09.02.12, 10:36
ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi kobietom???
Obserwuj wątek
    • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 10:38
      mam na myśli: o co im chodzi?
      nie po co żyją...
      • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 10:39
        Gdybym chciał się zapytać "po co żyją?" zapytałbym się, piszę to ponieważ się pytam "o co chodzi kobietom?" i chciałbym uzyskać odpowiedź na to pytanie, gdybym chciał się dowiedzieć czegoś innego zapytałbym się inaczej...
        • kseniainc Re: kobieta 09.02.12, 10:42
          świetnie Ci idzie.Sam zadajesz sobie pytania i sam na nie odpowiadasz;-) Będę poczytywać wątek, ciekawe do jakich wniosków dojdziesz.
    • stokrotka_a Re: kobieta 09.02.12, 11:07
      Chodzi o to, by język giętki powiedział to, co myśli głowa. Poćwicz jeszcze! ;)))
      • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 11:20
        > Chodzi o to, by język giętki

A Tobie tylko jedno w głowie. :)
    • anna_sla Re: kobieta 09.02.12, 11:16
      zwykle chcemy podobnych kwestii co Wy, tylko czasem inaczej to okazujemy ;)
      • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 12:18
        Nie wierzę, nie jesteście bezpośrednie w okazywaniu tych "kwestii" na dodatek czytacie ciągle kryminały i później jest problem, bo jak ktoś powie że chce pączka to znaczy że chce pączka, nie ciasto (które wyjdzie na zakalec) nie chce spotkać się z innymi koleżankami na serniku tylko chce pączka.

PĄCZKA

Jak ktoś mówi że chce pączka to co może chcieć????????????
        • kseniainc Re: kobieta 09.02.12, 12:55
          czymkowski-zmieniłeś strategię, teraz najpierw odpowiadasz, a potem pytasz.Ciekawe ....
          • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 13:03
            Chciałem wykazać że kobiety mają problem ze zrozumieniem prostych przekazów
            : jak na przykład : chcę pączka...

Moje spostrzeżenia na tak proste i błahe stwierdzenie są takie że kobieta w zależności od nastroju nie potrafi jednoznacznie zrozumieć takiego przekazu, zawsze będzie się dopatrywać drugiego dna.
            • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:10
              Jak ktoś chce pączka, to niekoniecznie chodzi mu o takiego jadalnego tłuściutkiego. Może chodzić o pączka na gałęzi (bazia) symbolizującego wiosnę. Wiosna zaś i pączki symbolizują narodziny. Ty! Ona chce dziecka!!!:F
              Mam nadzieję, że uprościłam sprawę.
              • kseniainc Re: kobieta 09.02.12, 13:15
                Herbata, chiuchy, meble-hmmm
                zielona herbata, czy czarna?Heh, ja bym wybrała czarną bluzkę, ale kanapę zieloną. A herbaty nie słodzę, ale zakrapiam cytryną-moze chodzi jej o remont mieszkania?Ściany na żółto?
                • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:26
                  A małe puchate żółte kurczaczki przypominają pączuszki.
                • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 13:28
                  Oczywiście nie można powiedzieć że chodzi o remont mieszkania? trzeba pokrętnie prosić o herbatę i patrzeć jaki to głupi samiec, przecież mówię że chodzi o remont mieszkania...

Faceci zazwyczaj nie rozumieją aż tak prostych przekazów, nie mogłoby by być tak:

Może pomalujemy mieszkanie?

tutaj od razu można się domyślić że chodzi o herbatę, czarną, niesłodzoną z cytryną...
                  • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:30
                    Ale czarna herbata, niesłodzona, z cytryną wcale nie jest żółta, a Ksenia Ci napisała, że ściany mają być żółte.
                    Posłodź!
                    • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 13:37
                      ale ten żółty kolor nie wziął się z niczego przecież, to skojarzenie od koloru zakrapianej cytryny, więc kobiety ulegają sugestii skojarzeń?

Jak puści się im film o kobiecie sukcesu to nawet sprzątaczka odniesie sukces myśląc o tamtej ?
                    • kseniainc Re: kobieta 09.02.12, 14:00
                      nie no, cytryna tez nie była herbaciana, ale ściany gorzkie? Dzizus-od dzisiaj piję tylko kawę i słodzę.
                      • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 14:20
                        nie słodź, bez podtekstów proszę ;)

czarna, kawa, i wiadomo że chodzi o kawę ...
              • dziewczyna_rzeznika Przypomniał mi się kawał... 10.02.12, 13:40
                Siedzi mała dziewczynka na krawężniku chodnika i płacze, łzy jak grochy spływają po buzi, idzie starszy mężczyzna i zrobiło mu się żal dziecka:
                - Dziewczynko, co się stało? Gdzie jest Twoja mamusia? Nie płacz, kupię Ci loda, a może chcesz na pączka?
                -A jak to jest na pączka????

:D:D:D:D:D:D
                • funny_game Re: Przypomniał mi się kawał... 10.02.12, 13:42
                  Oj, uważaj, Dziewczynko! ;)))
                  napisałam kiedyś ten kawał na FK i mi się od pedofilek dostało!!!
                  :DDD
        • piataziuta Re: kobieta 09.02.12, 12:55
          Zmień dziewczynę frustracie.
          I nie przypisuj jej głupoty wszystkim kobietom.
          • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 13:05
            No właśnie to nie jest głupota, ponieważ kiedyś tak myślałem i jak coś mnie wnerwiała to szukałem innej kobiety i jak znalazłem to się okazało to samo.

Przyznam że trochę męczące staje się poszukiwanie tej "normalnej" która potrafi zrozumieć bez podtekstów to co jej się mówi...
            • stokrotka_a Re: kobieta 09.02.12, 14:34
              czymkowski napisał:

> Przyznam że trochę męczące staje się poszukiwanie tej "normalnej" która potrafi
              > zrozumieć bez podtekstów to co jej się mówi...

Najpepiej nic nie mów. Zaoszczędzisz kobietom nieprzyjemnych doznań. ;)
            • piataziuta Re: kobieta 09.02.12, 15:09
              najwyraźniej twoje potrzeby przerastają możliwości

poucz się przedmiotów ścisłych, poczytaj trochę ambitnej literatury
              i spróbuj jeszcze raz
              • czymkowski Re: kobieta 10.02.12, 13:38
                no i mam problem, ponieważ jest to niezrozumienie z drugiej strony, albo jak ktoś już napisał, kobieta nie potrafi racjonalnie spojrzeć na świat tylko patrzy i stara się go odbierać emocjonalnie, wszystko analizuje itd i stąd może być ten problem. Pączek to pączek, nie karpatka, tylko pączek. Jeżeli ona lubi karpatkę to będzie odbierać to tak jakby świat jej się zawalił , ponieważ uzna że skoro nie lubię karpatki a ona lubi to znaczy że jej już nie lubię...
        • anna_sla ależ słoneczko 09.02.12, 20:37
          czymkowski napisał:

> Nie wierzę, nie jesteście bezpośrednie w okazywaniu tych "kwestii" na dodatek c
          > zytacie ciągle kryminały i później jest problem, bo jak ktoś powie że chce pącz
          > ka to znaczy że chce pączka, nie ciasto (które wyjdzie na zakalec) nie chce spo
          > tkać się z innymi koleżankami na serniku tylko chce pączka.
          >
          > PĄCZKA
          >
          > Jak ktoś mówi że chce pączka to co może chcieć????????????

z czym masz problem tak naprawdę?? Jakaś nie zrozumiała, że chcesz pączka?? Ten przekaz jest akurat prosty, no chcesz pączka :D Kupić? Zrobić? Wiesz no nie wiem, ja miałam raczej problem w drugą stronę, to on nie wiedział, że ja chcę pączka choć wyraźnie to mówiłam :D
    • six_a Re: kobieta 09.02.12, 11:18
      kobietom chodzi, bo nie stoi.
      ale tak dokładniej, to nie wiem.
    • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 11:26
      Już od dawna się pisze: o co chodzi KOBIETĄ! :F
      O buty.
      • kseniainc Re: kobieta 09.02.12, 11:32
        funny_game napisała:

> Już od dawna się pisze: o co chodzi KOBIETĄ! :F
        > O buty.
        >

Tym co mają tylko na waciki mówimy won!
        • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 11:40
          Ke?
          • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 11:42
            Chodzi pewnie o to, ze jak ktoś jest biedny, to niech sobie idzie na Forum Nędzarze. :P
            • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 11:47
              Aha, to sobie idę :D
              W butach.
              • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 11:51
                W butach możesz zostać, za to gdyby zachciało Ci się chodzić w wacikach...
                • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 11:56
                  Podłogę bym wypolerowała przynajmniej. My, biedni, tak mamy: polerujemy podłogi wacikami ;)
                  • soulshunter Re: kobieta 09.02.12, 11:58
                    > Podłogę bym wypolerowała bynajmniej.
                    Rany, te kobity niby po studiach a nic nie umią.
                    • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 12:02
                      Fakultetycznie! Pomyliło mi się!
                      Idę podlać fiskusa za karę ;F
                  • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 12:05
                    > Podłogę bym wypolerowała przynajmniej. My, biedni, tak mamy: polerujemy podłogi
                    > wacikami ;)

Dobrze się Wam powodzi. Spróbuj wczuć się w sytuację kogoś, kto podłogę musi polerować butami. :)
                    • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 12:12
                      Albo buty podłogą!
                      • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 12:14
                        W tym celu trzeba mieć wypukłą podłogę. Zdarza się czasem w blokach z wielkiej płyty.
                        • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 12:21
                          Albo dać sobie buty sprasować. Od razu widzę cudowną scenę w zgniatarce: Han Solo, Leia, Chewbacca i Luke!
                          • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 12:32
                            Sprasowane buty pasują tylko na sprasowane nogi. I tu pojawia się kwestia, czy warto się tak poświęcać dla higieny?
                • kseniainc Re: kobieta 09.02.12, 11:58
                  Już dobra nie komentuję-poczytuję dalej;-p
    • soulshunter Re: kobieta 09.02.12, 11:51
      Nikt nie moze, (no może tylko sam Pan Bóg bo On podobno wie wszystko) albowiemż nawet onesame nie wiedza o co im chodzi.
      • amanda-lear Re: kobieta 09.02.12, 12:46
        I tym optymistycznym akcentem podsumowalismy nasza dyskusje;)
        • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 12:59
          Oddajemy głos do studia.
          • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 13:07
            Jakie studia? To podstawówka, co najwyżej. :)
            • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:12
              Niektórzy nawet myślą w podstawówce, wiesz? A później idą na studia i przestają ;)
              • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 13:13
                Słyszałem, że człowiek rodzi się mądry, a potem idzie do szkoły... :)
                • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:20
                  O to, to!
                • soulshunter Re: kobieta 09.02.12, 13:20
                  pewnie w tej szkole do ktorej ciebie poslali.
                  • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 13:25
                    Nie, tam pisało, że szkoła óczy. :)
                    • soulshunter Re: kobieta 09.02.12, 13:32
                      ale czego óczy to juz nie dopisali c'nie?
                      • ultimate.strike Re: kobieta 09.02.12, 13:39
                        > ale czego óczy to juz nie dopisali c'nie?

Brak doprecyzowania oznacza to, że óczy wszystkiego.
    • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 12:58
      czyżby chodziło o to że kobiety same nie wiedzą o co im chodzi? to zmienia postać rzeczy...

przy prośbie kobiety: chce mi się pić, możesz zrobić herbatę?

można odpowiedzieć : o co Ci chodzi kobieto!?
      • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:00
        Tak, Ty możesz.
        • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 13:07
          Myślisz że odpowie że chodzi o herbatę :D :D :D

na pewno będzie coś o stresie w pracy, ciuchach w szafie, nowych mebli...

Herbata będzie na samym końcu, pytaniem:

Zrobiłeś herbatę?

:D :D :D :D
          • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:13
            Masz za swoje, na pewno byłeś niedobry :F
            • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 13:25
              i tu pojawia się znowu pytanie, co to znaczy być dobry dla kobiety?
              • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 13:29
                Gorzki, żylasty, źle doprawiony, rozgotowany, itp.

A tak w ogóle, to napisałam "niedobry", a nie "niedobry dla kobiety".
                Widzisz: ona mówi, Ty sobie do tego coś dodajesz od czapy i nagle masz problem ze zrozumieniem tego czegoś, czego nie ma.
                • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 13:35
                  Zupełnie jak wołowina którą próbuję od jakiegoś czasu ugotować, wychodzi taka sama.

Czyli wniosek:

kobietom o nic nie chodzi, czasami strzelają focha, od tak sobie dla zasady?
                  • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 14:15
                    Co to znaczy "od tak"?
                    • czymkowski Re: kobieta 09.02.12, 14:22
                      właśnie po to ten wątek, niby wszystko w porządku, seks udany, dzieci zadbane, śmieci wyniesione ...

a tu "OD TAK" dla zasady chyba...
                      • funny_game Re: kobieta 09.02.12, 14:33
                        Ale powiedz na głos "ot tak" i czy słyszysz tam jakieś d??? :P
                        • czymkowski Re: kobieta 10.02.12, 13:16
                          Przecież to specjalnie było napisane, jak inaczej napisać focha ad hoc?
    • raduch Re: kobieta 09.02.12, 13:46
      Legendy mówią, że był taki jeden co zrozumiał, ale nie zdążył się tą wiedzą podzielić nim umarł.
      Ze śmiechu.
      • czymkowski Re: kobieta 10.02.12, 13:16
        Powoli zaczynam wierzyć że to nie legenda ale prawda :)
    • beataj1 Re: kobieta 09.02.12, 13:47
      Jak to o co? To chyba oczywiste. O pokój na świecie...
    • cotbus76 Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 13:54
      Dlaczego mężczyźni nie potrafią przyznać, że jesteśmy modelem tuningowanym a oni niezbyt udanym prototypem Biura Projektowego Bóg i spółka ;)
      • soulshunter Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 13:59
        jesli porownac to do tuningu samochodowego to masz na mysli taki tjunink?
        https://www.mobilkowo.pl/wp-content/uploads/2012/01/888ada9074.jpg
        • cotbus76 Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:06
          Aż tak źle to nie jest. Dużo lepiej w stosunku do protypu też nie ;)
          Przynajmniej całość instalacji hydraulicznej jest już pod maską i nic nie odstaje w najmniej spodziewanych chwilach :)
      • ultimate.strike Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:00
        > Dlaczego mężczyźni nie potrafią przyznać, że jesteśmy modelem tuningowanym a on
        > i niezbyt udanym prototypem Biura Projektowego Bóg i spółka ;)

Bo byłoby to równoznaczne z deklaracją wiary w prawdziwość mitologii pewnego bliskowschodniego narodu. :)
        • cotbus76 Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:08
          Jak Ci przeszkadza nazwa biura projektowego to może być inne np. Darwing - Ewalution Spółka z o.o. ;)
          • ultimate.strike Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:10
            > Jak Ci przeszkadza nazwa biura projektowego to może być inne np. Darwing - Ewal
            > ution Spółka z o.o. ;)

Biura projektowe projektują w celu osiągnięcia konkretnych efektów, ewolucja składa się z przypadkowych mutacji i to by wiele tłumaczyło... :)
            • cotbus76 Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:14
              Jestem prawnikiem, chodziło mi bardziej o tę ograniczoną odpowiedzialność :)
              • ultimate.strike Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:21
                Do wysokości wkładu?
              • maitresse.d.un.francais DARWIN! 10.02.12, 20:34
                nie Darwing!
      • stokrotka_a Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:33
        cotbus76 napisała:

> Dlaczego mężczyźni nie potrafią przyznać, że jesteśmy modelem tuningowanym a on
        > i niezbyt udanym prototypem Biura Projektowego Bóg i spółka ;)

Ich świadomość jest po prostu na niższym poziomie jakościowym. Sami siebie nie przeskoczą. ;) Zażalenia trzeba wnosić do Boga. ;)
        • cotbus76 Re: Może o odpowiedź na fundamentalne pytanie : 09.02.12, 14:45
          No czyli klops. Z uwagi na fakt, że szef biura projektowego jest przedwieczny na rozpatrzenie uwag do dokumentacji projektowej i naniesienie poprawek możemy sobie poczekać jakieś milenium lub dwa.
          Przeniesienie zlecenia do biura Darwin - Ewolution S.A. też figę da, bo oni wychodzą z założenia, że projekty jeśli są wadliwe to albo same się udoskonalają albo giną. A propos gdzieś czytałam, że płeć męska ma jakoby zaniknąć ? Czyżby więc projektanci z tego biura byli rzeczywiście lepsi ;)
    • demonii.larua Re: kobieta 09.02.12, 14:02
      o penisa najprawdopodobniej chyba że nie wiem
      • cotbus76 Od czasu wynalezienia nowoczesnych wibratorów 09.02.12, 14:13
        nie byłabym już tego taka pewna ;)
        A i rozwijający się postęp techniczny pozwala żywić nadzieję, że ów przedmiot prędzej czy później będzie zdolny do wynoszenia śmieci :)
        • stokrotka_a Re: Od czasu wynalezienia nowoczesnych wibratorów 09.02.12, 14:20
          cotbus76 napisała:

> A i rozwijający się postęp techniczny pozwala żywić nadzieję, że ów przedmiot p
          > rędzej czy później będzie zdolny do wynoszenia śmieci :)

To by rozwiązało wiele problemów. ;)
        • demonii.larua Re: Od czasu wynalezienia nowoczesnych wibratorów 09.02.12, 14:37
          Eee... no dobrze w takim razie mi chodzi o penis, za inne kobiety nie wypowiadam się :D
    • maggpie Re: kobieta 09.02.12, 14:15
      No właśnie, ja miałam ten problem z niektórymi facetami.
      Taki rodzaj pokrętności to coś niebywałego do pojęcia.
      • czymkowski Re: kobieta 10.02.12, 15:10
        ja mam tak z kobietami... może umówimy się na kawę i wymienimy spostrzeżenia?
        • maggpie Re: kobieta 10.02.12, 20:29
          wyślij fote to .. pomyśle
          tylko swoją nie jakiegoś aktorzyny
    • zetka50 Re: kobieta 09.02.12, 14:36
      za trudne pytanie, za trudne :P
    • minasz Re: kobieta 09.02.12, 15:13
      o władze, pieniadze, szacunek społeczny i spełnienie sie społeczne
    • maitresse.d.un.francais Ja tam zawsze mówię wprost... 09.02.12, 18:39
      ... i nawet faceci mnie rozumieją, po czym wysuwają zarzut, że jestem NIEKOBIECA!

Tak źle i tak niedobrze.

Pączka nie chcę. Chcę karpatkę.
      • czymkowski Re: Ja tam zawsze mówię wprost... 10.02.12, 13:18
        Skoro Ciebie rozumieją to powinnaś być szczęśliwa?
        • maitresse.d.un.francais To czego d... zawracają chłopy? 10.02.12, 20:33
          Zamiast się cieszyć z komunikatywnego przekazu marudzą, że jestem "niekobieeeeeeeca".

Tak źle i tak niedobrze!
          • czymkowski Re: To czego d... zawracają chłopy? 13.02.12, 15:12
            no widzisz , jak napiszą że jesteś "kobieca" to źle, jak napiszą że "niekobieca" to znowu niedobrze...

Może napiszesz o co Ci chodzi, szybciej dojdziemy do prawdy ostatecznej...
            • maitresse.d.un.francais Re: To czego d... zawracają chłopy? 13.02.12, 17:42
              czymkowski napisał:

> no widzisz , jak napiszą że jesteś "kobieca" to źle, jak napiszą że "niekobieca
              > " to znowu niedobrze...
              >
              > Może napiszesz o co Ci chodzi, szybciej dojdziemy do prawdy ostatecznej...

Chodzi mi o to, że jeśli spełniam życzenie CHŁOPÓW i mówię KOMUNIKATYWNIE, to okazuje się, że nie cieszą się z faktu, iż można mnie zrozumieć, tylko też im się to nie podoba.

Aspektów gender nie będę tu mieszać, bo widzę, że nie zrozumiesz.
    • khadroma Re: kobieta 09.02.12, 18:42
      Ale ze o so temu loginu chozi? :/
    • wersja_robocza Re: kobieta 09.02.12, 20:38
      Sori. Wiedza kosztuje.:cool:
      • czymkowski Re: kobieta 10.02.12, 15:13
        nie wiesz nic na ten temat, tak samo jak z pogodą , kobieta zmienia się jak pogoda i każdy nie wie po ??
    • miau_weglowy Re: kobieta 10.02.12, 17:40
      mi chodzi o to, zeby sasiad z dolu zawsze uzywal swiezego tluszczu, jak piecze mieso!
      • maggpie Re: kobieta 10.02.12, 20:30

:-)
        no właśnie, czy to tak trudno zrozumieć ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka