Dodaj do ulubionych

czuję się zajebiście stara

20.04.12, 22:34
Za dwa miesiące kończę 40 lat i myślę ,że nic dobrego mnie już nie spotka !!!dopadł mnie kryzys wieku średniego ,niby wszystko ok ,wyglądam dużo młodziej ale czuję się ch..owo tyle w temacie,,dziewczyny co dalej?
Obserwuj wątek
    • six_a Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:36
      trumne se obstaluj
      • stedo Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:39
        Ee tam trumnę , to passe. Teraz urnę się wybiera.
        • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:43
          urnę to sobie już dawno zaklepałam ,kurna chodziło mi o ludzkie podejście do sprawy
          • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:44
            złośliwości sobie odpuście i tak czuję się fatalnie
            • simply_z Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:46
              pomysl sobie o 60-tce..teraz jeszcze mozesz miec kochanka:D
              • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:51
                ok mogę mieć niejednego ale nie tym mówię ,mąż mi wystarcza ale czuję się zle wiesz o co mi chodzi ? pewnie nie
            • stedo Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:49
              Nie histeryzuj. Teraz dopiero zaczyna się życie. No chyba, że jeszcze masz coś nie zrobionego. Ale kiedy jest rodzina, praca i zdrowie, to teraz tylko śmietankę spijać.A co takiego wyjątkowego do tej pory przeżyłaś czego Ci zabraknie w drugiej połowie życia?
              • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:55
                No w sumie o zdrowie głownie chodzi i to odbija się na moim samopoczuciu kiedyś mogłam dużo i przy tym wyglądałam super a tera to już .. szkoda gadać
            • koham.mihnika.copyright napij sie i rozbierz, wrzuc fote na forum 21.04.12, 01:09
              my tym zyjemy. moze ci sie jakis komplement trafi.
              4 dychy to pryszcz, ja w tym wieku to jeszcze ze szwagrem scigalem sie na 400 m.
              Idziesz przez zycie i odkrywasz uroki kolejnych okraglych rocznic, potem juz co 5 lat, a jak dojdziesz do wieku Janka, co zmarl w 91, to w zasadzie mozesz powiedziec, ze zycie sie udalo.
              BTW - Janek to daleki kuzyn, rowiesnik Mamy. Szwagier jest sporo mlodszy.
      • kora3 :) 21.04.12, 10:20
        świetne Sixo, z takim podejściem wyjścia innego kobiecie brak :) Zapomniałaś dodać, zeby była włąsciwa do wieku. To ja dodam - nie za młodzioeżowa, bo co powiedzą ludzie:)
    • khadroma Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:50
      Zainwestuj w swój umysł. Ciało jest nietrwałe. Nic nie poradzisz. :)
      • jan_hus_na_stosie Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:55
        niekoniecznie, to często uciechy ciała pozytywnie wpływają na umysł ;)
        • khadroma Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:59
          Niekoniecznie ciało jest nietrwałe? Alez co Ty tu za głupoty wypisujesz Husjanie?
          • jan_hus_na_stosie Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:12
            w zdrowym ciele zdrowy duch
            • khadroma Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:17
              Znam Janie ludzi, którzy mimo choroby ciała zachowali pogodę ducha. :)
              • lidka449 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:31
                oj tak pogoda ducha jest bardzo cenna,bezcenna w wielu przypadkach :)
          • koham.mihnika.copyright Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 01:12
            a jakby to przerobic na Husajnie? Jan taki troche terrorysta jest. :D
            • jan_hus_na_stosie Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 11:17
              ja terrorysta? no wiesz :)
      • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 22:59
        Przepraszam ale Wy sobie żartujecie a mi wcale nie jest do śmiechu i nie pieder.dol mi tu o inwestowaniu w umysł ,przepraszam ale wkurza mnie takie podejście
        • khadroma Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:04
          A ja mam gdzieś co cie wkurza, a co nie. Nie życze sobie takich chamskich tekstów. To nie jest twoje prywatne ranczo.
          • simply_z Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:07
            bo to nie bylo raczej pocieszajace co napisalas;)
            • khadroma Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:08
              Ale uczciwe i szczere.
              • simply_z Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:11
                tak mowia ci ,ktorzy wygladaja na tyle zle ze zwalaja wszystko na wiek;)
            • dziewczyna_rzeznika Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 00:04
              A wg mnie to była najlepsza odpowiedź i wcale nie była złośliwa :/
        • vandikia Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:08
          misty39 napisała:

> Przepraszam ale Wy sobie żartujecie a mi wcale nie jest do śmiechu i nie pieder
          > .dol mi tu o inwestowaniu w umysł ,przepraszam ale wkurza mnie takie podejście

stara, wulgarna i pewnie brzydka, skoro tak brzydko zwraca się do innych
          też bym miała doła na twoim miejscu
          • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:11
            tak trafiłeś w sedno jestem bardzo brzydka a jeśli jestem ładna to czy coś to zmieni?
            • simply_z Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:12
              oh santa vandikia i jej idealny swiat:)
              wyluzuj
              • vandikia Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:15
                ja jestem mocno wyluzowana. spoko loko.
        • lidka449 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:10
          masz problem nie Ty pierwsza i ostatnia;
          poczuj mlodego ducha w sobie,cialem sie nie przemuj
          pewnych procesow nie zatrzymasz ;)
          i daj spokoj przeklenstom jak chcesz by inni byli dla Ciebie mili
          i potraktowali powaznie Twoj post
          tyle madrosci :)
          • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:14
            Przepraszam za słownictwo naprawdę przepraszaam::(
            • lidka449 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:27
              ok postaraj sie :)
              nic nie zwojujesz inwektywami,skutek bedzie odwrotny
              nie o to Ci chodzi chyba aby Cie ktos obrazal i wysmiewal sie z Ciebie.
              Klade to na karb zlych emocji,ktore Toba zawladnely :)
              Wracajac do watku nie przejmuj sie tak wiekiem,ja znam kilka
              osob b,mlodych a zachowuja sie jakby mieli conajmniej 50 lub 60 lat
              to tez niedobrze.
              • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:33
                Lidka dziękuję i ogólnie tak się nie wyrażam przepraszam
      • koham.mihnika.copyright przeciez widzisz, ze to umysl nie ciagnie. 21.04.12, 01:11
        Ciualo czterdziestoletnie, wiec ....
    • kropidlo5 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:02
      tez mam takie obawy. nawet nie samym faktem, ze ja sie robie stary, bardziej posrednio, ze moje otoczenie to starcy, potencjalne partnerki- siwe z protezami, koledzy- z prostata i skleroza, zdrowia nie ma to ani wypic anie zjesc porzadnie nie mozna, nie mowiac o wycieczkach,

Dodatkowo, wszyscy stetryczali emeryci i na dodatk gdzie nie pojdziesz to wszyscy od ciebie mlodsci i patrza na ciebie jak eskponat z muzeum albo nieszkodliwego glupiego dziadka.

Tu mowie bardziej o wieku 50-wzwyz, 40 to jeszcze ostatnie podrygi mlodosci, ale juz niedaleko, samemu mi tez blisko, a na dodatek mam przekonanie, ze do tejk pory jeszcze nic nie przezylem i ze juz jest za pozno ( na liczne randki, podrywanie 20stek, jezdzenie na stopa cale wakacje i spanie na polu przy stogu siana).

mam ten problem, ze lubie 'nastoletnie' rozrywki, namiot, pomost, gitara i piwo, a nie lubie domek, dyskusja o pieniadzach albo kto sie z kim ozenil, impreza sie konczy o 9, eh, :D
      • simply_z Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:04
        powiem ci ,że w ostatnim punkcie sie zgadzamy ,mnie tez to nudzi jak nie wiem co. tym bardziej ,ze w pewnym wieku ludzie gadaja tylko o kredytach i kasie.
      • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:07
        Właśnie o to mi chodzi ,że mój umysł jest ciągle młody ,ciało też jeszcze z wygladu ok ale boję się ,że to już koniec bo sił i chęci coraz mniej
    • grassant Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:03
      40 lat Ci nie wystarczy?
    • grassant Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:05
      zajmij się wnukami, znajdź szczęście w byciu babcią.
      • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:08
        zajebiście śmieszne ,mam nadzieję że dożyjesz tego wieku i wtedy pogadamy
        • grassant Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:13
          misty39 napisała:

> zajebiście śmieszne ,mam nadzieję że dożyjesz tego wieku i wtedy pogadamy

jak dożyję to Ty będziesz miała inne problemy. za duża różnica, nie zrozumiemy się :)
          • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:16
            Masz rację ale chyba nie Ciebie pytałam co dalej?
            • grassant Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:26
              no właśnie już na wstępie Cię nie zrozumiałem.
              • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:29
                to po co się odzywasz?
                • stedo Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:37
                  Dziewczyno, i kłótliwa do tego. No stara, stara, bo taka upier..wa;). Starość to nie wiek tylko stan ducha. Może trzeba wybrać się do lekarza, może coś zadysponuje na poprawę humoru.
                  • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:42
                    masz rację chyba mnie poniosło ,załapałam doła ,ogólnie jestem wesoła i raczej jestem podporą dla innych ale dzisiaj się upiłam przepraszam wszystkich
                    • stedo Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 01:32
                      Trzeba było od początku tak mówić. Wtedy inaczej byśmy pogadali. Niektórzy by też coś otworzyli i wespól w zespół razem by było weselej "się dołować";))
    • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:38
      Dziękuję wszystkim za uwagę dobranoc
      • lidka449 Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:44
        zle zaczelas,wazne abys dobrze zakonczyla.
        kazdemu nalezy sie druga szansa
    • dziala_nawalony Re: czuję się zajebiście stara 20.04.12, 23:48
      misty39 napisała:

> Za dwa miesiące kończę 40 lat i myślę ,że nic dobrego mnie już nie spotka !!!do
      > padł mnie kryzys wieku średniego ,niby wszystko ok ,wyglądam dużo młodziej ale
      > czuję się ch..owo tyle w temacie,,dziewczyny co dalej?

..a co niby ma byc? czterdziestka to czterdxiestka stara dupa jestes i tyle.Dobrze,ze chociaz wygladasz duzo 'mlodziej'.To bardzo obiektywna i wiarygodna samoocena.
    • koham.mihnika.copyright moja metryka spalila sie ze wstydu :-{) 21.04.12, 01:17
      ale ja sie smieje, bo ja wiem cos, czego wiekszosc z was jeszcze nie.
      Po tamtej stronie, TEZ da sie zyc!! :D
      A tej pani poradze by sobie jakiegos Maliniaka znalazla.
      • stedo Re: moja metryka spalila sie ze wstydu :-{) 21.04.12, 01:30
        E, nic wielkiego, nawet nie problem egzystencjalny, tylko upojenie alkoholowe na smutno. Przyznała się na końcu;))
        • koham.mihnika.copyright Re: moja metryka spalila sie ze wstydu :-{) 21.04.12, 01:33
          a zanim sie przyznala, to zdazyla objebac pol towarzystwa ;)
          Grunt, ze nie wyglada na swoje lata.
      • marguy Re: moja metryka spalila sie ze wstydu :-{) 21.04.12, 01:56
        misty,
        jesli juz czujesz sie stara, to z pewnoscia zestarzejesz sie szybko i zle.
        Twierdzisz, ze "nic ciekawego" cie juz nie czeka, zapominajac o tym, ze wszystko zalezy od nas samych. Od naszego podejscia do zycia, pasji, marzen, woli, wyobrazni i wartosci.

Jestem po piecdziesiatce i w zadnym wypadku nie czuje sie staro. Zdrowa jestem jak rzepa, w doskonalej formie fizycznej i trzymam sie calkiem dobrze. Gdybym farbowala wlosy dawaliby mi wiele mniej. Mam to gdzies, nie mam zamiaru udawac nastolatki, bo to zalosne. Znam swoja wartosc i powierzchowna akceptacja ludzi z tlumu wisi mi i lopoce.

Jesli jednak dla ciebie prawdziwe zycie to tylko i wylacznie wyglad fizyczny, to troche mi ciebie zal, ale tylko troche. Co do reszty, to kazdy ma to na co sobie sam zasluzyl. Jesli twoje zycie jest nudne, to oznacza, ze sama jestes nudna. Zastanow sie wiec dlaczego tak jest?

Ludzie sa jednak dziwni, jedna glupia zmarszczka w kaciku oka jest w stanie zaslonic im wszystkie uroki zycia i swiata.
        • to.niemozliwe Re: moja metryka spalila sie ze wstydu :-{) 21.04.12, 06:40
          Slusznie, poza tym jedynym pewnikiem w tym wesolym swiecie jest przemijanie i zmiennosc. Tzn. nic nie jest takie, jak kilka lat temu i nie bedzie tym samym za kolejne kilka. Zamartwianie sie na tym tle jest strata czasu.
    • kochanic.a.francuza Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 07:54
      Ja to nie wiem co jest takiego tragicznego w 40-tce. Toz to najlepszy okres w zyciu. Dzieci odchowane, zajmuja sie wlasnymi sprawami, stresu z powodu egzaminow na studiach zadnych nie masz. Praca znaleziona i jako tako idzie. Mieszkanie urzadzone, stosunki z tesciowa unormowane.
      Nigdy wczesniej nie mialam takiego spokoju ducha i tyle wolnego czasu. Niby ze co mnie juz nie spotka w przyszlosci?
    • kora3 ogarnij się kobito :) 21.04.12, 10:19
      Dokładnie dwa miesiaśce temu skończyłam 40 lat. Życie jest nadal piękne, pełne niespodzoanek i nowych wyzwań, słowem - nic sie nie zmieniło :) Jaki kryzys? Chyba swiatowy:) Ogarnij się kobieto i przestań siać defetyzm:)
      • agaoki Re: ogarnij się kobito :) 21.04.12, 11:05
        za wcześnie na takie teksty. znam kilka kobiet po 60, którym nadal się chce - dbają o wygląd, spacerują z kijkami, jeżdżą rowerem, gimnastykują się, a i na parkiecie potrafią poszaleć przy okazji wesela (podczas gdy nastolatki podpierają ściany). oczywiście mają już różne dolegliwości, bóle, nie wszystko mogą jeść, ale nie afiszują się z tym i nie przejmują się.
        wiadomo, że z wiekiem ma się coraz mniej sił i chęci, ale trzeba wykrzesać z siebie tyle, ile się da. uprawiasz sport? jeśli nie, to zacznij. taki, jaki możesz i jaki ci sprawi przyjemność.
      • szanim Re: ogarnij się kobito :) 21.04.12, 11:18
        a co takiegoniesamowitego ci sie przytrafiło kupiłas nowa bluzeczke hehe
        • kora3 Re: ogarnij się kobito :) 21.04.12, 11:54
          niesamowotego - nic. Fajnego sporo:) wczoraj poznałam dwóch fajnych ludzi np.
          Nowe bluzeczki i inne takie to kupuję na biezaco, to nic ciekawego , uzytkowe rzeczy, ale Tobie współczuje, skoro dla Ciebie zakup nowego ciucha to wydarzenie, niewiele się pewnie zdieje w Twoim życiu.
    • szanim Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 11:14
      a znasz jakas pania koło 40 ki ktora uwaza ze wyglada na swoj wiek hehehe
      • simply_z Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 11:36
        hehe a pan też już po 40-tce ?
        • szanim Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 18:56
          musze cie rozczarowac niestety nie hehe
    • timetotime Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 11:38
      Miejsce na cmentarzu wykupione? :)
      • koham.mihnika.copyright wyparzylem sloik po ogorkach Krakus 21.04.12, 11:56
        albo oddam zwloki uniwersytetowi, ale to nie tak predko :-{)
        Podobno, zlego szlag nie trafi.
        Zdrowie pan 40 i wiecej letnich, zeby letnie nie byly.
        • timetotime Re: wyparzylem sloik po ogorkach Krakus 21.04.12, 12:08
          koham.mihnika.copyright napisał:

> Zdrowie pan 40 i wiecej letnich, zeby letnie nie byly.

"Kobiety są... acha aha... gorące... aha aha." ;)
    • stephanie.plum Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 12:16
      dla mnie zajebiście = czadowo = fantastycznie.

zajebiście stara to zawsze lepiej, niż beznadziejnie stara.

przyznam się, że ten kryzys mi też depcze po piętach, ale dopadnie mnie chyba dopiero wtedy, kiedy zupełnie nie będę miała juz siły biegać. i uciekać.
      niespecjalnie mogę czerpać zadowolenie z dokonań życiowych, więc kapitał pewności siebie ulokowałam w tym, kim jestem. ale co będzie, jeżeli ten ktoś się jakoś zepsuje?

z drugiej strony, moi dziadkowie dobiegają dziewięćdziesiątki, a umieją się cieszyć życiem jak nikt: raz na erce, raz na działce...
      • koham.mihnika.copyright Re: czuję się zajebiście stara 21.04.12, 12:25
        > z drugiej strony, moi dziadkowie dobiegają dziewięćdziesiątki, a umieją się cie
        > szyć życiem jak nikt: raz na erce, raz na działce...

chyba zainwestuje w grunt. Jakby co, R-ka jakis kilometr od nas. No, i do 90 sporo.
    • maitresse.d.un.francais I uważasz, że używanie wulgaryzmów 21.04.12, 16:06
      cię odmłodzi?
      • akle2 Re: I uważasz, że używanie wulgaryzmów 22.04.12, 14:51
        Te dwie kropki to dla Ciebie wulgaryzmy? :P
        • maitresse.d.un.francais Re: I uważasz, że używanie wulgaryzmów 22.04.12, 16:18
          akle2 napisała:

> Te dwie kropki to dla Ciebie wulgaryzmy? :P

o jakich dwóch kropkach mówisz?

• akle2 Re: I uważasz, że używanie wulgaryzmów 22.04.12, 16:56
            ch..owo
            • maitresse.d.un.francais Re: I uważasz, że używanie wulgaryzmów 22.04.12, 17:20
              Mam na myśli to, co znajduje się po prawej i lewej stronie owych kropek, nie kropki same.

Oraz słowo w tytule wątku.
    • inglesina1 Re: czuję się zajebiście stara 22.04.12, 13:55
      A co ja mam powiedzieć; za kilka dni będę mieć 38 też nie wyglądam na tyle. Czuję się jak bym miała z 60,a po 60-ce to już chyba jak warzywo:) Mąż już na mnie mówi warzywniak,a to wszystko przez problemy ze zdrowiem zwłaszcza kręgosłup. Przy bólu kręgosłupa wszystkiego się czasem odechciewa.
      Trzymaj się misty:))
    • xolaptop Re: czuję się zajebiście stara 22.04.12, 13:57
      Rocznik 39 jest ok.
    • akle2 Re: czuję się zajebiście stara 22.04.12, 14:48
      Ja z przerażeniem ale i pewnym rozbawieniem stwierdzam, że coraz więcej ludzi jest ode mnie młodszych.
      Faktycznie dobry czas na przemyślenia: na jakim etapie jest Twoja kariera, czy nie warto podjąć dodatkowych studiów lub kursów zwiększających Twoją wartość w oczach pracodawcy, na jakim etapie jest Twój dorobek i Twoje związki. Może trzeba pozałatwiać jakieś zaległe sprawy spadkowe albo wrócić do zaniechanego hobby, które sprawiało Ci przyjemność w liceum.
      I jeszcze do tego zrobić mammografię, usg, analizy. I jeszcze zapisać się na aerobik do osiedlowego klubu. Kuźwa, jest co robić. Pozdrawiam
      • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 22.04.12, 16:04
        Witam wszystkich widzę ,że sporo namieszałam,trochę mi wstyd za wulgaryzmy ale na swoją obronę mam to ,że tego wieczorka niespecjalnie się czułam.Nie chcę być zle zrozumiana nie jestem pesymistką ,po prostu miałam gorszy dzień i jeszcze byłam pod wpływem alkoholu.Niestety czuję się jak staruszka jak już pisałam jestem chora ,lecze się ale pozytywów brak.Pozdrawiam
    • bez_przekazu Re: czuję się zajebiście stara 22.04.12, 16:10
      wspolczuje, ja koncze za 2 mce 50 lat i dopiero teraz czuje kryzys. caly czas chwalono mnie,ze nie wygladam na swoje lata,ale co z tego,kiedy ie czuje. ale w upie to mam. to wszystko przez media,ktore forsuje "laski" 50letnie zrobione na 20tki.
      • misty39 Re: czuję się zajebiście stara 22.04.12, 16:20
        Wiesz mi nie chodzi już o wygląd ale właśnie teraz dopadły mnie rózne choroby dlatego mam wrażenie ,że będzie już tylko gorzej ,oczywiście fajnie być atrakcyjną kobietą ale jak zdrowie szwankuje to nie jest to najważniejsze.
    • mariuszg2 Re: czuję się zajebiście stara 22.04.12, 17:07
      świetnie rozumiem Twój problem...tu juz cos pisali o tym
      forum.gazeta.pl/forum/w,150,132511416,132511416,Lustro_czyli_kryzys_wieku_sredniego_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka