewidentna brzydote, jakies deformacje, ekstrema wagowe, czy tez ewidentna pieknosc jak z okladki - bo na takiej kazdy oko zawiesi tylko pytanie czy zatrzyma na niej swa uwage. ale przede wszystkim seksapil - i to nie jest dekolt do pasa i wyzywajace zachowanie. wg mnie seksapil to jest jakies wyczucie co do drugiej osoby zeby wiedziec jak sie przy niej zachowac. po prostu wdziek i urok - czyli cos na co skladaja sie nasze cechy wrodzone jak i nabyte. nie sadze zeby seksaplil byl w jakikolwiek sposob wyuczalny. co najwyzej spieta osoba moze sprobowac choc troche sie rozluznic i to jej z pewnoscia doda uroku.
          ale podsumowujac moje zdanie jest takie - to na co reaguja ludzie w kontaktach z plcia przeciwna to seksapil a nie uroda czy jej brak. oczywiscie mowie o sytuacji gdy ludzie sie znaja, przebywaja ze soba.
    • raduch Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 23:15
      wiewioo.ra napisała:

> Faceci nie zauważą w Tobie kobiety, jeśli sama im na to nie pozwolisz.

I tu jest wszystko napisane, tylko interpretujesz to na opak. Wierz mi, średnio rozgarnięty facet jednym spojrzeniem oceni zewnętrzne walory kobiety. Ubranie w tym niespecjalnie przeszkadza. Co prawda etap całowania żab mam już dawno za sobą, ale coś tam jeszcze pamiętam. Rytuał polega jednak na czym innym. ;) To kobieta, mniej czy bardziej świadomie wysyła sygnał "no ruszcie się, gamonie". Ta zrobiła to... spektakularnie?
    • raohszana Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 23:23
      Jakby Ci to... zapytano mnie w Sylwestra - jaka kobieta jest sexy, jak to się sexy tańczy? Odpowiedź, zgodnie z prawdą - jak mi się podoba to jest sexy, a nie to, jak tańczy czy co ma na sobie.
    • wyjdeztego Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 23:33
      no to nie jest wielkie okdrycie, ze wielu facetow jest slepych :)
      tu naforum jest jest kilku ordynarnych bo anonimowych :)
    • ind-ja Re: Mężczyźni są ślepi 02.01.11, 23:41
      kobieta moze byc atrakcyjna nawet w dresach z kreszu.Ta szara i nieszara.Nie rozumiem samej istoty wzniecania w mezczyznach pozadania,nie bedac soba.Kazda kobieta jest atrakcyjna kiedy jest soba.Szare myszki zrobione na bostwo nie zawsze sa atrakcyje,nie czuja sie dobrze w swoim "nowym wcieleniu"i niestety to daje sie wyczuc.
      Faceci tez zauwazaja kobiety te mniej wyeksponowane.
      Oczywiscie jesli chodzi o element pozadania,makijz i ozdobki sa wskazane.
      Natomiast jesli kobiecie zalezy na mezczyznie,nie mezczyznach maja w dupie kolor szminki,za to wiedza co powiedziec i jak sie zachowac.
      Nam babom wydaje sie,ze wszystko kreci w okol kiecki i butow.Zapominamy o tym,ze to jest tylko element,ktory moze uzupelnic calosc.
      • rozczochrany_jelonek Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 11:26
        > Nam babom wydaje sie,ze wszystko kreci w okol kiecki i butow

a dookoła torebek nie ? ;)
        • well_ness Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 18:13
          rozczochrany_jelonek napisał:

> > Nam babom wydaje sie,ze wszystko kreci w okol kiecki i butow

Pisz za siebie
    • takajatysia Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 10:11
      Ameryka to to nie jest ;) A mężczyźni są naprawdę ślepi czasem tacy, że aż boli. Ale to wygodne, chcesz, żeby padł na kolana, to się robisz na bóstwo. Nie chcesz, żeby ktoś niepotrzebnie zaczepiał i szczerzył zęby, to jesteś szarą myszą.
      To bardzo wygodne.
      • takajatysia Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 10:26
        no i rzecz jasna się trzeba odpowiednio zachowywać. Bo faktycznie nawet w dresie ta sama osoba może wyglądać szałowo, a w szałowej sukience jak półtora nieszczęścia (jeśli się postara oczywiście).
    • masher Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 10:58
      pfff tak, jestesmy krotkowidzami i na kolorach tez sie nie znamy :P i dzieki ze jestesmy tacy plytcy, beznadziejni itd. w ogole faceci nie hajtaja sie z brzydulami, niezaradnymi zyciowo kalekami i innymi typami kobiet.
      • six_a Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 11:34
        oszywiśdzie, że się hajtajo, jednakowoż ze względów praktycznych, mniej urodziwsza i awanturnicza nie zboczy w las, nie? tak!:)
        • masher Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 20:31
          pfff po jakims czasie z taka to czlowiek sam ja zaciagnie do lasu bo stwierdzi ze tam jej miejsce :D
          • six_a Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 13:36
            metafora sp. z o.o.
            wstęp po ukończeniu 6 klas
            :)
    • six_a Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 11:33
      ojtam, bo oni tylko zarysy widzą i podstawowe kolory - więc ma być bujnie i krzykliwie. reszta się zlewa z tłem.
      • usunelamkonto Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 11:40
        piataziuta napisała:

> Wiesz, mój też mówi, że wyglądam pięknie, po nieprzespanej nocy, gdy przez 36 g
        > odzin bez przerwy wiszę nad projektem.
        > Nie daj się zwieść, oni bez przerwy kłamią.

to po co ty jestes ze swoim facetem? skoro wszyscy klamia to nie lepiej sie rozstac i zyc z samym soba ktory nie oklamuje sie?
    • a_nonima Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 12:38
      Jeżeli facet jest całkiem średni jeżeli chodzi o urodę, ale jest zadbany, dobrze ubrany również wzbudzi większe zainteresowanie niż też z twarzą anioła w dresiku a`la adidas. To raczej chyba normalne i nie wskazuje mi na ślepotę.
    • bimota Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 12:56
      Bzdura. Zamien slowa kobieta-mezczyzna to sie bedzie zgadzalo...
      • maitresse.d.un.francais Re: Mężczyźni są ślepi 03.01.11, 20:35
        bimota napisał:

> Bzdura. Zamien slowa kobieta-mezczyzna to sie bedzie zgadzalo...

Bimocik, pracuj nad równowagą między animusem i animą...
        • bimota Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 13:21
          A ta znow chce blysnac elokwencja...
          • maitresse.d.un.francais Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 16:11
            bimota napisał:

> A ta znow chce blysnac elokwencja...

A nawet błysnęła.

Wujek gugiel nie gryzie, możesz sobie wrzucić animusa i animę.
            • bimota Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 16:16
              No nie omieszkam skorzystac z twych nieocenionych rad, blyskotko... ;)
              • maitresse.d.un.francais Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 16:25
                bimota napisał:

> No nie omieszkam skorzystac z twych nieocenionych rad

a co, dotąd nie znałeś wujka gugla?
                • bimota Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 16:42
                  W zawodowce nie uczyli o nim to niby skad... :P

A o pingwinach nic dzis nie bedzie... ? To moze psychoanaliza na podstawie nicka... ? :)
                  • maitresse.d.un.francais Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 20:22
                    bimota napisał:

> W zawodowce nie uczyli o nim to niby skad... :P
                    >
                    > A o pingwinach nic dzis nie bedzie... ?

Pingwinach? Zwierzątkach takich? Nie jestem zoolożką. Chyba że znowu ci się coś myli.

To moze psychoanaliza na podstawie nick
                    > a... ? :)

Nie to forum.
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 10:45
      Jak Tobie będzie się chciało pokazać cycki to mi się będzie chciało użyć wyobraźni.
    • aardwolf_ge Re: Mężczyźni są ślepi 04.01.11, 16:36
      Dlaczego to jest niby takie smutne?
      • iamhier Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 18:18
        do aardwolf-ge-smutne to jest dlatego,ze ja nie znam bardziej wrogich mezczyzn w stosunku do kobiet anizeli polaczkow.Im ladniejsza tym gorzej w tym wzgledzie.Bedzie musiala naprawde duzo kasy by utrzymac wiecznie niezadowolnego z pieknej zony meza.
    • iamhier Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:37
      Zapamiętaj sobie raz na zawsze:POLACY NIENAWIDZĄ PIĘKNYCH NATURALNIE KOBIET.

Więc jeśli panna taka nie chce być sama niech się za specjalnie nie wypina.I nie rób z Pole gąsek,bo zapewne malują się nie od dzis,noszą kiecki krótkie i mają fajne cycki.

Jeśli dziewczyna ta jest ponaprzeciętnie ładna i zgrabna,ale INTELIGETNA to będzie raczej nie bedzie sie za bardzo pokazywala.A ze i tak robi wrazenie to co innego.

Kochaniutka,takie sprawy do USA,czy we Włoszech,a nie tutaj.

Piekna kobieta tutaj zawsze bedzie SAMA.ZAWSZE! (wszystkie mi znane z uroda tak maja,bynajmniej nie sa szarymi myszami.No wlasnie nie sa....i moze dlatego kazdy facet wybiera kogos innego,Polak facet).

Piekne Polki to tylko chyba jak wpadna w wieku nastoletnim przez przyapdek to sie dorobia faceta czy meza.Reszta bedzie miala przechlapane w zyciu osobistym.
      Nadmienie,nie jestem sfrustrowana i rozgoryczona.Mam oczy i widze co sie dzieje.
      Mam na mysli Polki wyrozniajace sie uroda i figura tle reszty.A juz nie daj bog jak maja troche inna niz szaromyszkowata polska urode.....ulala....juz im wspolczuje.
      • iamhier Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:43
        nadmienie jeszcze ,ze one sie celowo obrzydzaja i musze ci napisac,ze Polacy dopero wtedy sie za nimi ogladaja.......scianaja beznadziejnie wlosy,nie robia makijazu,maja beznadziejne zaniedbane cery,zeby i fatalny stroj.I co? Nagle adorator sie znajduje.Nienawidze tych platfusow Polaczkow.Najszybciej wychodza za maz najbrzydsze kobity w Polsce.
        Moja super zgrabna kumpela przytyla kiedys 10 kg ,miala brzydki brzuch i figure z wymiarow 90-60-90 i dopiero wtedy miala faceta.Ale jak schudla i zaczela sie dobrze ubierac to facet sie ulotnil.

Oj,Polaczki,Polaczki wiesniaczki....
        • e.i.t.h.e.l Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 23:40
          > Moja super zgrabna kumpela przytyla kiedys 10 kg ,miala brzydki brzuch i figure
          > z wymiarow 90-60-90 i dopiero wtedy miala faceta.Ale jak schudla i zaczela sie
          > dobrze ubierac to facet sie ulotnil.

Podobno takie wymiary, to wymiary idealne, więc o co chodzi? A to, że facet się ulotnił, to równie dobrze mogła być wina tego, że podczas odchudzania stała się wredną jędzą, a potem bardziej obchodziły ją nowe ciuchy niż jej własny facet, zatem nie generalizuj.
      • zeberdee24 Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:46
        Twoja wypowiedź jest tendencyjna, antypolska, nieprawdziwa i ogólnie nikt przy zdrowych zmysłach się z nią nie zgodzi.
        • iamhier Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:53
          do zeberde-cha cha cha cha! śmiech.....
      • iamhier Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:52
        dodam,ze jesli babka ma ładna twarz to MUSI BYC przynajmniej gruba i niska żeby miec szansę u Polaka.Odstępstwo od tej reguły będzie skutkować singielstwem.Wiem co pisze.

Polaczki nienawidzą pieknych i super zgrabnych lasek.I niezwykle rzadko wybieraja takie na zony.Chyba,ze jest Miss i ma kase,gdyz Polak uwaza,ze piękna kobieta musi miec kase by go kupic i dostac jego nasienie (by sie rozmnozyc).......Tak ,tak...smutne lecz prawdziwe....No i oczywiscie zawsze taka kobieta na zły charakter....zawsze....inaczej byc nie moze.....

Takze mowie wam piekne POlki :kazdy, byleby nie Polak (szkoda duzych liter),bo nigdy nie bedziecie szczesliwe...Nawet nie warto sie fdla nich myc codziennie.Serio!! Wiem co pisze.Efekt bedzie dokladnie taki sam.....

• e.i.t.h.e.l Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 23:37
        Oprócz tego, że te kobiety są piękne i inteligentne, to powinny być jeszcze mądre. I takie, które znam, są w związkach i są szczęśliwe. Te, które są piękne i co najwyżej inteligentne, ale nie za bardzo mądre, często bywają same, lub są wiecznie nieszczęśliwe.
    • coppermind Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:50
      faceci nie są ślepi tylko nie specjalnie lubią rozmawiać z zakompleksionymi
      emocjonalnymi dziewicami. Takie są właśnie w większości tzw. "szare myszki".

niby myszki ale jak podejdziesz to ukąszą jak największy i najbardziej jadowity wąż ;)
      • iamhier Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 17:58
        ble,ble,ble....Polaczkowi niegdy nie dochodzic.Lepiej byc żona Araba niż jebanego Polaczka...bo jak sie pan szara myszka znudzi to ja pokroi wzdluz i wszerz (100 operacji plastycznych)....i powie jak ja cie kocham,,,,,,jebane skur.....

I hate POlacco!
        • dzidzia_bojowa Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 18:21
          Musiał ci iamhier, jakiś nasz rodak fest zaleźć za skórę.

Ja tam lubię Polaków i nie uważam, że wszyscy są ślepi. Tylko ci nieślepi niestety są już zakochani...w innych pięknych i inteligentnych.
          • iamhier Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 18:27
            ble,ble,ble....
      • well_ness Re: Mężczyźni są ślepi 11.01.11, 18:57
        Ja nie eksponuje figury np. na wykładach na uczelni, bo zwyczajnie moim zdaniem nie wypada tam się ubierać wyzywająco, tak samo pracownica biura raczej nie może (moim zdaniem) ubierać się do pracy w jeansową spódniczkę i bluzkę z dekoltem do pepka. Takie kobiety wyglądają równie śmiesznie jak facet - urzędnik w szortach w kwiatki (moim zdaniem). Nie chciałabym raczej żeby w pracy nazywano mnie lachonem. Wolę uchodzić za osobę kompetentną i dlatego nie mam ochoty codziennie przykłuwać męskich spojrzeń. O wiele większą radość sprawia mi usłyszenie od faceta, że jestem fajna niż, że ładna. Inny powód: Nieważne jak przystojny jest facet który wlepia swoje ślepia w mój biust czy inny fragment ciała jeśli robi to w zatłoczonym tramwaju, czy innym brzydkim miejscu to jest to obrzydliwe. Czerwienie się wtedy ze złości i ze wstydu. Więc wolę sobie oszczędzić nieprzyjemnych emocji. Jak się ubieram w sweter to też spoglądają i są to o wiele milsze spojrzenia.
        • coppermind Re: Mężczyźni są ślepi 12.01.11, 01:07
          no to jeszcze długa droga do utraty emocjonalnego dziewictwa i zrozumienia, że
          masz ciało takie a nie inne w jakimś celu ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka